Ποιό ανεμιστήρα χιονιού να επιλέξει: συμβουλές εμπειρογνωμόνων

Εάν είστε τυχεροί και είστε ιδιοκτήτης μιας ιδιωτικής κατοικίας με προσωπικό πάρκο, πιθανότατα έχετε καταλάβει από πολύ καιρό ότι η απομάκρυνση του χιονιού το χειμώνα δεν είναι η πιο ενδιαφέρουσα δραστηριότητα. Και μπορείτε να διευκολύνετε την εργασία σας αν έχετε έναν αξιόπιστο και βολικό φυσητήρα χιονιού για το σπίτι σας. Αλλά πώς να το επιλέξετε, γιατί σήμερα στην αγορά παρουσιάζονται σε μια μεγάλη ποικιλία; Ίσως θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιο χιονάνθρωπο να επιλέξετε για το σπίτι σας, να μελετήσετε τις πληροφορίες σε αυτό το άρθρο, που έχουν επιλεγεί για να παρέχουν απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις από τους αγοραστές παρακάτω.

Φυσητήρας χιονιού βενζίνης

Πώς λειτουργεί ο ανεμιστήρας χιονιού;

Ο τυποποιημένος σχεδιασμός του φυσητήρα χιονιού περιλαμβάνει τα ακόλουθα εξαρτήματα:

 • μεταλλική θήκη?
 • κινητήρα
 • στοιχεία ελέγχου ·
 • μια βίδα (μία ή περισσότερες), η οποία είναι ένα είδος κοχλιωτού μηχανήματος κοπής κρέατος.

Φυσητήρας χιονιού για το σπίτι

Υπάρχουν τρεις τύποι συσσωματωμάτων:

 • ένα στάδιο.
 • δύο σταδίων.
 • τριών σταδίων.

Ηλεκτρικό φυσητήρα χιονιού

Επιπλέον, στην πρώτη υλοποίηση, οι βίδες χρησιμοποιούνται όχι μόνο για τη συλλογή του χιονιού, αλλά και για την απόρριψή του. Οι χιονοστιβάδες ενός σταδίου είναι πολύ ευάλωτοι, καθώς οι βίδες σε αυτές πρέπει να περιστρέφονται με πολύ μεγάλη ταχύτητα ώστε να δημιουργηθεί επαρκής φυγόκεντρος δύναμη για την απελευθέρωση του χιονιού. Επομένως, κατά τη λήψη στερεών αντικειμένων, είναι δυνατή η διακοπή ενός φυσητήρα χιονιού. Επιπλέον, δεδομένου ότι ο τρυπάνι σε μονοφασικούς ανεμιστήρες χιονιού κατά τη διάρκεια της λειτουργίας αγγίζει πρακτικά την επιφάνεια του εδάφους, δεν συνιστάται η χρήση τέτοιου εξοπλισμού σε καλυμμένα με χαλίκια πίσσα, καθώς τα μικρά βότσαλα "θα πυροβολήσουν" με τη μάζα του χιονιού.

Στους φυσητήρες χιονιού ενός σταδίου, το χιόνι απορρίπτεται λόγω της ενέργειας περιστροφής της βίδας χωρίς τη χρήση βοηθητικών μηχανισμών. Κατά κανόνα, αυτές οι μονάδες είναι μικρού μεγέθους και έχουν πλάτος κάδου στην περιοχή των 50-55 εκατοστών. Ποια είναι αρκετά για τον καθαρισμό ρηχό χιόνι. Αλλά για να αντιμετωπίσετε εύκολα τις χιονιού με ύψος άνω των 30 εκατοστών, είναι καλύτερο να αγοράσετε έναν φυσητήρα χιονιού δύο σταδίων.

Τέτοιοι ανεμιστήρες χιονιού είναι πιο τέλειοι, αφού σε αυτές η μάζα χιονιού από τη μεταλλική βίδα μεταφέρεται στην πτερωτή υψηλής ταχύτητας, η οποία συνθλίβει και ρίχνει το χιόνι μέσω του ακροφυσίου, δίνοντάς της αυξημένη ταχύτητα. Σε φυσητήρες χιονιού δύο σταδίων, οι εγχυτήρες περιστρέφονται με χαμηλή ταχύτητα και δεν έρχονται σε επαφή με το έδαφος κατά τη λειτουργία. Ως εκ τούτου, τέτοια συσσωματώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χαλίκια και σε οποιεσδήποτε σκληρές επιφάνειες, όπως άσφαλτο, σκυρόδεμα ή πέτρα. Και δεδομένου ότι ο κάδος τους, κατά κανόνα, είναι επίσης υψηλότερος, τότε μπορούν επίσης, κατά συνέπεια, να εξαλείψουν μεγάλες μετακινήσεις χιονιού.

Φυσητήρας χιονιού Husqvarna

Όσο για τους φυσητήρες χιονιού τριών σταδίων, έχουν αυξημένη παραγωγικότητα και μπορούν να χειριστούν μεγάλους όγκους χιονιού. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούνται κυρίως σε επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Έχουν δύο χαλύβδινες βίδες που κατευθύνουν το συλλεγμένο χιόνι μαζί με πάγο στη μέση του κάδου και πέρα ​​από τον επιταχυντή, όπου το εισερχόμενο υλικό είναι αλεσμένο σε μία κατάσταση ομοιογενούς μάζας χιόνι, η οποία στη συνέχεια εκτοξεύεται από τα πτερύγια της ταχέως περιστρεφόμενης πτερωτής στο ακροφύσιο.

Οι ανεμιστήρες τριών επιπέδων είναι πολύ ισχυρά μηχανήματα που μπορούν να δαγκώνουν ακόμα και σε χιονισμένες πόρτες υψηλής πυκνότητας και ύψους, ρίχνοντας χιόνι για δεκαπέντε μέτρα.

Ανεμιστήρας χιονιού Huter

Ποιος τύπος μηχανής πρέπει να διαθέτει ένας χιονοστιβάς για ένα ιδιωτικό σπίτι;

Ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα, αυτοί οι φυσητήρες χιονιού χωρίζονται επίσης, όπως τα πριόνια, σε ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν σε δίκτυο ή μπαταρίες και συσκευές βενζίνης.

Ηλεκτρικοί ανεμιστήρες χιονιού στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μη αυτοπροωθούμενες μηχανές. Έχουν συμπαγές, χαμηλό βάρος, αλλά χαμηλή ισχύς κινητήρα (δύο έως τρεις ίππους).

Ταυτόχρονα, η ισχύς των κινητήρων των φυσητήρων βενζίνης βενζίνης, η οποία μπορεί να είναι αυτοπροωθούμενη και μη αυτοπροωθούμενη, μπορεί να φτάσει μέχρι και 15 ίππους.

Για την απομάκρυνση του χιονιού σε σχετικά μικρές περιοχές με δυνατότητα οργάνωσης της πρόσβασης στο ηλεκτρικό δίκτυο, μια καλή επιλογή θα ήταν να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό φυσητήρα χιονιού. Σε άλλες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να αγοράσετε έναν φυσητήρα χιονιού βενζίνης.

Φυσητήρας χιονιού σε κόκκινο σχέδιο

Ποιο είναι το καλύτερο: αυτοπροωθούμενος ή μη αυτοπροωθούμενος ανεμιστήρας χιονιού;

Ποιο από αυτά θα επιλέξετε από αυτές τις δύο επιλογές; Οι μη αυτοπροωθούμενοι ανεμιστήρες χιονιού χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό μονοπατιών, πεζοδρομίων και μικρών, ακόμη και οικόπεδων από χλοοτάπητα μαλακά φρεσκοκομμένα χιόνια. Η ισχύς των κινητήρων τους είναι μικρή (συνήθως δεν υπερβαίνει τις 5 ίππους). Ένα χαρακτηριστικό αυτής της τεχνικής είναι ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να προωθήσει και να τον κατευθύνει ο ίδιος. Εάν καθαρίζετε μια μικρή, επίπεδη, ομαλή περιοχή, τότε αυτό δεν είναι μεγάλο ζήτημα, αλλά όταν καθαρίζετε μεγάλες εκτάσεις με τρύπες και ανυψώσεις, θα απαιτηθεί σημαντική σωματική προσπάθεια και μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες απομάκρυνσης του χιονιού.

Φυσητήρας χιονιού

Ωστόσο, οι μη αυτοπροωθούμενοι ανεμιστήρες χιονιού έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα, τα οποία αναφέρονται παρακάτω:

 • Είναι ευκολότερο να αποθηκευτούν, καθώς είναι μικρού μεγέθους.
 • έχουν ένα μικρό βάρος (συνήθως περίπου 35 κιλά), οπότε ακόμη και άνθρωποι που δεν είναι πολύ δυνατοί από φυσική άποψη μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν.
 • χαρακτηρίζονται από υψηλή ευελιξία και σας επιτρέπουν να εκτελείτε εργασίες καθαρισμού ακόμα και απρόσιτων θέσεων.
 • τα τμήματα των τρυπανιών τους που χτυπάνε στο χιόνι είναι καουτσούκ, έτσι ώστε να μην μπορούν να βλάψουν την επιφάνεια που καθαρίζεται, πράγμα που σημαίνει ότι μη-αυτοπροωθούμενοι ανεμιστήρες χιονιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό παγοδρόμια και πεζοδρόμια που είναι επενδεδυμένα με ακριβά πλακάκια.

Φυσητήρας χιονιού από μεταλλικό περίβλημα

Μειονεκτήματα του μη αυτοπροωθούμενου εξοπλισμού απομάκρυνσης του χιονιού:

 • είναι αδύνατο να καθαρίσετε περιοχές με υψηλές χιονοπτώσεις και σκληρυμένο χιόνι που καλύπτεται από κρούστα πάγου.
 • το εύρος χιονιού δεν υπερβαίνει κατά κανόνα τα πέντε μέτρα.

Η κίνηση των αυτοπροωθούμενων φυσητών χιονιού πραγματοποιείται λόγω της παρουσίας της μηχανής τους. Ως εκ τούτου, δεν ωθούνται, αλλά ελέγχονται από την κίνηση τους γύρω από το χώρο με τη βοήθεια ειδικών μοχλών, λαβών ή συρραπτικών.

Ισχυρός φυσητήρας χιονιού

Οι κινητήρες αυτών των φυσητών χιονιού έχουν συνήθως ισχύ από 5-13 λίτρα. s., και το χιόνι κατά τον καθαρισμό μπορεί να ρίξει σε απόσταση περίπου 15 μέτρων. Αλλά αυτό γίνεται δυνατό όχι μόνο λόγω της παρουσίας ενός ισχυρού κινητήρα. Τέτοια συσσωματώματα ανήκουν σε φυσητήρες χιονιού με ένα σύστημα δύο σταδίων, στο οποίο το πρώτο μέρος τους καταστρέφει σκληρυμένες χιονοπτώσεις με ειδικά ελάσματα και φορτία χιονιού, ενώ το δεύτερο, το οποίο ουσιαστικά είναι ένας ισχυρός ανεμιστήρας, αφαιρεί τη μάζα του χιονιού. Το πλαίσιο του αυτοκινούμενου ανεμιστήρα χιονιού μπορεί να είναι είτε με τροχούς είτε με τροχιά.

Οι αυτοεφοδιασμένοι ανεμιστήρες χιονιού έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • η μονάδα κινείται ανεξάρτητα και η συνεργασία με αυτή δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια.
 • Τέτοιες συσκευές απομάκρυνσης χιονιού είναι εύκολο να διαχειριστούν.
 • αυτοεφοδιασμένοι ανεμιστήρες χιονιού παρέχουν τη δυνατότητα καθαρισμού μεγάλων περιοχών που καλύπτονται από πυκνό χιόνι και κρούστα πάγου, ακόμη και με την παρουσία υψηλών χιονιού.
 • το χιόνι ρίχνεται σε μια σημαντική απόσταση (10-15 m)?
 • η υπάρχουσα μετάδοση καθιστά δυνατή την επιλογή οποιουδήποτε εργαλείου από έξι δυνατές.
 • οι αυτοπροωθούμενοι χιονοκόκκοι έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν την κατεύθυνση της απελευθέρωσης του χιονιού.
 • υπάρχουν μερικές επιπλέον λειτουργίες, για παράδειγμα, ένα θερμαντήρα λαβής, ένας προβολέας, ένα υδραυλικό τιμόνι.

Μεταξύ των ελλείψεων του υπό εξέταση εξοπλισμού αφαίρεσης χιονιού, μπορεί να σημειωθεί, πρώτα απ 'όλα, το υψηλό κόστος του, δεδομένου ότι πρέπει να πληρώσετε για την ευκολία λειτουργίας.

Μικρός ανεμιστήρας χιονιού

Υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα στην επιλογή ενός ηλεκτρικού ανεμιστήρα χιονιού και ποιες είναι οι συστάσεις για τη χρήση του;

Οι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες χιονιού έχουν μικρή ισχύ, συνήθως δεν υπερβαίνει τις 3 ίππους, αλλά έχουν πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • χαμηλό κόστος.
 • ελαφρύ βάρος.
 • συμπαγής;
 • ευκολία διαχείρισης.
 • έλλειψη σημαντικού θορύβου κατά τη διάρκεια της εργασίας ·
 • ευκολία μεταφοράς.

Όσον αφορά τις συμβουλές για την εργασία με ένα ηλεκτρικό φυσητήρα χιονιού, εδώ είναι μερικά από αυτά:

 1. Το χαμένο χιόνι πρέπει πάντα να αρχίζει να αφαιρείται το συντομότερο δυνατόν, χωρίς να περιμένει μέχρι να σκληρύνει και να καλύπτεται με πυκνή πάγο.
 2. Εάν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το παλιό σκληρυμένο χιόνι, τότε είναι καλύτερα να το κάνετε σταδιακά, σε διάφορα στάδια, χαλαρώνοντας περιοδικά το φλοιό με ένα φτυάρι και σηκώνοντας το τρυπάνι.
 3. Εάν δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια, μπορείτε να τροφοδοτήσετε τον φυσητήρα χιονιού από τη γεννήτρια.

Μη-αυτοπροωθούμενος ανεμιστήρας χιονιού

Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα χιονιού ανάλογα με τον κατασκευαστή;

Οι φυσητήρες χιονιού Husqvarna θεωρούνται μηχανήματα πρώτης κατηγορίας ειδικά σχεδιασμένα για επαγγελματίες. Η άριστη ποιότητα τους εξηγεί γιατί είναι τόσο ακριβά. Συγκροτούνται στην Ευρώπη και είναι εξοπλισμένα με κινητήρες κατασκευασμένους από τις παγκοσμίως γνωστές εταιρείες Briggs & Stratton.

Οι φυσητήρες χιονιού εταίρων μάρκας προέρχονται από τον ίδιο κατασκευαστή, Husqvarna. Είναι φθηνότερα από τα προηγούμενα μοντέλα, καθώς είναι εξοπλισμένα με λιγότερο ισχυρούς κινητήρες.

Οι ανεμιστήρες MTD πωλούνται υπό διάφορες εμπορικές επωνυμίες, παραδείγματος χάριν κάτω από μάρκες όπως οι Yard-Man, Cub Cade, Bolens.

Αυτές οι μονάδες αφαίρεσης χιονιού είναι πολύ δημοφιλείς λόγω της χαμηλής τιμής τους. Τέτοιες χιονοθύελλες παράγονται τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όσο και στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Έχουν μια βέλτιστη τιμή, λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητά τους.

Αυτοεφοδιασμένος ανεμιστήρας χιονιού

Οι φυσητήρες χιονιού Craftsman, που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ στις επιχειρήσεις που ανήκουν στην MTD, είναι υψηλής ποιότητας, αλλά η τιμή τους είναι επίσης σημαντική.

Οι ανεμιστήρες χιονιού Ariens κατασκευάζονται τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά. Αυτές είναι ισχυρές, υψηλής ποιότητας, αξιόπιστες συσκευές. Η αξία τους είναι στο επίπεδο της αξίας της Husqvarna και σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνει την αξία της.

Σήμερα στην αγορά μπορείτε επίσης να βρείτε πολλούς πολύ παρόμοιους κινέζους ανεμιστήρες χιονιού, οι οποίοι πωλούνται κάτω από μια ποικιλία σημάτων. Η απόκτηση τους συνδέεται πάντοτε με κάποιο κίνδυνο.

Φυσητήρας χιονιού

Ποιό ανεμιστήρα χιονιού να επιλέξει για το σπίτι, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος του;

Το κόστος αυτών των συσκευών είναι διαφορετική, αλλά κυρίως στην περιοχή των 30-500 χιλιάδες ρούβλια. Η τιμή των επιλογών προϋπολογισμού με ηλεκτρικές και βενζινοκινητήρες χαμηλής ισχύος (κάτω από έξι ιπποδύναμη) είναι 30-60.000 ρούβλια. Αυτός ο εξοπλισμός, που ανήκει στη μεσαία τάξη και διαθέτει αρκετές πρόσθετες συσκευές και αυξημένη παραγωγικότητα, κοστίζει 60-120 χιλιάδες ρούβλια. Και ανεμιστήρες χιονιού αυξημένης αξιοπιστίας από γνωστά εμπορικά σήματα (για παράδειγμα, όπως η Honda ή η Husqvarna) μπορούν να πωληθούν για 200-500 χιλιάδες ρούβλια.

Αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το κόστος των snowplows με κινητήρα βενζίνης θα πρέπει να προσθέσει το κόστος της τακτικής τροφοδοσίας και των περιοδικών αλλαγών λαδιού. Επιπλέον, πρέπει να έχετε υπόψη ότι για κάθε ανεμιστήρα χιονιού, τόσο ηλεκτρικό όσο και βενζινοκίνητο, σε περίπτωση βλάβης που δεν πληροί τις προϋποθέσεις εγγύησης, η επικοινωνία με εξειδικευμένο συνεργείο επισκευής για αντικατάσταση εξαρτήματος ενδέχεται να απαιτεί κόστος που κυμαίνεται από δύο έως δέκα χιλιάδες ρούβλια.

Φυσητήρας χιονιού χάλυβα

Όταν επιλέγετε έναν ανεμιστήρα χιονιού για το σπίτι, είναι σημαντικό να μελετήσετε καλά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τη λειτουργικότητά του. Εάν επιλέξουμε τον εξοπλισμό σύμφωνα με τις ατομικές ανάγκες μας, καθώς και αυτό που μας ταιριάζει με κόστος, τότε μια τέτοια μονάδα θα γίνει ο καλός βοηθός μας στην απομάκρυνση του χιονιού, διευκολύνοντας αυτό το έργο και μετατρέποντάς τον από ένα όχι πολύ ευχάριστο καθήκον σε πηγή ευχαρίστησης.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)