Τεντωμένες οροφές υφασμάτων: εγκατάσταση, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, φροντίδα (25 φωτογραφίες)

Οι τεντωμένες οροφές υφάσματος είναι ένα υλικό εμποτισμένο με μια ειδική χημική σύνθεση. Αυτή η σύνθεση εξασφαλίζει την αντοχή του υφάσματος στη φωτιά και αυξάνει την αντοχή του. Εξωτερικά, η οροφή του υφάσματος μοιάζει με ένα τέλειο χρώμα ή με ομοιόμορφα εφαρμοσμένο σοβά. Μόνο η διαδικασία τέντωσης των οροφών απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο. Το πλεονέκτημα είναι η ποικιλία χρωμάτων, καθώς και η ευκαιρία να υλοποιηθούν οποιεσδήποτε ιδέες. Μπορείτε να εφαρμόσετε οποιαδήποτε εικόνα χειροκίνητα με υδατογραφίες ή να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες εκτύπωσης φωτογραφιών.

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Εγκατάσταση οροφών από ύφασμα

Η τοποθέτηση των τεντωμένων τεντωμάτων υφάσματος δεν δημιουργεί δυσκολίες ούτε για τους ειδικούς ούτε για τους αρχάριους. Σε αντίθεση με τα φιλμ πολυβινυλοχλωριδίου, το ύφασμα δεν χρειάζεται να θερμαίνεται.

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Η διαδικασία εγκατάστασης έχει ως εξής:

 • Ένα προφίλ ή μπαγκέτα είναι τοποθετημένο κατά μήκος της περιμέτρου του τοίχου σε μια ορισμένη απόσταση από την επιφάνεια της οροφής. Αυτό είναι το πιο βρώμικο στάδιο της εργασίας.
 • Ξεκουράζει απαλά το ύφασμα. Ο καμβάς δεν χρειάζεται να μετρηθεί μέχρι ένα εκατοστό, επειδή η περίσσεια μπορεί πάντα να διακόπτεται. Είναι σημαντικό να μην ρίχνετε το ύφασμα σε βρώμικο πάτωμα, έτσι ώστε μετά την εγκατάσταση να μην είναι απαραίτητο να καθαρίσετε.
 • Το ύφασμα είναι προσαρτημένο στο προφίλ με ειδικά κλιπ που μοιάζουν με clothespins.
 • Όταν οι άκρες του ιστού στερεώνονται σταθερά, ξεκινά το τράβηγμα. Το αποτέλεσμα είναι μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια.
 • Η κύρια διαδικασία είναι πλήρης. Απομένει μόνο να αποκοπεί η περίσσεια με ένα κοφτερό μαχαίρι, και στη συνέχεια με τη βοήθεια των διακοσμητικών στοιχείων κρύβουν τις αρθρώσεις.
 • Στο τελευταίο στάδιο εγκαθίστανται συσκευές φωτισμού.

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Συστάσεις για την επιλογή οροφής

Το φάσμα των κλινοσκεπασμάτων είναι μεγάλο. Αυτό αναγκάζει τους ανθρώπους να αφιερώνουν πολύ χρόνο για να αποφασίσουν τι είδους υφή οροφής απαιτείται σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Προσφέρουμε αρκετές συστάσεις που θα βοηθήσουν στην επιλογή.

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Για καθιστικό και υπνοδωμάτιο

Δύο τύποι επικαλύψεων χρησιμοποιούνται σε αυτούς τους χώρους: ύφασμα και χλωριούχο πολυβινύλιο. Η επιλογή εξαρτάται από την απόφαση στυλ των οικοδεσποτών. Οι γυάλινες οροφές θα φαίνονται εντυπωσιακές στο σαλόνι. Αυτό θα προσθέσει χώρο στο δωμάτιο, και μια εικόνα καθρέφτη θα προσελκύσει την προσοχή των επισκεπτών. Ματ επιφάνειες PVC ή υφάσματα θα είναι πιο κατάλληλη στην κρεβατοκάμαρα. Είναι καλύτερο να τα κάνετε ήρεμες γυμνές αποχρώσεις. Τα φωτεινά χρώματα είναι δυνατά εάν είναι παιδικό δωμάτιο. Αλλά μην το παρακάνετε έτσι ώστε η παρατεταμένη διαμονή στο δωμάτιο να μην προκαλεί ερεθισμό και κόπωση.

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Για το μπάνιο

Το ύφασμα ψευδοροφής στο μπάνιο θα πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου. Ένα πολύχρωμο μοτίβο θα δημιουργήσει οπτικά ένα μικρό δωμάτιο πολύ μικροσκοπικό. Το μέγεθος του δυσανάλογου λουτρού μπορεί να ρυθμιστεί. Για παράδειγμα, τα τοιχώματα που είναι πολύ ψηλά μπορούν να εξισορροπηθούν με μια σκοτεινή επιφάνεια οροφής. Έτσι το δωμάτιο δεν θα μοιάζει με πηγάδι. Η ελαφρύτερη σκιά της οροφής θα αυξήσει οπτικά το ύψος του δωματίου.

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Για την κουζίνα

Ταπετσαρία τεντωμάτων υφασμάτων στην κουζίνα δεν μπορεί να δει συχνά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ύφασμα απορροφά οσμές και είναι πιο δύσκολο να καθαριστεί. Οι σχεδιαστές συνήθως συνιστούν γυαλιστερή οροφή που αντανακλά το φως και, χάρη στο αποτέλεσμα του καθρέφτη, δημιουργούν οπτικά μεγαλύτερο χώρο. Όσον αφορά το χρωματικό σχήμα, υπερισχύουν οι αποχρώσεις.Αυξάνουν επίσης το χώρο. Μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία με μοτίβα στην οροφή. Αν και πρέπει να πειραματιστείτε προσεκτικά. Ο βασικός κανόνας - όσο μικρότερη είναι η κουζίνα, τόσο μικρότερο θα είναι (ή καθόλου) τα σχέδια στην οροφή.

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των υφασμάτινων υφασμάτων

Πριν αγοράσετε τα ανώτατα όρια τέντωμα ύφασμα, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά τους.

Τα οφέλη των οροφών από ύφασμα

Οι τεντωμένες οροφές με βάση το ύφασμα έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • Ανθεκτικότητα. Το ύφασμα, ειδικά σε σύγκριση με τις οροφές μεμβράνης, έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή στις μηχανικές βλάβες. Επομένως, είναι σχεδόν αδύνατο να προκληθεί ζημιά στο τεντωμένο ύφασμα. Προσοχή πρέπει να γίνεται μόνο όταν χρησιμοποιείτε αιχμηρά αντικείμενα (μαχαίρια, ψαλίδια).
 • Αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες. Οι τεντωμένες οροφές υφάσματος είναι ανθεκτικές στον παγετό. Αυτό σας επιτρέπει να τα εγκαταστήσετε σε μη θερμαινόμενα δωμάτια (μπαλκόνια, γκαράζ, εξοχικές κατοικίες κλπ.). Για λόγους σύγκρισης, η μεμβράνη PVC αρχίζει να σπάει όταν το θερμόμετρο δείχνει λιγότερο από 10 μοίρες. Το ύφασμα δεν παραμορφώνεται λόγω διακυμάνσεων της θερμοκρασίας.
 • Αδιάλειπτη τοποθέτηση. Τα υφάσματα παράγονται σε ρολά, το πλάτος μπορεί να φτάσει τα 5 μέτρα (η ταινία είναι μόνο 3,5 μέτρα). Λόγω του μεγάλου μεγέθους, ακόμη και τα ευρύχωρα δωμάτια μπορούν να επικαλύπτονται απρόσκοπτα. Οι ειδικοί λένε ότι η ραφή είναι το πιο αδύναμο σημείο όπου μπορεί να σπάσει το ανώτατο όριο. Έτσι, έχοντας παραγγείλει μια τεντωμένη οροφή κατασκευασμένη από ύφασμα, θα αποφύγετε απροσδόκητα δάκρυα.
 • Διακοσμητική λειτουργία. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό αριστούργημα από έναν καμβά υφάσματος. Το τεντωμένο ύφασμα δεν μπορεί μόνο να βαφεί εύκολα σε οποιοδήποτε χρώμα, μπορεί να βαφτεί με πρωτότυπο τρόπο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες εκτύπωσης φωτογραφιών. Το σχετικό σχέδιο δεν σκουραίνει με το χρόνο και δεν ξεθωριάζει στον ήλιο.
 • Εύκολη εγκατάσταση. Για την εγκατάσταση, δεν απαιτούνται οι ακριβείς διαστάσεις του χώρου, οπότε ο χρόνος εγκατάστασης διακόπτεται λόγω σφάλματος στις μετρήσεις. Δεν χρειάζεται να θερμαίνετε τον καμβά (σε αντίθεση με το φιλμ PVC), επομένως δεν χρειάζεται να μετακινήσετε ή να αφαιρέσετε εσωτερικά αντικείμενα που θα μπορούσαν να παραμορφωθούν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Το ύφασμα είναι απλά τοποθετημένο σε ένα ειδικό σχέδιο και στη συνέχεια τεντωμένο. Αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος του χρόνου.
 • Υποαλλεργικότητα. Αυτό το υλικό είναι ασφαλές για τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Το ύφασμα δεν εκπέμπει τοξικές ουσίες, δεν έχει οσμή.
 • Βελτιωμένη ηχομόνωση. Τέτοιες τεντωμένες οροφές έχουν καλή ηχομόνωση, και σε συνδυασμό με θερμάστρες, θα εξοικονομήσουν πλήρως τους κατοίκους από τους εξωτερικούς ήχους.

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Μειονεκτήματα των τεντωμένων οροφών από ύφασμα

Τα κύρια μειονεκτήματα των υφασμάτων ζωγραφικής:

 • Κόστος. Από την αγορά πολλών στάσεων η υψηλή τιμή. Ωστόσο, μην βιαστείτε λόγω αυτού του κριτηρίου για να αρνηθείτε να αγοράσετε. Ελέγξτε προσεκτικά το προϊόν, βεβαιωθείτε για την ποιότητά του. Φανταστείτε πώς το δωμάτιό σας θα αλλάξει οπτικά. Ίσως πρέπει να πληρώσετε μια φορά για να απολαύσετε την ιδιαίτερη αισθητική της επιφάνειας οροφής για χρόνια;
 • Αδυναμία συγκράτησης του νερού. Σε αντίθεση με την ταινία PVC, η δομή του υφάσματος είναι πορώδης. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση πλημμύρας, το υλικό θα επιτρέψει γρήγορα το υγρό να διαρρεύσει (θα κρατήσει ζεστό νερό για όχι περισσότερο από 8 ώρες, κρύο νερό για όχι περισσότερο από 2 ημέρες).
 • Η αποσυναρμολόγηση δεν είναι εφικτή. Σε περίπτωση βλάβης των ιστών, απαιτείται πλήρης αντικατάσταση, η μερική επισκευή δεν είναι δυνατή.
 • Περιορισμοί στο τιμολόγιο. Εάν θέλετε γυαλιστερό τέντωμα οροφές, τότε έχετε κατά νου ότι τα υφάσματα δεν έχουν ένα τέτοιο τιμολόγιο, έχουν μια αποκλειστικά ματ επιφάνεια.
 • Ιδιαίτερη φροντίδα. Απλά πλύνετε την οροφή δεν θα λειτουργήσει. Θα μιλήσουμε περισσότερο για τον καθαρισμό παρακάτω.

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Συμβουλές φροντίδας

Οι τεντωμένες οροφές υφάσματος, όπως και κάθε επιφάνεια του σπιτιού, πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά. Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα υφάσματα με βάση το PVC μπορούν να πλυθούν με συνηθισμένο νερό προσθέτοντας μερικές σταγόνες απορρυπαντικού σε αυτό. Αλλά αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για την επένδυση οροφών από ύφασμα;

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Υγρό καθαρισμό

Η φροντίδα του υφασμάτινου καμβά χρησιμοποιώντας προϊόντα καθαρισμού είναι απαραίτητη μόνο για σοβαρή ρύπανση. Για το πλύσιμο, πρέπει να κάνετε διάλυμα σαπουνιού. Για να γίνει αυτό, η πλύση σκόνης ή σαπουνιού αναμιγνύεται με νερό. Η συγκέντρωση δεν πρέπει να είναι μεγάλη, ώστε να μην τραυματίζεται ευαίσθητο υλικό. Απαγορεύεται η χρήση υγρού για πλύσιμο παραθύρων ή οποιουδήποτε άλλου προϊόντος που περιέχει οινόπνευμα, έτσι ώστε να μην καταστρέφεται η δομή του υφάσματος.

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Είναι υπέροχο αν έχετε αποθηκεύσει ένα κομμάτι ύφασμα μετά την εγκατάσταση της οροφής. Σε αυτό μπορείτε να ελέγξετε πώς θα εμφανιστεί η σύνθεση του σαπουνιού. Εάν όλα είναι καλά με το δείγμα, τότε τίποτα δεν θα συμβεί στο ανώτατο όριο.

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Οι μολυσματικές ουσίες αφαιρούνται με ένα υγρό σφουγγάρι, μετά το οποίο το υγρό μέρος μπορεί να είναι βρεγμένο με ένα στεγνό πανί χωρίς χνούδι. Κατά τον καθαρισμό, μην πιέζετε το σφουγγάρι και μην τρίβετε σε μεγάλο βαθμό, ώστε να μην σχηματίζονται άνισα λεκιασμένες περιοχές. Για να αποφύγετε τις ραβδώσεις, μην υγράνετε πολύ το ύφασμα.

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Στεγνό καθάρισμα

Εάν δεν υπάρχουν εμφανή σημεία, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να φροντίσετε την επιφάνεια της οροφής. Η σκόνη και τα αράχνες δεν θα εξαφανιστούν οπουδήποτε χωρίς την παρέμβασή σας. Οι ερωμένες πρέπει να ξεχάσουν τη μέθοδο της γιαγιάς και να σταματήσουν να βουρτσίζουν τον ιστό με μια σκούπα. Καλύτερα να απαλλαγείτε από αυτό με μια ηλεκτρική σκούπα. Για να γίνει αυτό, η ισχύς της ηλεκτρικής συσκευής έχει ρυθμιστεί στο ελάχιστο, είναι επίσης επιθυμητό να αλλάξετε τη γενική βούρτσα της ηλεκτρικής σκούπας σε ένα μικρό ακροφύσιο με μακριές μαλακές τρίχες. Μην αγγίζετε το ακροφύσιο οροφής κατά τη διάρκεια του καθαρισμού.

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Εάν δεν ξεχάσετε να καθαρίζετε τακτικά την επιφάνεια, τότε η ελκυστική εμφάνισή της θα σας ευχαριστήσει για πολλά χρόνια. Αλλά ακόμα κι αν δεν έχουν αφαιρεθεί όλα τα σημεία, τότε αυτό δεν είναι λόγος θλίψης. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακρυλικό χρώμα για να βάψετε την οροφή του υφάσματος, αποκαθιστώντας την αρχική του εμφάνιση.

Τεντωμένη οροφή υφάσματος

Όπως γνωρίζετε, η διαδικασία εγκατάστασης είναι τόσο απλή που ακόμη και ένας λαϊκός μπορεί να το χειριστεί. Μια ποικιλία χρωμάτων και μοτίβων θα επιτρέψει σε όλους να επιλέξουν ένα μοναδικό ανώτατο όριο για το δικό τους σπίτι. Θυμηθείτε ότι η επιλογή θα πρέπει να εξαρτάται όχι μόνο από τις προτιμήσεις γεύσης σας, αλλά επίσης να σχετίζεται με το μέγεθος του δωματίου και το σκοπό του. Λοιπόν, η φροντίδα αυτής της αρχικής σχεδιαστικής απόφασης δεν θα πάρει πολύ χρόνο και προσπάθεια.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)