Μπλε κρεβατοκάμαρα (50 φωτογραφίες): όμορφο εσωτερικό σχέδιο

Ο κύριος λειτουργικός σκοπός κάθε υπνοδωματίου είναι να προσφέρει τη μέγιστη άνεση για μια καλή ξεκούραση. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να προσεγγίσετε σωστά τη διαδικασία του σχεδιασμού της, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής του κύριου χρώματος. Το γαλάζιο υπνοδωμάτιο είναι το πιο ευχάριστο για την ευχάριστη ιδιωτικότητα και την ηρεμία. Εάν η ειρήνη και η χαλάρωση είναι πιο σημαντικές για εσάς, τότε ένα υπνοδωμάτιο που γίνεται μπλε και μπλε θα είναι μια μεγάλη επιλογή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μπλε χρώμα φαίνεται καλό σε οποιοδήποτε στυλ, αλλά είναι καλύτερα αποκαλυπτόμενο στη Μεσόγειο.

Κομψή μπλε και λευκή κρεβατοκάμαρα

Μπλε τοίχους σε ένα κομψό υπνοδωμάτιο

Μπλε τοίχους και ψευδοροφή στην κρεβατοκάμαρα

Τι να κάνετε με μπλε χρώμα

Με μπλε χρώματα μπορούν να κατασκευαστούν και έπιπλα και διάφορα επιχρίσματα με διακοσμητικά στοιχεία. Φυσικά, ολόκληρο το δωμάτιο με μπλε χρώμα δεν πρέπει να σχεδιαστεί. Θα φανεί ανέφικτο και πολύ άγευστο. Το εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας πρέπει να είναι πιο ποικίλο, αλλά διατηρείται σε ένα ενιαίο χρωματικό σχέδιο. Θα πρέπει να ξεκινήσετε το σχέδιο με τα πιο ευρύχωρα στοιχεία, τα οποία είναι οι τοίχοι, το δάπεδο, η οροφή και τα παράθυρα. Εδώ θα πρέπει να ακολουθείτε τους ακόλουθους κανόνες:

  • Οι τοίχοι μπορούν να διακοσμηθούν με ευχάριστη βαφή ή ταπετσαρία.
  • Τα παράθυρα σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους κατασκευάζονται παραδοσιακά σε λευκό χρώμα. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να κρεμάσει μπλε κουρτίνες ή ένα λευκό τούλι δαντέλα πάνω τους, έτσι ώστε η πρόσβαση στο παράθυρο είναι εύκολο και ευάερο?
  • Αν θέλετε να ρυθμίσετε το δάπεδο και την οροφή με μπλε χρώμα, τότε θα πρέπει να εγκαταλειφθεί. Εδώ, η εκτέλεση τους σε καφέ σοκολάτα, παστέλ λευκούς ή μπεζ τόνους θα είναι πιο κατάλληλη?
  • Κατά το σχεδιασμό του δαπέδου, είναι επιθυμητό να προτιμάτε τις φυσικές αποχρώσεις.

Αν σχεδιάζετε να τοποθετήσετε το χαλί, τότε δεν πρέπει να καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια του δαπέδου. Δώστε προτίμηση στα χαλιά με μαλακό υπνάκο για να είναι ευχάριστο να περπατάτε ξυπόλητοι.

Μπλε τοίχο και κάλυμμα στο υπνοδωμάτιο

Μπλε τοίχο και κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Μαλακό μπλε τοίχο και κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Λευκό, μπλε και κυανό χρώμα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Empire style blue bedroom

Καθρέπτες στον μπλε τοίχο της κρεβατοκάμαρας

Μπλε τοίχους και υφάσματα στην κρεβατοκάμαρα

Μπλε τοίχο και μαξιλάρια στην κρεβατοκάμαρα

Μπλε φώτα και χαλί στην κρεβατοκάμαρα

Μπλε υφάσματα και μπλε τοίχους στο υπνοδωμάτιο

Λευκοί και μπλε τοίχοι στο υπνοδωμάτιο

Κατάλληλες αποχρώσεις του μπλε

Το μπλε είναι το χρώμα ελαφριάς και τρυφερότητας. Ανάλογα με την παροχή του, μπορεί να είναι ζεστό ή κρύο. Αν σκοπεύετε να δώσετε στο υπνοδωμάτιο μια απαλή εμφάνιση, τότε θα πρέπει να το σχεδιάσετε σε μπλε αποχρώσεις του μπλε. Σε αυτή την περίπτωση, ο σχεδιασμός του δωματίου θα συμβάλει στη μεγαλύτερη χαλάρωση και ξεκούραση.

Ανοιχτόχρωμη απόχρωση στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Επιπλέον, πρέπει να εξετάσετε τη θέση του υπνοδωματίου. Αν το δωμάτιο έχει νότιο προσανατολισμό, οι γκρίζες και κρύες αποχρώσεις του μπλε μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς προβλήματα. Οι πιο φωτεινές αποχρώσεις του μπλε, κοντά στο πράσινο, θα έχουν σημασία εάν τα παράθυρα των δωματίων βλέπουν προς βορρά.

Κορεσμένο μπλε χρώμα σε εσωτερικό υπνοδωμάτιο

Διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε στο σχεδιασμό του υπνοδωματίου

Μωβ και πλούσιο μπλε στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Μπλε κόγχη στο υπνοδωμάτιο

Μπλε λωρίδες στους τοίχους της κρεβατοκάμαρας

Μπλε τοίχους και έπιπλα σε ένα φυτώριο

Μπλε τοίχο σε μια μπεζ κρεβατοκάμαρα

Μπλε τοίχους και άλλες πινελιές στο παιδικό δωμάτιο

Μπλε κλινοσκεπάσματα στο υπνοδωμάτιο

Λευκά, μπλε και κυανό χρώματα στο εσωτερικό του νηπιαγωγείου

Ο συνδυασμός μπλε με άλλες αποχρώσεις

Το μπλε χρώμα όχι μόνο φαίνεται καλό σε σχεδόν οποιοδήποτε στυλ, αλλά δεν είναι επίσης πολύ επιλεκτικό στην επιλογή ενός χρώματος σύντροφος. Το πιο κοινό είναι ένας συνδυασμός λευκού και μπλε. Εξαιτίας αυτού, το εσωτερικό του υπνοδωματίου γίνεται πιο φρέσκο ​​και καθαρό. Η άσπρη γκάμα χρωμάτων αντικατοπτρίζει τέλεια το φως, ορίζοντας έτσι το κρύο του μπλε. Το λευκό χρώμα χρησιμοποιείται συνήθως για τη διακόσμηση επίπλων και το μπλε είναι πιο κατάλληλο για ταπετσαρία. Επίσης, το λευκό χρώμα σε ένα τέτοιο δωμάτιο έχει σημασία για το σχεδιασμό των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Κομψή μπλε και άσπρη κρεβατοκάμαρα

Εάν το λευκό-μπλε εσωτερικό φαίνεται πολύ λιτή και κρύα, τότε η χρήση γκρι τόνων θα βοηθήσει να γίνει πιο κομψό. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό όταν χρησιμοποιείτε σκούρο μπλε χρώμα. Αυτή η αντίθεση είναι πιο κατάλληλη για την κρεβατοκάμαρα ενός άνδρα ή ενός εφήβου.Αλλά σε ένα θηλυκό εσωτερικό, ένας τέτοιος συνδυασμός θα ήταν κατάλληλος. Η παρουσία γκρι τόνων θα φέρει την ενέργεια των ανδρών στην αίθουσα, θα δώσει μια αίσθηση ειρήνης και ασφάλειας. Η γκρίζα κρεβατοκάμαρα σε συνδυασμό με το μπλε θα κάνει το όνειρο γαλήνιο και βαθύ.

Το καφέ-μπλε εσωτερικό του υπνοδωματίου φαίνεται φρέσκο, δροσερό και κάπως μελαγχολικό. Ως εκ τούτου, οι ενεργητικοί άνθρωποι σίγουρα θα ήθελαν ένα τέτοιο εσωτερικό. Το υπόλοιπο σε μια τέτοια κρεβατοκάμαρα γι 'αυτούς θα είναι γεμάτο. Η θλιβερότητα αυτού του συνδυασμού μπορεί να αραιωθεί με μπεζ τόνους.

Καφέ μπλε υπνοδωμάτιο

Εάν είστε οπαδός των υπερβολικών συνδυασμών, τότε στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας μπορείτε να προσθέσετε στοιχεία που γίνονται σε πράσινο, κίτρινο και πορτοκαλί. Η τελευταία επιλογή με σκούρο μπλε χρώμα φαίνεται ασυνήθιστη, αλλά βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρα και ισορροπείται αρμονικά ο ένας με τον άλλο. Η χρήση στοιχείων που γίνονται σε κίτρινες αποχρώσεις μήλου και αποχρώσεις πράσινου ασβέστη θα βοηθήσει να φέρει μερικές αναζωογονητικές σημειώσεις στο εσωτερικό του υπνοδωματίου. Αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται σε ελάχιστες δόσεις. Για παράδειγμα, κουρτίνες ή κουρτίνες σε αυτό το χρώμα είναι καλύτερα να μην κάνουμε. Αλλά τα καλύμματα και τα μαξιλάρια, τα οποία είναι εύκολο να αλλάξουν, ταιριάζουν καλύτερα σε αυτό.

Υπνοδωμάτιο με μπλε χρώμα

Μπλε, κόκκινο, γκρι και μπεζ χρώματα στο υπνοδωμάτιο.

Μπλε κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Μπλε καναπές στο υπνοδωμάτιο

Μπλε και μπεζ κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Μπλε κρεβάτι στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Μπλε, πράσινο και λευκό χρώμα στο εσωτερικό του νηπιαγωγείου

Μπλε, πορτοκαλί και λευκό στο εσωτερικό του εφηβικού δωματίου

Ανοιχτό μπλε χρώμα στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας με στυλ Empire

Μπλε φωτιστικό υπνοδωματίου

Αναπτύσσοντας το σχέδιο της κρεβατοκάμαρας, με μπλε αποχρώσεις, θα πρέπει να φροντίσετε τον φωτισμό. Ακόμη και αν το παράθυρο στο δωμάτιο είναι μεγάλο, κουρτίνες θα εξακολουθούν να κρέμονται σε αυτό. Επομένως, οι τεχνητές πηγές φωτισμού είναι απλά απαραίτητες. Μια εξαιρετική επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια οροφή πολλαπλών επιπέδων με προβολείς τοποθετημένους σε αυτό. Αυτό θα δημιουργήσει διάχυτο φως. Όλα αυτά θα συμπληρώσουν τον κεντρικό πολυέλαιο, τους λαμπτήρες δαπέδου και τις απλίκες κατά μήκος των τοίχων.

Διαφορετικοί τύποι φωτισμού σε ένα μπλε και λευκό υπνοδωμάτιο

Η κρεβατοκάμαρα, η ταπετσαρία της οποίας είναι κατασκευασμένη με μπλε χρώμα, θα κάνει τον ύπνο σας ήρεμο και γαλήνιο. Η χρήση των μπλε τόνων στην κρεβατοκάμαρα συνιστάται ιδιαίτερα για εκείνους τους ανθρώπους που υποφέρουν από αϋπνία ή διαταραχές του ύπνου.

Μπλε, κόκκινο, μπεζ και λευκό χρώμα στο υπνοδωμάτιο.

Προβηγκία μπλε και άσπρη κρεβατοκάμαρα

Μπλε και λευκό κλασικό υπνοδωμάτιο

Μπλε, κυανό, λευκό και καφέ χρώματα στο υπνοδωμάτιο

Καλά τοποθετημένο φωτιστικό υπνοδωματίου με μπλε προφορά

Μπλε και άσπρο τοίχο και κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο

Μπλε και άσπρη κρεβατοκάμαρα με στρογγυλό πολυέλαιο

Κομοδίνο σε ένα παιδικό δωμάτιο με μπλε προφορά

Μπλε, κίτρινο, καφέ και λευκά χρώματα στο εσωτερικό του νηπιαγωγείου

Φωτιστικό τοίχου σε ένα μπλε και λευκό υπνοδωμάτιο

Κομοδίνο σε μπλε και άσπρο υπνοδωμάτιο

Μπλε και άσπρη ντουλάπα στην κρεβατοκάμαρα

Μπλε πολυθρόνα σε μια λευκή κρεβατοκάμαρα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)