Διμεταλλικά καλοριφέρ: δύο μέταλλα για καλύτερη ποιότητα (20 φωτογραφίες)

Τα διθέσια θερμαντικά σώματα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές θέρμανσης για κάθε δωμάτιο. Η κύρια διαφορά τους από τα ανάλογα είναι η υψηλή θερμική τους αγωγιμότητα, η ανθεκτικότητα και η αξιοπιστία τους. Αυτό επιτεύχθηκε με συνδυασμό δύο μετάλλων - χάλυβα για την εσωτερική θήκη και αλουμινίου για το εξωτερικό. Αυτά τα υλικά δεν επελέγησαν τυχαία: ο χάλυβας είναι πολύ ανθεκτικός σε υψηλές θερμοκρασίες και επιθετικά περιβάλλοντα, και το αλουμίνιο θερμαίνεται γρήγορα και εκπέμπει θερμότητα. Το αποτέλεσμα είναι τα υψηλής ποιότητας θερμαντικά σώματα με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, ευχάριστη εμφάνιση και προσιτή τιμή.

Λευκό διμεταλλικό ψυγείο

Μαύρο διμεταλλικό ψυγείο

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Τις περισσότερες φορές εντοπίζονται διμεταλλικά θερμαντικά σώματα, αποτελούμενα από αρκετά πανομοιότυπα τμήματα τοποθετημένα κατακόρυφα. Κάθε τομή αποτελείται από ένα περίβλημα από αλουμίνιο με εσωτερικό ατσάλινο σωλήνα μέσα στον οποίο εισέρχεται το ψυκτικό. Επιπλέον, στο επάνω και στο κάτω μέρος, όλα τα τμήματα συνδέονται σε μία δομή με οριζόντιους χαλύβδινους σωλήνες.

Υπάρχουν επίσης μονολιθικά διμεταλλικά καλοριφέρ που δεν διαθέτουν στοιχεία σύνδεσης (θηλές). Είναι μια ενιαία χαλύβδινη πολλαπλή τοποθετημένη σε περίβλημα αλουμινίου. Αυτός ο σχεδιασμός εγγυάται την αντίσταση των σωλήνων σε υψηλή πίεση και σφυρί νερού, εξαλείφει τη δυνατότητα διαρροής, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Ωστόσο, το βάρος των μονολιθικών θερμαντικών σωμάτων είναι μεγαλύτερο, η τιμή είναι επίσης υψηλότερη από αυτή των τμηματικών και σε περίπτωση βλάβης, η μπαταρία θα πρέπει να αντικατασταθεί πλήρως (ενώ τα ανάγλυφα τμήματα πρέπει να αντικαταστήσουν μόνο το κατεστραμμένο τμήμα ή το συνδετικό στοιχείο).

Ηλεκτρικό διμεταλλικό ψυγείο

Οριζόντιο διμεταλλικό ψυγείο

Υπολογισμός του αριθμού των τμημάτων του ψυγείου

Τα διμεταλλικά θερμαντικά σώματα είναι κατάλληλα τόσο για οικιακούς όσο και για μη οικιστικούς χώρους, μπορούν να συνδεθούν με ένα κεντρικό και αυτόνομο σύστημα θέρμανσης. Για να δημιουργήσετε μια άνετη θερμοκρασία δωματίου, είναι σημαντικό να επιλέξετε τον σωστό αριθμό τμημάτων και να γνωρίζετε πώς να τα υπολογίσετε. Ο υπολογισμός των διμεταλλικών θερμαντικών σωμάτων βασίζεται στις παραμέτρους της περιοχής χώρου και της ισχύος ενός τμήματος (αναφέρεται στη συνοδευτική τεκμηρίωση). Για τον υπολογισμό χρησιμοποιείται ο ακόλουθος τύπος: A = B * 100 / C, όπου A είναι ο αριθμός των τμημάτων, B είναι η περιοχή του δωματίου, C είναι η ισχύς ενός τμήματος του ψυγείου.

Ωστόσο, εκτός από τον υπολογισμό της περιοχής, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά του χώρου, δηλαδή: ο αριθμός και το μέγεθος των παραθύρων, το μπαλκόνι (τζάμι ή όχι), η παρουσία εξωτερικών τοίχων, ο αριθμός των ορόφων του σπιτιού κλπ. Με αυτούς τους παράγοντες θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αυξητικούς παράγοντες και να πολλαπλασιάζετε το αποτέλεσμα κατά 1 κατά τον υπολογισμό , 1, 1,2, 1,3, κ.λπ. Περάστε τους αριθμούς που προκύπτουν.

Chrome διμεταλλικό καλοριφέρ

Διμεταλλικό ψυγείο στο διαμέρισμα

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των διμεταλλικών καλοριφέρ

Όπως συμβαίνει με όλους τους τύπους συλλεκτών, οι διμεταλλικές συσκευές έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνουν:

  1. Παγκοσμιοποίηση, χάρη στην οποία είναι δυνατή η τοποθέτηση διμεταλλικών μπαταριών σε οποιαδήποτε κατοικία ή χώρους και σύνδεση με οποιοδήποτε ψυκτικό μέσο.
  2. Η διάρκεια ζωής των τμηματικών μοντέλων είναι τουλάχιστον 20 χρόνια, ενώ οι μονολιθικές κατασκευές λειτουργούν έως και 50 χρόνια.
  3. Η υψηλή απορρόφηση θερμότητας εξασφαλίζει γρήγορη θέρμανση του δωματίου και διατήρηση μιας άνετης θερμοκρασίας.
  4. Η χρήση χαλύβδινων σωληνωτών μπαταριών εγγυάται αντοχή σε υψηλή πίεση και θερμοκρασία.
  5. Το βάρος του ψυγείου επιτρέπει την εγκατάσταση από ένα άτομο.

Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι τα διμεταλλικά μοντέλα έχουν ένα κομψό σχήμα με στρογγυλεμένες άκρες. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού όταν χτυπάει την μπαταρία και προσθέτει αισθητική στο σχέδιο.

Καλοριφέρ διμεταλλικού στυλ σοφίτας

Μονολιθικό διμεταλλικό ψυγείο

Αν μιλάμε για τις αδυναμίες των διμεταλλικών καλοριφέρ, πρέπει να σημειώσουμε τα ακόλουθα σημεία:

  1. Η χρήση κακής ποιότητας ψυκτικού μειώνει τη διάρκεια ζωής του ψυγείου. Επιπλέον, αυτό προκαλεί απόφραξη των σωληνωτών στοιχείων και διάβρωση.
  2. Σε διατομεακά μοντέλα, διαρροές είναι δυνατές λόγω των κακής ποιότητας στοιχείων σύνδεσης (θηλές και φλάντζες).
  3. Το κόστος των διμεταλλικών μοντέλων είναι υψηλότερο από το χυτοσίδηρο, το χάλυβα και το αλουμίνιο.

Λόγω των ελλείψεων των προϊόντων τους, οι κατασκευαστές προσπαθούν να βελτιώσουν την ποιότητά τους και να προσπαθήσουν να εξαλείψουν ή να ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη λειτουργία.

Σύνδεση διμεταλλικού ψυγείου

Διμεταλλικό ψυγείο με σχάρα

Σημαντικοί κατασκευαστές

Οι πιο διάσημοι και δημοφιλείς είναι οι ιταλικές, οι γερμανικές, οι ρωσικές και οι κινεζικές επιχειρήσεις, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξουν μεταξύ τους. Η κατηγορία των διμεταλλικών καλοριφέρ καθοδηγείται ομόφωνα από τις ιταλικές εταιρείες GLOBAL Radiatori, ROYAL Thermo, SIRA Industrie και GRANDINI. Η δεύτερη θέση καταλαμβάνεται από τη γερμανική εταιρεία TENRAD, η τρίτη είναι η εγχώρια εταιρεία RIFAR. Η κινεζική μάρκα GORDI κλείνει τη βαθμολογία των θερμαντικών σωμάτων θέρμανσης διμεταλλικών.

Εκτός από τα παραπάνω, άλλοι κατασκευαστές είναι παρόντες στην αγορά, ωστόσο, αυτά τα εμπορικά σήματα παρουσιάζουν τις καλύτερες παραμέτρους ποιότητας και ανθεκτικότητας.

Διμεταλλικό θερμαντικό σώμα θέρμανσης

Ποια διμεταλλικά καλοριφέρ πρέπει να επιλέξετε: συμβουλές

Πριν αγοράσετε, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά το μοντέλο που σας αρέσει: κάντε μια οπτική επιθεώρηση του, δοκιμάστε το μέταλλο για κάμψη και δύναμη, μελετήστε τα τεχνικά χαρακτηριστικά που εμφανίζονται στα συνοδευτικά έγγραφα.

Κατά τη διάρκεια μιας οπτικής επιθεώρησης, πρέπει να προσέξετε το μέγεθος των τμημάτων του διμεταλλικού καλοριφέρ. Το βέλτιστο πλάτος και βάθος των τμημάτων είναι 80 mm, αλλά ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο του χώρου στο οποίο θα τοποθετηθεί το ψυγείο, μπορείτε να επιλέξετε θερμαντικά σώματα διμεταλλικής θέρμανσης με μικρότερες παραμέτρους. Το κύριο πράγμα είναι να υπολογίσετε σωστά τον αριθμό των τμημάτων. Είναι πιο κρίσιμο να προσεγγίσετε το πάχος του τμήματος. Για μοντέλα υψηλής ποιότητας, είναι τουλάχιστον 1 mm. Υπάρχουν μοντέλα με πάχος 0,8 mm ή λιγότερο - ένας τέτοιος δείκτης επιτρέπεται για παραγωγή, αλλά λόγω αυτής μειώνεται η αντοχή της θήκης και η μεταφορά θερμότητας. Γενικά, όσο μικρότερα είναι τα θερμαντικά σώματα για ένα διαμέρισμα, τόσο αργότερα και πιο αδύναμα θερμαίνουν τον αέρα, οπότε ένας ισχυρός συλλέκτης πρέπει να έχει είτε εντυπωσιακές διαστάσεις είτε επαρκή αριθμό τμημάτων.

Επιλέγοντας ένα ψυγείο, πρέπει να διεξάγετε μικρές μηχανικές δοκιμές: δοκιμάστε να λυγίζετε το τμήμα, ελέγξτε τη θηλή για απαλότητα, εκτιμήστε την ελαστικότητα του παρεμβύσματος. Εάν ακόμη και μικρές μάρκες είναι ορατές στον συλλέκτη, τότε αυτό υποδεικνύει χαμηλή ποιότητα αλουμινίου και είναι προτιμότερο να μην αγοράζετε τέτοια θερμαντικά σώματα.

Ραδιόφωνο με διμεταλλικό ρετρό στυλ

Ενσωματωμένο διμεταλλικό ψυγείο

Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που εμφανίζονται στο διαβατήριο προϊόντος, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στον δείκτη πίεσης δοκιμής - είναι υπεύθυνος για την αντίσταση της μπαταρίας σε υψηλή πίεση και νερό σφυρί. Πρέπει επίσης να εξετάσετε την περίοδο εγγύησης - εάν είναι 1-2 χρόνια, αυτή είναι μια ευκαιρία να σκεφτείτε την ποιότητα της συσκευής.

Εγκατάσταση διμεταλλικών καλοριφέρ

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η εγκατάσταση διμεταλλικών θερμαντικών σωμάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί σε χώρους οποιουδήποτε σκοπού με σύνδεση με οποιοδήποτε σύστημα θέρμανσης. Η διαδικασία εγκατάστασης σε ιδιωτική κατοικία, σε διαμέρισμα και σε μη οικιστικό κτίριο είναι ίδια.

Στο πρώτο στάδιο, οι παλιές μπαταρίες αφαιρούνται και ένας χώρος προετοιμάζεται για νέους.Δημιουργούνται σημάνσεις για τους βραχίονες, υπολογίζεται η θέση του συλλέκτη και δοκιμάζεται το eyeliner. Η συνιστώμενη απόσταση από το πάτωμα έως το ψυγείο είναι από 6 έως 12 cm, από το ψυγείο έως το παράθυρο - τουλάχιστον 5 cm, από το πίσω μέρος του συλλέκτη μέχρι τον τοίχο - τουλάχιστον 2 cm.

Στο δεύτερο στάδιο, πραγματοποιείται άμεση εγκατάσταση: πρώτον, τοποθετούνται βραχίονες στον τοίχο, μετά τοποθετείται ο συλλέκτης. Η εγκατάσταση ολοκληρώνεται με τη σύνδεση των σωλήνων του ψυγείου στους σωλήνες.

Διμεταλλικό ψυγείο με θερμοστάτη

Διμεταλλικό σωληνωτό ψυγείο

Υπάρχουν διάφορα σχέδια για τη σύνδεση ενός διμεταλλικού θερμαντικού σώματος σε σωλήνες. Η πιο συνηθισμένη επιλογή που συνιστάται να επιλέξετε για ένα διαμέρισμα είναι ένα μονόδρομο (ή πλευρικό) σχέδιο σύνδεσης. Σε αυτή την περίπτωση, ο σωλήνας εισόδου συνδέεται στον ανώτερο σωλήνα διακλάδωσης και ο σωλήνας εξόδου στο κάτω τμήμα και όλα αυτά στη μία πλευρά της μπαταρίας. Με αυτό το σχέδιο, η απώλεια θερμότητας είναι ελάχιστη (έως και 2%).

Το κατώτερο διάγραμμα σύνδεσης χαρακτηρίζεται από το ότι και οι δύο σωλήνες βρίσκονται στο κάτω μέρος. Αυτή η επιλογή δικαιολογείται για ορισμένα χαρακτηριστικά του δωματίου, αλλά η απώλεια θερμότητας σε αυτή την περίπτωση φτάνει το 12%.

Ένα άλλο διαγώνιο σχήμα είναι κατάλληλο κυρίως για συλλέκτες πολλαπλών τμημάτων. Παρέχει τη σύνδεση του σωλήνα εισόδου στην κορυφή του ψυγείου αφενός και τη σύνδεση του σωλήνα εξόδου στο κάτω μέρος του ψυγείου στην άλλη πλευρά.

Μετά από όλα τα στάδια εγκατάστασης σε ένα ψυγείο, ανοίγει μια βαλβίδα για την παραλαβή ψυκτικού μέσου. Κατά κανόνα, η εγκατάσταση πραγματοποιείται από έμπειρους επαγγελματίες με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ωστόσο, εάν διαθέτετε τον εξοπλισμό, την εμπειρία και τη γνώση, μπορείτε να εγκαταστήσετε εσείς ο ίδιος το ψυγείο.

Εγκατάσταση διμεταλλικού καλοριφέρ

Στενό διμεταλλικό ψυγείο

Χρήση στο εσωτερικό

Η επιλογή των διμεταλλικών καλοριφέρ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι το μέγεθος και ο αριθμός των τμημάτων μπορεί να μεταβάλλεται με οποιονδήποτε τρόπο, επιλέγοντας την καλύτερη επιλογή για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Για παράδειγμα, για μια εξοχική κατοικία με ψηλά παράθυρα, είναι κατάλληλα τα κοντύτερα μοντέλα ύψους 40 cm: λόγω των συμπαγών διαστάσεων τους, χωρούν εύκολα σε περιορισμένο χώρο.

Εάν επιλέξετε ένα μοντέλο για ένα ευρύχωρο σαλόνι ενός συνηθισμένου κτιρίου διαμερισμάτων, είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν συλλέκτη με τμήματα ύψους 50-60 cm ύψους 12-14 τεμαχίων. Ο ακριβής αριθμός των τμημάτων πρέπει να υπολογίζεται με βάση την επιφάνεια του δωματίου και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ψυγείου.

Διμεταλλικό ψυγείο

Κατακόρυφο διμεταλλικό ψυγείο

Διμεταλλικό ψυγείο κίτρινο

Ένα από τα πλεονεκτήματα των διμεταλλικών μοντέλων είναι ότι μπορούν να βαφτούν σε διαφορετικά χρώματα, αλλά μόνο με ειδικά χρώματα. Έχοντας δείξει τη φαντασία και το ταλέντο του σχεδιαστή, από μια συνηθισμένη μπαταρία, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο στοιχείο του εσωτερικού που ανταποκρίνεται καλύτερα στο στυλ του δωματίου.

Προκειμένου η μπαταρία να λειτουργεί για πολλά χρόνια και να μην προκαλεί προβλήματα, είναι σημαντικό να υπολογίσετε σωστά τη δύναμη του ψυγείου και να αποφασίσετε ποιο μοντέλο της εταιρείας είναι καλύτερο να αγοράσετε. Πριν από την επιλογή των διμεταλλικών καλοριφέρ, πρέπει να μελετήσετε την τεκμηρίωση και να επιθεωρήσετε προσεκτικά το προϊόν - σε αυτή την περίπτωση μειώνεται η πιθανότητα αγοράς αγαθών χαμηλής ποιότητας. Τα διμεταλλικά θερμαντικά σώματα είναι ευπροσάρμοστα και επομένως τέλεια για οποιονδήποτε σκοπό.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)