Εξοπλίζουμε την περιοχή εργασίας: πώς να επιλέξετε μια σόμπα για την κουζίνα

Οι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο στην κουζίνα για να προετοιμάσουν μια ποικιλία πιάτων. Η κουζίνα είναι ένα ζεστό, άνετο δωμάτιο, έτσι ώστε η οικοδέσποινα προσεγγίζει προσεκτικά τη διάταξή της. Μια σόμπα είναι ένα ενιαίο χαρακτηριστικό μιας κουζίνας, αλλά πώς να επιλέξετε μια καλή σόμπα; Το ζήτημα της επιλογής μιας υψηλής ποιότητας και αξιόπιστης πινακίδας απαιτεί μια επαγγελματική προσέγγιση. Πριν πάτε στο κατάστημα, είναι σημαντικό να καταλάβετε καλά.

Σόμπα κουζίνας

Σόμπα κουζίνας

Όλες οι συσκευές μαγειρικής κατατάσσονται σε τρεις τύπους: αέριο, ηλεκτρικό και συνδυασμένο. Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας, οι πλάκες μπορούν να χωριστούν σε ενσωματωμένη και ελεύθερη. Σήμερα, τα ενσωματωμένα σχέδια είναι σε μεγάλη ζήτηση. Είναι πολύ βολικό στη λειτουργία, καταναλώνουν λογικά χώρο. Μπορούν να αγοραστούν ήδη ολοκληρωμένα με ένα σετ κουζίνας. Εάν δεν ξέρετε πώς να επιλέξετε ενσωματωμένα ή ανεξάρτητα μοντέλα, αναζητήστε επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες.

Ηλεκτρικά μοντέλα σόμπων: ποια επιλογή;

Πώς να επιλέξετε μια ηλεκτρική κουζίνα; Οι ηλεκτρικές σόμπες για την κουζίνα αποτελούν εξαιρετική λύση για διαμερίσματα και σπίτια όπου δεν υπάρχουν επικοινωνίες αερίου. Τα ηλεκτρικά προϊόντα μπορούν να έχουν τόσο επικάλυψη από κεραμικό όσο και σμάλτο. Ο δεύτερος τύπος θεωρείται πιο δημοφιλής. Ωστόσο, οι επιστρώσεις σμάλτου έχουν επίσης τα πλεονεκτήματά τους. Διακρίνονται από την υγιεινή, την ευκολία φροντίδας και τη μεγάλη διάρκεια ζωής.

Η επίστρωση από γυαλί-κεραμικό χαρακτηρίζεται από υψηλό ρυθμό θέρμανσης, δυνατότητα προσαρμογής της περιοχής θέρμανσης, παρουσία δεικτών για τον έλεγχο της υπολειπόμενης θερμότητας και ευκολία χρήσης.

Τα γυάλινα κεραμικά και τα σμάλτο ηλεκτρικά σίδερα επικάλυψης έχουν τα μειονεκτήματά τους. Οι γυάλινες κεραμικές επιφάνειες δεν έχουν πλευρές στα άκρα, κάτι που δεν είναι πολύ βολικό.

Σόμπα κουζίνας

Σόμπα κουζίνας

Οι καλής ποιότητας γυάλινες κεραμικές επιφάνειες είναι ακριβότερες από τα εμαγιέ μοντέλα. Οι επιστρωμένες με σμάλτα επικαλύψεις είναι λιγότερο κατάλληλες για χρήση. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών μοντέλων σόμπων σήμερα. Διαφέρουν στον σχεδιασμό, την επικάλυψη και τις πρόσθετες επιλογές.

Χαρακτηριστικά της επιλογής των σόμπων αερίου

Παρά το γεγονός ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα χαρακτηρίζονται από μια μεγάλη ποικιλία επιλογών, οι φούρνοι αερίου δεν σταματούν να χάνουν τη δημοτικότητά τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα επιλεγμένα μοντέλα αερίου διακρίνονται από μεγάλο αριθμό αναμφισβήτητων πλεονεκτημάτων. Το ζήτημα του πώς να επιλέξετε μια σόμπα αερίου για την κουζίνα είναι ακόμα δημοφιλής σήμερα.

Σόμπα κουζίνας

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η θέρμανση και η ψύξη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν χρειάζεται να περιμένετε για την προθέρμανση, αφού ενεργοποιήσετε το αέριο, το φαγητό θερμαίνεται αμέσως, το οποίο είναι πολύ βολικό για την οικοδέσποινα. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θέρμανσης, απλώς απενεργοποιήστε τον καυστήρα. Δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε την κατσαρόλα από τη σόμπα, ανησυχώντας ότι το πιάτο μπορεί να καεί.

Σόμπα κουζίνας

Προκειμένου να είναι επιτυχής η αγορά μιας σόμπας αερίου, είναι απαραίτητο να υιοθετήσετε τις ακόλουθες αποχρώσεις:

  • Πριν αγοράσετε, πρέπει να αξιολογήσετε τη διάμετρο των ακροφυσίων. Θα πρέπει να είναι επαρκής για ανεμπόδιστη διέλευση αερίου.
  • Πίνακας για το μαγείρεμα. Θα πρέπει να είναι άνετα και υψηλής ποιότητας.Είναι κατασκευασμένο κυρίως από σμάλτο ή χάλυβα υψηλής ποιότητας. Είναι σημαντικό το σμάλτο να ταιριάζει με το χρώμα του εσωτερικού της κουζίνας. Ο χάλυβας είναι πιο πρακτικός αφού δεν φοβάται τη σκουριά. Σήμερα μπορείτε να βρείτε πάνελ για το μαγείρεμα από γυαλί. Αυτή η επίστρωση είναι ανθεκτική, ανθεκτική, έχει διαφορετικό συνδυασμό χρωμάτων.
  • Παροχή φούρνου. Αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο για την προετοιμασία μιας ποικιλίας πιάτων. Μπορεί να είναι αέριο, ηλεκτρικό ή συνδυασμένο. Εάν επιλέξετε έναν ηλεκτρικό φούρνο, τότε δεν θα είναι περιττό να ελέγξετε επιπλέον την κατάσταση των ηλεκτρικών καλωδίων στο σπίτι. Όταν επιλέγετε ένα φούρνο για μια σόμπα, καθορίστε τις πληροφορίες σχετικά με αυτό όπως τη λειτουργία θέρμανσης, την παρουσία χρονοδιακόπτη, οπίσθιου φωτισμού και φύλλα ψησίματος στο κιτ.
  • Η παρουσία ενός συστήματος ελέγχου αερίου. Μια τέτοια πρόσθετη επιλογή θα βοηθήσει στην προστασία από τη διαρροή αερίου.

Συνδυασμένες κουζίνες: οφέλη από την αγορά

Η συνδυασμένη σόμπα για την κουζίνα είναι σήμερα η λιγότερη ζήτηση, καθώς χαρακτηρίζεται από την παρουσία ορισμένων ειδικών χαρακτηριστικών. Ο σχεδιασμός της κουζίνας συνδυασμού χαρακτηρίζεται από την παρουσία δύο ηλεκτρικών και δύο καυστήρων αερίου.

Σόμπα κουζίνας

Αυτός ο εξοπλισμός είναι κυρίως σε ζήτηση όπου συχνά συμβαίνουν διακοπές στο φυσικό αέριο και στην ηλεκτρική ενέργεια. Αν μάθετε να προσαρμόζεστε σε ένα τέτοιο μοντέλο σόμπα, τότε θα γίνει ένας πιστός βοηθός στην κουζίνα. Ας υποθέσουμε ότι, για να εξοικονομήσετε χρόνο, μπορείτε να καταφύγετε στη χρήση καυστήρων αερίου. Γρήγορα θερμαίνονται και ψύχονται. Όταν υπάρχει πολύς χρόνος για το μαγείρεμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικούς καυστήρες, θα τεντώσουν τη διαδικασία μαγειρέματος.

Σόμπα κουζίνας

Κύρια χαρακτηριστικά των κουζινών επαγωγής

Στις ευρωπαϊκές χώρες, οι επαγωγικές κουζίνες έχουν μεγάλη ζήτηση. Είναι σε θέση να ταιριάζουν τέλεια στο εσωτερικό της Ευρώπης, καθιστώντας την άνετη και ευέλικτη.

Σόμπα κουζίνας

Πώς να επιλέξετε μια επαγωγική εστία; Αυτά τα μοντέλα είναι εύχρηστα και διατίθενται σε διάφορα μεγέθη. Αυτές μπορεί να είναι συμπαγείς εστίες εξοπλισμένες με μία μόνο εστία ή με εστίες μαγειρέματος.

Σόμπα κουζίνας

Η αρχή της λειτουργίας αυτών των πλακών είναι ότι το μαγνητικό πεδίο δημιουργεί μια επαγωγική ροή, η οποία οδηγεί στη θέρμανση των πιάτων. Η θέρμανση αυτή καθιστά δυνατή την μαγειρέψωση του πιάτου μάλλον γρήγορα, καθώς η απώλεια θερμότητας είναι μικρή. Το επίπεδο ασφαλείας μιας τέτοιας πλάκας είναι αρκετά υψηλό, καθώς η πιθανότητα τραυματισμού μειώνεται στο ελάχιστο. Για να καθαρίσετε μια τέτοια επιφάνεια, δεν θα χρειαστεί να κάνετε μεγάλη προσπάθεια.

Κατά την αγορά κουτιών επαγωγής, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένες σημαντικές αποχρώσεις. Αυτός ο εξοπλισμός δεν πρέπει να εγκαθίσταται κοντά στο ψυγείο.

Θυμηθείτε ότι η λειτουργία δικτύου αυξάνει το φορτίο στα ηλεκτρικά καλώδια, οπότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η καλωδίωση στο σπίτι είναι καλής ποιότητας. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε τις επαγωγικές κουζίνες, λαμβάνοντας υπόψη τους τρόπους λειτουργίας του εξοπλισμού, την παρουσία μιας λειτουργίας αποκλεισμού, τον τύπο ελέγχου (μαγνητικό, ρυθμιστικό, άγγιγμα), το μέγεθος των μαγειρικών σκευών. Για τις επαγωγικές συσκευές μαγειρέματος, χρησιμοποιούνται σκεύη με διάμετρο πυθμένα τουλάχιστον 12 εκατοστών. Το πάχος των δίσκων πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 mm.

Σόμπα κουζίνας

Επιλέξτε μια σόμπα για μια θερινή κατοικία

Με την έναρξη της θερινής περιόδου, πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να σκέφτονται για την αγορά σόμπα για να προετοιμάσουν ορισμένα πιάτα. Πώς να επιλέξετε τη σωστή σόμπα για μια θερινή κατοικία; Κατά την επίλυση αυτού του ζητήματος, είναι σημαντικό να αποφασιστεί η επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού. Εάν η ηλεκτρική ενέργεια παρέχεται ασταμάτητα στο καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι, τότε συνιστάται να σκεφτείτε να αγοράσετε εξοπλισμό αερίου.

Σόμπα κουζίνας

Όταν επιλέγετε μια σόμπα αερίου, δώστε προσοχή στον αριθμό των ατόμων που θα το λειτουργούν. Αν δεν υπάρχει ανάγκη να πραγματοποιηθεί πλήρης μαγειρική, τα μέλη της dacha βγαίνουν από την πόλη μόνο για το Σαββατοκύριακο, τότε μια απλή επιφάνεια εργασίας που είναι εξοπλισμένη με δύο εστίες θα είναι μια εξαιρετική λύση. Ένα μοντέλο τεσσάρων καυστήρων θα είναι σημαντικό όταν η παραμονή στη χώρα είναι μεγάλη.Κατά κανόνα, οι σόμπες για μια εξοχική κατοικία δεν διαθέτουν φούρνο. Αυτή η επιλογή δεν απαιτείται, όπως στη χώρα ένα μπάρμπεκιου, μπάρμπεκιου, σχάρα χρησιμοποιείται ευρέως.

Σόμπα κουζίνας

Βασικά χαρακτηριστικά των στενών καπνοδόχων

Σήμερα, οι σόμπες για την κουζίνα διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών, έτσι ώστε κάθε νοικοκυρά να μπορεί εύκολα να επιλέξει τον καταλληλότερο εξοπλισμό για την κουζίνα. Εάν η κουζίνα έχει μικρές παραμέτρους, τότε οι στενές σόμπες που είναι πρακτικές και άνετες στη χρήση θα είναι μια εξαιρετική λύση. Μπορούν να είναι τόσο ηλεκτρικά όσο και αέριο. Το πλάτος αυτών των πλακών κυμαίνεται από 40-65 εκατοστά.

Σόμπα κουζίνας

Με αυτές τις μικρές παραμέτρους, η σόμπα είναι εξοπλισμένη με όλες τις απαραίτητες επιλογές για την πλήρη προετοιμασία μιας ποικιλίας πιάτων. Το βάθος των στενών πλακών είναι εντός 60 εκατοστών. Αυτό το βάθος μπορεί να συγκριθεί με ένα κανονικό κομοδίνο δωμάτιο. Το ύψος των στενών πλακών, κατά κανόνα, δεν υπερβαίνει τα 90 εκατοστά.

Οι στενές κουζίνες είναι εξοπλισμένες με τέσσερις εστίες. Οι δυνατότητές τους είναι διαφορετικές: μικρές, μεσαίες και μεγάλες. Αυτό κάνει τη λειτουργία της σόμπας πολύ βολική.

Αν το μοντέλο είναι συνδυασμένο, τότε ο αριθμός των καυστήρων αερίου μπορεί να είναι τρεις. Ο μικρός μοντέρνος φούρνος είναι ευρύχωρος και άνετος. Επιπλέον, τα στενά μοντέλα έχουν ένα πιο λογικό κόστος σε σύγκριση με τα τυποποιημένα προϊόντα, δεδομένου ότι πολύ λιγότερο υλικό χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους. Ο σχεδιασμός των στενών πλακών χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη ποικιλία επιλογών.

Σόμπα κουζίνας

Χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή σόμπας και την τοποθέτηση

Οι σύγχρονες σόμπες είναι εξοπλισμένες με πρόσθετες επιλογές όπως φωτισμό, ηλεκτρική ανάφλεξη, προστασία παιδιών, αναγνώριση μεταλλικών σκευών και πολλά άλλα. Οι κατασκευαστές πλακών συνεχώς επινοούν κάτι νέο. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των χρήσιμων επιλογών στη σόμπα, τόσο πιο άνετη γίνεται στην καθημερινή χρήση.

Σόμπα κουζίνας

Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια σόμπα στην κουζίνα με διάφορους τρόπους. Η σόμπα, αν είναι επιθυμητό, ​​μπορεί να γίνει συνέχεια της επιφάνειας εργασίας. Είναι πολύ βολικό στη διαδικασία μαγειρέματος. Μπορείτε να βάλετε μια σόμπα στο κέντρο, αν το διαμέρισμα είναι μικρό, τότε μια μεγάλη επιλογή είναι ένα νησί κουζινών.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)