Βάζουμε την πρόσοψη της κουζίνας με τα χέρια μας

Για να ενημερώσετε τις προσόψεις κουζίνας, δεν είναι καθόλου απαραίτητο να προσλάβετε ειδικούς ζωγράφους. Είναι αρκετά πιθανό να αντιμετωπίσετε μόνος σας αυτό το απλό έργο - αρκεί να μάθετε μόνο μερικές σημαντικές αποχρώσεις. Η ενημέρωση των προσόψεων κουζίνας είναι μια δουλειά που δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες, ωστόσο, πρέπει να γίνει με προσοχή και σύμφωνα με όλους τους κανόνες. Επομένως, στο άρθρο θα σας πούμε πώς να βάψετε την πρόσοψη της κουζίνας και τι χρειάζεται για αυτό.

Η διαδικασία της ζωγραφικής της πρόσοψης της κουζίνας με τα χέρια σας

Πλεονεκτήματα

Τι πλεονεκτήματα κερδίζουμε όταν βάψουμε μια πρόσοψη της κουζίνας

Η κουζίνα από το οικείο και ήδη λίγο τρυπώντας γίνεται φωτεινό, ηλιόλουστο, κομψό και όμορφο. Μπορείτε να επιλέξετε πόσο ήρεμες, ουδέτερες αποχρώσεις, αν δεν θέλετε κάτι να σας ενοχλήσει, και φωτεινά χαρούμενα χρώματα - αν θέλετε να γεμίσετε το δωμάτιο με φως και χαρά. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες τώρα και υπάρχουν πολλές αποχρώσεις χρωμάτων - υπάρχει η ευκαιρία να αποκτήσετε την κουζίνα των ονείρων σας ζωγραφίζοντας.

Μερικές φορές ζωγραφική πρόσοψη κουζίνα γίνεται μια επείγουσα ανάγκη. Η πρόσοψη από ξύλινες ίνες έχει τη δυνατότητα να χάσει την εξωτερική της στιλπνότητα με την πάροδο του χρόνου, να ξεφλουδίζει, να ξεθωριάζει στον ήλιο και να λιπαίνει. Υπάρχουν κηλίδες, άσχημοι λεκέδες - όλα αυτά μπορούν να κρυφτούν κάτω από ένα σπρέι βαφής - και η κουζίνα θα απολαύσει και πάλι με την ομορφιά και την καθαριότητα.

Μαύρη και άσπρη ζωγραφική κουζίνα

Επιλογή χρωμάτων

Θα δούμε ποιο χρώμα είναι το καλύτερο και γιατί είναι κατάλληλο για τη ζωγραφική προσόψεων κουζίνας.

Ακρυλικό

Παρά το γεγονός ότι αυτά τα χρώματα είναι πλέον πανταχού παρόν και έχουν πολύ ελκυστικά και ελκυστικά χρώματα και λόγω της έλλειψης οσμής μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική εργασία και είναι ασφαλή, δεν είναι πολύ κατάλληλα για τη ζωγραφική προσόψεων κουζίνας. Οι ακρυλικές ενώσεις δεν είναι ανθεκτικές: ελάχιστα ανέχονται υγρασία και υψηλή θερμοκρασία και η κουζίνα είναι ο τόπος όπου θα υπάρχουν όλοι αυτοί οι δυσμενείς παράγοντες. Επιπλέον, η ακρυλική επίστρωση μπορεί να διαβρωθεί με τυχαία εκτόξευση από λεμόνι, ξύδι και άλλες διαβρωτικές ουσίες. Και η σόμπα είναι κοντά - λιπαρά πιτσιλιές μπορούν να πάρουν από τα παρασκευασμένα πιάτα.

Σμάλτο αυτοκινήτου

Αυτό το χρώμα είναι η καλύτερη λύση για τη ζωγραφική προσόψεις κουζίνας. Τα πλεονεκτήματά του:

 • Υπερευαισθησία στην υγρασία και υψηλή θερμοκρασία.
 • Η πρόσοψη βαμμένη με αυτόματο σμάλτο αποκτά μια μακροχρόνια και αξιόπιστη επίστρωση.
 • Το αυτόματο σμάλτο δεν φοβάται καμία ζημιά και κραδασμούς - δεν είναι τόσο εύκολο να κόψετε με ένα μαχαίρι και να το τρυπήσετε με ένα βαρύ αντικείμενο. Ωστόσο, φυσικά, δεν μπορεί να σταθεί με μια έντονη γρατσουνιά.
 • Η βαφή έχει μια τεράστια ποικιλία από αποχρώσεις - είναι δυνατόν να φτιάξετε οποιοδήποτε σχέδιο κουζίνας. Όταν επιλέγετε ένα χρώμα βαφής, προσέξτε: το χρώμα των προσόψεων πρέπει να εναρμονίζεται με το γενικό σχεδιασμό του χώρου της κουζίνας.

Βαμμένη ξύλινη πρόσοψη κουζίνας

Τι χρειάζεται

Ποιες συσκευές, εργαλεία και υλικά θα χρειαστούν για τη σωστή βαφή της κουζίνας.

 • Υγρό γυαλόχαρτο και λεπτή λειαντικότητα. Αυτό το χαρτί είναι απαραίτητο για την άμμο και την προετοιμασία του δέντρου πριν από τη βαφή, την απελευθέρωσή του από τη σκόνη, τη βρωμιά και τις παλιές επιχρίσματα. Μαζί με γυαλόχαρτο, μπορεί να χρειαστείτε και μια μηχανή λείανσης για καλύτερη επεξεργασία.
 • Εάν υπάρχουν τσιπς στην κουζίνα, ρωγμές ή βαθιές γρατζουνιές, τότε για να τις συγκαλύψετε πριν από τη ζωγραφική, το στόκο και μια μικρή σπάτουλα θα απαιτηθούν. Επιλέξτε ένα στόκο για τη σύνθεση χρωματισμού.
 • Αστάρι για ξύλο. Αυτό το εργαλείο θα κάνει την επιφάνεια των προσόψεων πιο ομοιόμορφη και το χρώμα θα κρατήσει καλύτερα.
 • Γάντια και γυαλιά χρειάζονται για να κρατήσουν τα χέρια σας καθαρά και η σκόνη και η βαφή δεν φτάνουν στα μάτια σας.
 • Κατασκευή στεγνωτήρα μαλλιών. Με τη βοήθεια αυτής της συσκευής, μπορείτε να "εκτοξεύσετε" την επίστρωση κορυφής των προσόψεων μοριοσανίδων, καθαρίζοντάς τα για περαιτέρω χρώση.
 • Κατσαβίδι ή κατσαβίδι.
 • Μια βούρτσα για ζωγραφική σκληρά στη διάθεσή σας και μικρά μέρη και ένα ρολό για την επεξεργασία της κύριας συστοιχίας.
 • Ταινία κάλυψης - μπορούν να σφραγίσουν τις επιφάνειες που δεν σχεδιάζετε να βάψετε - αξεσουάρ, λαβές και γυαλί στις πόρτες.
 • Glizal ή βερνίκι για την τελική επίστρωση των προσόψεων.

Βαμμένη πρόσοψη μιας σύγχρονης κουζίνας

Πώς να βάψετε σωστά την πρόσοψη - περισσότερα βήματα

Προετοιμασία

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τις προσόψεις από τους μεντεσέδες έτσι ώστε να είναι πιο βολικό να τους χειριστείτε. Βιδώστε τους μεντεσέδες με ταινία έτσι ώστε να μην πάρουν χρώμα ή αστάρι.

Εάν οι προσόψεις είναι κατασκευασμένες από μοριοσανίδες, τότε είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το φιλμ PVC, το οποίο είναι το επάνω επίστρωμα τέτοιων επίπλων. Αφαιρέστε αυτή την ταινία με ένα στεγνωτήριο μαλλιών. Φροντίστε να φοράτε γάντια και ένα αναπνευστήρα πρώτα: το τετηγμένο φιλμ μπορεί να ασκεί μια τοξική οσμή. Αφαιρέστε προσεκτικά την ταινία - είναι καλύτερα να μην έχει απομείνει λίγο από αυτό.

Στη συνέχεια, σκουπίστε την επιφάνεια και αφαιρέστε τη σκόνη από αυτήν.

Λείανση

Μπορείτε να αλέσετε την επιφάνεια των προσόψεων χρησιμοποιώντας γυαλόχαρτο ή ειδικό μηχάνημα, εάν υπάρχει. Το τρίψιμο αφαιρεί επίσης παλιά βαφή από προσόψεις MDF. Εάν δεν είναι δυνατή η αφαίρεση της παλιάς επίστρωσης με λείανση, τότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικοί διαλύτες για να διευκολυνθεί η εργασία.

Αφού καθαριστούν και λειανθούν οι προσόψεις, αφαιρέστε προσεκτικά όλη τη σκόνη από αυτές. Και απολιπάνετε. Η σκόνη μπορεί να αφαιρεθεί με ένα υγρό σφουγγάρι και να απολιπανθεί με διαλύτη.

Αστάρι

Για αυτό το έργο, χρησιμοποιήστε μια ειδική ένωση σχεδιασμένη για ξύλο. Εάν τα πλαστικά μέρη περιλαμβάνονται στις προσόψεις της κουζίνας, αγοράστε για αυτούς τη σύνθεσή σας ειδικά σχεδιασμένη για πλαστικό. Πριν χρησιμοποιήσετε το αστάρι, ανακινήστε καλά για να κατανείμετε τα εξαρτήματα πιο ομοιόμορφα.

Για να επιτευχθεί μια πιο ομοιόμορφη επιφάνεια, το αστάρι μπορεί να εφαρμοστεί στην ξύλινη πρόσοψη σε δύο στρώματα. Μετά από κάθε στρώση, πρέπει να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς πριν εφαρμόσετε την επόμενη.

Για να επιταχύνετε και να απλοποιήσετε τη διαδικασία εκκίνησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά σκευάσματα σε αερολύματα - είναι πολύ βολικά για εφαρμογή και είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα στην επιφάνεια. Αφού επεξεργαστείτε προσεκτικά την επιφάνεια με αστάρι, πρέπει να περιμένετε μια μέρα πριν ζωγραφίσετε την ξύλινη πρόσοψη.

Λευκή και καφέ βαμμένη κουζίνα

Ζωγραφική

Για να ζωγραφίσετε προσεκτικά τις προσόψεις της κουζίνας χωρίς κενά και "φαλακρά έμπλαστρα", ζωγραφίστε δύο φορές. Εφαρμόστε χρώμα σε μια κατεύθυνση. Εάν χρησιμοποιείτε πολλές αποχρώσεις, σφραγίστε προσεκτικά τα περιθώρια της μετάβασης με ταινία έτσι ώστε τα περιγράμματα να είναι καθαρά.

Μπορείτε να δώσετε το χρώμα της επιφάνειας χρησιμοποιώντας δοχεία ψεκασμού που περιέχουν χρώμα - στην περίπτωση αυτή, η βαμμένη πρόσοψη θα φαίνεται πιο επαγγελματικά επεξεργασμένη, καθώς η επίστρωση θα κατανέμεται ομοιόμορφα. Εντούτοις, υπάρχει κίνδυνος η βαφή να πάρει τις κοντινές επιφάνειες, οπότε πρέπει πρώτα να προστατευθούν με εφημερίδες, χαρτί ή πολυαιθυλένιο.

Εάν ζωγραφίζετε προσόψεις από ένα δοχείο αερολύματος, πριν ξεκινήσετε τον ψεκασμό, μην ξεχάσετε να ανακινήσετε το δοχείο σωστά έτσι ώστε το χρώμα μέσα του να αποκτήσει ένα ομοιόμορφο χρώμα και συνέπεια. Είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε 2-3 στρώσεις βαφής. Μετά από κάθε στρώμα, περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως. Ο μέσος χρόνος στεγνώματος αναγράφεται πάντα σε βάζο βαφής.

Γκισαλ

Μετά την ξήρανση, εφαρμόζεται η κόλλα για να δώσει μια διακοσμητική λάμψη.Αυτή η σύνθεση παρασκευάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες και εφαρμόζεται σε βαμμένες επιφάνειες με ελαφρές κινήσεις. Μετά την ξήρανση, μπορούν να αντικατασταθούν επικαλυμένες επικαλυμμένες προσόψεις. Αν θέλετε να λάβετε αδιαφανείς προσόψεις, τότε μην χρησιμοποιείτε το glizal.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια λαμπερή επίστρωση της κουζίνας με τα δικά σας χέρια χωρίς λεκέδες που είναι εγγενείς στο γλύψιμο, τότε βερνίκι τις προσόψεις. Μην ξεχνάτε ότι το εργαλείο αυτό έχει πολύ μεγάλη μυρωδιά, οπότε είναι καλύτερο να εκτελέσετε την εργασία με ανοιχτά παράθυρα. Μπορείτε να βάψετε MDF προσόψεις και άλλοι με βερνίκι οποιουδήποτε τόνου: γυαλιστερό γυαλιστερό και ήρεμο ματ.

Κουζίνα με κόκκινη και μαύρη βαφή

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)