Διακόσμηση οροφής στο σπίτι και στο διαμέρισμα: ειδικά μυστικά (39 φωτογραφίες)

Ο σχεδιασμός της οροφής στο δωμάτιο έχει σίγουρα έναν ηγετικό ρόλο. Εάν σχεδιάζεται επισκευή μεγάλης κλίμακας στο διαμέρισμά σας, ίσως πρέπει να βρείτε κάτι πιο πρωτότυπο από το χιονισμένο χρώμα πάνω από το κεφάλι σας; Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη διακόσμηση της οροφής, μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε ενδιαφέρουσες ιδέες για τη διακόσμηση του εαυτού σας. Εξετάστε τις επιλογές σχεδίασης για το ανώτατο όριο.

Οροφή διακόσμηση

Οροφή διακόσμηση

Πλακάκι οροφής

Τα πλακάκια οροφής θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε πρωτότυπες ιδέες για τη διακόσμηση της οροφής, καθώς και ελαττώματα μάσκας, μάρκες και ρωγμές. Θα εξοικονομήσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό, καθώς δεν χρειάζεται να ευθυγραμμίσετε και να προετοιμάσετε το ανώτατο όριο. Αυτός ο τύπος φινιρίσματος είναι κατάλληλος για κάθε δωμάτιο.

Κάνοντας το ανώτατο όριο στην κουζίνα χρησιμοποιώντας πλακάκια οροφής έχει τα πλεονεκτήματα: είναι εύκολο να πλυθεί, τα απορρυπαντικά εξαρτώνται από το υλικό που χρησιμοποιείται.

Οροφή διακόσμηση

Οροφή διακόσμηση

Stretch οροφή

Αυτός ο τύπος διακόσμησης οροφής είναι ο πιο ακριβός, αλλά ταυτόχρονα αισθητικός και κομψός. Είναι πολύ δημοφιλές και βρίσκεται συχνά σε διάφορα δωμάτια. Η οροφή τέντωμα έχει τα πλεονεκτήματά της:

 • Εξαιρετικά επίπεδη επιφάνεια.
 • Επικάλυψη τυχόν παρατυπιών.
 • Ο σχεδιασμός των τεντωμένων οροφών έχει μια ποικιλία από: γυαλιστερή, σατέν και ματ επιφάνειες.
 • Η ικανότητα να κρατάει βαρύ σε περίπτωση πλημμύρας.
 • Το ελαστικό υλικό δεν φοβάται την υγρασία, που σημαίνει ότι τέτοιες οροφές στο μπάνιο και στην κουζίνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια.

Οροφή διακόσμηση

Οροφή διακόσμηση

Ψευδοροφές

Τέτοιες οροφές είναι σίγουρα δημοφιλείς και έχουν μια μέση τιμή. Τα ανώτατα όρια σε ένα ξύλινο σπίτι, σε διαμερίσματα και ακόμη και σε χώρους γραφείων σχεδιάζονται με αυτόν τον τρόπο. Οι ψευδοροφές ονομάζονται μεταλλική δομή στην οποία συνδέονται διάφορα υλικά φινιρίσματος.

Οροφή διακόσμηση

Οροφές γυψοσανίδας

Είναι το καλύτερο φινίρισμα. Γυψοσανίδα οροφή διακόσμηση θα βοηθήσει να δώσει διέξοδο στη φαντασία, να φέρει ενδιαφέρουσες ιδέες στη ζωή, για παράδειγμα, να δημιουργήσει ένα ανώτατο όριο πολλαπλών επιπέδων. Το γυψοσανίδα κρύβει επίσης υπάρχοντα ελαττώματα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ο φόβος της υγρασίας, δεν συνιστάται να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια οροφή στο μπάνιο.

Οροφή διακόσμηση

Ψευδοροφή

Είναι κατασκευασμένο από MDF και ινοσανίδες. Οι πλάκες που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό μπορούν να μιμηθούν ξύλο, κεραμίδι και ακόμη και φυσική πέτρα. Πλεονεκτήματα σχεδιασμού:

 • ποικιλία χρωμάτων.
 • η δυνατότητα χρήσης σε οποιοδήποτε επίπεδο υγρασίας.
 • αντοχή και ανθεκτικότητα.

Οροφή διακόσμηση

PVC ανώτατο όριο

Μια άλλη καλή επιλογή για τη διακόσμηση της οροφής. Σε σύγκριση με την αναστολή και την αναστολή, έχει μια φθηνότερη τιμή.

Τα πάνελ PVC δεν φοβούνται τις αλλαγές θερμοκρασίας, γεγονός που επιτρέπει την εγκατάσταση προβολέων. Το ανώτατο όριο των πλαισίων θα βοηθήσει να κρύψετε τους σωλήνες και την καλωδίωση, επιπλέον, αυτή η επιλογή φινιρίσματος δεν θα είναι δύσκολο να το κάνετε μόνοι σας.

Οροφή διακόσμηση

Οροφή διακόσμηση

Οροφή διακόσμηση

Ταπετσαρία στην οροφή

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες ταπετσαρίες με σχέδια και σχέδια, να αγοράσετε ταπετσαρία για ζωγραφική ή να χρησιμοποιήσετε την επιλογή ειδικών ταπετσαριών που έχουν σχεδιαστεί για να διακοσμήσουν την οροφή (τέτοιες ταπετσαρίες ονομάζονται υγρές).Λάβετε υπόψη ότι για την εφαρμογή αυτής της μεθόδου, η επιφάνεια της οροφής πρέπει να είναι απολύτως επίπεδη.

Οροφή διακόσμηση

Οροφή διακόσμηση

Αφού εξοικειωθείτε με τις επιλογές φινιρίσματος, είναι ευκολότερο να επιλέξετε την κατάλληλη μέθοδο, εστιάζοντας στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Επίσης, ο σχεδιασμός της οροφής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον σχεδιασμό του δωματίου.

Οροφή διακόσμηση

Σαλόνι

Η οροφή στο σαλόνι μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις μεθόδους διακόσμησης. Το ανώτατο όριο στο σαλόνι πρέπει να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • όμορφο σχέδιο?
 • απόλυτα επίπεδη επιφάνεια.
 • σε συνδυασμό με τον συνολικό σχεδιασμό του δωματίου.

Αν τα κεφάλαια επιτρέπουν, μια εξαιρετική επιλογή για το σαλόνι θα είναι ένα τέντωμα ή πολυεπίπεδο οροφή από γυψοσανίδας. Εάν ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος, μπορείτε να κολλήσετε ταπετσαρία για τη ζωγραφική, και ανάλογα με το γενικό εσωτερικό του δωματίου, συντάξτε ένα ανώτατο όριο.

Οροφή διακόσμηση

Οροφή διακόσμηση

Οροφή διακόσμηση

Υπνοδωμάτιο

Οι απαιτήσεις για το ανώτατο όριο στην κρεβατοκάμαρα είναι σχεδόν ίδιες με τα κριτήρια του καθιστικού. Η μόνη προειδοποίηση - ο σχεδιασμός της οροφής στο υπνοδωμάτιο θα πρέπει να είναι ευνοϊκό για ξεκούραση και χαλάρωση, δηλαδή, είναι ανεπιθύμητο να επικεντρωθεί σε αυτό. Για παράδειγμα, μια οροφή καθρέφτη δεν θα είναι μια πολύ καλή λύση σε ένα δωμάτιο σχεδιασμένο για ύπνο.

Αν χρειάζεται να επεκτείνετε οπτικά το χώρο, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τις γυαλιστερότατες οροφές σε απλές αποχρώσεις.

Οροφή διακόσμηση

Οροφή διακόσμηση

Οροφή διακόσμηση

Η κουζίνα

Η επιλογή της οροφής στην κουζίνα πρέπει να ληφθεί σοβαρότερα, επειδή στην κουζίνα υπάρχουν σταθερές αλλαγές θερμοκρασίας. Ως εκ τούτου, ο σχεδιασμός της οροφής στην κουζίνα θα πρέπει πρώτα απ 'όλα να είναι ανθεκτικά στην υγρασία και εύκολο να διατηρηθεί. Η ταπετσαρία δεν είναι απολύτως κατάλληλη για την κουζίνα λόγω της ευθραυστότητάς της. Αξίζει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στα πάνελ PVC ή την οροφή τέντωμα.

Οροφή διακόσμηση

Οροφή διακόσμηση

Το μπάνιο

Τα κριτήρια για την επιλογή οροφής στο μπάνιο είναι ακόμα πιο απαιτητικά, καθώς εκτός από τις διαφορές θερμοκρασίας παρατηρείται σταθερή υγρασία και εξάτμιση. Γυψοσανίδες και οροφές με επένδυση ταπετσαρίας στο μπάνιο είναι εντελώς ακατάλληλες.

Οροφή διακόσμηση

Οροφή διακόσμηση

Για τα μικρά μπάνια, οι οροφές με καθρέφτες που αναρτώνται θα επεκτείνουν οπτικά το χώρο και θα προσθέσουν φως και λάμψη.

Παιδικό δωμάτιο

Ο σχεδιασμός της οροφής στο φυτώριο θα πρέπει να δημιουργήσει μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απολύτως κάθε είδους φινίρισμα στο γούστο σας. Σήμερα, ο σχεδιασμός της οροφής στο παιδικό δωμάτιο με πολυόροφα γυψοσανίδες είναι δημοφιλής. Μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας διακόσμηση οροφής με τα δικά σας χέρια: φιάλες φωσφόρου, μπάλες, ακόμη και να δημιουργήσετε μοναδικά μοτίβα χρησιμοποιώντας ύφασμα.

Οροφή διακόσμηση

Οροφή διακόσμηση

Ας προχωρήσουμε στην επιλογή της οροφής, ανάλογα με τον τύπο του σπιτιού που κατασκευάστηκε.

Χρουστσόφ

Ο Χρουστσιόφ χαρακτηρίζεται από χαμηλά ταβάνια. Δεν είναι λογικό σε τέτοιες κατοικίες να εγκατασταθούν ψευδοροφές και ψευδοροφές που θα κλέψουν πολύτιμα εκατοστά. Η εγγραφή χαμηλών οροφών θα πρέπει να πραγματοποιείται χωρίς απώλεια επιπλέον εκατοστών. Πλακάκια οροφής, ταπετσαρία σε φωτεινά χρώματα και καλά τοποθετημένα φώτα γύρω από την περίμετρο θα επεκτείνουν οπτικά το χώρο.

Οροφή διακόσμηση

Οροφή διακόσμηση

Νέο κτίριο

Τα σύγχρονα νεώτερα κτήρια έχουν πιο ευρύχωρα δωμάτια με ψηλά ταβάνια. Κατά κανόνα, σε νέα κτίρια, τέλεια επίπεδες οροφές, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τύπο διακόσμησης χωρίς εξαίρεση.

Οροφή διακόσμηση

Αν το σπίτι είναι σχετικά πρόσφατα κατασκευασμένο, η γεωμετρία του μπορεί να αλλάξει ελαφρώς σε αρκετά χρόνια, οπότε είναι καλύτερο να το παίξετε ασφαλές και να εγκαταστήσετε μια αναρτημένη ή ψευδοροφή.

Οροφή διακόσμηση

Ιδιωτικές κατοικίες

Στα σπίτια τους, πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να είναι ζεστό, οπότε το ανώτατο όριο σε ένα ιδιωτικό σπίτι θα πρέπει να διατηρεί τη θερμότητα όσο το δυνατόν περισσότερο. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε δομές σκελετού με τη χρήση μονωτικών υλικών. Σε ένα ξύλινο σπίτι, οι οροφές είναι συνήθως διακοσμημένες με διάφορους τύπους τεντωμένων υλικών.

Οροφή διακόσμηση

Πολύ εξαρτάται από το φωτισμό που χρησιμοποιείται στο δωμάτιο, σκεφτείτε πώς να παίξετε με αποχρώσεις του φωτός χρησιμοποιώντας τη σωστή ρύθμιση.

Οροφή διακόσμηση

Λάμπες και πολυέλαιοι

Για να έχετε αρκετό θερμό φως, απλώς τοποθετήστε τον πολυέλαιο ακριβώς στο κέντρο της οροφής.Αυτός ο τύπος φωτισμού είναι καθολικός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, με οποιαδήποτε μέθοδο διακόσμησης. Δώστε προσοχή στο βάρος του πολυελαίου · είναι απαράδεκτο να εγκαταστήσετε πολύ βαρύ πολυέλαιο σε γύψο και ψευδοροφές. Για να μην βιώσουν ταλαιπωρία, οι σύγχρονες τεχνολογίες ήρθαν στη διάσωση - ενσωματωμένο φωτισμό.

Οροφή διακόσμηση

Προβολείς

Ο χωνευτός φωτισμός έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • εύλογη τιμή.
 • φωτισμός γύρω από την περίμετρο του δωματίου.
 • εύκολη εγκατάσταση και αντικατάσταση λαμπτήρων με τα δικά σας χέρια.
 • η οροφή σε ξύλινο σπίτι μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένη με τέτοιους λαμπτήρες. Οι ενσωματωμένοι λαμπτήρες δεν θερμαίνουν την οροφή, ώστε να μπορείτε να τις εφαρμόζετε με ασφάλεια σε οποιοδήποτε τύπο οροφής.

Οροφή διακόσμηση

Οροφή διακόσμηση

Οροφή διακόσμηση

LED λωρίδα

Ένα ενδιαφέρον σχέδιο των οροφών στο διαμέρισμα μπορεί να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας λωρίδα LED. Η ταινία χρησιμοποιείται με τη μορφή πρωτογενούς και δευτερεύοντος φωτισμού. Για παράδειγμα, η οροφή στο διάδρομο ή στην κουζίνα μπορεί να διακοσμηθεί με μια τέτοια ταινία ως πρόσθετη, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ενεργοποιήσετε ξανά το κύριο. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικές αποχρώσεις του συνδυασμού χρωμάτων. Ο φωτισμός αυτός είναι κατάλληλος για κάθε είδους διακόσμηση.

Οροφή διακόσμηση

Οροφή διακόσμηση

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)