Feng Shui κρεβάτι: βασικοί κανόνες (25 φωτογραφίες)

Ένας υγιής ύπνος είναι μια εγγύηση για σφριγηλότητα, ευεξία και ενέργεια όλη την ημέρα. Για να προσφέρετε στον εαυτό σας ποιοτική ξεκούραση, πρέπει να καταλάβετε πώς να τοποθετήσετε ένα κρεβάτι στο Feng Shui. Αυτή η διδασκαλία βοηθά ένα άτομο να βρει αρμονία με τον κόσμο γύρω του, καθώς βασίζεται στη φυσιολογία, την ψυχολογία, την αστρολογία και άλλες επιστήμες. Εάν το κρεβάτι δεν έχει εγκατασταθεί σωστά, ένα άτομο θα παρενοχλείται από προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία, την εργασία και τις προσωπικές σχέσεις.

Κομοδίνο πάνω από το κρεβάτι στο φενγκ σούι

Μπεζ κρεβάτι Φενγκ Σούι

Αρ νουβό κρεβάτι φενγκ σούι

Χαρακτηριστικά εσωτερικού σχεδιασμού

Το υπνοδωμάτιο στο Feng Shui πρέπει να έχει ήρεμες αποχρώσεις Yin. Όλα τα χρώματα στο δωμάτιο πρέπει να είναι μαλακά και σιωπηλά. Κατά τη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου, θα πρέπει να αποφεύγετε έπιπλα με αιχμηρές γωνίες, μόνο κομψά στρογγυλά σχήματα θα κάνουν. Οι κουρτίνες πρέπει να είναι σε αρμονία με το σχεδιασμό της κρεβατοκάμαρας, έτσι επιλέγονται οι επιλογές που γίνονται με καταπραϋντικά χρώματα. Είναι καλύτερα να αρνηθείτε να χρησιμοποιήσετε καθρέφτες.

Λευκό κρεβάτι του Φενγκ Σούι

Κλασικό κρεβάτι Φενγκ Σούι

Κρεβάτι απέναντι από τον καθρέφτη στο φενγκ σούι

Σύμφωνα με το Feng Shui, μόνο ο σχεδιασμός μιας κουκέτας μπορεί να είναι φωτεινό, που διεγείρει τη ζωντανή ζώνη. Έτσι, ροζ ή κόκκινο λινό στα λευκά μπιζέλια τονίζει την προσοχή και δημιουργεί μια ευχάριστη ρομαντική ατμόσφαιρα.

Feng Shui Υπνοδωμάτιο Παράθυρο

Feng Shui Bed Τοποθεσία

Δεν συνιστάται να εξοπλίζετε το δωμάτιο ανάπαυσης με πρόσθετες πηγές ενέργειας: τηλεοράσεις, υπολογιστές, συσκευές εγγραφής ραδιοφώνου. Η ιδανική λύση θα ήταν η τοποθέτηση του κρεβατιού Feng Shui σε ξεχωριστό δωμάτιο, το οποίο βρίσκεται σε απομακρυσμένο μέρος του σπιτιού. Θα πρέπει να είναι ζεστό και ήσυχο ακόμη και στη μέση της ημέρας. Όχι πάντα ο χώρος διαβίωσης αντιστοιχεί σε αυτή τη διάταξη της κρεβατοκάμαρας. Το Feng Shui σε ένα στούντιο διαμέρισμα απαιτεί ανακατασκευή ή κατάλληλη χωροθέτηση χώρου.

Χρώματα κρεβατιών Feng Shui

Ξύλινο κρεβάτι Feng Shui

Feng Shui Crib

Κανόνες για την εγκατάσταση μιας προβλήτας

Για να βάλει ένα κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα είναι απαραίτητο σύμφωνα με τα σημεία της καρδιάς. Σύμφωνα με τις αρχαίες παραδόσεις, το κεφάλι πρέπει να βλέπει προς βορρά. Αυτή η θέση είναι ιδανική επειδή το ανθρώπινο σώμα βρίσκεται κατά μήκος των μαγνητικών γραμμών του πλανήτη μας. Αυτό βοηθά στην ενίσχυση της υγείας, της σταθερότητας στην οικονομική θέση και των προσωπικών σχέσεων, της ταχείας ανάκαμψης του σώματος μετά από ασθένειες. Η βόρεια κατεύθυνση του κρεβατιού προσφέρει έναν ήχο, ξεκούραστο ύπνο. Για τα ζευγάρια, ο βορράς δίνει μεγάλη αγάπη για τον άλλον και πλήρη εμπιστοσύνη.

Feng Shui κρεβάτι στο νηπιαγωγείο

Σχεδιασμός κρεβατιών Feng Shui

Feng Shui κρεβάτι σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Εξετάστε μερικές θεμελιώδεις τάσεις σχετικά με το πώς πρέπει να σταθεί ένα κρεβάτι:

 • Μην τοποθετείτε τα υπνοδωμάτια σας έτσι ώστε η κεφαλή ή τα πόδια να γυρίζονται προς το παράθυρο ή την μπροστινή πόρτα. Στην τελευταία περίπτωση δημιουργείται η λεγόμενη θέση του αποθανόντος, η οποία επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία. Εάν η αγκυροβόληση είναι το κεφάλι του παραθύρου, οδηγεί σε άγχος, ασθένεια, διαφωνία με τους αγαπημένους.
 • Εάν ο τόπος όπου στέκεται το κρεβάτι υπόκειται σε σχέδια, αυτό όχι μόνο συνεπάγεται κρύο, αλλά επίσης δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες του Feng Shui. Η ενέργεια Chi πρέπει να κυλά ομαλά και απαλά, οπότε είναι προτιμότερο να μην τοποθετηθεί το κρεβάτι ανάμεσα στο παράθυρο και την πόρτα.
 • Είναι αδύνατο τα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των πολυελαίων, να κρεμαστούν πάνω από έναν ύπνο. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση του κρεβατιού σε ειδικές κόγχες ή κάτω από δέσμη.
 • Δεν συνιστάται η τοποθέτηση πριζών και άλλων ηλεκτρικών συσκευών κοντά στο κρεβάτι. Η επιτρεπόμενη απόσταση είναι 1,5 μέτρα.
 • Η εικόνα πάνω από το κρεβάτι, καθώς και ράφια και ογκομετρικοί λαμπτήρες είναι επιπλέον στοιχεία στο υπνοδωμάτιο.
 • Εάν το κρεβάτι προορίζεται για ένα παντρεμένο ζευγάρι, επιλέγεται ένα κατάλληλο στρώμα, αλλά πάντοτε ενιαίο. Ο διαχωρισμός αντικειμένων σε ξεχωριστά μέρη επηρεάζει αρνητικά τη ροή της ενέργειας Chi. Δύο κρεβάτια συνθέτουν μια αδιαφορία και μια δυσαρμονία σε μια σχέση. Μια τέτοια αποσύνδεση προκαλεί προβλήματα, σκάνδαλα, παρεξήγηση.
 • Δεν πρέπει να υπάρχουν βιβλία στο κεφάλι, ειδικά για ταινίες τρόμου και ιστορίες ντετέκτιβ που εκπέμπουν αρνητική ενέργεια.
 • Ένας μεγάλος αριθμός φυτών σε ένα δωμάτιο που προορίζεται για χαλάρωση δεν συμβάλλει σε έναν πλήρη, ξεκούραστο ύπνο.
 • Απαγορεύεται να τοποθετούνται ενυδρεία, τζάκια, διακοσμητικά σιντριβάνια στην κρεβατοκάμαρα.
 • Στο στούντιο διαμέρισμα, είναι απαραίτητο να βάλει ένα κρεβάτι έτσι ώστε να μην δείχνει την περιοχή εργασίας.
 • Εάν το δωμάτιο έχει πρόσβαση στο μπάνιο, το κεφάλι του κρεβατιού στο Feng Shui δεν πρέπει να βλέπει προς την κατεύθυνσή του.
 • Το κρεβάτι δεν συνιστάται να εγκατασταθεί στη μέση του δωματίου. Από τη μια πλευρά, πρέπει να υπάρχει μια στήριξη με τη μορφή ενός από τους τοίχους.
 • Μην αποθηκεύετε διάφορα κουτιά και παλιά αντικείμενα κάτω από το κρεβάτι. Αυτός ο χώρος πρέπει να είναι πάντα καθαρός και απαλλαγμένος από σκουπίδια.
 • Όταν τοποθετείτε μια κουκέτα, προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι οι αιχμηρές γωνίες άλλων επίπλων δεν είναι στραμμένες προς αυτήν.
 • Το κεφαλάρι έχει επίσης μεγάλη σημασία. Τα ημικυκλικά μοντέλα δεν είναι ευπρόσδεκτα, καθώς συμβολίζουν ελλείψεις, ελλείψεις. Οι στέρεες ορθογώνιες πλάτες είναι οι πλέον κατάλληλες.
 • Τα έπιπλα αντίκες φαίνονται πάντα πολυτελή, τόσοι πολλοί άνθρωποι το αγοράζουν σε αντίκες. Το κρεβάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα αποθηκεύει την ενέργεια του ιδιοκτήτη, ίσως ήταν άρρωστος ή ακόμα και πέθανε πάνω του. Εάν τα έπιπλα ήρθαν από συγγενείς, συνιστάται να αφήνετε το αλάτι σε αυτό σε μικρές πλάκες για μια ημέρα και να καπνίζετε με ένα ραβδί θυμιάς.
 • Το προτιμώμενο σχήμα του κρεβατιού είναι ένα παραδοσιακό ορθογώνιο. Τα στρογγυλά μοντέλα καθώς και τα τεχνητά στρώματα φιλμ γεμάτα με νερό απαγορεύονται. Η ανάπαυση σε μια ασταθή επιφάνεια θα είναι ταραχώδη και ανθυγιεινή.

Οι διδασκαλίες του Φενγκ Σούι απαγορεύουν τον ύπνο στο πάτωμα, καθώς και στην επάνω βαθμίδα των κουκέτων.

Φυτά στην κρεβατοκάμαρα στο φενγκ σούι

Κρεβάτι Φενγκ Σούι

Αφού καθορίσετε τον τρόπο σωστής τοποθέτησης του κρεβατιού, θα πρέπει να προσέχετε επιπλέον αξεσουάρ. Η χρήση μπλε καλύμματα οδηγεί σε μια γρήγορη ψύξη των συναισθημάτων αγάπης. Για να ενισχυθεί η σχέση, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μαργαριτάρια που επαναλαμβάνουν το σχήμα της καρδιάς και ζευγαρωμένα διακοσμητικά: κεριά, βάζα, διακοσμητικά στοιχεία. Τα σύμβολα της συζυγικής αγάπης και της πιστότητας είναι ζευγάρια περιστεριών, γερανών, κύκνων, πεύκου.

Feng Shui Υπνοδωμάτιο Eco Style

Κρεβάτι Φενγκ Σούι

Αντίθετα, επηρεάζουν την ενέργεια του δωματίου και τις κεκλιμένες οροφές. Η θέση του κρεβατιού στην κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι τέτοια ώστε το κρεβάτι να μην πέφτει κάτω από την λοξότμητη επιφάνεια. Κατάλληλα χρώματα για διακόσμηση πρέπει να αναζητηθούν στο στοιχείο της Φωτιάς. Ο φωτισμός υψηλής ποιότητας του χώρου θα σας βοηθήσει να το κάνετε πιο εύκολο και πιο ευχάριστο.

Κόκκινο χρώμα στο υπνοδωμάτιο του Feng Shui

Κρεβάτι Φενγκ Σούι

Προτάσεις για το κρεβάτι για βρέφη

Το δόγμα του Feng Shui έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στον σχεδιασμό υπνοδωματίων, όχι μόνο για ενήλικες, αλλά και για παιδιά. Η συμμόρφωση με τους προτεινόμενους κανόνες θα βοηθήσει στην προστασία του παιδιού από τις ασθένειες, θα ενεργοποιήσει τις ικανότητές του και θα βοηθήσει στη μάθηση. Τα χρώματα του εσωτερικού πρέπει να είναι ήρεμα και ειρηνικά. Το παχνί Feng Shui πρέπει να επιλεγεί και να εγκατασταθεί ως εξής:

 • Μια ιδανική επιλογή θα είναι τα έπιπλα από φυσικό ξύλο. Το φυσικό υλικό έχει περιβαλλοντική ασφάλεια, υποαλλεργική και θετική ενέργεια. Επιπλέον, φαίνεται αρμονικό σχεδόν σε κάθε εσωτερικό χώρο.
 • Το κρεβάτι για το παιδί θα πρέπει να συμπληρώνεται με μια πλάτη, η οποία εκτελεί προστατευτική λειτουργία. Πώς να τακτοποιήσετε τα έπιπλα; Είναι απαραίτητο να το τοποθετήσετε στον τοίχο έτσι ώστε η θέση να μην υψώνεται στο διάστημα.
 • Κρεβάτια με επιπλέον συρτάρια για την αποθήκευση αντικειμένων δεν επιτρέπονται. Διαταράσσουν τον ύπνο και τη ροή της ενέργειας qi. Για τον ίδιο λόγο, τα κιβώτια και τα παιχνίδια δεν μπορούν να αποθηκευτούν κάτω από το κρεβάτι.
 • Το μέγεθος του κρεβατιού πρέπει να αντιστοιχεί πλήρως στο ύψος και την ηλικία του παιδιού. Πολύ σφιχτά ή, αντίθετα, ένα ευρύχωρο μοντέλο είναι ενοχλητικό και δεν δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας.
 • Τα προϊόντα κουκετών δεν συνιστώνται για χρήση, καθώς επηρεάζουν αρνητικά και τα δύο παιδιά. Ένα μωρό που θα κοιμηθεί από κάτω, υπόκειται στην ανάπτυξη της απομόνωσης και της αυτοσυγκρασίας. Ο ύπνος παραπάνω εξαφανίζει την υποστήριξη.
 • Το πολύ χαμηλό κρεβάτι εμποδίζει την ελεύθερη κυκλοφορία ενέργειας.
 • Είναι καλύτερα να μην κρεμάσετε τίποτα πάνω από μια κουκέτα. Τα ράφια, οι εικόνες, οι πολυέλαιοι τοποθετούνται καλύτερα σε άλλους τοίχους. Οι ρευματοδότες και τα έπιπλα με αιχμηρές γωνίες δεν πρέπει να βρίσκονται κοντά.
 • Απαγορεύεται η εγκατάσταση κατόπτρων στις πλευρές του κρεβατιού. Αν ένα παιδί κοιμάται στον καθρέφτη, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την κατάσταση και την ευημερία του.
 • Αν το μωρό φοβάται το σκοτάδι και δεν μπορεί να κοιμηθεί χωρίς φως, βάλτε ένα θόλο πάνω από το παχνί ή χρησιμοποιήστε ένα αμυδρό φως. Αυτό θα βοηθήσει το μωρό να κοιμάται ειρηνικά και γλυκά.
 • Η κατεύθυνση της κεφαλής του κρεβατιού δεν πρέπει να αντιστοιχεί στην μπροστινή πόρτα. Η κατάσταση αυτή επηρεάζει αρνητικά την υγεία.

Δεν συνιστάται η τοποθέτηση του κρεβατιού με το κεφαλάρι στην κατεύθυνση όπου υπάρχει ένας κεκλιμένος τοίχος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κακή σχολική βαθμολογία και ανυπακοή. Τα ήπια σιωπηρά χρώματα κατά τη διακόσμηση είναι ιδανικά για την κρεβατοκάμαρα, όπου το παιδί έρχεται να πάρει μια καλή ανάπαυση.

Γκρι κρεβατοκάμαρα feng shui

Κρεβάτι Βόρειο Φενγκ Σούι

Οι εν λόγω κανόνες είναι τυπικοί. Μερικές φορές συμβαίνει ότι είναι στο δωμάτιό σας ότι είναι καλύτερο να τα σπάσετε. Για να καθορίσετε ακριβώς πώς να τοποθετήσετε σωστά το κρεβάτι σύμφωνα με το Feng Shui, οι ατομικές αισθήσεις θα σας βοηθήσουν. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε και να μετακινήσετε το κρεβάτι, γιατί αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε το ιδανικό μέρος για να το εγκαταστήσετε. Αν αισθάνεστε άνετα και άνετα, τότε το όνειρο θα είναι ήρεμο και γεμάτο.

Φενγκ Σούι κρεβάτι σε ανατολίτικο στιλ

Ιαπωνικό κρεβάτι Φενγκ Σούι

Feng Shui Υπνοδωμάτιο καθρέφτη

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)