Φωτισμός στο υπνοδωμάτιο (17 φωτογραφίες): επιτυχημένα παραδείγματα της θέσης των λαμπτήρων και προβολέων

Η κρεβατοκάμαρα δεν είναι χώρος για αδιάκριτα μάτια. Οι επισκέπτες δεν έρχονται εδώ, η βασιλεία και η ηρεμία βασιλεύουν εδώ. Και όπως ακριβώς το εσωτερικό του υπνοδωματίου πρέπει να είναι ευνοϊκό για τη χαλάρωση, ο φωτισμός στην κρεβατοκάμαρα πρέπει να εκπληρώνει ορισμένες λειτουργίες: ηρεμία και χαλάρωση το βράδυ, και το πρωί - αναζωογόνηση και αφυπνίσεις.

Σύγχρονα φώτα τοίχου στο υπνοδωμάτιο

Οι επιλογές φωτισμού για την κρεβατοκάμαρα μπορούν να είναι πολύ διαφορετικές. Αν για μια μικρή σοφίτα με χαμηλή οροφή, ένας φανός οροφής ή τοίχου στην κορυφή του κρεβατιού είναι αρκετός, τότε τα μεγάλα, ευρύχωρα υπνοδωμάτια απαιτούν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση για το φωτισμό τους.

Ασυνήθιστος πολυέλαιος στο υπνοδωμάτιο

Φυσικό φως

Ανεξάρτητα από το πόσο φωτεινό ή σκοτεινό είναι το εσωτερικό του υπνοδωματίου, ακόμα και αν η κρεβατοκάμαρά σας είναι απολύτως λευκή, είναι επιθυμητό να διαθέτει μεγάλα παράθυρα. Αλλά για να συναντήσετε μια νέα μέρα σε καλή διάθεση, η αφύπνιση πρέπει να είναι βαθμιαία. Η θέση του παραθύρου πίσω από το κρεβάτι ή στο πλευρικό τοίχωμα σε σχέση με το κρεβάτι θα αποτρέψει το φως της ημέρας από το να χαλάσει την ευχάριστη έξοδο από τη νύχτα.

Παράθυρα στο υπνοδωμάτιο σοφίτα

Εάν η περιοχή της κρεβατοκάμαρας δεν σας επιτρέπει να τοποθετήσετε το κρεβάτι μακριά από το παράθυρο, είναι σκόπιμο να το κρεμάσετε με σκούρες βαριές κουρτίνες τη νύχτα, και αν η κρεβατοκάμαρα είναι μικρή, μπορείτε να εγκαταστήσετε περσίδες στο παράθυρο.

Το ίδιο ισχύει για τα παράθυρα στο υπνοδωμάτιο σοφίτα. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το κρεβάτι έτσι ώστε τα παράθυρα στα κεκλιμένα επίπεδα της οροφής να μην βρίσκονται ακριβώς επάνω από το κρεβάτι. Εκτός αν είστε λάτρης γρήγορης αφύπνισης και το πρωινό φως που κατευθύνεται στο πρόσωπό σας δεν σας επηρεάζει αρνητικά.

Πολλά παράθυρα και πόρτες στο υπνοδωμάτιο

Τεχνητό φωτισμό

Εάν έχετε αποφασίσει για το εσωτερικό, μην ξεχάσετε να σκεφτείτε για το φωτισμό στο υπνοδωμάτιο. Ο σωστός βραδύτερος φωτισμός του υπνοδωματίου σας με τη μορφή μαλακού φωτός διάχυσης θα κάνει το εσωτερικό του πιο ενδιαφέρον και ανάλογα με το πού βρίσκονται οι πηγές φωτός και το είδος των λαμπτήρων που θα επιλεγούν, το υπνοδωμάτιο θα φαίνεται διαφορετικά κάθε φορά.

Εδώ είναι παραδείγματα διαφορετικών τύπων φωτισμού και πώς ο σχεδιασμός μιας κρεβατοκάμαρας εξαρτάται από τη θέση των τεχνητών πηγών φωτός.

Κομοδίνα στο υπνοδωμάτιο

Φωτιστικό οροφής

Τοποθέτηση του κύριου και, κατά κανόνα, η μόνη πηγή φωτός στο ταβάνι είναι ο τυποποιημένος σχεδιασμός για το φωτισμό της κρεβατοκάμαρας ενός μικρού διαμερίσματος πόλης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτός είναι ένας πολυεστέρας στο κέντρο ενός μικρού υπνοδωματίου, κρέμεται ακριβώς πάνω από το κρεβάτι.

Στο σπίτι σας, ανεξάρτητα από το πόσο μικρό μπορεί να είναι η κρεβατοκάμαρα, μπορείτε να σκεφτείτε το σχεδιασμό του φωτισμού του, έτσι ώστε η κρεβατοκάμαρα από ένα μικρό και στενότητα να μετατραπεί οπτικά σε δωμάτιο με καλή επιφάνεια και ύψος.

Διαφορετικά φώτα οροφής στο υπνοδωμάτιο

Η εγκατάσταση ενός μικρού πολυέλαιου δεν αποκλείεται, αλλά δεν μπορεί να τοποθετηθεί στο κέντρο ή πάνω από το κρεβάτι, αλλά, για παράδειγμα, πάνω από ένα συρταριέρα ή ένα τραπέζι.

Ο φωτισμός οροφής στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να συμπληρωθεί με προβολείς που βρίσκονται σε ένα από τα επίπεδα της οροφής δύο επιπέδων, ενώ ο πολυέλαιος παραμένει μια από τις πηγές φωτός.

Είναι επίσης δυνατή η φωτισμένη κρεβατοκάμαρα χωρίς πολυέλαιο. Όχι μόνο αυτό, ο πολυέλαιος ταιριάζει καλά στο εσωτερικό ενός εξαιρετικά μεγάλου υπνοδωματίου, αλλά δεν είναι καθόλου μικρός. Ο όγκος μιας μικρής κρεβατοκάμαρας είναι εγγυημένος ότι γεμίζει με το φως των επιθυμητών φωτιστικών που βρίσκονται στους τοίχους. Και, φυσικά, είναι καλύτερα να δημιουργήσετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο λευκό - αυτό θα το αυξήσει και οπτικά.

Ασυνήθιστος πολυέλαιος στο υπνοδωμάτιο

Φωτισμός τοίχου

Απλίκες διαφόρων σχημάτων, διαφορετικά χρώματα, ο σχεδιασμός των οποίων γίνεται σε μια μεγάλη ποικιλία στυλ - αυτοί είναι λαμπτήρες που χρησιμοποιούνται πιο συχνά για το φωτισμό τοίχου.

Το εσωτερικό του υπνοδωματίου πολύ σπάνια δεν συνεπάγεται φωτισμό τοίχου. Μερικές φορές τα φωτιστικά που κρέμονται πάνω από το κρεβάτι αντικαθιστούν εντελώς τον πολυέλαιο και άλλες πηγές φωτισμού οροφής.

Λαμπτήρες τοίχου στην κρεβατοκάμαρα

Υπάρχουν επίσης ενδιαφέρουσες επιλογές για φωτισμό τοίχου στην κρεβατοκάμαρα όταν οι προβολείς ή τα φώτα νυχτερινής διασκέδασης εγκαθίστανται σε ειδικές κόγχες ή ψευδοροφή.

Ο φωτισμός τοίχου με φώτα νυχτερινής διασκέδασης και sconces ταιριάζει αρμονικά στο σχεδιασμό του υπνοδωματίου με χαμηλό ταβάνι. Και οι προβολείς που είναι εγκατεστημένοι στο ανώτατο όριο του υπνοδωματίου που βρίσκεται στη σοφίτα θα αντισταθμίσουν την έλλειψη φωτός από τις απλίκες, αν υπάρχουν. Επιπλέον, αν είστε εραστής του χώρου και της ελευθερίας, τότε ζωγραφίζοντας το ανώτατο όριο της σοφίτας κρεβατοκάμαρα με άσπρη βαφή, θα προσθέσετε επίσης φως στο δωμάτιο και θα αυξήσετε οπτικά το ύψος της κρεβατοκάμαρας αν η οροφή στη σοφίτα είναι χαμηλή.

Φωτεινό τοίχο λάμπες στο υπνοδωμάτιο

Νυχτικό φωτισμό

Ο νυχτερινός φωτισμός γίνεται με:

  • επιτραπέζιες λυχνίες τοποθετημένες σε κομοδίνα, ράφια, ράφια.
  • λαμπτήρες δαπέδου, οι οποίοι τοποθετούνται απευθείας από το κρεβάτι, σε μία ή και στις δύο πλευρές.
  • νυχτερινά φώτα ή προβολείς σε μια μικρή θέση πάνω από τα κομοδίνα.

Τετράγωνο φαναράκι

Φωτεινοί φωτισμοί στην κρεβατοκάμαρα λευκού και λιλά

Συνδυασμός φωτισμού

Ο φωτισμός της κρεβατοκάμαρας στις περισσότερες περιπτώσεις αποδεικνύεται ότι συνδυάζεται, επειδή για μια άνετη διαμονή στο υπνοδωμάτιο και επίσης για να μη σηκωθεί το επάνω φως τη στιγμή που το όνειρο κυριαρχεί, ένας αρμόδιος ειδικός θα αναπτύξει σίγουρα ένα σχέδιο φωτισμού υπνοδωματίου λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πιθανές καταστάσεις.

Ένας πολυέλαιος ή προβολείς στην οροφή, ένας λαμπτήρας δαπέδου από το τραπέζι, οι λαμπτήρες στο τραπέζι ή οι νυχτερινές λυχνίες πάνω από το κρεβάτι - αυτό είναι το πλήρες σετ που βλέπουμε συχνά στα υπνοδωμάτια.

Συνδυασμός φωτισμού σε μοντέρνο υπνοδωμάτιο

Αλλά υπάρχουν δημιουργικοί άνθρωποι με καινοτόμο τρόπο σκέψης, χρησιμοποιώντας απροσδόκητες "λάμπες" για να φωτίζουν την κρεβατοκάμαρα. LED σωλήνες και ακόμη και εορταστικές γιρλάντες μπορεί να λειτουργήσει ως πηγές φωτός. Ο σχεδιασμός της λευκής κρεβατοκάμαρας δεν αναγνωρίζεται από το φωτισμό LED που είναι εγκατεστημένο στις μπαγκέτες της ψευδοροφής ή πίσω από το ψευδο χώρισμα.

Ο φωτισμός με LED φαίνεται ενδιαφέροντα στην κρεβατοκάμαρα ενός νεαρού ζευγαριού, ενός μικρού κοριτσιού ή μιας εφηβικής κοπέλας, όταν φαίνεται ότι αυτό δεν είναι πια ένα συνηθισμένο κρεβάτι σε ένα υπνοδωμάτιο με ένα κανονικό χαμηλό ταβάνι, αλλά ένα μπουτόν σε μια υψηλή αίθουσα παλατιών.

Μερικές φορές μια τέτοια μικρή λεπτομέρεια αρκεί για να κάνει το εσωτερικό ενός λευκού, δυσδιάκριτου υπνοδωματίου ασυνήθιστο, σχεδόν υπέροχο. Στα υπνοδωμάτια, τα τείχη των οποίων είναι καλυμμένα με ταπετσαρία με χρωματιστά στολίδια, μια τέτοια απόφαση θα φαίνεται ενοχλητική. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ιδέα, αφήστε το υπνοδωμάτιο λευκό.

Διαφορετικές λάμπες στο υπνοδωμάτιο

Palace chic μπορεί επίσης να επιτευχθεί με την εγκατάσταση ενός κρυστάλλου πολυέλαιος στην οροφή της κρεβατοκάμαρας και επιτραπέζιες λάμπες επιτραπέζιων επιλεγμένων στο ίδιο κλασικό στυλ. Η μόνη προϋπόθεση είναι ότι ολόκληρο το εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας θα πρέπει να ανταποκρίνεται επίσης στο κλασικό στυλ, και το ίδιο το υπνοδωμάτιο δεν πρέπει να είναι μικρό, αλλά εντυπωσιακό μέγεθος και δεν πρέπει να βρίσκεται στη σοφίτα με χαμηλή οροφή. Διαφορετικά, φαίνεται ότι τα πάντα γύρω σας πιέζουν. Τι είδους χαλάρωση θα συζητηθεί στη συνέχεια;

Πολυέλαιος, λάμπες τοίχου και προβολείς στην λευκή και κόκκινη κρεβατοκάμαρα

Μαλακό φωτισμό στην κρεβατοκάμαρα

Κλασικό υπνοδωμάτιο με πολυέλαιους και νυχτερινό φωτισμό

Λαμπτήρες τοίχου και επιτραπέζιου φωτισμού σε μια μπεζ-καφέ κρεβατοκάμαρα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)