Μηχανή γκαζόν στον κήπο: πώς να επιλέξετε;

Για να καταλάβετε ποια μηχανή γκαζόν είναι καλύτερη, θα πρέπει να προσδιορίσετε τα απαραίτητα χαρακτηριστικά της συσκευής:

 • όγκος του συλλέκτη για χόρτο.
 • Θα χρειαστείτε εξοπλισμό με επιλογή πλευρικής απόρριψης;
 • είτε πρόκειται για τη στρώση του εδάφους,
 • ποιο πλάτος εργασίας θα είναι το καλύτερο, κλπ.

Εξετάστε τις κύριες κατηγορίες συσκευών.

Χλοοκοπτική μηχανή με μεγάλη δεξαμενή γρασίδι

Τύποι χορτοκοπτικών

Η μηχανή γκαζόν είναι ηλεκτρική, βενζίνη και μηχανική. Κάθε τύπος μοντέλου έχει τις καλύτερες παραμέτρους, οι οποίες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση ακόμα και με απίστευτα πολύπλοκες περιοχές χόρτου. Απλά πρέπει να αποφασίσετε ποια πηγή ενέργειας είναι πιο κερδοφόρα και βολικό.

Ηλεκτρική χλοοκοπτική μηχανή

Τα καλύτερα μοντέλα τέτοιων αναλόγων δεν ζυγίζουν πάρα πολύ, δεν χρειάζεται να τα ανεφοδιαστούν τακτικά. Ωστόσο, τα εργαλεία κήπου μπορούν ιδανικά να κόβουν το γρασίδι μόνο σε μια επίπεδη περιοχή. Η παρουσία διαφορών ύψους, τάφρων ή κοιλοτήτων θα εμποδίσει την ποιότητα της επεξεργασίας. Το κύριο πλεονέκτημα της μονάδας είναι ο χαμηλός θόρυβος, η ευελιξία και η φιλικότητα προς το περιβάλλον. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με λειτουργία προστασίας από υπερθέρμανση.

Αέριο χλοοκοπτικό

Δεν είναι πάντα βολικό να χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές χλοοκοπτικές μηχανές για μια θερινή κατοικία. Για παράδειγμα, μπορείτε να επεξεργαστείτε μόνο τη βλάστηση όπου υπάρχει αρκετό μήκος σύρματος. Επιπλέον, η μονάδα δεν πρέπει να λειτουργεί εάν βρέχει έξω. Τέτοια εργαλεία κήπου είναι σχεδιασμένα για μικρές περιοχές με επίπεδη επιφάνεια, καθώς είναι εξοπλισμένες με κινητήρες μέσης και χαμηλής ισχύος. Το βάρος τους είναι μικρό, επομένως η λειτουργία θα είναι άνετη για τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους καταναλωτές και τους εφήβους.

Ορισμένες συσκευές είναι εξοπλισμένες με μπαταρία για αυτόνομη λειτουργία. Τέτοια συσσωματώματα μπορούν να γίνουν βοηθοί για την επεξεργασία μικρών περιοχών, δεδομένου ότι ο χρόνος φόρτισης για μια μεγάλη περιοχή δεν είναι αρκετός. Το πλεονέκτημα εδώ είναι η απουσία καυσαερίων και η ανάγκη παρακολούθησης του καλωδίου τροφοδοσίας.

Ηλεκτρική χλοοκοπτική μηχανή

Αέριο χλοοκοπτικό

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτής της μονάδας είναι πολύ υψηλότερα. Η περιγραφή του κατασκευαστή δείχνει ότι η συσκευή διαθέτει ευρεία λαβή (μεγαλύτερη από 40 cm). Ωστόσο, οι συσκευές βενζίνης είναι πολύ θορυβώδεις. Η λειτουργία των χλοοκοπτικών περιλαμβάνει την εκπομπή καυσαερίων.

Κατά τη διάρκεια ενός γύρου, αυτός ο τύπος εξοπλισμού ψαλιδίζει περίπου 50 cm ζιζανίων. Η δεξαμενή καυσίμου είναι αρκετή για περίπου 1 ώρα συνεχούς λειτουργίας. Πολλά μοντέλα περιλαμβάνουν ακουστικά. Το βάρος αυτής της μονάδας είναι σημαντικό, λόγω της παρουσίας μιας μεγάλης συλλογής χόρτου. Η διαδικασία κοπής είναι πιο δύσκολη και η συντήρηση των οχημάτων με βενζίνη είναι πιο ενοχλητική.

Μικρή μηχανή γρασιδιού γκαζόν

Μηχανική μηχανή γκαζόν

Αυτό είναι το πιο ήσυχο μοντέλο που δεν χρειάζεται πηγές ενέργειας. Η εργασία οφείλεται στις προσπάθειες του χρήστη χωρίς κανένα θόρυβο. Εάν η περιοχή είναι συνεχώς φροντίδα, τότε η χρήση αυτού του εξοπλισμού δεν θα είναι δύσκολη.

Όταν η περιοχή δεν είναι ευρεία και το έδαφος είναι κατάλληλο, η απόκτηση ηλεκτρικών αναλογιών θα είναι η καλύτερη λύση. Οι χορτοκοπτικές μηχανές μπαταριών είναι επίσης κατάλληλες.

Επιλέγοντας ένα χλοοκοπτικό

Για τακτική συντήρηση, ένας μηχανισμός γκαζόν για τον κήπο είναι απαραίτητη. Η χρήση του αφορά σε αστικά σοκάκια, πάρκα και προσωπικά οικόπεδα. Φυσικά, μπορείτε να χειριστείτε το συνηθισμένο δρεπάνι. Ωστόσο, η επεξεργασία μεγάλων περιοχών με ένα τέτοιο εργαλείο θα ήταν πολύ εξαντλητική.

Χύτευση χλοοκοπτικών

Για ένα όμορφο γκαζόν, το γρασίδι θα πρέπει να έχει το ίδιο ύψος. Η χρήση μιας ογκώδους μονάδας δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά όλους τους ιδιοκτήτες. Σε αυτή την περίπτωση, το βέλτιστο μοντέλο είναι ένας μηχανικός χλοοκοπτικός μηχανισμός.

Δεν είναι δυνατή η ομοιόμορφη επεξεργασία ενός δοντιού ή κοπής. Τα χαρακτηριστικά μιας τέτοιας συσκευής επιτρέπουν ακόμη και έναν αρχάριο να κυριαρχήσει τη χρήση της. Εάν το συνηθισμένο κούρεμα διαρκεί μια ολόκληρη μέρα, τότε το ίδιο ποσό εργασίας θα γίνει σε μερικές ώρες.

Η χειροκίνητη χλοοκοπτική μηχανή χαρακτηρίζεται θετικά από τους πελάτες. Ο απλός σχεδιασμός κόβει το χόρτο αποτελεσματικά και ομοιόμορφα. Η μόνη διαφορά μεταξύ της μονάδας είναι ότι απαιτεί σωματική προσπάθεια για να λειτουργήσει. Μια μηχανική χλοοκοπτική μηχανή είναι μεγάλη αν χρειαστεί να χειριστείτε ένα μικρό γκαζόν.

Μηχανή χορτοκοπτικού

Συγκριτικά χαρακτηριστικά βενζίνης και ηλεκτρικών συσκευών

Εξετάστε τις δυνατότητες κάθε μονάδας και συγκρίνετε τις.

 • Κινούμενος. Ο αυτοπροωθούμενος χλοοκοπτικό έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται μεγάλες περιοχές. Η μετακίνησή του γίνεται με κινητήρα και ο χρήστης κατευθύνει απλά τη μονάδα προς τη σωστή κατεύθυνση. Εάν ο κινητήρας περιστρέφει μόνο τις λεπίδες, πρέπει να μετακινήσετε τη συσκευή σας μόνοι σας.
 • Το πλάτος της επιφάνειας εργασίας. Η λειτουργία των χλοοκοπτικών εξαρτάται από τις παραμέτρους τους. Για ακόμα και ορθογώνια ή τετράγωνα τμήματα, το βέλτιστο μοντέλο είναι αυτό με το μέγιστο πλάτος κοπής. Όταν επεξεργάζεστε κοντά σε θάμνους, κρεβάτια και σύνορα, αξίζει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στα στενότερα ανάλογα.
 • Απόδοση. Η ισχυρή χλοοκοπτική μηχανή μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει το ψηλό και σκληρό χόρτο. Είναι απαραίτητο για μεγάλες εκτάσεις. Η χρήση μιας ασθενέστερης ηλεκτρικής συσκευής θα προκαλέσει δυσλειτουργία στο μηχάνημα. Η συσκευή αερίου απλά θα σταματήσει.
 • Ασφάλεια Όσον αφορά την ασφάλεια, και οι δύο τύποι μονάδων έχουν μειονεκτήματα. Για μια συσκευή που λειτουργεί με καύσιμο, το μείον οφείλεται σε καυσαέρια. Το μειονέκτημα του ηλεκτρικού αναλόγου είναι η αδυναμία χρήσης σε υγρές καιρικές συνθήκες. Εάν χειρίζεστε τη συσκευή απρόσεκτα, υπάρχει πιθανότητα βλάβης από το καλώδιο. Παρ 'όλα αυτά, αν ακολουθήσετε τις οδηγίες, τότε όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό εξοπλισμό, η επεξεργασία πρέπει να γίνει σε καουτσούκ μπότες.
 • Μακροζωία. Η ρομποτική χλοοκοπτική μηχανή διαρκεί περισσότερο. Κατά την επιλογή μεταξύ μετάλλου και πλαστικού, πρέπει να προτιμάται ο πρώτος τύπος υλικού, καθώς το πλαστικό είναι λιγότερο ανθεκτικό στις μηχανικές βλάβες. Ωστόσο, μια τέτοια μονάδα χρειάζεται τακτική συντήρηση, η οποία εξαλείφει την εμφάνιση διάβρωσης.
 • Χαρακτηριστικά της λειτουργίας. Η επιλογή του χλοοκοπτικού θα πρέπει επίσης να λαμβάνει υπόψη τον τρόπο λειτουργίας. Το χορτοδεμένο χόρτο μπορεί απλά να απορριφθεί. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται πρόσθετος καθαρισμός. Ο εξοπλισμός ενός συλλέκτη χόρτου θα το αποφύγει. Τα πλαστικά δοχεία καθαρίζονται ευκολότερα και μια σακούλα υφάσματος καταλαμβάνει λιγότερο χώρο.
 • Πολλαπλασιασμός. Η επιλογή λείανσης του κομμένου γρασιδιού σας επιτρέπει να καλύψετε ομαλά την καλλιεργούμενη περιοχή με φυσικό και υψηλής ποιότητας λίπασμα.

Αναμφισβήτητα, ο εξοπλισμός καυσίμων έχει πολύ περισσότερα χαρακτηριστικά. Θα αντιμετωπίσει όπου τα ηλεκτρικά ομόλογα δεν μπορούν.

Μηχανική μηχανή γκαζόν

Ισχυρή μηχανή γκαζόν

Αξιολόγηση των χλοοκοπτικών αερίου

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες εξοχικών σπιτιών ονειρεύονται ένα όμορφο γκαζόν. Η καλύτερη επιλογή που είναι προς πώληση είναι μια αυτοπροωθούμενη βενζινοκίνητη μηχανή κοπής. Αξιολόγηση των καλύτερων μονάδων κήπου θα σας επιτρέψει να κατανοήσετε όλες τις αποχρώσεις.

Ο θόρυβος

Κατά την εξέταση μοντέλων, είναι σημαντικό να εστιάσετε στο επίπεδο ισχύος. Μια αύξηση σε αυτό το χαρακτηριστικό σημαίνει ότι το χλοοκοπτικό θα είναι πιο παραγωγικό.Ωστόσο, τέτοιες συσκευές εκπέμπουν εντυπωσιακό θόρυβο, το οποίο καθίσταται εμπόδιο.

Μηχανή γκαζόν για σπορά

Ισχύς

Η μέγιστη στάθμη ισχύος αυξάνει τον κίνδυνο θραύσης. Εάν, για παράδειγμα, πέσει μια πέτρα στον κινητήρα και ο έλεγχος των μπλοκαρισμένων λεπίδων συνεχίσει, αυτό θα προκύψει από την παραμόρφωση του άξονα και τη θραύση του χιτωνίου, και κατά συνέπεια, την ακαταλληλότητα του μηχανισμού.

Ένα χλοοκοπτικό για ψηλό χορτάρι με μέγιστη στάθμη ισχύος 6-7 λίτρα. με - Ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για οικιακή χρήση.

Κοπτικό επίπεδο

Για να επεξεργαστείτε την ύπαιθρο, θα πρέπει να επιλέξετε μονάδες με τη λειτουργία ρύθμισης του ύψους της λοξότμησης. Τα εργαλεία τροχών ενδέχεται να έχουν τη δυνατότητα χειροκίνητης ή μηχανικής μετατόπισης. Η πρώτη επιλογή περιλαμβάνει την εκτέλεση ενεργειών με τον κινητήρα απενεργοποιημένο. Σε μια αυτοπροωθούμενη μηχανή χορτοκοπτικών μηχανών αναδιατάσσονται ή οι μοχλοί που τους αντιστοιχούν ρυθμίζονται. Στη δεύτερη περίπτωση, μια αλλαγή ύψους εμφανίζεται όταν η μονάδα είναι ενεργοποιημένη πατώντας ένα ειδικό μοχλό.

Αέριο χλοοκοπτικό

Μικρή μηχανή γκαζόν

Τιμή

Το κόστος των εργαλείων βενζίνης είναι διαφορετικό. Η μάρκα έχει τεράστιο αντίκτυπο σε αυτήν. Προφανώς, η αγορά ενός προϊόντος από έναν γνωστό κατασκευαστή εγγυάται την ποιότητα και την απουσία αναλύσεων. Ανάμεσά τους είναι αξιόπιστες εταιρείες όπως η Bosch, η Makita, η Honda και η Husqvarna. Οι ηγέτες όσον αφορά τις πωλήσεις, που περιλαμβάνονται στην κατάταξη των καλύτερων χλοοκοπτικών, είναι τα εμπορικά σήματα Viking, Craftsman και Stig. Η διαφορά τους από τους κινέζους προμηθευτές είναι η πανταχού παρούσα εξυπηρέτηση.

Το χαμηλότερο όριο τιμής για συσκευές είναι περίπου 12 χιλιάδες ρούβλια. Το κόστος εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος του κινητήρα και την ισχύ, το πλάτος και την περιοχή κοπής.

Πλαστική μηχανή γκαζόν

Ρομποτική χορτοκοπτική μηχανή

Πώς να επιλέξετε ένα χλοοκοπτικό για μια θερινή κατοικία;

Επιλέγοντας ένα μοντέλο που θα χρησιμοποιηθεί στη χώρα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα κριτήρια με τα οποία γίνεται η ανασκόπηση των χλοοκοπτικών:

 • Ένα είδος γρασίδι. Εάν η βλάστηση είναι μαλακή στο οικόπεδο, τότε ένας τακτικός χλοοκοπτικός χλοοκοπτικός μηχανισμός είναι κατάλληλος για το κούρεμα. Για την επεξεργασία ψηλών και ισχυρών ζιζανίων, είναι βέλτιστο να χρησιμοποιείτε μια ισχυρή βενζινοκίνητη συσκευή.
 • Το ανάγλυφο. Εάν υπάρχουν πολλές εσοχές, εξογκώματα και δέντρα στην περιοχή, αξίζει να επιλέξετε ένα trimmer. Η γρήγορη επεξεργασία επίπεδων και μεγάλων χώρων διασφαλίζεται από τις μονάδες των τροχών.
 • Μέγεθος. Για να εργαστείτε σε μικρούς χλοοτάπητες δεν χρειάζεστε μια ισχυρή συσκευή. Μια μηχανική χορτοκοπτική μηχανή κάνει εξαιρετική δουλειά γι 'αυτό. Για να κοπεί γρήγορα μια μεγάλη ποσότητα χόρτου, απαιτείται μοντέλο εξοπλισμένο με τροχούς.
 • Λίπασμα. Εάν το έδαφος στη χώρα είναι mulched, για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, είναι εφοδιασμένο με ένα μύλο. Για να χρησιμοποιήσετε γρασίδι για τη διατροφή των ζώων, χρειάζεται ένα σύστημα συλλογής χόρτου.
 • Στοιχεία κοπής. Οι μονάδες μπορούν να εξοπλιστούν με διάφορα είδη μαχαιριών. Έρχονται με δύο και τέσσερις λεπίδες. Η λεπίδα κινείται σε οριζόντιο επίπεδο. Το μήκος των κοπτικών εξαρτημάτων σχετίζεται άμεσα με το πλάτος κοπής. Όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητα. Οι καλύτερες χορτοκοπτικές μηχανές ελαχιστοποιούν την κατανάλωση ενέργειας του ιδιοκτήτη λόγω αυτής της παραμέτρου.

Για να λάβετε υπηρεσία εγγύησης και αντικατάσταση, θα πρέπει να αγοράσετε ένα εργαλείο σε εξειδικευμένα σημεία πώλησης. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να κόψετε όλα τα ζιζάνια τη φορά. Το ασφαλές κούρεμα σημαίνει το κούρεμα του 1/3 του ύψους του γρασιδιού. Το γκαζόν δεν επιδεινώνεται μόνο εάν πληρούται αυτή η προϋπόθεση. Η παραβίαση της σύστασης συχνά οδηγεί σε κιτρίνισμα της περιοχής κάλυψης.

Τρίψτε

Μηχανή χορτοκοπτικού με κιβώτιο γρασιδιού

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)