Μεγάλα κρεβάτια: η ευκολία των φυσικών μορφών (24 φωτογραφίες)

Η οικολογία ενός διαμερίσματος ή ενός κτιρίου διαμερισμάτων εξαρτάται άμεσα από την εσωτερική διακόσμηση των δωματίων και των επίπλων. Πιο συγκεκριμένα, όχι το ίδιο το έπιπλο (καρέκλα, καναπές ή τραπέζι), αλλά το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Όλα τα συνθετικά υλικά εκπέμπουν τοξικές ουσίες σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Η σύγχρονη τεχνολογία σας επιτρέπει να δημιουργείτε αξιόπιστα, ανθεκτικά, πανέμορφα πάνελ που μιμούνται φυσικό ξύλο. Επαναλαμβάνουν τη δομή των διαφορετικών ειδών ξύλου, το μοναδικό πρότυπο και το φυσικό χρώμα. Ωστόσο, δεν μπορούν να ονομάζονται εντελώς ακίνδυνα, καθώς περιέχουν ρητίνες, φορμαλδεΰδες, διαλύτες και άλλα χημικά στοιχεία.

Στερεό κρεβάτι σημύδας

Στερεό κρεβάτι οξιάς

Χρήσιμες πληροφορίες

Το θέμα του ασφαλούς χώρου στην κρεβατοκάμαρα, όπου περνάμε το ένα τρίτο της ζωής μας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Στερεό κρεβάτι οξυάς στο υπνοδωμάτιο

Ξύλινο κρεβάτι σε κλασικό στιλ

Η καλύτερη επιλογή στο δωμάτιο για ύπνο και χαλάρωση μπορεί να είναι μόνο κρεβάτια από ξύλο. Δεν είναι μόνο φιλικές προς το περιβάλλον και αξιόπιστες. Η ασφάλειά τους είναι εγγυημένη από πολυάριθμες μελέτες των παγκόσμιων εργαστηρίων και της ίδιας της φύσης. Επιπλέον, το κωνοφόρο ξύλο εκπέμπει χρήσιμες ουσίες - πτητικές, επιβλαβείς επιδράσεις σε πολλά βακτηρίδια και λοιμώξεις.

Και τα κρεβάτια από συμπαγή ξύλα έχουν εκπληκτικές ιδιότητες - θεραπεύουν την ατμόσφαιρα της κρεβατοκάμαρας. Είναι κατασκευασμένα από μαλακό και σκληρό ξύλο.

Τα μαλακά αυτά περιλαμβάνουν πεύκα, ελάτη, κέδρο, κάστανο, τριαντάφυλλο και κάποια άλλα είδη. Στερεό ξύλο σε σημύδα, σφενδάμι, μήλο, δρυς, οξιά και θρυλική λειχήνα. Υπάρχει επίσης μια ομάδα πολύ σκληρών πετρωμάτων - καλαμιού, βουνό τέφρας, πυξέλου, γαύρου και φιστικιού. Είναι τόσο σκληρά που πολλοί από αυτούς εφαρμόζουν το επίθετο "ξύλο σιδήρου", το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή μικρών σκευών και διακοσμητικών στοιχείων.

Κρεβάτι από μαλακό ξύλο με διακόσμηση

Κλινοσκεπάσματα

Το καλύτερο είναι για τα παιδιά!

Ένα καλό παιδικό κρεβάτι από έναν πίνακα μπορεί να είναι με μηχανισμό ανύψωσης, καθιστώντας εύκολο να αλλάξετε τη θέση μιας κουκέτας ή κλασικού, αντίκα, σε τέσσερα πόδια. Είναι σημαντικό να μην εκπέμπει επιβλαβείς ουσίες. Επιλέξτε υψηλής ποιότητας εξαρτήματα και διακοσμητικά στοιχεία από αβλαβή υλικά. Η ποιότητα και η σύνθεση των παιδικών επίπλων πρέπει να επιβεβαιώνονται με πιστοποιητικά συμμόρφωσης.

Κρεβάτι σχεδιαστών από μασίφ ξύλο

Κρεβάτι από μασίφ ξύλο στο υπνοδωμάτιο

Στερεό ξύλο βελανιδιάς με συρτάρια

Για παράδειγμα, ένα παιδικό κρεβάτι (συστοιχία) με συρτάρια θα πρέπει να είναι από φυσικό υλικό και όχι από συνδυασμένη δομή: οι τοίχοι είναι σημύδα και τα κουτιά πρέπει να είναι μοριοσανίδες (MDF) κολλημένες με ειδικό χαρτί με υφή. Μην εμπιστεύεστε την υγεία του παιδιού σε αδίστακτους κατασκευαστές.

Στερεό κρεβάτι δρυός

Αν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των επίπλων προέρχεται μια επίμονη χημική οσμή, η οποία δεν υπόκειται στον εξαερισμό και στην υγρή επεξεργασία, τότε η καλύτερη λύση θα ήταν να επιστραφεί στον πωλητή μια αγορά κακής ποιότητας. Επιλέξτε κρεβάτια από τον πίνακα για παιδιά από αξιόπιστες εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στην αγορά επίπλων.

Κρεβάτι από μασίφ ξύλο σε οικολογικό στυλ

Τόσο διαφορετικές φυλές

Η ομορφιά του ξύλου έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες. Συνδυάζοντας διαφορετικές φυλές, οι δάσκαλοι δημιουργούν ένα μωσαϊκό εκπληκτικό σε αρμονία των χρωμάτων: η καρυδιά, η σοκολάτα, οι τερακότες και οι ώχρες της ώχρας είναι τέλειες μεταξύ τους. Όταν αγοράζετε ένα κρεβάτι κατασκευασμένο από μασίφ ξύλο, προσέξτε τη σταθερή δομή και την ομαλότητα του υλικού. Οξιά αναφέρεται σε σκληρό ξύλο.Ανυψώνει εύκολα την υγρασία του δωματίου και δεν υπόκειται σε μηχανικές βλάβες αν ο κατασκευαστής δεν παραβίασε την τεχνολογία της ξήρανσης και επεξεργασίας ξύλου, κάνοντας ένα κρεβάτι από συμπαγές ξύλο.

Ξύλινο κρεβάτι κόντρα πλακέ

Ξύλινο κρεβάτι εξοχικό στυλ

Συνεχίζοντας τη συνομιλία για τις ιδιότητες, σημειώνουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρεβατιού της συμπαγούς σημύδας. Είναι κατώτερη από δρυς σε αξία, αλλά έχει ελαφρώς χαμηλότερες ιδιότητες καταναλωτή:

  • αντιμυκητιασικές ιδιότητες.
  • βακτηριοκτόνες ιδιότητες.
  • αξιοπιστία και αντοχή στη φθορά.
  • πυκνό και ελαφρύ ξύλο με μοναδικό μοτίβο.

Η τελευταία παράμετρος καθορίζεται από την αναλογία όγκου και μάζας του δέντρου.

Το πεύκο είναι ένα θαυμάσιο υλικό για την κατασκευή επίπλων, εύκολα επιδεκτικό μηχανικής επεξεργασίας και βαφής.

Σκληρό ξύλινο κρεβάτι από ξύλο

Μεγάλο κρεβάτι στη σοφίτα

Ένα υγιές μικροκλίμα και μια ελαφριά οσμή από βελόνες πεύκου στην κρεβατοκάμαρα θα παρέχουν ένα κρεβάτι κουκέτα από συμπαγές πεύκο. Οι αποχρώσεις από κίτρινο-μπεζ έως ανοιχτόχρωμο με ροζ λεκέδες θα διακοσμήσουν οποιοδήποτε εσωτερικό από κλασικό έως μοντέρνο αντίκα.

Πρόκειται για μια επιλογή προϋπολογισμού για ένα νηπιαγωγείο (για παράδειγμα, ένα κρεβάτι κουκέτα από συμπαγές πεύκο), κουζίνα και βοηθητικά δωμάτια. Αντέχει καλά την υγρασία, καθώς περιέχει επαρκή ποσότητα αρωματικής ρητίνης σε ίνες με υδατοαπωθητικές ιδιότητες. Ευρύχωρα διπλά και μαλακά μονά κρεβάτια από συμπαγές πεύκο - αυτές είναι οι επιλογές που οι αγοραστές επιλέγουν συχνά για εξοχικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες, αντικαθιστώντας κάποτε μοντέρνους καναπέδες.

Κρεβάτι από ξύλο

Κρεβάτι από ξύλο

Η τέφρα είναι ένα άλλο πολύτιμο είδος από σκληρό ξύλο. Έχει εξαιρετικές διακοσμητικές ιδιότητες. Μια σαφής αντίθετη υφή δεν αλλάζει χρώμα όταν βερνικοποιείται και επικαλύπτεται με συνθέσεις λαδιού. Αντέχει την λεύκανση και τη βαφή: το χρώμα τοποθετείται σε ομοιόμορφο στρώμα ακόμα και με μία ενιαία εφαρμογή. Ιδανικό για τη διακόσμηση έπιπλα αντίκες, αντέχει στη λείανση και τη σκάλισμα. Ο τελευταίος συχνά κοσμεί τις πλάτες και τα μπράτσα των καρεκλών, καναπέδες. Επομένως, ένα κρεβάτι κατασκευασμένο από συμπαγή τέφρα με ανυψωτικό μηχανισμό μπορεί να ευχαριστήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Υψηλή, σε σύγκριση με τα προϊόντα από σημύδα και πεύκο, το κόστος πληρώνει για μεγάλη διάρκεια ζωής, άψογη εμφάνιση.

Ξύλινα έπιπλα στο υπνοδωμάτιο

Ξύλινο κρεβάτι Art Nouveau

Προσέξτε σωστά

Το υψηλής ποιότητας ξύλινο κρεβάτι έχει καλό, ομαλό και ανθεκτικό ξύλο. Μπορεί να υποστεί επεξεργασία με βαφή με κηρό, βερνίκι ή με βάση το νερό. Αλλά ένα ξύλινο κρεβάτι κατασκευασμένο από συμπαγές ξύλο δεν είναι ανοσοποιητικό από μηχανικές βλάβες: τα παιδιά φάρσα, κατοικίδια ζώα, μετεγκατάσταση επίπλων αφήνουν σημάδια στα έπιπλα. Οι γρατζουνιές, τα χτυπήματα και η επιστροφή της παρθένας ομορφιάς ενός καναπέ ή κρεβατιού μπορούν εύκολα να επιλυθούν χρησιμοποιώντας τις συμβουλές μας.

Κρεβάτι από στερεό ξύλο με ράφια

Μεγάλο κρεβάτι σε στιλ Προβηγκίας

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι κάθε έπιπλα από φυσικό υλικό, είτε πρόκειται για ένα μονό κρεβάτι κατασκευασμένο από μασίφ ξύλο είτε ένα κρεβάτι κουκέτα από συμπαγές πεύκο, χρειάζεται τακτική συντήρηση.

Σκούρο ξύλινο κρεβάτι

Η επαγγελματική φροντίδα είναι εύκολη στην αγορά εάν αγοράζετε γυαλιστικά μέσα σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα. Μπορούν να έχουν τη μορφή ψεκασμών, μολυβιών και γαλακτωμάτων. Εκτός από τη δημιουργία μιας αισθητικής εμφάνισης, μια προστατευτική μεμβράνη στην επιφάνεια, τα προϊόντα φροντίδας αφαιρούν τον στατικό ηλεκτρισμό από την ξύλινη επιφάνεια που προσελκύει τη σκόνη.

Σκούρο κρεβάτι ξύλου στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Για πιο σοβαρές ζημιές: χτυπήματα, βαθιές και μεγάλες ρωγμές, χρησιμοποιήστε μια μαλακή σπάτουλα και ένα ειδικό αστάρι για ξύλο.

Κρεβάτι από συμπαγές ξύλο με συρτάρια

Αρχαία, αιώνες δοκιμασμένο υλικό - ξύλο. Σήμερα στρέφουμε και πάλι στις ρίζες, χρησιμοποιώντας τη ζεστασιά, την άνεση και την ομορφιά της στη ζωή μας. Καλυμμένο με βερνίκι, ένα κρεβάτι κουκέτα από συμπαγές πεύκο αντικατοπτρίζει τις ακτίνες του ήλιου από την επιφάνεια και δημιουργεί μια διάθεση για ολόκληρο το εσωτερικό. Αγαπημένα κλασικά, λεπτή Provence ή art deco - κρεβάτια από συμπαγές ξύλο φαίνονται τέλεια σε οποιοδήποτε ύφος!

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)