Πλυντήριο υψηλής πίεσης: υπηρεσία ποιότητας σε συμπαγή συσκευασία

Οι μίνι-νεροχύτες για κάποιο χρονικό διάστημα ξεπερνούν αποκλειστικά τον επαγγελματικό εξοπλισμό. Η απελευθέρωση ποικιλίας μοντέλων διευκολύνει την επιλογή ενός πλυντηρίου υψηλής πίεσης για οικιακή χρήση, διότι το εύρος εφαρμογής της συσκευής είναι ευρύ: στην καθημερινή ζωή, σε οικόπεδα κήπων, σε γκαράζ και σε μικρές βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Το πλυντήριο υψηλής πίεσης είναι απλό και αποτελείται από πολλά στοιχεία: ένα περίβλημα, έναν κινητήρα, μια αντλία, ένα δοχείο απορρυπαντικού, έναν εύκαμπτο σωλήνα με ένα σύνολο ακροφυσίων. Η αρχή της λειτουργίας του πλυσίματος μειώνεται στις ακόλουθες διαδικασίες: Το νερό από το δοχείο / βρύση τροφοδοτείται σε μια ειδική δεξαμενή, όπου η αντλία αυξάνει την πίεση και κατευθύνει τον πίδακα στην αντλία ψεκασμού. Χρησιμοποιώντας το ακροφύσιο εξόδου, μπορείτε να ρυθμίσετε τον τύπο των πιδάκων, την πίεση και να καθορίσετε την περιοχή της επεξεργασμένης επιφάνειας. Χάρη στα ειδικά ακροφύσια, οι απρόσιτες θέσεις πλένονται εύκολα και απλά.

Πλυντήριο υψηλής πίεσης για αυτοκίνητο

Βενζίνη υψηλής πίεσης

Τύποι νεροχύτη

Κατά την ταξινόμηση του εξοπλισμού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα χαρακτηριστικά.

Ορισμός της τεχνολογίας

Ανάλογα με τις τεχνικές παραμέτρους, διακρίνονται οι τεχνικές κατηγορίες που είναι ιδανικές για καθημερινή ζωή ή για χρήση στην επιχείρηση.

  • Οικιακή συσκευή πλύσης υψηλής πίεσης - το συμπαγές μοντέλο έχει χαμηλό κόστος και χρησιμοποιείται στο σπίτι (στο γκαράζ, στον κήπο). Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή επανειλημμένα για μια εβδομάδα. Τα πλαστικά μέρη της αντλίας επιτρέπουν συνεχή λειτουργία μικρότερη από 30 λεπτά. Κατά προσέγγιση δείκτες: πίεση νερού - έως 120 bar, παραγωγικότητα - από 350 έως 429 λίτρα ανά ώρα, μέση ισχύς κινητήρα - 1,8 kW.
  • Τα ημι-επαγγελματικά μοντέλα καθορίζονται από τον βέλτιστο λόγο τιμής / ποιότητας. Σημαντικά μέρη της αντλίας είναι κατασκευασμένα από κράματα μετάλλων, έτσι ώστε οι συσκευές να μπορούν να λειτουργούν για αρκετές ώρες σχεδόν καθημερινά. Αυτά είναι τα καλύτερα μοντέλα για λειτουργία σε μικρές επιχειρήσεις ή στο σπίτι (εάν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα και πολλά είδη κήπου). Κύρια χαρακτηριστικά: πίεση νερού - περίπου 140 bar, παραγωγικότητα - περίπου 460 λίτρα την ώρα, ισχύς κινητήρα - κατά μέσο όρο 2,1 kW.
  • Ο επαγγελματικός εξοπλισμός συναρμολογείται από υψηλής ποιότητας και δαπανηρά εξαρτήματα. Σχεδιασμένο για να εξυπηρετεί μεγάλες περιοχές. Η συνεχής περίοδος λειτουργίας είναι περίπου 4-4,5 ώρες. Αυτά τα μοντέλα είναι καλύτερα, αφού κάποια μπορούν να θερμαίνουν το νερό, είναι εξοπλισμένα με αυτόνομους βενζινοκινητήρες, γι 'αυτό και χρησιμοποιούνται σε μεγάλες επιχειρήσεις, σε υπηρεσίες αυτοκινήτων, σε εργοτάξια. Ένα πλυντήριο υψηλής πίεσης πωλείται με τα ακόλουθα τεχνικά χαρακτηριστικά: πίεση νερού - περίπου 160 bar, παραγωγικότητα - 600 λίτρα την ώρα, ισχύς - έως 3 kW.

Δεν υπάρχουν σαφείς περιορισμοί σχετικά με το μοντέλο που θα αγοράσει, αλλά είναι απίθανο ότι θα είναι λογικό να αγοράσετε μια ισχυρή μονάδα για το πλύσιμο μιας μηχανής μερικές φορές την εβδομάδα.

Πλυντήριο υψηλής πίεσης Bosch

Πλυντήριο υψηλής πίεσης

Με τη μέθοδο της διαρρύθμισης του εξοπλισμού

Τα κινητά μοντέλα τροφοδοτούνται με ηλεκτρισμό και είναι εύκολο να κυκλοφορούν χάρη στους τροχούς. Τις περισσότερες φορές, αυτή η τεχνική παράγεται για χρήση στην καθημερινή ζωή.

Οι σταθερές μονάδες τοποθετούνται σε αυστηρά καθορισμένο χώρο και χρησιμοποιούνται σε πλυντήρια αυτοκινήτων.Υπάρχουν μοντέλα που τοποθετούνται σε τοίχους ή τοποθετούνται σε ένα ειδικό πλαίσιο (μπορούν να τοποθετηθούν το ένα πάνω στο άλλο). Το πλυντήριο υψηλής πίεσης σε τοίχο έχει υψηλό επίπεδο πίεσης νερού εξόδου, το οποίο σας επιτρέπει να καθαρίζετε γρήγορα τις επιφάνειες από τυχόν ρύπους.

Τα αυτόνομα μοντέλα (πλυντήρια υψηλής πίεσης βενζίνης) είναι κατάλληλα για φροντίδα στο σπίτι και στον κήπο.

Κύριες τεχνικές παράμετροι του νεροχύτη

Κατά την επιλογή μιας συσκευής, θα πρέπει να φανταστείτε ποιοι δείκτες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή και πώς μπορούν να αλλάξουν.

Πηγή νεροχύτη

Αυτό το χαρακτηριστικό σημαίνει την περίοδο αδιάλειπτης λειτουργίας του εξοπλισμού ή τον αριθμό των αυτοκινήτων που συνιστώνται να πλένονται κατά τη διάρκεια της ημέρας προκειμένου να διατηρούνται καλές ποιότητες εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτή η παράμετρος περιγράφεται συνήθως στο εγχειρίδιο οδηγιών (για παράδειγμα, 1, 3 ή 5 μηχανές την ημέρα). Με την επιφύλαξη αυτής της σύστασης, οι κατασκευαστές εγγυώνται πλύση υψηλής ποιότητας για ορισμένο χρονικό διάστημα (συνήθως από 3 έως 5 έτη). Η συμμόρφωση με τον χρόνο συνεχούς χρήσης του εξοπλισμού επηρεάζει επίσης σημαντικά τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Για ακριβά μοντέλα, αυτό είναι περίπου 1 ώρα, για μια απλή κλάση - όχι περισσότερο από 20-25 λεπτά.

Πλυντήριο πίεσης για καθαρισμό

Πλυντήριο υψηλής πίεσης για καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι

Απόδοση

Ο δείκτης χαρακτηρίζει την κατανάλωση νερού σε κατάσταση λειτουργίας (ένα λεπτό ή μία ώρα). Τα εγχώρια μοντέλα καταναλώνουν περίπου 370 λίτρα νερού ανά ώρα και ώρα και ένα επαγγελματικό μίνι πλύσιμο δαπανά 2-3 φορές περισσότερο από 720 λίτρα την ώρα.

Όσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητα, τόσο λιγότερος χρόνος χρησιμοποιείται για την πλύση του μηχανήματος. Εξαρτάται επίσης από τις παραμέτρους της αντλίας.

Αντικατάσταση εξαρτημάτων σε πλυντήριο πίεσης

Πίεση νερού

Το χαρακτηριστικό προσδιορίζει τη δύναμη του πίδακα νερού. Επιπλέον, όσο υψηλότερη είναι η ένδειξη, τόσο καλύτερος και ταχύτερος καθαρισμός μπορεί να γίνει.

Για οικιακή χρήση, πωλούνται μοντέλα με πίεση 70-100 bar. Σε ένα πλυντήριο υψηλής πίεσης με εισαγωγή νερού από τη δεξαμενή, η πίεση του πίδακα νερού στην έξοδο μειώνεται και μπορεί να φθάσει περίπου τα 50-80 bar. Με αυτούς τους δείκτες, μια πλύση νερού υψηλής ποιότητας θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.

Σε επαγγελματικό εξοπλισμό, η πίεση νερού είναι 150-180 bar και το πλύσιμο ενός μηχανήματος διαρκεί από 5 έως 10 λεπτά.

Η βέλτιστη πίεση είναι 120-130 bar. Συνιστάται να αγοράσετε νεροχύτες που έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης αυτής της παραμέτρου.

Πλυντήριο υψηλής πίεσης για το σπίτι

Πλυντήριο πίεσης με χωρητικότητα

Υλικό περιβλήματος αντλίας

Η αντλία έκπλυσης είναι το κύριο μέρος (η αξία της στην τιμή της συσκευής είναι περίπου 70%), επομένως η αξιοπιστία αυτού του συγκεκριμένου εξαρτήματος καθορίζει την ποιότητα του προϊόντος στο σύνολό του.

Στα μοντέλα των νοικοκυριών, το πλαστικό χρησιμοποιείται περισσότερο. Τα πλεονεκτήματα του υλικού είναι προφανή: λογικό κόστος, χαμηλό βάρος, αντοχή στην υγρασία (δεν σχηματίζεται διάβρωση). Τα κύρια μειονεκτήματα είναι η αστάθεια στη δράση των υψηλών θερμοκρασιών (το νερό δεν πρέπει να είναι θερμότερο από 40-50 ˚С) και η ευθραυστότητα. Σε περίπτωση ρωγμών, ο εξοπλισμός δεν μπορεί να επισκευαστεί. Οι περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ανθεκτικό πλαστικό, το οποίο εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού με σωστή λειτουργία και φροντίδα ποιότητας.

Φυσικά, η χρήση ορείχαλκου και αλουμινίου αποτελεί εγγύηση για αξιόπιστη λειτουργία, αλλά αυξάνει σημαντικά το κόστος της συσκευής. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται μεταλλικές θήκες σε επαγγελματικό εξοπλισμό.

Και επίσης το υλικό από το οποίο τα έμβολα γίνονται σημαντικά. Οι καλύτερες επιλογές είναι cermets και χάλυβα.

Οι αναδιπλούμενες αντλίες σας επιτρέπουν να εντοπίσετε ελαττώματα και να τα επισκευάσετε μόνοι σας (και αποδίδεται πολύ φτηνά).

Φίλτρα

Όλες οι συσκευές είναι απαραιτήτως εξοπλισμένες με λεπτό φίλτρο. Αυτό το τμήμα μαλακώνει το νερό και αποτρέπει τη βλάβη των εσωτερικών μηχανισμών της συσκευής από συντρίμμια ή μικρά λειαντικά σωματίδια.

Οι μίνι νεροχύτες με αντικαταστάσιμα ή μόνιμα φίλτρα πωλούνται. Φυσικά, ένα μόνιμο φίλτρο θεωρείται το καλύτερο, αφού δεν χρειάζεται να αλλάξει, αλλά πρέπει απλά να το ξεπλένετε περιοδικά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Πλυντήριο υψηλής πίεσης για μηχανή

Πλυντήριο πίεσης

Δοχείο απορρυπαντικού

Οι κατασκευαστές παράγουν μοντέλα στα οποία προστίθενται καθαριστικές ενώσεις στο νερό με τρεις τρόπους: υπάρχει μια ολοκληρωμένη δεξαμενή, μια ειδική σύνδεση μέσω του σωλήνα, χρησιμοποιώντας ένα εξωτερικό ακροφύσιο - έναν παράγοντα αφρισμού.
Εάν η χρήση των κεφαλαίων δεν παρέχεται, τότε η διαδικασία πλύσης θα είναι μεγαλύτερη και το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο υψηλής ποιότητας.

Μήκος εύκαμπτου σωλήνα

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι σημαντικό επειδή καθορίζει τις άνετες συνθήκες καθαρισμού. Για να είναι καλό να πλένετε τα μηχανήματα, αρκεί ένας εύκαμπτος σωλήνας μήκους 4 μέτρων, αλλά για την κηπουρική ή το πλύσιμο της πρόσοψης, συνιστάται να αγοράσετε μοντέλα με εύκαμπτο σωλήνα όχι μικρότερο από 7 μέτρα.

Οι μέθοδοι περιέλιξης σωλήνων (τύμπανο, υποδοχές στο χιτώνιο) καθορίζουν την ευκολία χρήσης και αποθήκευσης του εξοπλισμού.

Πρόσληψη νερού

Μια παρόμοια λειτουργία είναι σε ζήτηση, ελλείψει της δυνατότητας σύνδεσης με την κεντρική παροχή νερού. Για να εργαστείτε, πρέπει να χαμηλώσετε τον εύκαμπτο σωλήνα σε ένα δοχείο (ειδική δεξαμενή, πηγάδι) και το νερό θα αντληθεί αυτόματα. Ένα πλυντήριο υψηλής πίεσης με παροχή νερού μπορεί να έχει χαμηλότερη παραγωγικότητα, καθώς μέρος της ενέργειας θα δαπανηθεί για την άντληση υγρού. Αλλά τέτοια μοντέλα δεν χρειάζονται κεντρική παροχή νερού.

Τα επαγγελματικά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με συστήματα θέρμανσης νερού. Αυτή η λειτουργία εξοικονομεί νερό και απορρυπαντικά. Με ζεστό νερό αποδεικνύεται καλύτερα και πιο γρήγορα το πλύσιμο της επιφάνειας. Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι εν λόγω νεροχύτες είναι σημαντικά ακριβότερες.

Πλυντήριο υψηλής πίεσης με ακροφύσιο

Φορητό πλυντήριο υψηλής πίεσης

Ρύθμιση ακροφυσίων

Ο βασικός εξοπλισμός παρέχει το συνηθισμένο ακροφύσιο και το "κόπτη λάσπης". Ορισμένα πρόσθετα στοιχεία μπορούν να αγοραστούν ξεχωριστά και η ποικιλία από διαφορετικούς κατασκευαστές διαφέρει σημαντικά (από 5 έως 20 τύπους ακροφυσίων).

Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται για τη διευκόλυνση του πλυσίματος: των επιμέρους τμημάτων της μηχανής - του πυθμένα ή των καμάρες, των προσόψεων / παραθύρων των σπιτιών. Ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό σωλήνων αποχέτευσης, εξοπλισμού κήπου ή εργαλείων.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Πρώτα απ 'όλα, οι νεροχύτες με πυροβόλο όπλο εξοπλισμένο με τη λειτουργία "ολικής στάσης" αξίζουν προσοχής. Σε αυτή την περίπτωση, μόνο όταν πιέζεται η σκανδάλη, παρέχεται νερό και ο κινητήρας λειτουργεί. Αυτή η επιλογή συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης νερού και αποτρέπει την πρόωρη φθορά των εξαρτημάτων πλυσίματος.

Οι συσκευές που παρέχουν ψύξη με νερό του κινητήρα, είναι σε θέση να λειτουργούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να απομακρύνουν καλύτερα τη δύσκολη απομάκρυνση των ρύπων.

Επαγγελματικό πλυντήριο πίεσης

Πλυντήριο πίεσης κήπου

Κανόνες λειτουργίας συσκευής

Αυτή η τεχνική πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή, καθώς ένας πίδακας νερού υψηλής πίεσης μπορεί εύκολα να σπάσει γυάλινα αντικείμενα, να βλάψει τα μάτια σας. Η τήρηση των μέτρων ασφαλείας θα επιτρέψει την αποφυγή προβλημάτων:

  • είναι απαραίτητο να αποκλειστεί η δυνατότητα χρήσης του νεροχύτη από παιδιά.
  • δεν επιτρέπουν στο νερό να χτυπήσει ανθρώπους, ζώα, μηχανισμούς εργασίας,
  • κρατήστε το πιστολέτο καθαρισμού σφιχτά στα χέρια σας.
  • συνιστάται να φοράτε γυαλιά ασφαλείας για να αποτρέψετε την είσοδο βρωμιάς στα μάτια.
  • Μη χρησιμοποιείτε τη συσκευή σε θερμοκρασίες αέρα κάτω από 0 ° C.
  • Πριν την αποθήκευση το χειμώνα, το υπόλοιπο νερό και το απορρυπαντικό χύνεται έξω από τη δεξαμενή. Το πλυντήριο υψηλής πίεσης βενζίνης απελευθερώνεται από τα καύσιμα.
  • η υπολειπόμενη πίεση από το πιστόλι ανακουφίζεται (είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η διαρροή όλου του νερού από την κεφαλή του ακροφυσίου).

Ποιο πλυντήριο υψηλής πίεσης αποφασίζει ο ιδιοκτήτης για τον εαυτό του. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να καθοριστεί η συχνότητα εφαρμογής της. Εάν σκοπεύετε να πλένετε περιστασιακά ένα αυτοκίνητο, τότε μια συσκευή με πίεση 100-120 bar είναι αρκετή, αλλά αν χρειαστεί να εξυπηρετήσετε πολλά αυτοκίνητα ή διαφορετικό εξοπλισμό κήπου, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε πιο δυνατά μοντέλα.

Η καλύτερη επιλογή για κάτοικος του καλοκαιριού είναι ένα πλυντήριο αερίου υψηλής πίεσης, καθώς είναι ευκολότερο να φροντίσετε τα μονοπάτια / την πρόσοψη του σπιτιού και μπορείτε να πάρετε εύκολα μια πλατφόρμα πλυσίματος οπουδήποτε στην περιοχή.

Πλυντήριο υψηλής πίεσης για πεζοδρόμιο

Πλυντήριο υψηλής πίεσης με πρόσληψη νερού

Επίσης, για να καταλάβετε ποια συσκευή πλύσης υψηλής πίεσης είναι καλύτερη, θα πρέπει να συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά παρόμοιων μοντέλων από διαφορετικούς κατασκευαστές.Η βαθμολογία των πλυντηρίων υψηλής πίεσης καθοδηγείται από τη Bosch. Οι ακόλουθοι κατασκευαστές μπήκαν επίσης στην κορυφή 5: Karcher, Huter, Patriot, πρωτοπόρος. Αυτό εξηγείται όχι μόνο από την ποιότητα του εξοπλισμού, αλλά και από το αναπτυγμένο δίκτυο υπηρεσιών εγγύησης.

Η τακτική χρήση του νεροχύτη όχι μόνο θα σας επιτρέψει να φροντίσετε εύκολα και γρήγορα το μηχάνημα αλλά και να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της επίστρωσης, επομένως, η πλειοψηφία των ιδιοκτητών αυτοκινήτων αναγνωρίζει την εγκυρότητα της απόκτησης ενός κατάλληλου μοντέλου.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)