Τύποι κεραμιδιών για την βάση, τα πλεονεκτήματα και τα χαρακτηριστικά τους (23 φωτογραφίες)

Τις περισσότερες φορές, η βάση έχει τελειώσει χρησιμοποιώντας ειδικά πλακάκια πρόσοψης. Έχει εξαιρετικές αισθητικές ιδιότητες, μπορεί να περιορίσει τις βλαβερές επιπτώσεις των βροχοπτώσεων και των ακραίων θερμοκρασιών και προστατεύει επίσης την πρόσοψη από τη ρύπανση. Επιπλέον, το κεραμίδι για το φινίρισμα του υπόγειου κτιρίου σας επιτρέπει να μονώσετε τους τοίχους. Η αγορά δομικών υλικών προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία τύπων κεραμιδιών για πλίνθους επένδυσης, καθένα από τα οποία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Μπεζ πλακάκι για πλίνθο

Λευκό κεραμίδι για πλίνθο

Πλακάκια κάτω από λιθοτρίμματα για μια βάση

Η ανάγκη να τελειώσει η βάση

Απαιτείται τοποθέτηση κεραμιδιών ακόμα και πριν τοποθετηθεί η επένδυση της πρόσοψης έτσι ώστε να μπορεί να κρυφτεί το ανώτερο ράφι τοποθέτησης. Πλακάκια για το υπόγειο του σπιτιού είναι η καλύτερη επιλογή για αυτό. Η εγκατάστασή του δεν απαιτεί πολύ χρόνο, ειδικές δεξιότητες.

Ωστόσο, πριν από την επιλογή ενός υλικού για το τελείωμα του υπόγειου, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλά σημεία:

  • το προεξέχον τμήμα της βάσης πρέπει να προστατεύεται με αναρροή έτσι ώστε να μην εισέρχεται υγρασία.
  • το πάνω μέρος του σκυροδέματος πρέπει να επικολληθεί με εύκαμπτα λεπτά πλακίδια.
  • για τη μείωση της απώλειας θερμότητας, μπορείτε να βάλετε μια θερμάστρα μέσα στα πλαίσια.
  • είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το σύστημα πλαισίων του υπόγειου χώρου λόγω της δυνατότητας να το επισκευάσετε ή να το ενημερώσετε ανά πάσα στιγμή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα κεραμίδια που βλέπουν στο υπόγειο του σπιτιού χρησιμοποιούνται για ολόκληρο το κτίριο. Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να δώσετε στο κτίριο μια εμφανή εμφάνιση, επιπλέον, το κεραμίδι χρησιμεύει ως πρόσθετη μόνωση. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το τελικό βάρος του εξωτερικού φινιρίσματος.

Πλακάκι βάσης

Πλακάκι ξύλου για υπόγειο

Επιλογή του τύπου κεραμιδιού για τη βάση

Το κεραμίδι του υπογείου μπορεί να γίνει με βάση διάφορα υλικά. Κατά την επιλογή τους, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το σπίτι, καθώς και τα εξωτερικά και επιχειρησιακά χαρακτηριστικά του υλικού επίστρωσης. Σχεδόν κάθε είδος διακόσμησης του υπόγειου κτηρίου είναι κατάλληλο για κατασκευές από μπλοκ αερίου ή τούβλο και η επένδυση ξύλινου σπιτιού γίνεται συνήθως με πλαστικά πλακάκια. Η τελική επεξεργασία της βάσης με κεραμίδια μπορεί να πραγματοποιηθεί με βάση διάφορα υλικά, καθένα από τα οποία έχει πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Φυσική πέτρα

Αντιμετωπίζοντας το υπόγειο με την πέτρα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια συμπαγή, μαζική και όμορφη εμφάνιση του σπιτιού. Το κόστος της φυσικής πέτρας είναι αρκετά υψηλό, αλλά η χρήση της σάς επιτρέπει να μην σκεφτείτε την επισκευή και την αντικατάσταση πλακιδίων για πολλά χρόνια.

Τα κεραμίδια με βάση το πέτρωμα είναι κομμένα μόνο στο βαθμό που είναι σε επαφή με τον τοίχο. Το μπροστινό μέρος υπόκειται σε ελάχιστη επεξεργασία για να διατηρηθεί μια φυσική υφή.

Τα κεραμίδια από φυσική πέτρα θα πρέπει να τοποθετηθούν σε κόλλα τσιμέντου, και στη συνέχεια να χυθούν οι ραφές μεταξύ τους με ένα ειδικό ενέματα. Παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις του, ακόμη και τα ακατέργαστα πλακόστρωτα πλακάκια πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία κάθε λίγα χρόνια για να αυξηθεί η αντίσταση στην υγρασία.

Πλακάκια άγρια ​​πέτρα για πλίνθο

Πλακάκι δαπέδου

Πλακάκι πρόσοψης

Τεχνητή πέτρα

Η κάλυψη του υπογείου με συγκεκριμένα πλακάκια με πέτρα απομίμησης είναι πολύ δημοφιλής. Τα πέτρινα πλακάκια κατασκευάζονται με βάση το τσιμέντο και την άμμο με την προσθήκη πλαστικοποιητών για την αύξηση της αντοχής και της ανθεκτικότητας του προϊόντος.Πλακάκια για πέτρα έχει μια καλή ένδειξη της αντοχής στο νερό, έτσι ώστε να μπορεί να πλυθεί. Πλακόστρωτα κομμάτια πέτρας, κελύφους βράχο ή ροκ - μια μεγάλη λύση για τη διακόσμηση ενός σπιτιού σε οποιοδήποτε στυλ. Τεχνητή πέτρα, όπως η φυσική πέτρα, πρέπει να υποβάλλεται σε περιοδική επεξεργασία με ειδικές ενώσεις για την αύξηση των χαρακτηριστικών αντοχής στην υγρασία.

Σκυρόδεμα με πέτρα απομίμησης τοποθετείται σε ειδική κόλλα για πέτρα. Για να δημιουργηθεί μια αίσθηση ολιστικής σύνθεσης, οι αρμοί μεταξύ των πλακιδίων γεμίζουν με μια ελαστική λύση σύνδεσης.

Πλακάκια για την ίδρυση του σπιτιού

Γύψος πλακιδίων για πλίνθο

Πλακάκι πορσελάνης για πλίνθο

Πλακάκια τούβλο

Κλίνκερ κεραμίδι για ένα υπόγειο σε εμφάνιση ενός ταξιδιού σε ένα τούβλο. Για την παραγωγή του, χρησιμοποιείται καθαρή άργιλος, στην οποία προστίθενται συστατικά χρωματισμού, καθώς και συστατικά για τη βελτίωση των χαρακτηριστικών του τελικού κεραμιδιού. Για την παραγωγή πλακιδίων κλίνκερ, οι μάζες τοποθετούνται σε ειδικές μορφές, μετά από τις οποίες αφαιρείται ο αέρας και το διάλυμα συμπιέζεται. Τα κεραμίδια clinker εκτοξεύονται σε θερμοκρασίες άνω των 1000 μοιρών, γεγονός που επιτρέπει σε όλα τα εξαρτήματα να λιώσουν σταθερά μεταξύ τους.

Όταν το κεραμίδι κρυώσει, αποκτά ένα προεπιλεγμένο χρώμα και μια λεία γυαλιστερή επιφάνεια. Στις γωνίες καπλαμά παράγονται ειδικά γωνιακά στοιχεία. Αντιμετώπιση της βάσης με πλακίδια κλίνκερ σας επιτρέπει να προστατεύετε την πρόσοψη και τη βάση από την υγρασία, τις μηχανικές βλάβες και τη ρύπανση.

Το κεραμίδι βάσης κλίνκερ για την πρόσοψη είναι εγκατεστημένο σε ελαστικό και ανθεκτικό σε παγετό συγκολλητικό διάλυμα, το οποίο εφαρμόζεται στο πλακάκι και στη βάση. Μόνο στην περίπτωση αυτή μπορεί να εξασφαλιστεί ισχυρή πρόσφυση. Συνιστάται η εφαρμογή της λύσης μόνο σε μια μικρή περιοχή που μπορεί να κολληθεί σε 15-20 λεπτά. Μετά από μερικές ημέρες, οι αρμοί μεταξύ των πλακιδίων πρέπει να επισκευαστούν με κονίαμα σύνδεσης κλίνκερ. Η τοποθέτηση κεραμιδιών μπορεί να γίνει σχεδόν σε οποιοδήποτε υπόβαθρο. Το πλακίδιο κλίνκερ βάσης δεν απορροφά υγρασία, επομένως δεν χρειάζεται να υποστεί επεξεργασία με εμποτισμό ανθεκτικό στην υγρασία.

Πλακάκι ένας κάπρος για μια βάση

Κεραμικό πλακίδιο για πλίνθο

Πλακάκι τούβλο για υπόγειο

Πολυμερές κεραμίδι

Τα πλακίδια πολυμερούς κατασκευάζονται από λεπτή άμμο και ειδικά πρόσθετα. Πολυμερή πλακάκια χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση των εξωτερικών τοίχων ενός ιδιωτικού σπιτιού. Το πέλμα που είναι επενδεδυμένο με ένα τέτοιο υλικό μοιάζει οπτικά με ένα τούβλο ή σχισμένη πέτρα.

Τα κεραμίδια από πολυμερές προσόψεις είναι ελαφριά, γεγονός που καθιστά δυνατή τη χρήση τους για να τελειώνουν ακόμα και ελαφρές κατασκευές με χαμηλή χωρητικότητα. Όταν αντιμετωπίζει το θεμέλιο και την πρόσοψη, το υλικό αυτό δεν δίνει τσιπ και ρωγμές εξαιτίας του υψηλού βαθμού ολκιμότητας. Επιπλέον, τέτοια κεραμίδια στο υπόγειο έχουν έναν καλό δείκτη αντοχής στην υγρασία, επομένως δεν χρειάζονται πρόσθετη επεξεργασία.

Για να επικαλύψετε την πρόσοψη και το υπόβαθρο με τέτοιο υλικό, θα πρέπει να συνδέσετε τα κεραμίδια με βίδες στο κιβώτιο. Επιπλέον, ένα στρώμα μόνωσης μπορεί να τοποθετηθεί πίσω από την επένδυση.

Πλακάκι με βάση τη ρητίνη

Τα πλακάκια με βάση την ρητίνη μπορούν να προσομοιώνουν τούβλα ψαμμίτη ή κλίνκερ. Έχει μικρό πάχος και βάρος. Επιπλέον, ένα τέτοιο εμπρόσθιο πλακίδιο υπόγειου είναι επίσης εύκαμπτο, το οποίο του επιτρέπει να χρησιμοποιείται για το φινίρισμα των τοξωτών επιφανειών και των γωνιών.

Κατά την εργασία, τα κεραμίδια μπορούν ακόμη να κοπούν με ψαλίδι και η εργασία τους δεν απαιτεί ειδικά εργαλεία και δεξιότητες. Διακοσμητικά πλακάκια μπορούν να εγκατασταθούν σε ένα στρώμα μόνωσης, σκυρόδεμα ή γύψο. Για την επένδυση της επιφάνειας, χρησιμοποιείται ειδική κόλλα, η οποία εφαρμόζεται με σπάτουλα. Η τοποθέτηση κεραμιδιών δεν περιλαμβάνει επεξεργασία ραφών. Μια προεξέχουσα κόλλα ενεργεί ως ένα puffer.

Πλακάκι κλίνκερ για πλίνθο

Καφέ κεραμίδι για πλίνθο

Πλακάκι βάσης Art Nouveau

Κεραμικό πλακίδιο

Πλακάκια πορσελάνης για το υπόγειο γίνεται με βάση πηλό, σίδηρο, χαλαζιακή άμμο και άλλα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, έτσι ώστε τα κεραμικά πλακίδια είναι απόλυτα ασφαλή για τον άνθρωπο. Η σύγχρονη τεχνολογία σας επιτρέπει να φτιάξετε κεραμικά πλακίδια ένα στερεό υλικό χωρίς πόρους και κενά.Αυτό αυξάνει την αντοχή στην υγρασία, την πυρασφάλεια, καθώς και τις θερμικές θωράκισης. Κεραμικό υπόγειο μιμείται φυσική πέτρα, δίνοντας στο σπίτι μια ευγενή και μαζική εμφάνιση.

Η τοποθέτηση κεραμιδιών περιλαμβάνει την τοποθέτηση του σκελετού, την τοποθέτηση στρώματος στεγάνωσης και στερέωσης πλακιδίων πορσελάνης στο υπόγειο. Το πλαίσιο προσαρμόζεται χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοκόλλητη τομή και το πλακίδιο προσαρτάται στο πλαίσιο χρησιμοποιώντας ένα παχύ στρώμα σκυροδέματος.

Μάρμαρο πλακάκι για πλίνθο

Πλακάκια άμμου από πολυμερές για πλίνθο

Πλακάκι για θραύσματα σκυροδέματος πέτρα

Χαρακτηριστικά της συναρμολόγησης διαφόρων τύπων πλακιδίων

Για την κάλυψη της βάσης με ειδικά πλακίδια χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι που εξαρτώνται από την επιλογή του υλικού πλακιδίων. Οι εργασίες εγκατάστασης πρέπει πάντα να ξεκινούν με την προετοιμασία της επιφάνειας. Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την επιφάνεια των ρύπων, καθώς και να αφαιρέσετε όλες τις παρατυπίες. Οι ξύλινοι τοίχοι ισοπεδώνονται με ράβδους διαφορετικού πάχους και οι τοίχοι από τούβλα ή τούβλα είναι λειασμένοι.

Γκρίζο κεραμίδι για πλίνθο

Oriental πλακιδίων τοίχου στυλ για πλίνθο

Ανοίγοντας πλάκες για μια βάση

Η τοποθέτηση πλακιδίων εξαρτάται από τον τύπο του:

  1. Για την τοποθέτηση τεχνητής ή φυσικής πέτρας, χρησιμοποιείται ειδικό κολλητικό διάλυμα ή κόλλα τσιμέντου. Κόλλα εφαρμόζεται σε κάθε πλακίδιο, μετά το οποίο πρέπει να πιέζεται σταθερά στον τοίχο. Οι ραφές είναι γεμάτες με κονίαμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί πρόσθετη εγκατάσταση του ενισχυτικού πλέγματος.
  2. Τα κεραμίδια clinker εγκαθίστανται ξεκινώντας από την πρώτη σειρά. Κατά την τοποθέτηση, η κόλλα εφαρμόζεται τόσο στο πλακίδιο όσο και στον τοίχο, μετά τον οποίο οι αρμοί είναι κολλημένοι.
  3. Το πολυμερές πλακίδιο τοποθετείται σε κόλλα, μετά το οποίο πρέπει να προστατεύεται από την υγρασία για τρεις ημέρες. Και μόνο μετά από αυτό μπορείτε να αντικαταστήσετε τις ραφές.

Η χρήση διαφόρων τύπων πλακιδίων για το υπόγειο θα προστατεύσει το σπίτι από υγρασία και ρύπανση. Κατά την επιλογή του βέλτιστου τύπου πλακιδίων θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το κλίμα μιας συγκεκριμένης περιοχής, το βάρος και το υλικό της δομής, καθώς και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του υλικού.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)