Μικρό υπνοδωμάτιο στο σπίτι: πώς να δημιουργήσετε άνεση σε ένα μικρό δωμάτιο (58 φωτογραφίες)

Ένα μικρό υπνοδωμάτιο απαιτεί πρόσθετες προσπάθειες για να το κάνει άνετο και άνετο. Το εσωτερικό του, καθώς και ο σχεδιασμός ενός μεγάλου υπνοδωματίου, έχουν μεγάλη σημασία. Σε ένα όνειρο, ένα άτομο ξοδεύει το ένα τρίτο της ζωής του. Αυτό που αισθάνεται και βλέπει μπροστά του επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου.

Μικρό υπνοδωμάτιο 9 τ.μ.

Μικρό υπνοδωμάτιο 12 τ.μ.

Μικρό υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι

Μικρή μπεζ κρεβατοκάμαρα

Μικρό λευκό υπνοδωμάτιο

Μικρό υπνοδωμάτιο με διακόσμηση

Μικρό ξύλινο υπνοδωμάτιο

Τελειώνοντας ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Το ανώτατο όριο σε μια μικρή κρεβατοκάμαρα δεν χρειάζεται να είναι τεράστια, οπότε είναι απαραίτητο να αρνηθεί κανείς από περίπλοκες αναρτημένες κατασκευές κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του εσωτερικού χώρου. Μια ακόμη άριστα λευκή επιφάνεια θα φανεί αξιοπρεπή. Είναι επιθυμητό να επιλέξετε δάπεδα σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, με μέγιστο αριθμό δύο στενών τόνων. Αν βάζετε διαγώνια ένα φυλλωτό ή παρκέ, θα επεκτείνει οπτικά τα όρια του δωματίου.

Κάνοντας ένα μικρό υπνοδωμάτιο περιλαμβάνει τη χρήση ενός ελαφρού σκιά σε τρεις τοίχους, και ένα πιο κορεσμένο ένα στην τέταρτη. Οι τοιχογραφίες με μια ελπιδοφόρα προοπτική μπορούν να κολληθούν. Το τοπίο και η θέα στην πόλη είναι κατάλληλα εδώ. Ταπετσαρία για ένα μικρό υπνοδωμάτιο με μια φωτογραφία δεν ταιριάζει στον μικρότερο τοίχο σε ένα στενό υπνοδωμάτιο. Για να αυξήσετε οπτικά το χώρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία για ένα μικρό υπνοδωμάτιο, το σχέδιο του οποίου θα είναι με ρίγες.

Μικρό υπνοδωμάτιο με παχνί

Σχεδιασμός μικρού υπνοδωματίου

Μικρό υπνοδωμάτιο στο σπίτι

Μικρό διπλό υπνοδωμάτιο

Μικρό υπνοδωμάτιο σε οικολογικό στιλ

Πώς να εφοδιάσετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Το εσωτερικό ενός μικρού υπνοδωματίου αρχίζει να αντισταθμίζει την έμφαση στο κέντρο σύνθεσης. Το κύριο έπιπλο πρέπει να είναι ένα κρεβάτι. Τα έπιπλα για το μικρό υπνοδωμάτιο είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να υπάρχει χώρος στη μέση του δωματίου. Συνιστάται να μην αφήσετε ένα κενό ανάμεσα στους τοίχους. Τα κομοδίνα κοντά στο κρεβάτι πρέπει να βρίσκονται πάνω από το κρεβάτι.

Μικρό υπνοδωμάτιο με ντουλάπα

Μικρό υπνοδωμάτιο με κουρτίνες

Μικρό υπνοδωμάτιο με τραπέζι

Μικρό υπνοδωμάτιο με τραπέζι

Στο χρώμα του μικρού υπνοδωματίου, δεν συνιστάται να επιλέξετε φωτεινά και επιθετικά χρώματα για τοίχους ή έπιπλα. Αρκεί να χρησιμοποιήσετε ένα ζευγάρι των αντίστοιχων χρωμάτων. Τα ανοιχτά χρώματα θα φαίνονται καλύτερα. Στο Χρουστσιόφ, θα αυξήσουν οπτικά το ύψος των οροφών. Το καθαρό λευκό υπνοδωμάτιο φαίνεται άβολο.

Σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ελάχιστο ποσό διακόσμησης. Τόσο οι ογκώδεις όσο και οι μικρές λεπτομέρειες δεν είναι κατάλληλες. Μπορεί να υπάρχει μόνο μια φωτεινή προφορά στο δωμάτιο, αλλά όχι στο κέντρο, αλλά στη μακρινή γωνία, για να προσθέσετε προοπτική. Εάν έχει επιμήκη σχήμα, τότε αυξήστε οπτικά τον καμβά σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο.

Τα υφάσματα, οι ταπετσαρίες επίπλων, οι κουρτίνες για μια μικρή κρεβατοκάμαρα δεν μπορούν να επιλεγούν με μεγάλο σχέδιο. Συνιστάται να προτιμάτε τη μονοτονία και το μικρό θαμπό στολίδι.

Μικρό υπνοδωμάτιο με παράθυρο

Ενοτομικό μικρό υπνοδωμάτιο

Μικρό υπνοδωμάτιο σε γαλλικό στιλ

Μικρό υπνοδωμάτιο με γκαρνταρόμπα

Μικρό υπνοδωμάτιο με μπλε πινελιές

Πώς να τακτοποιήσετε τα έπιπλα σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Η διάταξη των επίπλων και η διάταξη σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, ανεξάρτητα από το τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα του δωματίου, πρέπει να συμμορφώνονται με τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • Το ελάχιστο πλάτος της διόδου είναι 0,7-1 m.
 • Η παρουσία άμεσων διόδων και ελάχιστος αριθμός στροφών.
 • Η απόσταση από το κρεβάτι στο μικρό υπνοδωμάτιο προς όλες τις κατευθύνσεις είναι 0,5 μ.
 • Εάν η προβλήτα είναι παράλληλη με το παράθυρο, τότε η απόσταση μεταξύ τους πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,8 μ.

Το μικρό υπνοδωμάτιο είναι φωτεινό

Μικρό υπνοδωμάτιο με υφασμάτινο χώρισμα

Μικρό υπνοδωμάτιο με μετατρέψιμο κρεβάτι

Μικρό υπνοδωμάτιο με μικρό ντουλάπι

Μικρό υπνοδωμάτιο με τηλεόραση

Όταν επιλέγετε ένα κρεβάτι στο εσωτερικό ενός υπνοδωματίου σε ένα μικρό δωμάτιο, οδηγούνται πρώτα από τις προτιμήσεις τους. Το στυλ της αίθουσας σβήνει στο παρασκήνιο. Επιλογές κρεβατιού:

 • το μήκος θα πρέπει να είναι + 13 cm στο ανθρώπινο ύψος.
 • πλάτος + 20 cm σε πλάτος ώμου.
 • ύψος 40-60 cm.

Εάν είναι δυνατόν, η ντουλάπα βγαίνει έξω από το δωμάτιο αν το μικρό υπνοδωμάτιο είναι 10 τετραγωνικά μέτρα. m. Διαφορετικά, πρέπει να αγοράσετε μια ντουλάπα. Ή μπορείτε να αγοράσετε 2 στενά ντουλάπια, να τα κανονίσετε σε απόσταση ο ένας από τον άλλο, και στη μέση να εγκαταστήσετε ένα συρτάρι, ένα καθρέφτη ή ένα κρεβάτι σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο.

Εσωτερικό ενός μικρού υπνοδωματίου

Μικρό υπνοδωμάτιο με διακοσμητικό κεφαλάρι

Μικρό υπνοδωμάτιο εξοχικού στυλ

Μικρό υπνοδωμάτιο με έργα ζωγραφικής

Μικρό υπνοδωμάτιο με τοίχο από τούβλα

Πώς να εξοπλίσει ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Ένα παράθυρο είναι ένα σημαντικό στοιχείο διακόσμησης σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Για το σχεδιασμό του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφριές κουρτίνες από ταφτά, οργανα ή μουσελίνα. Διακοσμητικά υφάσματα είναι κατάλληλα στο υπνοδωμάτιο, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή σε μια μικρή περιοχή.

Παρόμοιος κανόνας ισχύει για όλα τα ειδώλια, τα έργα ζωγραφικής και τις φωτογραφίες. Συνιστάται να αφήνετε μόνο τα 2-3 πιο αγαπημένα ή σχεδιαστές gizmos για να δημιουργήσετε ένα άνετο μικρό υπνοδωμάτιο.

Μικρό καφέ υπνοδωμάτιο

Μικρό κόκκινο υπνοδωμάτιο

Μικρό υπνοδωμάτιο με ντουλάπα

Μικρό υπνοδωμάτιο με λαμπτήρα

Μικρό υπνοδωμάτιο με σοφίτα

Πώς να επεκτείνει οπτικά ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Οι τεχνικές οπτικής ψευδαίσθησης θα σας επιτρέψουν να αυξήσετε την περιοχή, ανεξάρτητα από το εάν πρέπει να κάνετε επισκευές σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο ή όχι. Μεταξύ των δημοφιλών επιλογών είναι:

 • κάτοπτρα?
 • γυάλινα μέρη;
 • γυαλιστερό
 • φώτα φωτισμού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ντουλάπα με καθρέφτη πρόσοψη, μια πόρτα καθρέφτη ή έναν καθρέφτη σε ολόκληρο το τείχος. Ο σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου είναι 9 τετραγωνικών μέτρων. m ταιριάζει απόλυτα και να δημιουργήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, μερικούς μικρούς καθρέφτες που κρύβουν οπτικά τα όρια του δωματίου. Βρίσκονται απέναντι από το παράθυρο, έτσι ώστε το φως που μπαίνει να κάνει το δωμάτιο μεγαλύτερο. Αντί για καθρέφτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεραμίδια, βιτρό και πάνελ.

Η οπτική ελαφρότητα του γυαλιού δεν θα δημιουργήσει ακαταστασία σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Ως ιδέα για ένα μικρό υπνοδωμάτιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοιχεία από έπιπλα από γυαλί - ράφια, τραπέζι κ.λπ.

Για διακόσμηση τοίχου και οροφής, αν ένα μικρό υπνοδωμάτιο είναι 12 τετραγωνικών μέτρων. m και λιγότερο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυαλιστερά χρώματα. Όταν εργάζεστε με γυαλάδα, το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ήρεμους τόνους κλίνης. Η επιφάνεια πρέπει να είναι απολύτως ομοιόμορφη, καθώς η γυαλάδα δίνει όλες τις ατέλειες.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου κάνει σπάνια χωρίς γυαλιστερό ταβάνια με ικανό φωτισμό. Όταν έχει ρυθμιστεί σωστά, δημιουργεί την εντύπωση άπειρου χώρου.

Μικρό υπνοδωμάτιο σοφίτα

Μικρό υπνοδωμάτιο στην σοφίτα

Μικρό υπνοδωμάτιο με έπιπλα

Μικρό υπνοδωμάτιο στυλ μινιμαλισμού

Επιλέγοντας ένα στυλ για ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Τα πιο δημοφιλή στυλ ενός μικρού υπνοδωματίου:

 • σύγχρονη?
 • κλασικό
 • Προβηγκία
 • πατάρι;
 • μινιμαλισμός;
 • Σκανδιναβική.

Ο σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου σε μοντέρνο στυλ συνδυάζει τη σαφήνεια των γραμμών, τους ήρεμους τόνους και την παρουσία μόνο λειτουργικών λεπτομερειών. Οι λάμπες πρέπει να εντοπίζονται, οι τοίχοι είναι γκρι και άσπρο, και το δάπεδο σε συγκρατημένα χρώματα. Το μικρό υπνοδωμάτιο είναι μοντέρνο σε στιλ με κρεβάτι από μετάξι.

Η κρεβατοκάμαρα στο κλασικό στυλ συνορεύει με την πολυτέλεια. Συνδυάζει στιλβώτα, ροζ και τόνους ροδακινιού και κρυστάλλινο πολυέλαιο. Στο μικρό υπνοδωμάτιο, το κεφαλάρι επιλέγεται με λευκή δερμάτινη ταπετσαρία. Κουρτίνες ράβουν από σατέν ή βελούδο.

Αρ νουβό μικρό υπνοδωμάτιο

Μικρό υπνοδωμάτιο με αρθρωτά έπιπλα

Μικρό νεοκλασικό υπνοδωμάτιο

Μικρό υπνοδωμάτιο με ένα εξειδικευμένο κρεβάτι

Μικρό υπνοδωμάτιο με ταπετσαρία

Τα χρώματα παστέλ σας βοηθούν να βουτήξετε στο στυλ του νότιου τμήματος της Γαλλίας. Τα τυπωμένα υφάσματα σχετίζονται με μια μικρή κρεβατοκάμαρα σε στιλ Προβηγκίας. Η παρουσία διακοσμητικών με τη μορφή κλουβιού, λουλουδιών και μπιζέλια, κεντημένα με τα χέρια τους επιτρέπεται. Τα έπιπλα είναι απλά, όχι διακοσμητικά.

Η μικρή κρεβατοκάμαρα χαρακτηρίζεται από έλλειψη διακόσμησης, μεγάλα παράθυρα και ψηλά ταβάνια. Οι τοίχοι από τούβλα μπορούν να τοποθετηθούν στους τοίχους, ενώ στο πάτωμα δεν εγκατασταθεί αγκυροβόλιο χωρίς πόδια, χωρίς φινίρισμα. Η κρεβατοκάμαρα μοιάζει με το παράδεισο ενός ελεύθερου καλλιτέχνη.

Οι ιδέες σχεδιασμού ενός μικρού υπνοδωματίου με το στυλ του μινιμαλισμού είναι ιδανικές για ένα τέτοιο δωμάτιο. Ομαλές επιφάνειες, έλλειψη διακόσμησης και έπιπλα με σαφή σύνορα. Στο εσωτερικό επιτρέπονται μέγιστες δύο έγχρωμες προθέσεις.

Η δροσιά και η διαφάνεια του σκανδιναβικού στυλ εμφανίζονται σε διάφορες αποχρώσεις του λευκού. Μια κρεβατοκάμαρα για ένα μικρό υπνοδωμάτιο θα φανεί όμορφη. Ένα τέτοιο σχέδιο είναι κατάλληλο μόνο σε ένα ζεστό κλίμα σε ένα δωμάτιο στη νότια πλευρά του σπιτιού.

Μικρή ξύλινη επένδυση

Μικρό υπνοδωμάτιο με πάνελ

Μικρό υπνοδωμάτιο σε παστέλ χρώματα

Μικρό υπνοδωμάτιο με χωρίσματα

Επιλογές για ένα μικρό δωμάτιο χωρίς παράθυρο

Συχνά ο σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου στο Χρουστσόφ πρέπει να είναι εξοπλισμένο χωρίς φυσικό φως.Το δωμάτιο θα είναι σε θέση να απαλλαγεί από το θόρυβο από ένα ψεύτικο παράθυρο ή ένα γυάλινο χώρισμα.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου χωρίς παράθυρο συχνά συμπληρώνεται από ένα ψεύτικο παράθυρο. Για να γίνει αυτό, ένα ξύλινο πλαίσιο είναι τοποθετημένο στους τοίχους σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, παρόμοιο σε παραμέτρους σε ένα πραγματικό παράθυρο. Μπορείτε να το γεμίσετε με φωτογραφίες, καθρέφτη, εικόνα τοπίου κ.λπ. Για μεγαλύτερη αξιοπιστία, χρησιμοποιήστε τον οπίσθιο φωτισμό.

Μικρό υπνοδωμάτιο με βάθρο

Μικρό υπνοδωμάτιο σε στιλ Προβηγκίας

Μικρή ρετρό υπνοδωμάτιο

Μικρό υπνοδωμάτιο ροζ

Μικρή γκρι κρεβατοκάμαρα

Ένα μικρό υπνοδωμάτιο χωρίς παράθυρο φαίνεται καλό με ένα γυάλινο χώρισμα. Θα διαιρέσει το χώρο σε ζώνες, αφήνοντας το σύνολο. Το μοτίβο στο γυαλί και η διάθλαση του φωτός θα κρύβουν όμορφα αντικείμενα πίσω από το διαμέρισμα.

Όταν οργανώνετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, είναι σημαντικό οι ιδιοκτήτες του δωματίου να είναι άνετοι σε αυτό. Η συμμόρφωση με απλούς κανόνες θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια άνετη ατμόσφαιρα και κομψό σχεδιασμό.

Μικρό υπνοδωμάτιο στενό

Μικρή κρεβατοκάμαρα wenge

Μικρό υπνοδωμάτιο ανατολικού στυλ

Μικρό υπνοδωμάτιο με καθρέφτη

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)