Styrofoam Tile: Βασικά χαρακτηριστικά (21 φωτογραφίες)

Οι πλάκες αφρού στην οροφή παρέχουν μια ευκαιρία για γρήγορη ενημέρωση του εσωτερικού του διαμερίσματος, κάνοντας αισθητές αλλαγές στο περιβάλλον χρησιμοποιώντας μεθόδους προϋπολογισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διακόσμηση και η επικόλληση της οροφής με πλακάκια αφρού μπορούν να πραγματοποιηθούν ανεξάρτητα. Τα πάνελ αφρού στην οροφή ζυγίζουν πολύ λίγο, οπότε όλοι θα μπορούν να τα εγκαταστήσουν. Τα πάνελ χαρακτηρίζονται από αυξημένη αντοχή στην υγρασία, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως τελικό υλικό σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο. Αυτό μπορεί να είναι μια κουζίνα, εγκαταστάσεις υγιεινής, καθώς και μπάνια.

Οροφή διακόσμηση

Πολυάριθμα σχήματα και χρώματα, με μοτίβα εικόνες που εφαρμόζονται στην επιφάνεια των πιάτων σας επιτρέπουν να δώσετε τις οροφές απολύτως οποιοδήποτε στυλ.

Πλακάκι οροφής από στυρόλιο

Πλακάκι οροφής από στυρόλιο

Τα διακοσμητικά πλακίδια συμπληρώνουν τέλεια τα ανώτατα όρια, επιτρέποντάς σας να αποκλείσετε διάφορους τύπους προσκρούσεων και αρθρώσεων. Εάν θέλετε, μπορούν να εξοπλιστούν με λωρίδα LED, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως οπίσθιος φωτισμός. Για να αφαιρέσετε τη στιλπνότητα στην επιφάνεια του αφρού μετά την εγκατάσταση, θα πρέπει να βαφτεί με ακρυλικά ή με βάση το νερό χρώματα.

Πλακάκι οροφής από στυρόλιο

Πλακάκι οροφής από στυρόλιο

Πλακάκι οροφής από στυρόλιο

Ποικιλίες πλακιδίων από στυροπρίονο

Τα πλακάκια αφρού στην οροφή ταξινομούνται σε τρεις βασικούς τύπους:

 • Πιεσμένες πλάκες (το μέγιστο πάχος τους είναι έως 7 χιλιοστά).
 • Τύπος έγχυσης (πάχος - 14 χιλιοστά). Αυτό το είδος προϊόντος παράγεται με θερμοσυσσωμάτωση πολυστυρενίου σε υψηλές θερμοκρασίες.
 • Εξωθημένα είδη. Δημιουργήθηκε με εξώθηση μάζας πολυστυρενίου. Μετά από αυτό, τα κεραμίδια είναι ζωγραφισμένα ή σφιγμένα με ζωγραφισμένη μεμβράνη.

Πλακάκι οροφής από στυρόλιο

Τα κεραμίδια έχουν επίσης διάφορα σχήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, έχουν σχήμα τετραγώνου, η πλευρά του οποίου είναι πενήντα εκατοστά, αλλά μπορείτε να βρείτε ορθογώνια πλακάκια, διαμαντένια, εξαγωνικά. Ακόμα πολύ δημοφιλές είναι ένα κεραμίδι που προσομοιώνει την επένδυση των χρωμάτων και σχημάτων.

Πλακάκι οροφής από στυρόλιο

Το εξωτερικό μέρος του προϊόντος μπορεί να είναι λεία, ανάγλυφο, απλό ή με μεμβράνη, καθώς και με ελασματοποίηση. Όπως και ο χρωματισμός, η μεμβράνη είναι ικανή να μιμείται διάφορες υφές: από πέτρα και γύψο μέχρι ύφασμα και γυψομάρμαρο.

Οι πλαστικές σανίδες χρησιμοποιούνται σε χώρους που προορίζονται για εγκαταστάσεις κουζίνας. Στα μπάνια και στις μονάδες υγιεινής συνιστάται η χρήση πάνελ με αδιάβροχες ιδιότητες.

Πλακάκι οροφής από στυρόλιο

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των πλακιδίων αφρού

Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της διακόσμησης οροφής είναι ότι η κόλληση της οροφής με πλακάκια είναι πολύ απλή. Σχεδόν κάθε άτομο που δεν διαθέτει ειδικές γνώσεις στον τομέα του σχεδιασμού και της επισκευής είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο έργο.

Πλακάκι οροφής από στυρόλιο

Πλεονεκτήματα πλακιδίων αφρού οροφής:

 • Αρκετά μικρό βάρος, το οποίο σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το πλακάκι κατά την τοποθέτηση οροφών με οποιεσδήποτε λειτουργίες σχεδιασμού.
 • Τα κεραμίδια από στυροπρίονο έχουν τις ιδιότητες θερμομόνωσης και ηχομόνωσης, δεν φοβούνται τις αλλαγές θερμοκρασίας καθώς και την υψηλή υγρασία.
 • Λόγω του ελαφρού βάρους του κεραμιδιού για τη συγκόλληση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένη κόλλα, η οποία δεν έχει υψηλή αντοχή.
 • Αυτή η επίστρωση οροφής θα καταστήσει δυνατή την σημαντική εξοικονόμηση τόσο του ίδιου του υλικού όσο και της διαδικασίας εργασίας - μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτά τα κεραμίδια μόνοι σας.

Πλακάκι οροφής από στυρόλιο

Τα κύρια μειονεκτήματα των πλακιδίων αφρού

Τα πλακάκια αφρού έχουν διαφορές όσον αφορά την ποιότητα, το κόστος και τη μέθοδο παραγωγής. Τα φθηνά πλακάκια μπορούν γρήγορα να γίνουν κίτρινα λόγω της έκθεσης με υπεριώδη ακτινοβολία και να υποστούν καταστροφική επίδραση λόγω υγρασίας. Για να αποφύγετε την υγρασία, το φως να εισέρχεται στην επιφάνεια κεραμιδιών, συνιστάται η βαφή του τοποθετημένου τμήματος οροφής όταν χρησιμοποιείται βαφή με υδατικό γαλάκτωμα.

Πλακάκι οροφής από στυρόλιο

Το κύριο μειονέκτημα είναι η έλλειψη διαπερατότητας σε υγρούς ατμούς. Εάν η οροφή είναι επικολλημένη με ένα πλακίδιο αφρού, η συγκέντρωση υγρασίας μπορεί να αυξηθεί πολύ έντονα και αυτό θα προκαλέσει την εξάπλωση του μύκητα.

Πλακάκι οροφής από στυρόλιο

Πώς να υπολογίσετε πριν κολλήσετε το ανώτατο όριο;

Πριν ξεκινήσετε να κολλάτε το ανώτατο όριο, πρέπει να καθορίσετε πόσα κεραμίδια μπορεί να χρειαστείτε, πώς να υπολογίσετε σωστά, πώς να προετοιμάσετε το ανώτατο όριο για εργασίες εγκατάστασης.

Μαθηματική μέθοδος

Προκειμένου να υπολογιστεί σωστά ο αριθμός των προϊόντων που μπορεί να είναι χρήσιμα στη διαδικασία των εργασιών επισκευής, είναι απαραίτητο να καθοριστεί το ακριβές πλάτος και το μήκος του ίδιου του δωματίου. Με τον πολλαπλασιασμό αυτών των αριθμών, ο εγκαταστάτης θα είναι σε θέση να ανακαλύψει σε ποια περιοχή έχει το ανώτατο όριο, ωστόσο, δεν συνιστάται η πραγματοποίηση της αγοράς προϊόντων με βάση μόνο αυτό το ποσοστό.

Πλακάκι οροφής από στυρόλιο

Δεδομένου ότι ένας ορισμένος αριθμός πλακιδίων μπορεί να υποβαθμιστεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κοπής και ακόμη και το σχήμα ολόκληρης της οροφής μπορεί να απέχει πολύ από τα ιδανικά χαρακτηριστικά. Μπορεί να συμβεί υπερκατανάλωση του ίδιου του υλικού. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να προβλεφθεί ένα συνολικό αποθεματικό, το ύψος του οποίου θα είναι τουλάχιστον δεκαπέντε τοις εκατό της συνολικής έκτασης.

Πλακάκι οροφής από στυρόλιο

Χρησιμοποιώντας χαρτί

Στην επιφάνεια του φύλλου, θα πρέπει να απεικονίσετε με τη μορφή σχεδίου ένα σχέδιο ορόφου με τη συντήρηση της πλήρους κλίμακας. Στη συνέχεια, τραβήξτε διαγώνιες και καθορίστε το κέντρο του δωματίου. Όταν επικολλήσετε την οροφή με πλακάκια, θα μετακινηθείτε από αυτό το κέντρο στις άκρες του δωματίου.

Πλακάκι οροφής από στυρόλιο

Πώς γίνεται η σήμανση;

Πριν κολλήσετε το ανώτατο όριο, πρέπει να προσδιορίσετε τη θέση του. Αυτό γίνεται με την ακόλουθη μορφή:

 1. Καθορίζεται το κεντρικό τμήμα της οροφής.
 2. Σε όλους τους τοίχους, θα πρέπει να βρείτε τη μέση και να την επισημάνετε και στη συνέχεια να τεντώσετε το σπείρωμα μεταξύ των τοίχων που βρίσκονται παράλληλα μεταξύ τους - θα χρειαστεί να συνδέσετε τα σημάδια. Το νήμα πρέπει να τραβηχτεί μέσα από το κέντρο της οροφής.
 3. Πιθανότατα, οι τοίχοι θα έχουν διαφορετικά μήκη, το ίδιο το νήμα θα υποστεί μετατόπιση - στην περίπτωση αυτή, θα είναι απαραίτητο να διορθωθεί η κατάσταση.
 4. Στις κλωστές που θα είναι σε τεντωμένη θέση, θα πρέπει να σχεδιάσετε ευθείες γραμμές - θα λειτουργήσουν ως οδηγός κατά τη διαδικασία της κόλλησης.

Διαδικασία συγκόλλησης

Το κεραμίδι μπορεί να κολληθεί σε σειρές, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε μια θέση παράλληλη με τους τοίχους ή θα βγουν σε διαγώνια κατεύθυνση. Η κόλλα εφαρμόζεται στο πίσω μέρος του κεραμιδιού σε λωρίδες, ενώ είναι απαραίτητο να αφήνεται μια μικρή απόσταση 1,5-2 cm μεταξύ τους, αλλιώς μια περίσσεια κόλλας θα αρχίσει να πιέζεται κατά τη διάρκεια της συμπίεσης και μπορεί επίσης να εμφανιστεί στο μπροστινό μέρος του κεραμιδιού, γεγονός που θα χαλάσει την εμφάνισή του.

Οροφή κουζίνας

Το πρώτο πλακίδιο αφρού μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε γωνία. Πρέπει να στηριχθεί πολύ σφιχτά στην οροφή και στη συνέχεια να κρατήσει μέχρι να γίνει κόλλα. Η δεύτερη πλάκα συνδέει την πρώτη στη δεύτερη γωνία από την αξονική τομή. Οι εργασίες πρέπει να εκτελούνται σε δακτύλιο, ξεκινώντας από το κεντρικό τμήμα και μετακινώντας στην περιφέρεια της οροφής.

Πλακάκι οροφής από στυρόλιο

Πώς είναι κολλημένη μια σανίδα;

Όταν τελειώσει η διαδικασία βαφής, μπορείτε να αρχίσετε να κόβετε το ανώτατο όριο της σανίδας.Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορούν να διευκολύνουν σημαντικά τη ροή εργασίας:

 • Είναι πιο δύσκολο να συγκρατήσει το τσιπάκι κοντά στον τοίχο από το ίδιο το πλακίδιο, καθώς το πέλμα έχει πολύ μεγαλύτερο μήκος. Για το λόγο αυτό, το προϊόν, αφού λιπανθεί με κόλλα, θα πρέπει να στερεωθεί με μικρά καρφιά.
 • Η πρόσδεση μεμονωμένων τεμαχίων του πλίνθου είναι μάλλον δύσκολη αν συγκλίνουν στις γωνίες του δωματίου. Για να δημιουργήσετε μια ελκυστική εμφάνιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο κιμωλίας.
 • Στο τέλος της ροής εργασίας, οι πλαϊνές πλάκες μπορούν να βαφτούν με βαφή με ακρυλικό ή με βάση το νερό.

Πλακάκι οροφής από στυρόλιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)