Συνδυασμένες οροφές - μια νέα λύση σχεδίασης (25 φωτογραφίες)

Οι σύγχρονες τεχνολογίες φινιρίσματος, οι οποίες έχουν ευρείες δυνατότητες από την άποψη της δημιουργίας ποικιλίας σχεδίων και σχημάτων, καθώς και συνδυασμών διαφόρων υλικών, είναι πιο έντονες όταν διακοσμούν ένα χώρο οροφής, ειδικά σε περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται οροφές με αιωρούμενες ή ψευδοροφές.

Μπεζ Κομπολόγιλο

Λευκή οροφή combo

Επιπλέον, οι συνδυασμένες οροφές είναι μια πραγματικά επαναστατική εφεύρεση στο σχεδιασμό, η οποία είναι εξαιρετικά απλή με υψηλή καλλιτεχνική επίδραση. Η εφαρμογή τους είναι ιδιαίτερα επιτυχής όταν απαιτείται μια μη τυποποιημένη προσέγγιση, η οποία επιτρέπει να αντικατοπτρίζεται η ατομικότητα του έργου, ενσωματώνοντας απροσδόκητες τολμηρές ιδέες.

Μαύρο ανώτατο όριο combo

Μαύρη οροφή συνδυασμού στο εσωτερικό

Κατά κανόνα, ένα συνδυασμένο ψευδοροφή είναι μια κατασκευή ενός ή δύο (ή περισσότερων) επιπέδων στα οποία χρησιμοποιούνται διάφοροι συνδυασμοί υλικών και τεχνολογιών. Για παράδειγμα, μια οροφή με ματ τέντωμα μπορεί να έχει εγκλείσματα με τη μορφή ενός παραθύρου από βιτρό που φωτίζεται από το εσωτερικό ή να συνδυάζει πλαστικά πάνελ με επιφάνειες καθρέφτη.

Συνδυασμένη ξύλινη οροφή στο σαλόνι

Συνδυασμένη οροφή στο εσωτερικό του καθιστικού

Πιο συχνά, η βάση πολλαπλών επιπέδων συνδυασμένων οροφών είναι πρακτικά και ανέξοδα φύλλα γυψοσανίδας (GKL). Το γυψοσανίδα σήμερα συνδυάζεται όλο και περισσότερο με μια οροφή τέντωμα. Και οι δύο αυτές τεχνολογίες συνδυάζονται καλά, καθιστώντας εύκολη τη δημιουργία επιφανειών αυθαίρετων διαμορφώσεων και οποιουδήποτε μεγέθους. Χωρίς υλικό όπως το GCR, θα ήταν δύσκολο να τοποθετήσετε καθρέφτες ή γυάλινες επενδύσεις στην οροφή.

Οροφή κουζίνας

Οροφή κουζίνας

Γενικά, ο σύγχρονος σχεδιασμός των οροφών βασίζεται σε τέτοιους "τρεις πυλώνες" όπως:

 • τεντωμένες οροφές ·
 • κατασκευές γυψοσανίδας?
 • οπίσθιο φωτισμό.

Συνδυασμένες τεντωμένες οροφές στο εσωτερικό

Τέτοιες οροφές συνδυάζουν συνήθως ματ και γυαλιστερά έργα ζωγραφικής, με διαφορετικό χρώμα και υφή. Χρησιμοποιούνται για ευρύχωρα δωμάτια και για μικρά δωμάτια.

Οροφή γυψοσανίδας καθιστικού

Κομψή κλασική πολυόροφη οροφή στο σαλόνι

Για τα δωμάτια με χαμηλά τοιχώματα, οι συνδυασμένες οροφές ενός επιπέδου με διαφορετική υφή και χρώμα των καμβάδων είναι πιο κατάλληλες. Εάν επιλέξετε τη σωστή σκιά του υλικού και την υφή του, τότε μια τέτοια επίστρωση με ένα επίπεδο φαίνεται αρκετά κομψή και μπορεί να δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Μπεζ και λευκή γυψοσανίδα στο καθιστικό

Γυψοσανίδα οροφή και ύφασμα στο σαλόνι

Σε αρκετά μεγάλα δωμάτια θα είναι πιο κατάλληλο να τοποθετήσετε μια επίστρωση πολλαπλών επιπέδων. Ένας τέτοιος σχεδιασμός θα διευκολύνει την απόκρυψη όλων των σωλήνων και των οποιωνδήποτε επικοινωνιών, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον διαχωρισμό του χώρου του δωματίου σε ξεχωριστές λειτουργικές ζώνες.

Κόκκινο συνδυασμένη οροφή στο εσωτερικό

Συνδυασμένη οροφή στην κουζίνα

Τρόποι συνδυασμού ζωγραφικής

Οι ακόλουθοι συνδυασμοί θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς.

Ο συνδυασμός διαφόρων καμβάδων φιλμ

Σε επικαλύψεις με ένα επίπεδο, μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετική υφή και χρώμα του καμβά. Ταυτοχρόνως, για να επιτευχθεί μία ιδανικά ομαλή γραμμή διασταύρωσης, αυτά τα πλέγματα διασυνδέονται χρησιμοποιώντας ένα διαχωριστικό προφίλ.

Συνδυασμένη οροφή στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Συνδυασμός υφασμάτινων υφασμάτων με υφάσματα φιλμ

Αυτός ο σχεδιασμός συνδυασμένων οροφών χρησιμοποιείται συχνά σε δομές πολλαπλών επιπέδων.Παρόλο που η εγκατάστασή τους διακρίνεται από μια ορισμένη πολυπλοκότητα, αλλά ως αποτέλεσμα, μπορεί να δημιουργηθεί ένα αποκλειστικό ανώτατο όριο που ξεπερνά κατά πολύ την μονόφυλλη επίστρωση με την πρωτοτυπία και την ομορφιά της. Πρέπει πάντα να έχετε κατά νου ότι η εκτύπωση φωτογραφιών μπορεί να εφαρμοστεί στη βάση του υφάσματος.

Σύνθετη γυψοσανίδα οροφής συν μεμβράνη ή ύφασμα

Το γυψοσανίδα σήμερα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στις οροφές, συνδυάζοντάς το με τα φύλλα τεντώματος. Χάρη στη χρήση του, είναι δυνατό να δημιουργηθούν δομικά στοιχεία αυθαίρετου σχήματος και χρώματος, συνδυάζοντας ευθύγραμμα καθώς και καμπυλόγραμμα ένθετα από ύφασμα, φιλμ, γυαλί, χάλυβα και γενικά από οποιοδήποτε υλικό.

Μινιμαλιστική οροφή Combo

Προβλήματα σχεδιασμού χρωμάτων

Είναι απαραίτητο να επιλέξετε αποχρώσεις έτσι ώστε να τηρείται η αρμονία ολόκληρης της έγχρωμης σύνθεσης. Συνήθως, οι μονόχρωμοι συνδυασμοί είναι οι πλέον κατάλληλοι όταν πρέπει να δημιουργήσετε μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Σε αυτή την περίπτωση, ένα πολυεπίπεδο σχέδιο με χαμηλό φωτισμό θα συμπληρώσει καλά το εσωτερικό που γίνεται σε μαλακά παστέλ χρώματα.

Το ανώτατο όριο Art Nouveau

Όταν χρησιμοποιείτε χρώματα σε αντίθεση, πρέπει να είστε προσεκτικοί. Πρώτα απ 'όλα, δεν πρέπει να υπάρχουν πάρα πολλά από αυτά. Συχνά, μπορείτε να περιορίσετε τη χρήση μόνο δύο χρωμάτων. Ανώτατα όρια με χρώματα αντίθεσης είναι συχνά εγκατεστημένα είτε στην κουζίνα είτε στο σαλόνι, αλλά μπορούν επίσης να είναι κατάλληλα για παιδικό δωμάτιο.

Συνδυασμένη οροφή

Συνδυασμένη οροφή στην κουζίνα

Κάνοντας το ανώτατο όριο της κουζίνας, πρέπει να επιλέξετε τον τύπο της επίστρωσης και τον τύπο κατασκευής της οροφής ώστε να κάνετε πλήρη χρήση αυτής της επιφάνειας. Συνδυασμένες τεντωμένες οροφές στην κουζίνα σε αυτή την περίπτωση είναι συνήθως οι πιο λειτουργικές.

Οροφή Combo με οπίσθιο φωτισμό

Στην κουζίνα υπάρχει σχεδόν πάντα υψηλή υγρασία, οπότε η επιλεγμένη επίστρωση θα πρέπει να είναι σε θέση να αντέξει τα αποτελέσματά της. Ιδανικό είναι η χρήση σε οροφές κουζίνας:

 • πλαστικό.
 • ανοξείδωτοι τύποι μετάλλων.
 • PVC ταινίες?
 • γυαλί.

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν πάνελ γυψοσανίδας, αλλά μόνο ανθεκτικές στην υγρασία ποικιλίες αυτού του οικοδομικού υλικού.

Ψευδοροφή

Η χωροθέτηση των χώρων της κουζίνας μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας αρμονικά κατασκευασμένες δομές οροφής που οριοθετούν οπτικά τον χώρο της κουζίνας σε ξεχωριστούς χώρους. Είναι απαραίτητο να σκεφτείτε προσεκτικά τη θέση των φωτιστικών στο ταβάνι, έτσι ώστε σε κάθε τμήμα της κουζίνας να υπάρχει ένα βέλτιστο επίπεδο φωτισμού.

Το χρωματικό σχέδιο της οροφής πρέπει να είναι σύμφωνο με το υπόλοιπο στυλ χρώματος της κουζίνας.

Συνδυασμένη οροφή στο υπνοδωμάτιο

Μια οροφή δύο επιπέδων θα επιτρέψει την απόκρυψη του αγωγού εξαγωγής και την τοποθέτηση φωτιστικών. Επιπλέον, ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να δημιουργηθεί ακόμα και σε μια χαμηλή κουζίνα. Οι επίστρωση με επίστρωση με φιλμ είναι οι πλέον κατάλληλες για την κουζίνα, καθώς δεν φοβούνται την υγρασία και μπορούν εύκολα να πλυθούν εάν είναι βρώμικες.

Συνδυασμένη οροφή στο υπνοδωμάτιο

Ένα τέτοιο ανώτατο όριο είναι μια ενδιαφέρουσα μοντέρνα έκδοση της διακόσμησης κρεβατοκάμαρων Με συνδυασμό χρωμάτων και υφών, μπορεί να τονίσει το ύφος αυτού του δωματίου, να φέρει χρώματα και φως σε αυτό, να μεταμορφώσει τον χώρο, διαιρώντας τον σε ζώνες. Μια σωστά επιλεγμένη οροφή θα προσθέσει ζεστασιά και ζεστασιά στην κρεβατοκάμαρα, και ειδικά αν είναι οροφή με οπίσθιο φωτισμό. Ταυτόχρονα, τα φώτα οροφής μπορούν να τοποθετηθούν σε ολόκληρη την επιφάνεια της οροφής και να τοποθετηθούν σε ξεχωριστές θυρίδες γυψοσανίδας.

Συνδυασμένη οροφή στην κουζίνα

Στο υπνοδωμάτιο, μερικές φορές ένα σύστημα έντασης είναι εγκατεστημένο, καταλαμβάνοντας μόνο ένα μέρος της οροφής. Ταυτόχρονα, τέτοιες δομές συχνά κατασκευάζονται με τη μορφή νησίδας ακανόνιστου σχήματος και η υπόλοιπη επιφάνεια της οροφής μπορεί να βαφτεί χρησιμοποιώντας βαφή με ακρυλικό ή με βάση το νερό, επιλέγοντας τη σωστή σκιά ή επικολλημένη με φωτογραφική ταπετσαρία.

Δεν συνιστάται η χρήση πολύ φωτεινών χρωμάτων στην κρεβατοκάμαρα, στην περίπτωση αυτή οι συνδυασμοί ουδέτερων τόνων φαίνονται καλύτερα.Μπορείτε να εφαρμόσετε μια εικόνα φωτογραφίας στο τεντωμένο ύφασμα ή μπορείτε να βάψετε το ύφασμα με ένα ειδικό χρώμα που δεν σπάει όταν τεντώνετε τη βάση. Ιδιαίτερα όμορφα είναι τα έργα ζωγραφικής στην κρεβατοκάμαρα, στα οποία τα αστραφτερά αστέρια είναι ορατά στο σκοτάδι λόγω της παρουσίας λαμπρότητας χρώματος που εφαρμόζεται στην οροφή.

Συνδυασμένη οροφή σε διαμέρισμα στούντιο

Οι επικαλύψεις τάσης μπορούν να περιέχουν υλικά με διάφορες υφές και αποχρώσεις, ενώ ένας συνδυασμός ζωγραφικής είναι αρκετά συνηθισμένος:

 • μπλε και άσπρο.
 • γαλακτώδης και ροζ?
 • ματ και γυαλιστερό.
 • σκιά σοκολάτας και σκιά ανοιχτό μπεζ.

Οι πολυεπίπεδες κατασκευές είναι επίσης αρκετά δημοφιλείς, συμπεριλαμβανομένων των φύλλων φιλμ σε συνδυασμό με τα υφάσματα.

Συνδυασμένη οροφή με φώτα

Προβολέας LED

Η χρήση των LED σε συνδυασμένες οροφές για την οργάνωση φωτισμού χώρου γίνεται όλο και πιο κοινή μαζί με τη χρήση παραδοσιακών λαμπτήρων πυράκτωσης. Οι λωρίδες LED και οι λάμπες επωφελούνται αισθητά ακόμη και όταν συγκριθούν με τέτοιες σχετικά νέες συσκευές φωτισμού όπως οι λαμπτήρες φθορισμού, δεδομένου ότι έχουν:

 • χαμηλή τιμή?
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • αντοχή;
 • η δυνατότητα ελέγχου τόσο της φωτεινότητας όσο και του χρώματος της λάμψης.
 • ευκολία εγκατάστασης.
 • ασφάλεια
 • χαμηλή θερμότητα.
 • υψηλή πυρασφάλεια.
 • εξαιρετικές διακοσμητικές ιδιότητες, που επιτρέπουν την υλοποίηση σχεδίων ενδιαφέροντος σχεδίου.

Η συνδυασμένη οροφή είναι σε θέση να διακοσμήσει οποιοδήποτε δωμάτιο, επειδή με τη σωστή επιλογή του υλικού και του σχεδιασμού, μπορεί να είναι κατάλληλο για οποιοδήποτε στυλ σχεδιασμού ενός σπιτιού ή γραφείου. Ο σκοπός ενός τέτοιου ανώτατου ορίου από την άποψη της αισθητικής είναι να συμπληρώσει το γενικό σχέδιο του σχεδιαστή. Επομένως, το σχήμα, το χρώμα και ο οπίσθιος φωτισμός είναι σημαντικά.

Συνδυασμένη οροφή με βιτρό

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)