Πλακάκια για την πισίνα: δημιουργήστε το βυθό της θάλασσας (21 φωτογραφίες)

Η πισίνα μπορεί να βρίσκεται στο δρόμο ή σε εσωτερικούς χώρους και να λειτουργεί σε διαφορετικές συνθήκες. Η ιδανική επιλογή για τη διακόσμηση του μπολ είναι η επίστρωση της επιφάνειας. Τα μίγματα και η κόλλα φινιρίσματος δεν πρέπει να επηρεάζουν την ποιότητα του νερού ή να αποτελούν μέσο για τη διάδοση μικροοργανισμών, έτσι επιλέγονται οι κατάλληλες συνθέσεις. Τα πλακίδια πρέπει επίσης να έχουν ιδιαίτερες ιδιότητες και να πληρούν ορισμένα κριτήρια.

Μπεζ πλακάκια πισίνας

Λευκό κεραμίδι για την πισίνα

Σκυρόδεμα πλακάκια πισίνα

Τα πλακάκια εξωτερικής πισίνας πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • να είναι ανθεκτικό στην υγρασία. Η χαμηλή απορρόφηση νερού θα βοηθήσει το πλακίδιο να επιβιώσει και να μην καταρρεύσει κάτω από την επίδραση του νερού. Αυτές οι ιδιότητες έχουν κεραμίδια με γυάλινη επιφάνεια και λεπτή πορώδη δομή.
 • δύναμη, πλακάκια αξιοπιστίας. Η επικάλυψη αποκτά αυτά τα χαρακτηριστικά όταν το υλικό πυροδοτείται σε υψηλές θερμοκρασίες. Χαρακτηριστικά της διαδικασίας - όταν ψήνονται, τα σωματίδια "κολλάνε" και δημιουργείται ένα κεραμίδι με μια πολύ πυκνή δομή. Σε αυτή τη διαδικασία, οι πόροι / κενά δεν θα πρέπει να σχηματίζονται στο σώμα κεραμιδιών, καθώς επηρεάζουν δυσμενώς την πυκνότητα του υλικού. Η επικάλυψη πρέπει να αντέχει σε υψηλές πιέσεις νερού.
 • στρογγυλεμένες γωνίες εξασφαλίζουν την ασφάλεια των κολυμβητών. Διαφορετικά, με το μικρότερο ελάττωμα στο στυλ (προεξέχουσα άκρη), υπάρχει πιθανότητα τραυματισμού σε τμήματα του σώματος ή της κοπής του δέρματος.
 • τα αντιολισθητικά πλακάκια για την πισίνα μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια στο μπολ. Ορισμένοι τύποι πλακιδίων παρέχουν αντιολισθητικές επιφάνειες λόγω διαφόρων χαρακτηριστικών: η επιφάνεια των πλακιδίων κλίνκερ έχει μια τραχιά υφή, τα κυματοειδή πλακίδια έχουν ετερογενή υφή. Λόγω του μικρού μεγέθους των πλακιδίων μωσαϊκού και μεγάλου αριθμού αρμών πλακιδίων, εκδηλώνεται επίσης και η αντιολισθητική επίδραση.
 • η αντοχή στον παγετό είναι χαρακτηριστική των πλακιδίων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εξωτερικών πισίνων. Το υλικό πρέπει να αντέχει σε αρκετούς κύκλους σοβαρής αλλαγής θερμοκρασίας. Για παράδειγμα: τα κεραμίδια από πορσελάνη μπορούν να επιβιώσουν σε 25 κύκλους ψύξης και πλακίδια κλίνκερ για την πισίνα περίπου 300.

Η ταξινόμηση της διακόσμησης για τις πισίνες γίνεται με ακρίβεια από τις αντιολισθητικές παραμέτρους: τα προϊόντα δοκιμάζονται για την κλίση της επιφάνειας. Εάν το γυμνό πόδι δεν γλιστρήσει σε 12˚, τότε το υλικό ταξινομείται ως κλάση Α (κατάλληλο για τη διαμόρφωση μονοπατιών), αντίστοιχα 18˚ - κλάση Β (για την περιοχή στους ντους, κοντά στις πλευρές) και 24˚ - κλάση C (περιοχές κοντά στην πισίνα και βήματα )

Μεγάλα κεραμίδια δεν χρησιμοποιούνται για δάπεδα, τα οποία προκαλούνται από τη δράση μεγαλύτερης πίεσης που ασκείται από το νερό. Το βέλτιστο μέγεθος είναι 125x245 mm ή 150x150 mm.

Μαύρο πλακάκι για την πισίνα

Πλακάκια για την πισίνα ενός εξοχικού σπιτιού

Μπλε κεραμίδι για την πισίνα

Μωσαϊκό

Το γυάλινο πλακάκι για την πισίνα είναι υψηλής ποιότητας. Το μωσαϊκό είναι ισχυρότερο από το συνηθισμένο γυαλί και έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • ιδανική για επένδυση ανώμαλων / καμπυλωμένων επιφανειών και δημιουργία πλαισίων ή διαφορετικών συνδυασμών χρωμάτων (τα πιο συνηθισμένα είναι μπλε και πράσινα).
 • υγιεινή και ανθεκτική στις χημικές ουσίες και τα οξέα.
 • έχει τη μέγιστη αντίσταση στο νερό (η ικανότητα του υλικού να μην απορροφά και να μην περάσει νερό μέχρις ότου η υδροστατική πίεση φθάσει σε μια ορισμένη τιμή).
 • υψηλή αντίσταση παγετού - αντέχει περίπου 100 κύκλους.
 • εξαιρετική αντοχή χρωμάτων - το υλικό διατηρεί τη φωτεινότητα των αποχρώσεων κάτω από παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Μειονεκτήματα: υψηλό κόστος και ολισθηρή επιφάνεια (επομένως, συνιστάται η χρήση υλικών για τη διακόσμηση των τοίχων της πισίνας).

Μπλε κεραμίδι για την πισίνα

Γυάλινο πλακάκι για την πισίνα

Πλακάκια για βήματα στην πισίνα

Τα πλακάκια μωσαϊκού για το κύπελλο της πισίνας είναι στερεωμένα σε ειδικό πλέγμα και διατίθενται σε ειδικά πλακίδια - τσιπ, το μέγεθος των οποίων ποικίλλει.

Για πισίνες χρησιμοποιήστε τσιπ mix (με αποχρώσεις του ίδιου χρώματος) ή ένα τέντωμα πλακιδίων διαφορετικών χρωμάτων. Πρωτότυπα και μη τυποποιημένα κεραμίδια κάτω από ένα δέντρο ή έγχρωμα πλαίσια. Για να δημιουργήσετε πίνακες, ένα μωσαϊκό μπορεί να κοπεί σε εκατοστά ή δύο τετραγωνικά μέτρα. Στην περίπτωση αυτή, η εικόνα συλλέγεται χειροκίνητα.

Το υλικό τοποθετείται σε προσεκτικά επίπεδες επιφάνειες. Συνιστάται προκαταρκτικά η επεξεργασία επιστρώσεων με ενώσεις στεγανοποίησης. Για τη συγκόλληση ψηφιδωτών, χρησιμοποιείται μια λευκή κόλλα (άλλες αποχρώσεις μπορεί να αλλάξουν το χρώμα της επικάλυψης).

Πλακάκια πορσελάνης για την πισίνα

Πέτρινο πλακάκι για την πισίνα

Κεραμικό πλακάκι για την πισίνα

Κεραμικό πλακάκι για πισίνες

Η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των πλακιδίων επιτρέπει τη βελτίωση των χαρακτηριστικών του υλικού. Χάρη στις ειδικές τεχνολογίες, τα κεραμίδια για την πισίνα απέκτησαν μεγαλύτερη πυκνότητα της δομής και μειώθηκαν τα πορώδη.

Πλεονεκτήματα υλικών:

 • αντοχή και ανθεκτικότητα.
 • αισθητική εμφάνιση.
 • υψηλές ιδιότητες απωθητικότητας του νερού.
 • την υγιεινή και την ασφάλεια ·
 • εύκολη φροντίδα.

Η θέα στην πισίνα με πλακάκια πραγματοποιείται μόνο από την Κίνα και μερικές προβολές κλίνκερ. Μόνο αυτοί οι τύποι κεραμικών έχουν επαρκώς χαμηλή απορρόφηση υγρασίας.

Πλακάκια πισίνας

Πολύχρωμα πλακάκια για την πισίνα

Γκρίζα πλακάκια πισίνας

Τα κεραμίδια από πορσελάνη (ένα μείγμα από λευκό πηλό, καολίνη, χαλαζία και άστριο) πιέζονται με ειδικό τρόπο που μειώνει το πορώδες της δομής. Κατόπιν το υλικό πυροδοτείται στους 1273-1310 ° C. Ως αποτέλεσμα, όλα τα συστατικά τήκονται και συμπιέζονται, δίδοντας στο μείγμα υψηλή πυκνότητα και ειδική μηχανική αντοχή. Το υλικό χαρακτηρίζεται από το χαμηλότερο ποσοστό απορρόφησης νερού - 0,01%.

Για την παραγωγή πλακιδίων κλίνκερ χρησιμοποιείται ο πυρίμαχος πηλός από σχιστόλιθο. Μετά την πυρκαγιά σε υψηλές θερμοκρασίες - από 1230 έως 1470 ° C, τα πλακάκια δαπέδου για την πισίνα αποκτούν τη δύναμη της πέτρας και είναι σχεδόν αδύνατο να γρατσουνιστεί.

Τα πλεονεκτήματα είναι επίσης: μεγάλη διάρκεια ζωής, υψηλή αντοχή στον παγετό (περίπου 300 κύκλοι), ελάχιστη απορρόφηση υγρασίας (περίπου 3-4%) - πρακτικά δεν απορροφά το νερό και την εντυπωσιακή υφή του (που μπορεί να διαρκέσει για δεκαετίες). Για την τοποθέτηση στο πάτωμα της πισίνας χρησιμοποιείται τετράγωνο κεραμίδι με πλευρές 150 mm. Οι παραδοσιακές αποχρώσεις του κλίνκερ είναι μια κόκκινη παλέτα (από καφέ σε πορτοκαλί).

Πλατεία πλακάκι για την πισίνα

Μωσαϊκό για την πισίνα

Φυσικό πλακάκι για την πισίνα

Τοποθετώντας πλακάκια στην πισίνα

Τις περισσότερες φορές, η διακόσμηση πωλείται σε συλλογές που αποτελούνται από ειδικά επιλεγμένα στοιχεία (πίνακες, ζωφόροι, κεραμίδια φόντου).

Το κλειδί για υψηλής ποιότητας επένδυση του μπολ είναι τα σωστά προπαρασκευαστικά στάδια. Κατά κανόνα, το μπολ είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα και έχει μονολιθική εμφάνιση. Η επιφάνεια είναι σπάνια ομοιόμορφη, τα κύρια ελαττώματα: ανισόμορφη μορφή, άνιση εφαρμογή ενός αστάρι, βρώμικη επιφάνεια. Για την εξάλειψη αυτών των αδυναμιών, η επιφάνεια πλένεται, ισοπεδώνεται και αλέθεται.

 1. Το μπολ στεγανοποιείται με ειδικές ενώσεις σχεδιασμένες για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από το νερό.
 2. Η επιφάνεια πρέπει να επεξεργαστεί με ένα πολυμερές αστάρι. Μπορείτε να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε την εργασία σε πέντε ημέρες.
 3. Πρέπει να δοθεί η μέγιστη προσοχή στην επιλογή του συγκολλητικού μείγματος. Μόνο μερικές ενώσεις είναι σε θέση να αντέξουν τις συνεχείς επιδράσεις του νερού, ως εκ τούτου, για να αυξήσουν την πρόσφυση του κεραμιδιού στο τσιμεντένιο τοίχο, συνιστάται να προσθέσετε λάτεξ στην κόλλα. Για τη σωστή εφαρμογή της συγκολλητικής σύνθεσης, χρησιμοποιείται μια μυτερή σπάτουλα (που επιλέγεται ανάλογα με το μέγεθος του πλακιδίου). Για να διατηρηθεί η απόσταση μεταξύ των επιμέρους τμημάτων, χρησιμοποιούνται πλαστικές διασταυρώσεις.
 4. Τοποθετείται πλακάκι. Εάν υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την ποιότητα του υλικού, είναι προτιμότερο να διευκρινιστεί αυτό το ζήτημα εκ των προτέρων - διαβάστε τις συστάσεις του κατασκευαστή.
 5. Ιδιαίτερη σημασία έχει η επεξεργασία των αρθρώσεων interseam.Οι ραφές μεταξύ των πλακιδίων στην πισίνα έχουν παραμείνει ευρύτερες από τις κανονικές διαδικασίες. Η επιφάνεια κάθε κεραμιδιού κάμπτεται ελαφρώς κάτω από υψηλή πίεση, η οποία οδηγεί στην επέκταση του κεραμιδιού. Με τις στενές ραφές, το κεραμίδι θα αρχίσει σιγά-σιγά να ραγίζει και να καταρρέει.
 6. Κατά την επιλογή των στεγανωτικών υλικών για την κονίαμα, δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κάθε σύνθεση δεν ανέχεται τη μακροχρόνια έκθεση στο χημικό περιβάλλον (το χλώριο και άλλα υγρά προστίθενται στο νερό), έτσι ώστε τα πλακίδια στην πισίνα να ανέχονται όχι μόνο τις επιπτώσεις του νερού αλλά και το επιθετικό χημικό περιβάλλον . Η απόχρωση του ενέματος ταιριάζει με τον τόνο του κύριου κεραμιδιού ή του αντίθεση χρώματος.
 7. Ο χρόνος ξήρανσης της διακοσμητικής επικάλυψης καθορίζεται από την κατάσταση για εργασίες επισκευής, τα χαρακτηριστικά του αστάρι, κόλλας, σφραγιστικό. Σε θερμοκρασία αέρα + 21 ° C, απαιτείται περίοδος 15 έως 22 ημερών για την πλήρη στέγνωμα της πισίνας.

Σταθερές εξωτερικές πισίνες από σκυρόδεμα είναι οι πιο ανθεκτικές και ανθεκτικές. Τα μπολ με ποιοτική εργασία έχουν καλύτερη εμφάνιση και διαρκούν περισσότερο από αυτά με τα οποία τελείωσαν βιαστικά. Όλα τα στάδια της επισκευής πρέπει να εκτελούνται αργά και με ακρίβεια, σύμφωνα με τους τεχνολογικούς όρους.

Σκούρο κεραμίδι για την πισίνα

Σχέδιο κεραμιδιών πισίνας

Πλακάκια για την πισίνα ενός εξοχικού σπιτιού

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)