Καθρέφτης στην κρεβατοκάμαρα: ιδέες τοποθέτησης (28 φωτογραφίες)

Οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να προσθέσουν καθρέφτες στο εσωτερικό για να προσθέσουν ελαφρότητα στο χώρο, αλλά πολλοί δεν τολμούν να κάνουν ένα τέτοιο βήμα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει χώρος για έναν καθρέφτη στο υπνοδωμάτιο. Το υπνοδωμάτιο είναι το δωμάτιο όπου ένα άτομο κουρασμένο για τη μέρα θέλει να χαλαρώσει, οπότε η ατμόσφαιρα αυτού του δωματίου θα πρέπει να είναι χαλαρωτική και χαλαρωτική.

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Feng Shui Συμβουλές για το πώς να τοποθετήσετε έναν καθρέφτη σε ένα υπνοδωμάτιο

Οι καθρέφτες έχουν θετική επίδραση στην ενέργεια του σπιτιού, αλλά πρέπει να τοποθετούνται προσεκτικά στην κρεβατοκάμαρα. Εάν οι καθρέφτες στην κρεβατοκάμαρα δεν είναι τοποθετημένοι σωστά, θα απορροφήσουν θετικά συναισθήματα.

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Οι εμπειρογνώμονες του Feng Shui απαγορεύουν την εγκατάσταση καθρεπτών στις ακόλουθες θέσεις:

  • Απέναντι από το κρεβάτι - σύμφωνα με αυτή την κινεζική διδασκαλία, η ανθρώπινη ψυχή εγκαταλείπει το κέλυφος της γης κατά τη διάρκεια του ύπνου, οπότε δεν πρέπει να στηρίζεται στον προβληματισμό της. Αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου, ο ύπνος, οι εφιάλτες θα τον βασανίζουν, και το σώμα του δεν θα ξεκουραστεί πραγματικά. Τα κακά συναισθήματα πρέπει να αφήνουν ένα άτομο σε ένα όνειρο και η επιφάνεια του καθρέφτη να τα επιστρέφει.
  • Απέναντι από το γαμήλιο κρεβάτι - αυτή η διάταξη οδηγεί σε προδοσία. Ένα "τρίτο πρόσωπο" προσελκύεται από ένα παντρεμένο ζευγάρι που αντικατοπτρίζεται στον καθρέφτη.
  • Απέναντι από την πόρτα, οι καθρέφτες έχουν τη δυνατότητα να συσσωρεύουν ενέργεια στο σπίτι, τόσο θετικές όσο και αρνητικές. Εάν ο καθρέφτης κρέμεται μπροστά από την πόρτα, αντλεί πολύ περισσότερη ενέργεια από τους οικοδεσπότες απ 'ότι συνήθως. Η κυκλοφορία διαταράσσεται, οι αρνητικές ροές προέρχονται από το εξωτερικό και ο καθρέφτης προσπαθεί να τους εξισορροπήσει.

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Ο καθρέφτης πρέπει να βρίσκεται πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού, σε ένα ελαφρώς αναμμένο μέρος του δωματίου, για παράδειγμα, σε ένα τραπέζι στη γωνία για να προσελκύσει ευεργετική ενέργεια. Μπορεί επίσης να τοποθετηθεί στην οροφή εάν το κρεβάτι δεν αντανακλάται.

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Επιλογές για τη διάταξη καθρεφτών στο υπνοδωμάτιο

Φέρνουμε στην προσοχή σας επιτυχείς επιλογές για το πώς να τοποθετήσετε καθρέφτες στην κρεβατοκάμαρα.

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Καθρέπτες για διακόσμηση

Οι καθρέφτες που είναι τοποθετημένοι έτσι ώστε να είναι αδύνατο να κοιτάξουν μέσα τους, εκτελούν μια αποκλειστικά διακοσμητική λειτουργία. Σε αυτήν την περίπτωση, ο καθρέφτης θα δημιουργήσει λάμψη στην αντίθετη πλευρά του δωματίου, αντανακλώντας το φως. Εάν τα μεγέθη των καμβά καθρέφτη ποικίλλουν, τότε θα αποκτηθεί ένα πρωτότυπο παιχνίδι του βεροσκούρου. Αυτό θα αναζωογονήσει σημαντικά το εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας. Οι κάτοικοι συνήθως αρέσει αυτή η ιδέα, έτσι οι σχεδιαστές δημιουργούν ακόμη και αντικατοπτρισμένους ήλιους που αντανακλούν το φως από το παράθυρο.

Οι καθρέφτες στα έγχρωμα πλαίσια μπορούν να έχουν έντονο χρώμα και οι συνθέσεις καθρέφτη με λευκά ή παστέλ πλαίσια κάνουν το σχέδιο του δωματίου πιο καθαρό και ήρεμο.

Οι καθρέφτες τοίχου στρογγυλού τύπου μοιάζουν με σταγόνες βροχής ή θαλασσινό νερό. Ταιριάζουν τέλεια στο εσωτερικό με μεσογειακό ή μοντέρνο στυλ. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή για το σχεδιασμό του υπνοδωματίου είναι η χρήση τεχνητών καθρεφτών - για κλασικό ύφος ή ρετρό εσωτερικό.

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Καθρέφτης του κεφαλιού

Ο καθρέφτης πάνω από το κρεβάτι είναι μια παραδοσιακή διακόσμηση κρεβατοκάμαρων. Το ύψος στο οποίο πρέπει να τοποθετούνται οι καθρέφτες δεν είναι κρίσιμο. Εστίαση περίπου στο κέντρο του τοίχου. Και τότε μπορείτε να κανονίσετε λίγο χαμηλότερα ή υψηλότερα ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις.

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Το κεφαλάρι μπορεί να διακοσμηθεί με μια σειρά από ορθογώνια ή σγουρά καθρέφτες.Συνήθως έρχονται με την ίδια μορφή και μέγεθος, αλλά κανείς δεν απαγορεύει τον πειραματισμό. Μπορείτε να κρεμάσετε ένα ολόκληρο καμβά καθρέφτη πάνω από το κρεβάτι, και αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε ολόκληρο τον καθρέφτη στον τοίχο.

Ντουλάπα

Πολλές γυναίκες θεωρούν απαραίτητο να τοποθετήσουν ένα τραπέζι με καθρέφτη στην κρεβατοκάμαρά τους. Μετά από όλα, είναι σε αυτό το πρακτικό κομμάτι των επίπλων που μπορείτε να βάλετε μικροσκοπικά, καλλυντικά και κοσμήματα που είναι αγαπητέ στην καρδιά. Συχνά το τραπέζι του ντυσίματος συνδέεται με το παρελθόν και η εκλεπτυσμένη εμφάνισή του προσθέτει στο δωμάτιο μια γοητευτική γοητεία.

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Τα τραπέζια με καθρέφτη για την κρεβατοκάμαρα κάνουν το δωμάτιο πιο θηλυκό και άνετο, ειδικά αν οι καθρέφτες είναι οβάλ ή στρογγυλό. Εάν ζείτε με έναν άνδρα και θέλετε το εσωτερικό να είναι πολύ θηλυκό, τότε σηκώστε ένα τραπέζι στο στυλ του μινιμαλισμού με έναν τετράγωνο ή ορθογώνιο καθρέφτη.

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Συνήθως ένα τραπέζι με καθρέφτη στο υπνοδωμάτιο βρίσκεται στο πλάι του κρεβατιού. Εάν αγοράσατε ένα τραπέζι με καθρέφτη ανοίγματος, τότε μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε. Το πλεονέκτημα αυτού του έπιπλα είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τον προορισμό του. Ο πτυσσόμενος καθρέφτης μπορεί να αφαιρεθεί και η επιφάνεια να χρησιμοποιηθεί ως χώρος εργασίας. Αυτή η ευκαιρία είναι χρήσιμη σε εκείνους των οποίων η στέγαση δεν έχει εξαιρετικές διαστάσεις.

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Ένα κομμάτι με καθρέφτη στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση στο τραπέζι. Ένας μεγάλος αριθμός απαραίτητων πραγμάτων θα χωρέσει ελεύθερα σε ένα ράφι. Αν το κατάστημα δεν βρήκε ένα τέτοιο στοιχείο, τότε μπορείτε εύκολα να το κατασκευάσετε μόνοι σας κάνοντας κάτοπτρα πάνω από το συρτάρι.

Ένα κομοδίνο με καθρέφτη στο υπνοδωμάτιο είναι επίσης μια μεγάλη επιλογή. Τα κομοδίνα που έχουν τοποθετηθεί συμμετρικά σε ζευγάρια είναι ιδιαίτερα επιτυχημένα. Ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου, μπορούν να έχουν διαφορετικά μεγέθη. Η δημιουργικότητα μπορεί να αποδειχθεί επιλέγοντας καθρέφτες για κομοδίνα. Το σχήμα και το μέγεθος εξαρτώνται μόνο από τη φαντασία σας, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε μια μοναδική σύνθεση καθρέφτη.

Καθρέπτες δαπέδου

Στην κρεβατοκάμαρα, δεν φροντίζουν μόνο το δέρμα του προσώπου και εφαρμόζουν μακιγιάζ, αλλά και φόρεμα. Ο καθρέφτης πλήρους μήκους θα σας επιτρέψει να εξετάσετε προσεκτικά την εμφάνισή σας. Ένας μεγάλος καθρέφτης μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο σε επίπεδο ανάπτυξης, αλλά αυτό είναι πολύ προφανές λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Οι καθρέφτες δαπέδου για μια κρεβατοκάμαρα μπορούν να αποτελέσουν το επίκεντρο του εσωτερικού σας. Μπορούν εύκολα να χωρέσουν σε οποιοδήποτε στυλ: για παράδειγμα, για μοντέρνο σχεδιασμό, μπορείτε να επιλέξετε έναν καθρέφτη μη τυπικού σχήματος και ένας καθρέφτης με περίτεχνο πλαίσιο θα είναι ιδανικός για μπαρόκ.

Τα κάτοπτρα μπορούν απλά να κλίνουν στον τοίχο, αλλά αυτό απαιτεί ένα ευρύχωρο δωμάτιο. Ακόμα, τέτοιοι καθρέφτες είναι βαρύι, επομένως θα είναι δύσκολο να τις μετακινήσετε συνεχώς. Εάν το υπνοδωμάτιο είναι μικρό, τότε εξετάστε την επιλογή με ψυχή. Είναι εύκολο να το μετακινήσετε για να δείτε τη στολή σας σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού και αυτός ο καθρέφτης μπορεί επίσης να ρυθμιστεί στην επιθυμητή γωνία.

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Καθρέφτης καθρέφτη

Μια ντουλάπα με καθρέφτη στο υπνοδωμάτιο είναι η σωστή επιλογή για τους ιδιοκτήτες ενός ευρύχωρου δωματίου. Οι συρόμενες ντουλάπες ενσωματωμένες σε μια εξειδικευμένη εμφάνιση είναι ιδιαίτερα κομψή. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό το μάλλον μεγάλο έπιπλο δεν συσσωρεύει τον χώρο, αλλά συγχωνεύεται με τον τοίχο και γίνεται καθρέφτης.

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Αλλά όχι μόνο η ντουλάπα μπορεί να αυξήσει οπτικά το μέγεθος του δωματίου. Ακόμη και ένα μικρό ντουλάπι με πόρτες ταλάντευσης μπορεί να το χειριστεί αυτό. Έχει επίσης μια καλή ικανότητα να αποθηκεύει τα πράγματα σας, και στις πόρτες μπορείτε να δείτε με ασφάλεια τον εαυτό σας σε πλήρη ανάπτυξη. Για επιμήκεις χώρους, είναι κατάλληλος ένας γωνιακός χώρος με καθρέφτες. Θα επεκτείνει οπτικά το στενό υπνοδωμάτιο.

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Για να μην υπολογίσετε λάθος, υπολογίζοντας το μέγεθος του μελλοντικού υπουργικού συμβουλίου, ακούστε τις συστάσεις των κορυφαίων σχεδιαστών. Υποστηρίζουν ότι εάν η περιοχή του δωματίου είναι μισή γεμάτη έπιπλα, τότε ένα τέτοιο δωμάτιο δεν θα είναι όμορφο. Αρχικά αποφασίστε τις διαστάσεις του κρεβατιού. Με βάση το μέγεθός του, υπολογίστε πόσα χώρο θα διαθέσετε για ένα ντουλάπι, κομοδίνα, πολυθρόνες και άλλα έπιπλα.

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Πώς να φροντίσετε τους καθρέφτες

Εάν δεν ενδιαφέρεστε για την επιφάνεια του καθρέφτη, τότε θα χάσει τη λάμψη της, γι 'αυτό είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με πληροφορίες σχετικά με το πώς να φροντίζετε σωστά τον καθρέφτη για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του:

  • Λόγω της υπερβολικής υγρασίας, ο καθρέφτης χρωματίζεται. Καθαρίστε όχι περισσότερο από μία φορά το μήνα.
  • Αν το άμεσο ηλιακό φως πέσει στην επιφάνεια, τότε θα εξασθενίσει γρήγορα. Προσπαθήστε να κρεμάσετε τον καθρέφτη διαφορετικά.
  • Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά παραθύρων. Λόγω της αμμωνίας, η οποία είναι στη σύνθεση, ένα λεπτό στρώμα αργύρου ξεπλένεται.
  • Εάν ο καθρέφτης δεν λάμπει αρκετά, υγράνετε το πτερύγιο λινό με μια ισχυρή έγχυση τσαγιού, ρίχνετε καλά το πανί και σκουπίζετε την επιφάνεια. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιήθηκε επίσης από τις γιαγιάδες μας. Το αλατισμένο νερό θα προσθέσει και λάμψη.
  • Για εβδομαδιαία συντήρηση, αρκεί να σκουπίζετε την επιφάνεια του καθρέφτη με ένα στεγνό μαλακό πανί.
  • Τα ίχνη των μύγων αφαιρούνται εύκολα με λαμπτήρα.
  • Εάν εμφανίζονται κηλίδες τρίχας στον καθρέφτη, μπορούν να αφαιρεθούν με τη χρήση διαλύματος ξιδιού. Ένα ποτήρι νερό παίρνει μια κουταλιά εννέα τοις εκατό ξίδι.

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Ο καθρέφτης είναι ένα αντικείμενο που συχνά είναι προικισμένο με μαγικές ιδιότητες, αλλά εξαιτίας αυτού, δεν πρέπει να φοβάστε να το τοποθετήσετε στο υπνοδωμάτιο. Αρκεί να μελετήσετε τις συμβουλές των εμπειρογνωμόνων του Feng Shui και να μην είστε υπερβολικά τρομαγμένοι για τον αριθμό των καθρεπτών ώστε να γίνουν μια πραγματική διακόσμηση του δωματίου σας.

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)