Πώς να επιλέξετε έναν καναπέ για έναν έφηβο;

Στα σύγχρονα καταστήματα παρέχεται μια τεράστια ποικιλία καναπέδων και κρεβατιών για το νηπιαγωγείο και είναι καλύτερο για τους γονείς που έρχονται στο εμπορικό κέντρο να πάρουν έναν καναπέ για να ξεχάσουν την αποταμίευση. Εάν θέλετε το παιδί να έχει τη σωστή στάση του σώματος και να μην έχει πόνο στο σώμα το πρωί, να είστε έτοιμοι να αγοράσετε έναν ακριβό καναπέ για παιδιά κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά με ορθοπεδικό στρώμα.

Τι πρέπει πρώτα να προσέξουμε;

Δεν μπορεί να υπάρξουν μικρά πράγματα στην επιλογή ενός παιδικού καναπέ. Ο καναπές για τον έφηβο και το μωρό πρέπει να είναι:

 • ασφαλές
 • υψηλής ποιότητας?
 • άνετα?
 • λειτουργικό.

Λευκός καναπές για έφηβο

Όσο και αν είναι το παιδί, πρέπει να ανησυχείς για την ασφάλειά του. Ο καναπές για ένα μικρό παιδί πρέπει να έχει ψηλές πλευρές που δεν θα τον αφήσουν να πέσει στο πάτωμα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Για τους μεγαλύτερους έφηβους, ο καναπές μπορεί να μην έχει τέτοιες πλευρές, αλλά δεν πρέπει να έχει αιχμηρές γωνίες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρούμε έναν καναπέ με γωνίες κλεισμένες με ένα πυκνό ύφασμα, χωρίς σιδερένια στοιχεία στο παιδικό δωμάτιο για αγόρια, επειδή τα αγόρια μετακινούνται συνεχώς και δεν θέλω να τραυματιστούν όταν συμπτωματικά συγκρούονται με τον καναπέ.

Στο δωμάτιο για έναν έφηβο, πρέπει να πάρετε έναν καναπέ από υλικά ποιότητας. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και να αγοράσετε ένα φτηνό έπιπλο, τότε να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι πολύ σύντομα θα αρχίσει να παραμορφώνεται και να χάσει την παρουσίασή του. Κατά την επιλογή ενός καναπέ σε ένα δωμάτιο για έναν έφηβο, πρέπει να δώσετε προσοχή στα εξής:

 • πληρωτικό?
 • πλαίσιο ·
 • ταπετσαρίες.

Είναι καλύτερο να αγοράσετε καναπέδες για εφήβους με ξύλινο πλαίσιο. Το κύριο πλεονέκτημα του ξύλου είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον. Το δέντρο δεν έχει δυσάρεστη οσμή, δεν εκπέμπει επιβλαβείς αναθυμιάσεις, αλλά το σκελετό πρέπει να λειαίνεται καλά και να επεξεργάζεται με βερνίκι ή άλλη σύνθεση. Εάν ο καναπές για ένα εφηβικό αγόρι έχει ένα ακατέργαστο πλαίσιο, δεν μπορεί να αποφευχθεί μια θραύση και γρατζουνιές. Το ξύλινο πλαίσιο είναι ακριβό. Μπορείτε να βρείτε καναπέδες με συνδυασμένο πλαίσιο, μερικές από τις οποίες αντικαθίστανται από μοριοσανίδες.

Επίσης, το πλαίσιο μπορεί να είναι από μέταλλο. Είναι μια πολύ αξιόπιστη αλλά βαριά κατασκευή. Ένας τέτοιος καναπές ζυγίζει πάρα πολύ και μετακινώντας τον από τόπο σε τόπο θα είναι προβληματικός. Οι σύγχρονοι καναπέδες μπορούν επίσης να είναι με πλαστικό πλαίσιο - ο σχεδιασμός είναι ελαφρύς, αλλά πολύ αναξιόπιστος. Αν ένα παιδί αρχίσει να πηδά πάνω του, το κομμάτι των επίπλων μπορεί απλά να μην αντέξει το φορτίο.

Τυρκουάζ καναπέ για έναν έφηβο

Επιλέξτε ένα πληρωτικό για τον καναπέ

Μέσα στον καναπέ για έναν έφηβο θα πρέπει να υπάρχει μόνο υψηλής ποιότητας, υποαλλεργικό και μη τοξικό υλικό. Ένας καναπές γεμάτος αφρό θα κοστίσει φτηνό, αλλά θα χάσει γρήγορα το βλέμμα. Για ύπνο και καθιστικό, ένας τέτοιος καναπές θα είναι κατάλληλος μόνο για τους πρώτους δύο μήνες. Κατόπιν ο αφρός, ιδιαίτερα ομαλός, θα καταρρεύσει και θα παραμορφωθεί, και θα είναι πολύ άβολα να κοιμηθείς σε έναν τέτοιο καναπέ.

Η καλύτερη επιλογή για τα επικαλυμμένα έπιπλα είναι οι καναπέδες με πλήρωση πολυουρεθάνης. Για την κρεβατοκάμαρα, ένας καναπές είναι κατάλληλος, στον οποίο το κάτω στρώμα είναι σκληρό και το επάνω είναι μαλακότερο. Σε έναν τέτοιο έφηβο θα είναι άνετο να κοιμάται: δεν θα πέσει και να κυλήσει. Όταν ένα άτομο βρίσκεται σε μια τέτοια δομή, οι μύες της πλάτης χαλαρώνουν, τεντώνονται και έρχονται σε κανονική θέση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνους που γράφουν πολλά ή κάθονται στον υπολογιστή.

Θυμηθείτε πόσο ξοδεύει το παιδί σας στα μαθήματα και φροντίστε να τον αγοράσετε από έναν τέτοιο καναπέ. Είναι ιδιαίτερα βολικό αν η πολυουρεθάνη καλύπτεται επιπρόσθετα με ένα στρώμα συνθετικού οινοποιητή, αλλά ένας τέτοιος καναπές θα κοστίζει αρκετές φορές περισσότερο.

Μαύρο καναπέ-κρεβάτι για έναν έφηβο

Οι γονείς που ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους συμβουλεύονται να δώσουν προσοχή στον καναπέ για έναν έφηβο με ένα ορθοπεδικό στρώμα. Ειδικά ελατήρια τοποθετούνται σε έναν τέτοιο καναπέ, ο οποίος δημιουργεί την απαραίτητη ακαμψία. Αυτά τα ελατήρια μπορούν να αντέξουν τα βαριά φορτία και δεν μπορούν να παραμορφωθούν. Ο ύπνος σε ένα τέτοιο στρώμα είναι καλό για την υγεία σας - το σώμα είναι στη σωστή θέση και χαλαρώνει όσο το δυνατόν περισσότερο. Ειδικά ένας καναπές για έναν έφηβο με ορθοπεδικό στρώμα συνιστάται για τα παιδιά που έχουν προβλήματα με το μυοσκελετικό σύστημα. Ένα ορθοπεδικό στρώμα θα βοηθήσει στην επίλυση ενός προβλήματος που δεν γνωρίζει ούτε μία γενιά μαθητών - σκολίωση.

Παρά το γεγονός ότι το σχέδιο μπορεί να αντέξει μεγάλο βάρος, απαιτεί προσεκτική στάση. Εάν τα παιδιά σας πηδούν πάνω σε αυτό, αργά ή γρήγορα η άνοιξη μπορεί να σπάσει, να βγει και να σπάσει το πληρωτικό και την ταπετσαρία. Ένας καναπές για παιδιά με ορθοπεδικό στρώμα πρέπει να αγοραστεί για αγόρια, αλλά επειδή αυτό δεν είναι δαπανηρό, προσπαθήστε να μεταφέρετε στους tomboys ότι πρέπει να το χειριστείτε προσεκτικά και προσεκτικά.

Ξύλινο καναπέ-κρεβάτι για εφήβους

Καναπές για έφηβη

Ταπετσαρισμένο

Σήμερα οι καναπέδες καλύπτονται με ποικίλους τύπους υφασμάτων. Ως χρήση ταπετσαρίας:

 • μικροΐνες.
 • βελούδο
 • ζακάρ ·
 • κοπάδι ·
 • βαμβάκι
 • arpatek;
 • shenill.

Αυτά τα υφάσματα διαφέρουν ως προς την τιμή και έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Για το νηπιαγωγείο, πρέπει να επιλέξετε έναν καναπέ που είναι επικαλυμμένος με φυσικό, ασφαλές ύφασμα για την υγεία του παιδιού. Θα πρέπει να είναι υποαλλεργικό και να πλένεται καλά. Όλα τα παιδιά αγαπούν να τρώνε και να πίνουν, κάθονται στον καναπέ απέναντι από την τηλεόραση. Εάν δεν θέλετε να περάσετε πολλές ώρες αφαιρώντας χυμούς και λεκέδες από τον καναπέ, αναζητήστε ταπετσαρίες για να τα μειώσετε γρήγορα. Επίσης, για τον καναπέ στο νηπιαγωγείο, το Arpatek είναι κατάλληλο - το υλικό αυτό, παρόμοιο με το τεχνητό δέρμα, είναι εύκολο να καθαριστεί και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.

Για τους οθωμανούς στο νηπιαγωγείο, το σενίλ είναι κατάλληλο. Δεν τεντώνει και μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε τυχόν μόλυνση με μια λύση ξύδι. Επίσης, ο καναπές που είναι επικαλυμμένος με ζακάρ θα φανεί καλός στο δωμάτιο των παιδιών - αυτό το υλικό δεν χάνει χρώμα με την πάροδο του χρόνου, δεν ξεθωριάζει και δεν αντικαθιστά.

Ένας βελούδινος καναπές δεν είναι κατάλληλος για ένα φυτώριο. Αυτό το υλικό είναι πολύ μαλακό στην αφή, αλλά φθείρεται γρήγορα, και επειδή τα παιδιά περνούν πολύ χρόνο στον καναπέ, θα γίνουν γρήγορα απροσδιόριστα. Όπως και το βελούδο, το βαμβάκι φθείρεται γρήγορα. Ωστόσο, είναι πιο δύσκολο να βρεθεί ένα πιο φυσικό και ασφαλές υλικό από το βαμβάκι για ταπετσαρίες καναπέδων.

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε έναν ταπετσαρισμένο καναπέ σπιτιών σε ένα δωμάτιο έφηβος. Η λεπτή σκόνη συσσωρεύεται γρήγορα σε αυτό το υλικό και επίσης δεν μπορεί να καθαριστεί με χημικούς παράγοντες. Οι μικροϊνες απαιτούν επίσης ιδιαίτερη προσοχή.

Καναπές ευρωπαϊκό βιβλίο για έναν έφηβο

Δερμάτινο καναπέ για έναν έφηβο

Ποιο χρώμα πρέπει να επιλέξετε;

Είναι σημαντικό για τους γονείς να μην συγχέεται με το χρώμα του καναπέ για έναν έφηβο. Το παιδί ξοδεύει πολύ χρόνο στο δωμάτιό του, οπότε θα πρέπει να πλαισιώνεται σε εκείνα τα χρώματα που επηρεάζουν ευνοϊκά την ψυχή του.

Για ένα εφηβικό αγόρι, πρέπει να παραγγείλετε έναν καναπέ σε χαλαρωτικά χρώματα:

 • γκρι
 • μαύρο
 • μπλε
 • πράσινο
 • καφέ.

Ο καναπές για τα αγόρια δεν πρέπει να είναι σκοτεινός, όχι επειδή δεν είναι πάντοτε τακτοποιημένοι και μπορούν να πετάξουν κάτι πάνω σε αυτό. Είναι στην εφηβεία ότι το αγόρι αρχίζει να αναπτύσσει έναν αρρενωπό χαρακτήρα, τους δικούς του κανόνες ζωής και συνήθειες. Ο σχηματισμός χαρακτήρων επηρεάζεται επίσης από τον τρόπο που ο τύπος μεγαλώνει στο εσωτερικό. Είναι σημαντικό να βρείτε ένα "μεσαίο έδαφος". Οι έφηβοι είναι επιρρεπείς σε μεταβολές της διάθεσης και κατάθλιψη. Αν υπάρχει πολύ σκούρο χρώμα στο δωμάτιο, η συναισθηματική κατάσταση του εφήβου μπορεί να επιδεινωθεί, οπότε αν το δωμάτιο είναι σε ουδέτερα χρώματα, μπορεί να υπάρχει ένα σκοτεινό σημείο - ένας καναπές και εάν υπάρχει σκοτεινή ταπετσαρία, δάπεδο και οροφή, ο καναπές πρέπει να είναι ανοιχτό γκρι ή μπεζ .

Κόκκινο καναπέ για έναν έφηβο

Καναπές για έφηβο αγόρι

Για ένα εφηβικό κορίτσι, μπορείτε να επιλέξετε έναν καναπέ σε παστέλ ή φωτεινά, κορεσμένα χρώματα:

 • ροζ
 • ελιά ·
 • λιλά;
 • τυρκουάζ;
 • μπλε

Όσο μεγαλύτερο είναι το κορίτσι, τόσο πιο ήρεμο θα είναι το χρωματικό σχέδιο. Για το μωρό, μπορείτε να αγοράσετε ένα φωτεινό ροζ καναπέ, και για το κορίτσι θα πρέπει να επιλέξετε τα επικαλυμμένα έπιπλα σε σκόνη αποχρώσεις. Επίσης, για την γυναικεία κρεβατοκάμαρα, ένας καναπές που είναι επικαλυμμένος με ύφασμα με floral ή γεωμετρική εκτύπωση είναι κατάλληλος. Ένας καναπές σε ένα μικρό τριαντάφυλλο, μαργαρίτα ή λεβάντα θα γίνει το κέντρο κάθε παιδικού δωματίου.

Ο σχεδιασμός και η λειτουργικότητα του καναπέ

Ο καναπές μπορεί να τοποθετηθεί στο δωμάτιο στο οποίο ζει ένα παιδί. Εάν έχετε μια κόρη και ένα γιο, και μοιράζονται ένα δωμάτιο για δύο, τότε είναι προτιμότερο να επιλέγετε μονά κρεβάτια. Δύο καναπέδες δεν ταιριάζουν στο δωμάτιο, και δύο κρεβάτια - αρκετά. Ένα κρεβάτι για ένα κορίτσι μπορεί να είναι σφυρηλατημένο και για ένα αγόρι μπορεί να κατασκευαστεί από άβαφο ξύλο, αλλά αν διαφορετικά κρεβάτια δεν ταιριάζουν στο εσωτερικό, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τα ίδια ουδέτερα χρώματα και απλά σχέδια. Το κύριο πράγμα είναι ότι το κρεβάτι για έναν έφηβο είναι άνετο και κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά.

Εάν δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο δωμάτιο, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα κουκέτα. Είναι πιο κατάλληλη για δύο γιους. Αυτός ο σχεδιασμός όχι μόνο επιτρέπει την οικονομική χρήση του χώρου - γίνεται θέμα των παιχνιδιών. Τα διπλά κρεβάτια είναι κατάλληλα για εφηβικά αγόρια. Όταν μεγαλώνουν, πρέπει να σκεφτείτε να αγοράσετε περισσότερα έπιπλα για ενήλικες.

Για να εξοικονομήσετε χώρο, μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα "πατάρι" για έναν έφηβο - ένα κρεβάτι που είναι εγκατεστημένο στα ψηλά πόδια σχεδόν κάτω από την οροφή. Μπορείτε να ανεβείτε σε αυτό μόνο με τη βοήθεια μιας σκάλας, και κάτω από αυτό είναι, για παράδειγμα, ένα τραπέζι με έναν υπολογιστή, μια αθλητική γωνιά ή μια περιοχή παιχνιδιών. Το σοφίτα δεν είναι κατάλληλο για μικρά παιδιά και θα είναι ενδιαφέρον για έναν έφηβο να κοιμάται επάνω του.

Μεταλλικός καναπές για εφήβους

Καναπές για έναν έφηβο

Το κρεβάτι σοφίτας με καναπέ κάτω θα φαίνεται πρωτότυπο. Αν το δωμάτιο έχει έναν ιδιοκτήτη, τότε κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να περάσει χρόνο στον καναπέ, και το βράδυ σκαρφαλώσει. Εάν δύο παιδιά μοιράζονται ένα δωμάτιο, τότε κάποιος κοιμάται στο σοφίτα και ο δεύτερος στον καναπέ-κρεβάτι κάτω. Η τοποθέτηση τέτοιων μετασχηματιστών κάθε βράδυ είναι ενοχλητική, αλλά αν το δωμάτιο είναι μικρό και ο καθένας πρέπει να παραμείνει σε αυτό, τότε δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Θα ήταν καλό να βάλεις ένα κρεβάτι στο παιδικό δωμάτιο με συρτάρια κάτω. Μπορούν να βάλουν παιχνίδια, κρεβάτι, ρούχα.

Για το νηπιαγωγείο, ένας καναπές που είναι εύκολος να διπλώσει είναι κατάλληλος. Ο μηχανισμός θα πρέπει να είναι τόσο μαλακός ώστε ο έφηβος να μπορεί να τον συλλέξει ο ίδιος. Οι γονείς θα πρέπει να δώσουν προσοχή στο ευρωπαϊκό βιβλίο - έναν καναπέ, ο οποίος σε ένα κίνημα καταλαβαίνει ένα διπλό κρεβάτι. Το ευρωπαϊκό βιβλίο θα ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, και όταν συναρμολογηθεί δεν θα πάρει πολύ χώρο.

Γωνιακός καναπές κρεβάτι για έναν έφηβο

Εντοιχισμένος καναπές-κρεβάτι για έναν έφηβο

Οι πτυσσόμενοι καναπέδες είναι κατάλληλοι για το φυτώριο. Ψάξτε για μοντέλα που έχουν τροχούς - ένα παιδί μπορεί να τα αποσυναρμολογήσει χωρίς τη βοήθεια γονέων. Επίσης, το παιδί θα αντιμετωπίσει έναν πτυσσόμενο καναπέ "ακορντεόν", αλλά είναι καλύτερα να αρνηθεί το "γαλλικό πτυσσόμενο κρεβάτι". Πρέπει να τοποθετηθεί στο σαλόνι - όπου θα τοποθετείται μία φορά το χρόνο για την άφιξη συγγενών.

Η αγορά ενός καναπέ για ένα βρεφονηπιακό σταθμό δεν είναι εύκολη υπόθεση και πρέπει να το λάβετε προσεκτικά υπόψη, αλλά δεν πρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα για την αγορά ενός καναπέ - θα πρέπει να είναι βολικό, υψηλής ποιότητας και εύκολο στη χρήση, κατά προτίμηση με ορθοπεδικό στρώμα. Η καλύτερη επιλογή για ένα παιδί είναι ένας καναπές με ξύλινο σκελετό, γεμάτο με πολυουρεθάνη και καλυμμένο με ένα ύφασμα που καθαρίζεται εύκολα.

Καναπές με συρτάρια για έναν έφηβο

Μεταξύ της τεράστιας ποικιλίας σχεδίων, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα ευρωπαϊκό βιβλίο ή έναν καναπέ σε εξέλιξη - ένας έφηβος μπορεί να κάνει τα ίδια αυτά τα μοντέλα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)