Πρόσοψη κεραμιδιών: απεριόριστες δυνατότητες δημιουργίας θεαματικών προσόψεων (21 φωτογραφίες)

Όσον αφορά την εμφάνιση της πρόσοψης του σπιτιού, η γνώμη των ανθρώπων για την "πλήρωσή" του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό. Η αντιμετώπιση του σπιτιού σας επιτρέπει να δώσετε την αρτιότητα της αρχιτεκτονικής σύνθεσης, να σχεδιάσετε το τοπίο τέλεια, να συνδυάσετε όλα τα στοιχεία του χώρου σε μια ενιαία αρμονική σύνθεση.

Πώς να κάνετε ένα σπίτι "έξυπνο";

Η οπτική αντίληψη της πρόσοψης επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Το σωστό χρώμα είναι σημαντικό. Σκοτεινές αποχρώσεις σοκολάτας, φυσικές "πέτρινες" υφές δίνουν σταθερότητα και υψηλό κόστος, ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό κάνει το εξωτερικό πολύχρωμο και ασυνήθιστο.

Μπεζ κεραμίδι πρόσοψης

Λευκό κεραμίδι πρόσοψης

Σκυρόδεμα κεραμιδιών πρόσοψης

Η μπεζ επένδυση ακόμη και στη σκοτεινή πλευρά του σπιτιού θα φανεί κομψή. Το κεραμίδι πρόσοψης "κομμάτι πέτρα" με πολύχρωμες εμποτισμό θα κάνει μια απλή πρόσοψη στερείται των πρόσθετων διακοσμητικών στοιχείων, πιο περίπλοκη στην αρχιτεκτονική και την στιλιστική σύνθεση.

Η υφή μπορεί επίσης να δώσει μια ορισμένη αξιοπρέπεια στο κτίριο, να απαλλάξει την πρόσοψη της μονοτονίας και της θαμπάδας. Το απλούστερο κεραμίδι πρόσοψης με μια ευχάριστη γυαλιστερή λάμψη μετατρέπει αμέσως το "πρόσωπο του σπιτιού". Η διακόσμηση τοίχων με φυσική πέτρα ή η χρήση πλακιδίων από πορσελάνη θα δώσει μια ιδιαίτερη γιορτινή ματιά στην πρόσοψη.

Πρόσοψη κάτω από ένα δέντρο

Πρόσοψη με ξύλινη όψη

Πλακάκια πρόσοψης κάτω από άγρια ​​πέτρα

Επιλογές τερματισμού

Πριν προχωρήσουμε στην ανανέωση των τοίχων, είναι απαραίτητο να καθορίσουμε τι είδους υλικό αξίζει να το χειριστούμε. Αντιμετωπίζοντας την πρόσοψη του σπιτιού μπορεί να είναι μια ποικιλία υλικών:

 • Πλαστικά (όλα τα είδη των πολυμερών επιλογών, υψηλής ποιότητας και αισθητικά τέλειο PVC, συμπεριλαμβανομένου του "προϋπολογισμού" μωσαϊκό ")?
 • Τοίχωμα στο σπίτι (μια θαυμάσια σύγχρονη ευέλικτη σύνθεση για τοίχους)?
 • Πρόσοψη από σκυρόδεμα.
 • Ξύλινη διακόσμηση τοίχου
 • Τεχνητή πέτρα.
 • Αντιμετωπίζοντας φυσική πέτρα (το πιο δημοφιλές μάρμαρο πρόσοψη κεραμίδι)?
 • Πρόσοψη κάτω από ένα τούβλο?
 • Πολυμερές άμμο μπροστινό πλακάκι?
 • Πλακάκια clinker (καφέ, πολύχρωμα, γκρι, λευκά, μπεζ τόνους).

Υπάρχουν και άλλες επιλογές. Κάθε τύπος υλικού έχει τις δικές του ιδιαίτερες ιδιότητες, απαιτεί κατάλληλη προετοιμασία των επιφανειών εργασίας και έχει επίσης τις δικές του αποχρώσεις και λεπτότητες εγκατάστασης.

Πλακάκι για διακόσμηση "αγριογούρουνο"

Το κεραμικό μπροστινό πλακάκι "αγριογούρουνο" απολαμβάνει απίστευτη δημοτικότητα. Ο ειδικός σχεδιασμός καθιστά δυνατή την αποθήκευση και τη μεταφορά αγαθών με ιδιαίτερη ευκολία.

Ορθογώνια στοιχεία μικρού μεγέθους ήταν πολύ λάτρης των κυρίων της ΕΣΣΔ. Σχεδόν κάθε νέο σπίτι ήταν πλακάκι. Σε κάποια κτίρια εκείνης της εποχής, είχαν διατηρηθεί καμβά. Το τελείωμα με πλακίδια πρόσοψης αυτού του τύπου γίνεται όλο και πιο δημοφιλές σήμερα.

Οι κατασκευαστές δίνουν στα προϊόντα ένα κομψό σχήμα. Τώρα αυτό είναι ένα πραγματικό διακοσμητικό κεραμίδι πρόσοψης με μια ειδική υφή, χρώμα. Όλοι οι τύποι "αγριόχοιρων" χρησιμοποιούνται για να επισημάνουν το υπόγειο του σπιτιού. Το πρόσωπο που θα αντιμετωπίσει θα βοηθήσει να διακοσμήσει όμορφα τη βεράντα από έξω, καθώς και να σχεδιάσει ένα αισθητικό αετώματα.

Αν μια ευθεία ή διαγώνια ραφή χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση συνηθισμένων πλακιδίων, τότε μπορείτε να βάλετε τον "κάπρο" με άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε τα στοιχεία μεταξύ τους, με τη μετατόπιση των ραφών ή να στερεώσετε το κεραμίδι σε κατακόρυφη θέση.

Πλακάκι πρόσοψης

Το εμπρόσθιο πλακάκι υπολογίστηκε

Κεραμίδι από κεραμοσκεπή από πορσελάνη

Πλακάκια τούβλο

Τα κεραμίδια επένδυσης κλίνκερ προσόψεων είναι διαθέσιμα υπό μορφή συμπαγούς ορθογωνίου (για παράδειγμα, πλακιδίων πρόσοψης "Canyon"). Υπάρχει τετράγωνο σχήμα, καθώς και σύνθετα γεωμετρικά σχήματα. Για να δημιουργηθεί ένα κεραμίδι κλίνκερ, χρησιμοποιούνται ειδικοί τύποι πηλού και προσφέρονται για έντονη πυροδότηση υψηλής θερμοκρασίας.

Η μάζα του πηλού δεν πιέζεται, αλλά χρησιμοποιείται μια καινοτόμος μέθοδος εξώθησης. Αυτό εξασφαλίζει υψηλή πυκνότητα. Το υλικό πλακιδίων έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά αντοχής.

Η τοποθέτηση κεραμιδιών κλίνκερ είναι δυνατή ακόμη και με τη μορφή μωσαϊκής σύνθεσης. Πολύπλοκα γεωμετρικά σχήματα καθιστούν δυνατή τη χρήση παρόμοιων επενδύσεων για την ανανέωση σκαλοπατιών, πισινών, σύνθετων αρχιτεκτονικών στοιχείων που συμπληρώνουν την πρόσοψη του κτιρίου. Τα κεραμίδια Clinker είναι καλά για εργασία με εσωτερικές και εξωτερικές γωνίες. Επιπλέον, το κλίνκερ είναι το πιο δημοφιλές μπροστινό υπόγειο κεραμίδι.

Πλακάκι πρόσοψης

Πρόσοψη κάτω από μια πέτρα

Το κεραμίδι είναι κεραμικό

Τις περισσότερες φορές, βρέθηκαν κεραμίδια χωρίς κρύσταλλο. Επίσης, είναι σπάνια σμάλτο. Παρ 'όλα αυτά, τέτοια κεραμίδια πρόσοψης για εξωτερική διακόσμηση σε αντοχή και αντοχή στη ζύμωση καταλαμβάνουν σχεδόν μια ηγετική θέση, μιμώντας την ποιότητα του μαρμάρου.

Ενδιαφέρουσα συνδυασμός

Αξίζει να αναφερθεί ένας ενδιαφέροντος συνδυασμός πλακιδίων πρόσοψης κλίνκερ και θερμικών πάνελ. Αυτός ο συνδυασμός υλικών επιτρέπει όχι μόνο αισθητικό εμπλουτισμό της πρόσοψης οποιουδήποτε σπιτιού, αλλά και σημαντική θέρμανση του κτιρίου.

Η επίδραση της σημαντικής θέρμανσης επιτυγχάνεται λόγω της ειδικής σύνθεσης των θερμικών πινάκων. Για να τα κάνετε, θα χρειαστείτε πολυουρεθάνη, μαρμάρινα τσιπς και άμμο. Στο τέλος της εγκατάστασης της βάσης μαλακής μόνωσης, τοποθετείται στους τοίχους κεραμίδι πρόσοψης κλίνκερ, τα χαρακτηριστικά των οποίων είναι ευχάριστα σε όλες τις θέσεις.

Cotto

Το "Cotto" είναι κεραμικό πλακίδιο πρόσοψης, το οποίο διακρίνεται από μια ιδιαίτερα πορώδη και ασυνήθιστη δομή. Ο πηλός επιλέγεται προσεκτικά για παραγωγή και στη συνέχεια η θερμική επεξεργασία γίνεται με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Τα τελικά κεραμικά αυτού του τύπου δεν συμπληρώνονται από επίστρωση σμάλτου. Τα προϊόντα μόνο αλέθονται και γυαλίζουν. Εκτός από το παραδοσιακό ορθογώνιο, παράγονται στοιχεία για την εξωτερική διακόσμηση τοίχων με τη μορφή τριγώνων, μικρών και μεγάλων τετραγώνων, διαμαντιού και πολυεδρικών.

Πρόσοψη κάτω από ένα τούβλο

Μωσαϊκό πρόσοψης

Μάρμαρο μπροστινού κεραμιδιού

Τα πλακάκια προσόψεων είναι ομαλά και ευχάριστα στην αφή. Φέρνει μια ιδιαίτερη γοητεία και ένα άγγιγμα της αρχαιότητας σε διακοσμημένα αρχιτεκτονικά στοιχεία. Τα παραδοσιακά χρώματα παρουσιάζονται σε τέτοια χρώματα:

 • Κίτρινο.
 • Ροζ?
 • Κόκκινο;
 • Brown
 • Terracotta.

Πρόσοψη κεραμίδια "τούβλο", μωσαϊκό, τεχνητή πέτρα - με τη βοήθεια του "cotto" μπορείτε να πραγματοποιήσετε πολλές ιδέες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση με τη βοήθεια τέτοιου υλικού πραγματοποιείται όχι μόνο για την πρόσοψη αλλά και για τους εσωτερικούς τοίχους.

Πλακάκια από πορσελάνη

Το κεραμίδι από πορσελάνη εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα, αλλά έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει πρωτοφανή δημοτικότητα. Για την κατασκευή προϊόντων που χρησιμοποιούν τσιπ γρανίτη, διογκωμένη πηλό και ορισμένα πρόσθετα.

Πιστεύεται ότι αυτός ο τύπος φινιρίσματος είναι ο πιο βολικός από την άποψη της εγκατάστασης. Πώς να διορθώσετε ένα κεραμίδι πρόσοψης που κάθε αρχάριος γνωρίζει. Επιπλέον, αυτό το συγκεκριμένο υλικό για διακοσμήσεις τοίχων αντέχει χαμηλή θερμοκρασία. Μπορείτε να κατασκευάσετε με ασφάλεια από πορσελάνη οποιαδήποτε εξωτερική επιφάνεια.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η έντονη αισθητική αξία. Συχνά πλακίδια πορσελάνης μιμούνται τις φυσικές υφές τόσο επιδέξια ώστε να μπορούν να αντικαταστήσουν οποιαδήποτε τεχνητή πέτρα.

Το μειονέκτημα είναι το γεγονός ότι ένα μωσαϊκό τέτοιων στοιχείων, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα λειτουργήσει. Η επένδυση από τέτοια πλακίδια είναι τελικά αρκετά βαρύ σε βάρος, γι 'αυτό δεν αξίζει ακόμα να κατασκευάζετε ελαφρές κατασκευές με το υλικό.

Εξωτερικό κεραμίδι

Αντιμετωπίζοντας κεραμίδια πρόσοψης

Πρόσοψη κάτω από μια πέτρα

Πρόσοψη κεραμιδιών

Σκυρόδεμα κεραμιδιών πρόσοψη είναι ένα εξαιρετικό υλικό που αντιμετωπίζει. Τα απλά γκρίζα πλακάκια μπορούν να συμπληρώσουν το εξωτερικό των ιδιωτικών κτιρίων, καθώς και να δώσουν αξιοπρέπεια στα διοικητικά κτίρια.

Σκυρόδεμα κεραμιδιών πρόσοψης αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Μια ουσία για τους συνδέσμους (συνήθως τσιμέντο Portland).
 • Η άμμος χαλαζία ως βάση πλήρωσης.
 • Πρόσθετη πλήρωση για να ελαφρύνει το βάρος των μελλοντικών προϊόντων?
 • Πρόσθετα για τη βελτίωση της απόδοσης του προϊόντος.

Ένα προϊόν υψηλής ποιότητας είναι σε θέση να αντικαταστήσει τεχνητή πέτρα. Τα κεραμίδια είναι βαμμένα σε διαφορετικά χρώματα, δίνοντας διαφορετικές υφές επιφανειών.

Τσιμέντο και γύψο διακοσμητική πέτρα

Σήμερα μπορείτε να συναντήσετε πολλές επιλογές για την προσομοίωση φυσικών υφών. Τις περισσότερες φορές, πρόκειται για προϊόντα τσιμέντου και πλακίδια γύψου. Πολλοί αγοραστές συγχέουν αυτούς τους δύο τύπους υλικών φινιρίσματος, οπότε εξετάστε το ενδεχόμενο να τελειώσετε με τη μορφή ενός συγκριτικού χαρακτηριστικού.

Το κεραμίδι προσόψεως με θερμαντήρα βασισμένο στο τσιμέντο αποτελείται επίσης από τα εξής συστατικά: τσιμέντο Portland, άμμο, ενισχυτικά στοιχεία, χρωματιστά χρωστικές, ελαφρόπετρα, διογκωμένη αργίλου, κεραμικά εγκλείσματα. Γύψος "τεχνητή πέτρα" σχηματίζεται από τον ίδιο τον γύψο με διάφορα πληρωτικά, πλαστικοποιητές και χρωστικές ουσίες.

Γύψος, αν και εκτιμάται για την ευελιξία και την ευχάριστη υφή του, αλλά φοβάται πολύ την υγρασία. Δεν χρησιμοποιείται για διακόσμηση προσόψεων σε "καθαρή μορφή". Μετά την εγκατάσταση, η επιφάνεια πρέπει να καλύπτεται με προστατευτικές ενώσεις.

Τα στοιχεία γύψου είναι ελαφρύτερα από τα ασφαλτικά πλακίδια πρόσοψης ή τα πλακίδια πορσελάνης με μεταλλικά εξαρτήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πραγματικά δυνατό να δημιουργηθούν πολύ σύνθετες συνθέσεις από αυτό χωρίς να βυθιστεί ο τοίχος. Όμως, το πλακίδιο τσιμέντου χρειάζεται μια ειδική λύση με αυξημένη πρόσφυση. Μπορεί επίσης να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει ολόκληρη η σύνθεση.

Μπροστινό πλακάκι γκρι

Μπροστινό πλακάκι μπλε

Πρόσοψη πράσινο

Οι αποχρώσεις της θερμομόνωσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φινίρισμα των τειχών του σπιτιού και η μόνωση του σπιτιού είναι δύο διαδικασίες που αλληλοσυνδέονται μεταξύ τους. Ανεξάρτητα από το ποιο διακοσμητικό υλικό επιλέχθηκε (μωσαϊκό, πορσελάνη, φυσική πέτρα, κεραμίδι), οι τοίχοι πρέπει να μονώνονται με τη βοήθεια βοηθητικών υλικών.

Τις περισσότερες φορές, μονώνουν τα σπίτια με ένα αφρώδες ύφασμα ή αφρό πολυστερίνης. Μερικές φορές μπορούν να συνδυάσουν θραύσματα πολυστυρενίου με άλλους θερμαντήρες. Ορισμένα πλαστικά υλικά φινιρίσματος από μόνα τους είναι ένας θερμαντήρας, καθώς και ορισμένοι τύποι διακοσμητικών γύψου. Οι αποχρώσεις σχετικά με τη μόνωση ενός σπιτιού συζητούνται καλύτερα με έμπειρους ειδικούς.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)