Διακόσμηση οροφής - Ομορφιά πάνω από το κεφάλι (23 φωτογραφίες)

Ανεξάρτητα από το χρόνο, τη μόδα, τη συνάφεια μιας συγκεκριμένης διακόσμησης σπιτιού, ο χαρακτήρας και η ψυχή του σπιτιού σας θα είναι σε θέση να μεταφέρουν ένα στυλ που είναι κοντά σας.

Ξύλινη οροφή διακόσμηση οροφής

Εάν τοποθετήσετε προσωπικά τις ιδέες σας στο σχεδιασμό του κάθε δωματίου, το σπίτι θα είναι συνέχεια σας, θα έχει μοναδικά χαρακτηριστικά που είναι μοναδικά για αυτό. Με τη βοήθεια της διακόσμησης οροφής είναι δυνατή η εφαρμογή των πιο απροσδόκητων ιδεών. Έτσι, θα απαλλαγείτε από τα πρότυπα και θα χαρούμε να επιστρέψουμε στο σπίτι, να περάσουμε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά σας σε αυτό.

Ξύλινη διακόσμηση οροφής

Σχεδιασμός σχεδιασμού σύμφωνα με τις συνθήκες και τα χαρακτηριστικά της κατοικίας

Εάν αποφασίσετε να κάνετε τη διακόσμηση οροφής με τα δικά σας χέρια, αξίζει να εξετάσετε όλες τις πιθανές επιλογές και να κάνετε την επιστολή σας μέσα σε σας - εκείνη την επισήμανση που θα τονίσει τον χαρακτήρα σας.

Σκούρο οροφή

Συνδυασμένη οροφή με βιτρό

Ενώ κάνετε επισκευές, αξίζει να συζητήσετε με την οικογένεια όχι μόνο το στυλ και το χρώμα, αλλά και τις επιλογές σχεδίασης για το ανώτατο όριο. Το πιο σωστό αν θα συνεχίσει να σχεδιάζει το δωμάτιο και αξίζει να εγκαταλείψουμε ένα ή άλλο έργο, αν τα ανώτατα όρια δεν πληρούν τις απαραίτητες παραμέτρους: για παράδειγμα, το ύψος είναι ανεπαρκές για να σχεδιάσουμε ένα στυλ σε σκανδιναβικό στυλ, όπου είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε μεγάλα τμήματα, ανοιχτά δοκάρια.

Οροφή κουζίνας

Τα δωμάτια που αντιμετωπίζουν τις σκιασμένες περιοχές είναι καλύτερα να μην επιβαρύνονται με σύνθετες δομές και σκοτεινούς τόνους, αλλιώς θα φαίνονται βαρύ, και η ύπαρξη σε τέτοια δωμάτια δεν είναι απολύτως άνετα.

Μικρά δωμάτια, κουζίνες, όπου η οροφή είναι αρκετά υψηλή, η οποία δημιουργεί μια αίσθηση ενός πηγάδι, είναι καλύτερο να μαλακώσει τη μετάβαση των τοίχων στο ανώτατο όριο, να "συνδέσει" λίγο - αυτό θα επεκτείνει οπτικά το χώρο, κάνουν το δωμάτιο ζεστό.

Μεγάλες αίθουσες, σαλόνια, κουζίνες μπορούν να γίνουν πολύ πιο ενδιαφέρουσες, υφή, αν χρησιμοποιείτε το πολύπλοκο σχέδιο της οροφής και των τοίχων, των παραθύρων και των θυρών. Σε ογκώδη δωμάτια, η χρήση ψευδοροφών ή ψευδοροφών σε αυστηρά παράλληλα με το δάπεδο, ομαλές και απλές επιφάνειες είναι ανεπιθύμητη - αυτό δημιουργεί την αίσθηση ενός αυστηρού γραφείου και στερεί το σπίτι σας από αρμονία και άνεση.

Το ανώτατο όριο στο υπνοδωμάτιο

Το ανώτατο όριο στο υπνοδωμάτιο

Παιδικά δωμάτια - ένας χώρος όπου η ποιότητα και η ασφάλεια των χρησιμοποιούμενων υλικών πρέπει να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα και πρέπει να είναι θεμελιώδης κατά την επιλογή δομών οροφής, χρωμάτων, συνδετήρων. Επιπλέον, η επισκευή του παιδικού δωματίου θα πρέπει να είναι απλή, καθώς θα χρειαστεί να ενημερώνεται αρκετά συχνά.

Διακοσμητική οροφή

τέντωμα οροφής

Το ανώτατο όριο στο σαλόνι και την αίθουσα

Τα δωμάτια στα οποία η οικογένεια περνάει το κοινό τους χρόνο και δέχεται τους επισκέπτες είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα του σπιτιού, και ο σχεδιασμός της οροφής στο σαλόνι είναι πολύ σοβαρό γεγονός.

Με μια μεγάλη ποικιλία από μοντέρνα στυλ, για τα οποία υπάρχει αρκετός όγκος υλικών προς πώληση, αξίζει να κοιτάξετε πίσω και να δώσετε προσοχή στα κλασικά, παλαιά στυλ ή γοτθικά. Ανάλογα με το στυλ που θέλετε να διακοσμήσετε το σπίτι σας ή ένα ξεχωριστό δωμάτιο, μην ξεχνάτε το ανώτατο όριο, αφήστε το να βελτιώσει το σχέδιο.

Οι κύριες μέθοδοι διακόσμησης οροφών σε καθιστικά, ξεκινώντας από το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό σχέδιο.

Οροφή με οροφή

Διακόσμηση οροφής διαδρόμου

Στιλ οροφής ντεκόρ

Stucco οροφή διακόσμηση είναι μια αρκετά απλή εκδήλωση, προσβάσιμη σε όλους. Εκτός από τον γνωστό γύψο, η εύχρηστη πολυουρεθάνη, από την οποία κατασκευάζονται τα στοιχεία χύτευσης από γυψομάρμαρο, θα επιτρέψει την πραγματοποίηση και των πιο τολμηρών ιδεών.

Η διακόσμηση της οροφής με ένα καλούπι θα σας βοηθήσει να κρύψετε τις ραφές μεταξύ της οροφής και του τοίχου, κάνοντας έτσι το δωμάτιο πιο στρογγυλεμένο, κομψό. Οι έξοδοι, στις οποίες είναι δυνατή η τοποθέτηση λαμπτήρων και πολυελαίων, συμπληρώνουν το δωμάτιο με το εκλεκτό μπαρόκ στιλ. Τα τσιμεντόνια και τα γείσα θα σας επιτρέψουν να κρύψετε τις ανωμαλίες της οροφής. Η πολυπλοκότητα και η αρμονία αυτού του ντεκόρ φέρνει αισθητική και γοητεία στο σχεδιασμό της οροφής στην αίθουσα, το καθιστικό και την τραπεζαρία.

Διακοσμητικό χρώμα στη οροφή

Γυψοσανίδα Οροφής Διακόσμηση

Το γυψοσανίδας είναι ένα επίτευγμα της εποχής μας, που θα μας επιτρέψει να δείξουμε το ταλέντο και την εφευρετικότητα μας. Το γυψοσανίδα είναι ένα αρκετά κινητό υλικό με το οποίο μπορείτε να ενσωματώσετε εντελώς απροσδόκητα σχέδια. Η διακόσμηση οροφής είναι δυνατή με ελάχιστα εργαλεία και δεξιότητες. Ασυμμετρία ή αυστηρή γεωμετρία, στρογγυλεμένες μαλακές γραμμές - όλα αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν ανεξάρτητα.

Διακόσμηση οροφής πανιού

Η διακόσμηση οροφής υφάσματος δεν είναι μια νέα τάση για τη δημιουργία ενός ρομαντικού στυλ στο σπίτι. Αν έχετε ένα μικρό σαλόνι και θέλετε να το κάνετε όσο πιο ζεστό και ζεστό, για να μεταφέρετε μια ατμόσφαιρα καλής θέλησης, τότε η σχεδίαση της οροφής είναι η επιλογή που χρειάζεστε. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο τα βαριά υφάσματα (βελούδο, βελούδο) και το φως (μετάξι, οργανα, διαφανές πέπλο).

Η κουρτίνα μπορεί να είναι ομαλή ή να έχει χαλάρωση, μαλακές πτυχώσεις, πλούσιες παρεμβάσεις - όλα εξαρτώνται από τη φαντασία σας. Εάν θέλετε ένα σαλόνι με κλωστοϋφαντουργική οροφή, ο σχεδιασμός των οροφών στο διαμέρισμα, ως συνέχεια του σαλόνι, θα πρέπει να αντιστοιχεί σε κάποιο βαθμό σε αυτήν την εικόνα, διαφορετικά η διαφορά στα στυλ θα είναι αισθητή.

Στιλ οροφής ντεκόρ

Ταπετσαρία τοίχου διακόσμηση

Διακόσμηση οροφής με τέντες

Η διακόσμηση των τεντωμένων οροφών δεν είναι πλέον μόνο μια ευκαιρία να κρύψετε τις παρατυπίες, εκτός από τα πιο ακριβά υλικά. Stretch οροφές έγινε ένα ξεχωριστό θέμα της υπερηφάνειας των ιδιοκτητών. Τα τρισδιάστατα τυπωμένα γραφικά, ζωγραφισμένα στο χέρι σε αναρτημένες και εντατικές δομές, θα βελτιώσουν το στυλ.

Οι ιδέες για τη διακόσμηση της οροφής στο σαλόνι, την αίθουσα, την τραπεζαρία θα πρέπει να είναι υποδεέστερες μόνο από τη γεύση και τη συμμόρφωσή σας με το γενικό περιβάλλον του δωματίου, οπότε εξετάστε όλες τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας.

Διακοσμημένο διακοσμητικό οροφής

Οροφή στην κρεβατοκάμαρα και στο παιδικό δωμάτιο

Ο σχεδιασμός της οροφής στην κρεβατοκάμαρα είναι ένα ξεχωριστό θέμα συζήτησης, καθώς ο ύπνος υψηλής ποιότητας, η ευχάριστη χαλάρωση και η συναισθηματική υγεία εξαρτώνται από την αρμονία του δωματίου στον οποίο κοιμάστε. Μεταξύ άλλων, οι ιδέες σας είναι σημαντικές, η υλοποίηση των οποίων θα σας κάνει να νιώσετε σαν ο δημιουργός του τοπίου για τη ζωή σας.

Η διακόσμηση οροφής στο υπνοδωμάτιο και το παιδικό δωμάτιο είναι δυνατή και προσβάσιμη χάρη σε υλικά που προσφέρονται από πολλούς κατασκευαστές, αλλά πρέπει να τηρείτε τις βασικές συνθήκες όταν επιλέγετε:

  • Περιβαλλοντική φιλικότητα. Ο ύπνος διαρκεί το 1/3 του συνόλου του χρόνου και είναι προτιμότερο να βρίσκεται εκείνη τη στιγμή σε ένα δωμάτιο όπου η οροφή δεν εκπέμπει επιβλαβείς ουσίες, ειδικά όταν αλλάζει η θερμοκρασία.
  • Ελαφρότητα. Οι σύνθετες και βαριές κατασκευές θα είναι περιττές στο υπνοδωμάτιο και στο παιδικό δωμάτιο και, επιπλέον, ο σχεδιασμός της οροφής στο φυτώριο πρέπει να υπόκειται σε όλες τις συνθήκες ασφαλείας. Η χύτευση από γυψομάρμαρο και οι περίτεχνες κατασκευές γυψοσανίδας θα κάνουν το δωμάτιο πιο σκληρό ακόμα και με τον πιο κομψό σχεδιασμό.
  • Το χρωματικό σχέδιο. Απλές ή παστέλ οροφές είναι πιο εύκολο να κατασκευαστεί ή να εκτελεστεί χρησιμοποιώντας ύφασμα drapery. Η χρήση χρωμάτων με βάση το νερό, ταπετσαρία οροφής για ζωγραφική, μεμβράνες για διακόσμηση σάς επιτρέπει να αλλάζετε το δωμάτιο όσο συχνά θέλετε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν σχεδιάζετε ένα φυτώριο.

Αν θέλετε να δώσετε στην κρεβατοκάμαρα ένα ιδιαίτερο κομψό κομμάτι ή να ασχοληθείτε με την αστική τάξη, είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε γυψομάρμαρο από ελαφρά υλικά. Παραδείγματα σχεδιασμού τέτοιων υπνοδωματίων είναι πάντα αυστηρά υποδεέστερα στην ποιότητα των υλικών, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνουν την τιμή των επισκευών.

Διακοσμητικό ροζέτα στην οροφή

Μην ξεχνάτε ότι το παιδικό δωμάτιο είναι ένα μέρος όπου το παιδί σας μαθαίνει να βλέπει τον κόσμο, τα όνειρα και αξίζει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο ανώτατο όριο. Όποιο υλικό και αν επιλέξετε, μπορείτε πάντα να καταφύγετε σε μεμβράνες και, μαζί με το μωρό, να σχεδιάσετε την οροφή με πεταλούδες, μπάλες ή την εικόνα του αστραφτερού ουρανού. Από μπάλες διαφορετικών μεγεθών, μπορείτε εύκολα να αναδημιουργήσετε μια παρέλαση πλανητών.

Διακοσμητικό σοβά στην οροφή

Οροφή στην κουζίνα και στο μπάνιο

Ο σχεδιασμός της οροφής στην κουζίνα είναι ένα άλλο σημείο που αναδύεται κατά τη διάρκεια της επισκευής, γιατί εκτός από την ομορφιά και τη χάρη, η κουζίνα πρέπει να παραμένει καθαρή και τακτοποιημένη. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε την κουκούλα, το ανώτατο όριο στην κουζίνα υποφέρει περισσότερο - όλοι οι καπνοί που περιέχουν λάδι παραμένουν σε αυτό, και όταν στεγνώσουν, αλλάζουν την εμφάνιση του ανώτατου ορίου.

Γυψοσανίδα οροφή διακόσμηση είναι μια από τις τέλειες επιλογές για την κουζίνα. Χρησιμοποιώντας βαφή με βάση το νερό, μπορείτε πάντα να αναβαθμίσετε το ανώτατο όριο και ακόμη και να αλλάξετε το χρωματικό σχέδιο της κουζίνας. Με τη βοήθεια των κατασκευών γυψοσανίδας, μπορείτε να διαιρέσετε την κουζίνα σε ζώνες, να ορίσετε τον προβολέα, να προσθέσετε κάποια χάρη στο δωμάτιο και να συνεχίσετε το ύφος των επίπλων.

Η τοποθέτηση τεντωμένων οροφών στην κουζίνα και το μπάνιο είναι μια καλή ιδέα, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι επιλέγετε οροφές υψηλής ποιότητας. Η φροντίδα των τεντωμένων οροφών σε συνθήκες υγρασίας και ατμού είναι αρκετά δύσκολη, αλλά η ανθεκτικότητα και η υγιεινή τους είναι συχνά θεμελιώδεις όταν επιλέγουμε. Υψηλής ποιότητας υλικό από αξιόπιστες εταιρείες θα μετατρέψει το μπάνιο σε έργο τέχνης.

Η τοποθέτηση μιας τέτοιας οροφής στο μπάνιο είναι η ευκολότερη επιλογή και η δυνατότητα να διακοσμήσετε την οροφή με το σωστό στυλ θα κάνει το μπάνιο εξαιρετικό.

Διακόσμηση οροφής πανιού

Οροφή σε ιδιωτικό σπίτι, εξοχικό σπίτι

Εάν ο σχεδιασμός των οροφών σε ένα διαμέρισμα υπαγορεύεται από τυποποιημένες παραμέτρους, τότε ο σχεδιασμός των οροφών σε ένα ξύλινο σπίτι δεν έχει όρια. Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε στυλ χάρη στην ικανότητα να κάνετε τις διαστάσεις των δωματίων σύμφωνα με το έργο σας.

Σε ιδιωτικές κατοικίες, οι περισσότερες φορές ενσωματώνουν ένα στυλ κοντά σε φυσικά, ρουστίκ φυσικά υλικά, χρώματα που είναι κοντά σε φυσικά χρώματα.

Έχοντας καλύψει όλες τις δυνατότητες επισκευής σε ένα ιδιωτικό σπίτι, αξιολογώντας τα χαρακτηριστικά του, μπορείτε να εξετάσετε τους τύπους διακόσμησης οροφής.

Διακοσμητικό μοτίβο σε ξύλινη οροφή

Φυσικό ξύλο

Φυσικό ξύλο στο σχεδιασμό δωματίων, σαλόνι, υπνοδωμάτια. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε φυσικά υλικά, είναι καλύτερο εάν ολόκληρο το σπίτι θα κατασκευαστεί με το ίδιο στυλ. Οι τύποι ξύλου και η υφή του είναι η προσωπική σας επιλογή, και εδώ όλα εξαρτώνται από την ιδέα και τον προϋπολογισμό. Το μόνο που πρέπει να σκεφτείτε όταν διακοσμείτε την οροφή της κουζίνας με ένα φυσικό δέντρο είναι η επεξεργασία της, καθώς οι αναθυμιάσεις απορροφώνται εύκολα στο δέντρο. Το ίδιο πράγμα με το μπάνιο: η υγρασία και οι αλλαγές θερμοκρασίας είναι ό, τι πρέπει να προστατεύεται από το φυσικό υλικό.

Οροφή από βιτρό

Διακόσμηση υφασμάτων

Η διακόσμηση της οροφής με ένα πανί σε ένα ξύλινο σπίτι δεν πρέπει να αφήνεται μόνο για υπνοδωμάτια, αφού ο συνδυασμός των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων με το ξύλο είναι τέλειος. Φυσικά χρώματα, η ενδιαφέρουσα υφή του υφάσματος θα δημιουργήσει μια πλήρη και αρμονική εικόνα του σπιτιού σας. Τα μοντέρνα Σκανδιναβικά, ρωσικά, ρουστίκ στυλ δημιουργούνται κυριολεκτικά για τη χρήση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Σε μεγάλα σαλόνια, ξύλινες οροφές, μερικώς ντυμένες με ύφασμα τραχιάς υφής, χωρίζουν τον χώρο σε ζώνες. Σε ένα παιδικό δωμάτιο ή ένα υπνοδωμάτιο, σε συνδυασμό με μπάλες από φυσικά υλικά, το εξώφυλλο της οροφής θα γίνει αντιληπτό ως έργο τέχνης.

Γυψοσανίδα Οροφής Διακόσμηση

Ταπετσαρία το ταβάνι

Η τοποθέτηση ταπετσαριών στο ταβάνι είναι μια τυπική επιλογή για ένα ιδιωτικό σπίτι, αλλά πρέπει να σκεφτείτε την υφή της ταπετσαρίας, ειδικά εάν η οροφή δεν είναι τέλεια και δεν έχετε την ευκαιρία να την ευθυγραμμίσετε. Μην χρησιμοποιείτε τα πλαϊνά πλακίδια για τον ίδιο λόγο, καθώς σκιαγραφούν με σαφήνεια όλες τις ελλείψεις.

Ψευδοροφές

Οι ψευδοροφές θα λύσουν πολλά προβλήματα, όπως κρύβοντας παρατυπίες. Το γυψοσανίδα είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό από το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε περίπλοκα γεωμετρικά σχήματα στην οροφή ή να πραγματοποιήσετε ιδέες με φωτισμό.Επιπλέον, το GCR δεν είναι πολύ εύφλεκτο και αυτό είναι μια από τις πιο σημαντικές συνθήκες σε μια ιδιωτική κατοικία.

Τα ψεύτικα ταβάνια στα δωμάτια των παιδιών επιλέγονται καλύτερα κατόπιν αιτήματος του παιδιού ή διακοσμούνται μόνοι σας με σχέδια με τη χρήση ενός μεμβράνης. Μια οροφή με πεταλούδες ή μια κορώνα δέντρου που ανεβαίνει από ζωγραφισμένο κορμό σε έναν τοίχο θα είναι η υπερηφάνεια σου.

Μπαμπού οροφής διακόσμηση

Απλώστε οροφές στο δωμάτιο για παιδιά, στο υπνοδωμάτιο, το σαλόνι είναι καλύτερα να επιλέξετε την υψηλότερη ποιότητα και να αποφασίσετε τη στιγμή με τις αλλαγές θερμοκρασίας, γιατί αν το ξύλινο σπίτι είναι το εξοχικό σπίτι όπου έρχεστε για το Σαββατοκύριακο και δεν είναι εξοπλισμένο με σταθερή θέρμανση, παγετός μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στο φινίρισμα.

Επιλέγοντας αυτό ή εκείνο το ντεκόρ ενός ανώτατου ορίου για ένα ιδιωτικό σπίτι, μην ξεχνάτε ότι πρέπει να διατηρηθεί στο γενικό θέμα. Όσο περισσότερο οι ιδέες σας και η ενσωματωμένη έμπνευση σε αυτό, τόσο πιο ακριβό θα είναι για σας.

Μάρμαρα πλακάκια

Με τη σωστή διακόσμηση του ανώτατου ορίου, θα επιτύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα στο να μεταφέρετε το στυλ του δωματίου, να μεταφέρετε το όραμά σας για ένα ιδανικό σπίτι και, φυσικά, να καθυστερήσετε την επόμενη επισκευή όσο το δυνατόν περισσότερο. Χάρη στη συνήθη διακόσμηση, θα ζήσετε με το κεφάλι σας ψηλά.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)