Έξυπνο σπίτι "κατοικίδιο ζώο" - μια ρομπότ ηλεκτρική σκούπα

Έτσι, η ρομποτική εποχή έχει έρθει, σχετικά με τα τραγούδια που έχουν δημιουργηθεί και οι ταινίες έγιναν από ακούρατους ονειροπόλους. Η ανθρωπότητα δεν είχε καν παρατηρήσει πώς τα θαύματα της τεχνολογίας εισήχθησαν στη ζωή. Μπορούν να ανατεθούν όχι μόνο στην αποθήκευση πληροφοριών, αλλά και στις δουλειές του σπιτιού, όπου απαιτείται μια λεπτή αίσθηση τελειομανής. Τώρα ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μπορεί να πιει με ασφάλεια καφέ, να σχεδιάζει και να κάνει επιχειρήσεις στο Διαδίκτυο, ενώ μια καταπληκτική ασύρματη ηλεκτρική σκούπα καθαρίζει προσεκτικά το σπίτι.

Ηλεκτρική σκούπα ρομπότ

Ηλεκτρική σκούπα ρομπότ Electrolux

Δεν υπάρχει όριο στην τελειότητα

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτή η σοφή συσκευή είναι ήδη δύο δεκαετίες. Για πρώτη φορά, εμφανίστηκε στην τηλεόραση μια ηλεκτρική σκούπα ρομπότ το 1997. Η εταιρεία BBC εισήγαγε τον κόσμο στο μεγάλο πνευματικό τέκνο της εταιρείας Electrolux, το οποίο, όπως πολλοί άλλοι κατασκευαστές "καθαριστικών", είχε ως στόχο την επίλυση του παγκόσμιου ανθρώπινου προβλήματος - αλλεργιών.

Και αν σε εκείνες τις ημέρες, οι θεατές εκπλήσσονταν από το απλό γεγονός της ανεξάρτητης κίνησης της συσκευής γύρω από το διαμέρισμα, τότε τώρα μια ηλεκτρική σκούπα οικιακής ρομπότ μπορεί να αναισθητοποιήσει οποιοδήποτε πρόσωπο μακριά από τη μυθοπλασία. Το μηχάνημα είναι προικισμένο με απίστευτη νοημοσύνη: «ταξιδεύει» γύρω από το διαμέρισμα, παρακάμπτοντας τα εμπόδια, τρεμοπαίζει τον αέρα με αρωματικά σπρέι και ακόμη και κυνήγι για τσιμπούρια σαπροφύτων. Αλλά ούτε ένας άπληστος άνθρωπος για την τελειότητα δεν αρκεί. Το αυτοματοποιημένο καθαριστήριο μπόρεσε να βρει ανεξάρτητα το φορτιστή και να συνδεθεί με αυτό, ώστε να μπορεί να συνεχίσει τον καθαρισμό.

Οι ιδιοκτήτες ενός gadget θαύματος σημειώστε πόσο δροσερό ένα ρομπότ ηλεκτρική σκούπα μπορεί να είναι για τα μαλλιά των ζώων και μακριά μαλλιά που πετούν καθημερινά σε όλο το διαμέρισμα. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν τηλεχειριστήριο. Εάν ο ιδιοκτήτης δεν είναι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα των προσπαθειών του ρομπότ, μπορεί να "παραγγείλει" τον σκληρό εργαζόμενο να περπατήσει ξανά κατά μήκος της επιλεγμένης περιοχής. Τα παιδιά απλώς αγαπούν να λειτουργούν αυτό το "πιάτο", να παρατηρούν πώς λειτουργεί η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ, πώς αφαιρεί τα σκουπίδια από τα χαλιά και σκουπίζει τα πατώματα.

Ηλεκτρική σκούπα IRobot Robot

Wonder gadget σε δράση

Οι ρομποτικοί βοηθοί συνήθως στρογγυλεύονται για καλύτερους ελιγμούς σε στενούς χώρους. Υπάρχουν όμως και ελαφρώς "οριοθετημένα" μοντέλα. Κατά κανόνα, όλα αυτά τα μηχανήματα είναι αρκετά συμπαγή (έως και 30 εκατοστά σε διάμετρο) και χαμηλά (περίπου 10 εκ.), Καθιστώντας εύκολη την τοποθέτηση κάτω από τους καναπέδες και τα γραφεία, τα οποία δεν μπορούν πάντα να ανεβαίνουν οι άνθρωποι.

Η αρχή λειτουργίας της ηλεκτρικής σκούπας ρομπότ είναι εκπληκτικά απλή: το αυτοκίνητο οδηγεί γύρω από το διαμέρισμα σε ηλεκτρικό μοτέρ, καθοδηγείται με τη βοήθεια ειδικών αισθητήρων και συλλέγει σκουπίδια, ενώ το πιπιλίζει μέσα. Η κύρια συσκευή μιας τέτοιας ηλεκτρικής σκούπας είναι η κύρια περιστρεφόμενη βούρτσα, η οποία σκουπίζει τη βρωμιά μέσα στη συσκευή. Οι πρόσθετες πλευρικές βούρτσες βοηθούν στην απομάκρυνση των σκουπιδιών από δύσκολα σημεία.

Ηλεκτρική σκούπα Karcher Robot

Η μόνη εταιρεία με κατοχυρωμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την παραγωγή ηλεκτρικών σκουπιδιών με δύο κύριες βούρτσες είναι η iRobot, ηγέτης στον κόσμο στις ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες.

Επειδή η διάταξη καθαρισμού ρομπότ είναι διατεταγμένη, η ταχύτητα και η ποιότητα του καθαρισμού θα εξαρτηθεί. Για παράδειγμα, η ισχύς της αντλίας επηρεάζει άμεσα τις λειτουργίες του "καθαριστή". Ορισμένες ηλεκτρικές σκούπες κρύβουν μέτριες ηλεκτρικές σκούπες, οι οποίες συλλέγουν τέλεια τα σκουπίδια και την ηρεμία, αλλά σχεδόν δεν απορροφούν τη σκόνη και το μαλλί.Ορισμένα μοντέλα είναι "αρκετά έξυπνα" ώστε να μην μπλέκονται σε καλώδια που είναι διάσπαρτα στο πάτωμα, ενώ άλλα ρομπότ μπορούν να κολλήσουν σε εμπόδια και να περιμένουν λίγο έως ότου ο ιδιοκτήτης έρθει στη διάσωση.

Ηλεκτρική σκούπα ρομπότ χαλιών

Άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά ορισμένων ρομποτικών ηλεκτρικών σκουπών:

  • δυνατότητα καθαρισμού στο σκοτάδι (μοντέλο Moneual MR6500 Green).
  • την ικανότητα εντοπισμού των χώρων καθαρισμού και την "εξαναγκασμό" της ηλεκτρικής σκούπας να τις καθαρίσει (Moneual MR7700 Red).
  • την ικανότητα να επιστρέψετε στο χώρο και να ολοκληρώσετε την ημιτελή εργασία μετά τη φόρτιση (LG VR64701LVMP).
  • η δυνατότητα μετακίνησης κατωτάτων ορίων ύψους 1,5 εκ. (LG VR64701LVMP).
  • πρόσθετες κάμερες που θυμούνται τη διαδρομή και σας επιτρέπουν γρήγορη πλοήγηση μεταξύ των εμποδίων κατά τη διάρκεια της επόμενης συγκομιδής (LG VR6270LVM).
  • αναγνώριση της "αβύσσου" και της παράκαμψης της (Samsung SR10F71UE NaviBot);
  • ανάλυση της ρύπανσης, συλλογή δεδομένων και επιλογή της καλύτερης διαδρομής οδήγησης (Philips FC 8820).
  • δυνατότητα ενεργοποίησης σύμφωνα με ένα πρόγραμμα που έχει οριστεί από ένα άτομο, συμπεριλαμβανομένης της ημέρας και των ημερών της εβδομάδας (Philips FC 8810).
  • εξαιρετικά λεπτό (6 cm), επιτρέποντας τη διείσδυση ακόμα και κάτω από χαμηλά έπιπλα (Philips FC 8710).

Αυτά απέχουν πολύ από όλες τις λειτουργίες που διαθέτουν τα υπερσύγχρονα "καθαριστικά" και δεν είναι εύκολο να επιλέξετε την καλύτερη σκούπα ρομπότ από την εκτενή λίστα τους. Ακόμη και αν συγκρίνετε το κόστος των διαφορετικών μοντέλων, μπορείτε να είστε αμηχανία γιατί ποικίλλει τόσο ευρέως. Ποια είναι τα μυστικά που κρύβουν οι κατασκευαστές ρομπότ για ηλεκτρικές σκούπες και πώς να μην εγκαταλείψουν την αγορά;

Ηλεκτρική σκούπα ρομπότ σε κόκκινο σχέδιο

Τιμή και ποιότητα

Όχι μόνο η διασημότητα του εμπορικού σήματος θεωρείται ιδιαίτερα, αλλά και ορισμένα χαρακτηριστικά της συσκευής, τα οποία φτωχά μοντέλα στερούνται. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από κάθε πελάτη πριν επιλέξετε μια ηλεκτρική σκούπα ρομπότ. Έτσι, το κόστος των μοντέλων μπορεί να χωριστεί σε τρεις κατηγορίες.

Οικονομική θέση (150-250 δολάρια)

Εάν είστε ο ιδιοκτήτης ενός μεγάλου διαμερίσματος, τότε η επιλογή προϋπολογισμού εξαφανίζεται αμέσως. Οι ηλεκτρικές σκούπες σε αυτήν την κατηγορία δεν είναι φθηνές επειδή ο κατασκευαστής είναι πολύ ευγενικός ή δεν είναι διάσημος. Αυτά τα μοντέλα ρομποτικών ηλεκτρικών σκούπας διασκορπίζονται γρήγορα, αλλά για να μην εμπορεύεστε με ζημιά, πρέπει να εξοικονομήσετε όλες τις λεπτομέρειες και τις λειτουργίες του "καθαριστή". Ως αποτέλεσμα, η μηχανή λειτουργεί σχεδόν τυφλά, τραυματίζεται εύκολα και εκπνέει γρήγορα. Στην καλύτερη περίπτωση, ένα τέτοιο ρομπότ θα λειτουργεί για μισή ώρα και θα χρειαστεί τουλάχιστον μισή ημέρα για να χρεωθεί. Ο χρόνος καθαρισμού δεν μπορεί να προγραμματιστεί. Σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου χωρίς μάλλινα ζώα και κατώφλια, μια τέτοια περίπτωση του εξοπλισμού θα εξακολουθεί να ριζώνει, αλλά σε ένα μεγάλο δωμάτιο δεν θα έχει καμία χρησιμότητα.

Ηλεκτρική σκούπα ρομπότ

Μεσαίο τμήμα ($ 250-750)

Μια ηλεκτρική σκούπα οικιακής ρομπότ αυτής της κατηγορίας θεωρείται βέλτιστη τόσο ως προς τις λειτουργίες όσο και ως προς την τιμή - δεν δαγκώνει πάρα πολύ, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις δυνατότητες του gadget. Αυτή η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ είναι κατάλληλη για διαμέρισμα οποιουδήποτε μεγέθους. Έχει πολλές λειτουργίες, μπορεί να καθαρίσει από τη σκόνη και να πλύνει για 2 ώρες χωρίς επαναφόρτιση. Η ίδια η φόρτιση θα διαρκέσει όχι περισσότερο από 4 ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρομπότ 2-3 φορές την ημέρα σε ένα μεγάλο διαμέρισμα. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες λαμβάνουν το μέσο κόστος μιας ηλεκτρικής σκούπας ρομπότ, η συσκευή της οποίας σας επιτρέπει να προγραμματίσετε καθαρισμό κατά την κρίση σας.

Ηλεκτρική σκούπα ρομπότ Panda X500

Το αυτοκίνητο είναι αρκετά ισχυρό και έξυπνα αποφεύγει τα εμπόδια, βελτιστοποιώντας τη διαδρομή του χάρη σε μεγάλο αριθμό αισθητήρων. Είναι ενδιαφέρον ότι, πριν από τον καθαρισμό συγκεκριμένης περιοχής του δαπέδου, οι αισθητήρες βρωμιάς αξιολογούν τη σοβαρότητα του έργου με την ακουστική μέθοδο. Το αυτοκίνητο ξέρει ακριβώς πού να πάει με τις βούρτσες σας δύο φορές. Έτσι, ένα ρομπότ μιας μεσαίας κατηγορίας τιμών μπορεί να καθαρίσει ένα ρομπότ υψηλής ποιότητας.

Επαναφορτιζόμενη ηλεκτρική σκούπα ρομπότ

Τμήμα ελίτ ($ 750 και άνω)

Οι λειτουργίες των καλύτερων ρομπότ των ηλεκτρικών σκουπών δεν είναι τόσο διαφορετικές από το μεσαίο τμήμα, αλλά υπάρχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: ένας τέτοιος βοηθός μπορεί να κάνει έναν καλό καθαρισμό σε ένα τεράστιο αρχοντικό σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα. Η εκπληκτικά ισχυρή ηλεκτρική σκούπα ρομπότ απομακρύνει τη ρύπανση από τα βάθη του χαλιού και του πλακιδίου, απρόσιτη για μια συμβατική ηλεκτρική σκούπα. Τα φίλτρα συγκρατούν έως και το 99% της σκόνης στο εσωτερικό, συμβάλλοντας στον καθαρισμό του αέρα υψηλής ποιότητας στο διαμέρισμα. Και αυτό το θαύμα χρεώνεται για μέγιστο διάστημα 30 λεπτών.Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες, των οποίων οι οικονομικές δυνατότητες σας επιτρέπουν να αποκτήσετε μια ελίτ "καθαρότερο", θα σώσει πολύ χρόνο και προσπάθεια: το διαμέρισμα θα είναι πάντα φρέσκο ​​και καθαρό.

Ηλεκτρική σκούπα απομακρυσμένου ελέγχου ρομπότ

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα, πολλά ακριβά μοντέλα είναι προικισμένα με λειτουργίες που δεν σχετίζονται καθόλου με το άμεσο έργο της μηχανής - τη συλλογή σκόνης. Μια ηλεκτρική σκούπα ρομπότ για το σπίτι μπορεί να βιντεοσκοπήσει και να συνδεθεί στο διαδίκτυο. Είναι πιθανό ότι στο μέλλον αυτά τα "καθαριστικά" θα μάθουν να μιλούν, να μαγειρεύουν και να απαντούν στις τηλεφωνικές κλήσεις κατά τον καθαρισμό.

Ένα πρωτότυπο παιχνίδι για το φθόνο των φίλων ή μια αξιόπιστη στιβαρή ρομποτική ηλεκτρική σκούπα - αποφασίστε ποιος θα επιλέξει. Η επισκόπηση των ρομποτικών ηλεκτρικών σκουπών είναι αρκετά εκτεταμένη σήμερα και μπορεί να είναι δύσκολο να σταθμιστούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων μοντέλων. Η επιλογή θα αποτελείται από τις προσωπικές επιθυμίες του ιδιοκτήτη. Εάν υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με το είδος της ηλεκτρικής σκούπας που θα αγοράσετε, μια βαθμολογία που θα συγκεντρωθεί από τους ειδικούς θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια εντύπωση για τα πιο δημοφιλή μοντέλα.

Ρομπόο ηλεκτρικής σκούπας

Μοντέλα με τις καλύτερες πωλήσεις

Συγκρίνοντας τις ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες και την κατάρτιση ενός κορυφαίου καταλόγου των καλύτερων μοντέλων δεν είναι εύκολο έργο ακόμα και για τους ειδικούς τεχνικούς. Παρ 'όλα αυτά, μια έρευνα πελατών βοήθησε να γίνει μια κατά προσέγγιση βαθμολογία από τα καλύτερα "καθαριστικά", τα οποία μπορείτε να εστιάσετε κατά την επιλογή.

iRobot Roomba 616

Αυτό είναι το καλύτερο από τα μοντέλα προϋπολογισμού μιας ηλεκτρικής σκούπας ρομπότ για στεγνό καθάρισμα. Παρά την αρκετά απλή διαμόρφωση, το αυτοκίνητο δεν είναι κατώτερο σε συνάρτηση με τα ακριβά αντίστοιχά του. Το ρομπότ καθαρίζει αξιόπιστα και αποτελεσματικά διάφορους τύπους δαπέδων, παίρνει έξυπνα από τα καλώδια και αποβάθρα με τον φορτιστή. Ο χρόνος λειτουργίας του "καθαριστή" είναι 2,5 ώρες. Το μηχάνημα διαθέτει ένα ανθεκτικό φίλτρο, ένα δοχείο συλλογής μαλλιού και ένα τηλεχειριστήριο.

Σκούπα ρομπότ πλευρικής βούρτσας

Panda X600 Pet Series

Κρίνοντας από το όνομα ότι αυτή η ρομπότ έχει τα πλεονεκτήματα είναι προφανή. Το μηχάνημα αντιμετωπίζει τα μαλλιά κατοικίδιων ζώων και τα μακριά μαλλιά. Το μοντέλο είναι σε θέση να ρυθμίζει αυτόματα την ισχύ αναρρόφησης και διαθέτει υπεριώδη λάμπα για την απολύμανση των επενδύσεων δαπέδων. Ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να ορίσει περιοχές για την ηλεκτρική σκούπα (λειτουργία "εικονικό τοίχο"). Χρόνος λειτουργίας έως 3,5 ώρες. Το μόνο μείον του μοντέλου είναι το πολύ μικρό δοχείο, το οποίο θα πρέπει να αδειάζεται συνεχώς. Αλλά είναι ωραίο να δούμε την τιμή.

Kitfort KT-519

Μια άλλη οικονομική επιλογή για στεγνό καθάρισμα με δύο φίλτρα. Το ύψος του αυτοκινήτου είναι μόνο 8 εκ. Και οι έξυπνοι χειρισμοί του προκαλούν θαυμασμό στους ιδιοκτήτες. Το ρομπότ απορροφά τέλεια τη σκόνη και το μαλλί και η turbo brush είναι εύκολο να αφαιρεθεί και να καθαριστεί. Μηχάνημα μέχρι 150 λεπτά. Το μείον της ηλεκτρικής σκούπας ρομπότ είναι ότι συχνά περιπλανιέται γύρω από το διαμέρισμα σε αναζήτηση βάσης φόρτισης και μπορεί εύκολα να μπερδευτεί στα καλώδια.

Ηλεκτρική σκούπα ρομπότ

iRobot Braava 390Τ

Αυτή η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ με υγρό καθαρισμό αντιμετωπίζει με το κτύπημα, και εκτελεί στεγνό στέγνωμα πολύ απαλά, προσεκτικά, με τη βοήθεια χαρτοπετσετών - επομένως δεν είναι κατάλληλο για χαλιά. Ένας ειδικός πίνακας καθαρίζει συνεχώς το ύφασμα, επισημαίνοντας τη σωστή δόση απορρυπαντικού. Η λειτουργία του μηχανήματος θυμίζει τη δουλειά μιας σφουγγαρίστρας, η οποία σκουπίζει βρωμιά όχι μόνο από το δάπεδο, αλλά και κατά μήκος των τοίχων. Η ηλεκτρική σκούπα κατασκευάζει επιδέξια μια διαδρομή και αντιμετωπίζει αξιόπιστα την εργασία.

Έξυπνη & καθαρή σειρά Aqua 01

Το μηχάνημα αξίζει τον τίτλο "η καλύτερη ηλεκτρική σκούπα ρομπότ πλύσης", διότι εκτός από τον υγρό καθαρισμό, εκτελεί και στεγνό. Αυτός ο ευπροσάρμοστος βοηθός μπορεί εύκολα να χειριστεί 6 τύπους καθαρισμού. Ενώ ο ιδιοκτήτης απουσιάζει, το ρομπότ θα βάλει το διαμέρισμα σε τάξη και θα συνεχίσει να φορτίζει. Το σετ περιλαμβάνει αρκετές πρόσθετες βούρτσες, ισχυρό φίλτρο και υπεριώδη λάμπα. Το μόνο πράγμα που αποδυναμώνει αυτή η ηλεκτρική σκούπα "ρομπότ πλύσης" μεταξύ των αδελφών της είναι η απουσία ενός εικονικού τοίχου. Το μηχάνημα μπορεί να μπλοκάρει τις κουρτίνες ή να κολλήσει στα καλώδια, οπότε για να επιτευχθεί ποιοτικό αποτέλεσμα, ο ιδιοκτήτης πρέπει πρώτα να καθαρίσει το χώρο από περιττά μέρη.

Wet Robot Vacuum Cleaner

Κάθε μοντέλο έχει ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, και όχι πάντα ένας τεράστιος αριθμός λειτουργιών μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του αγοραστή.Αλλά οι ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες συνεχίζουν να βελτιώνονται, καθιστώντας όχι μόνο αξιοζήλευτες οικιακές συσκευές, αλλά και αξιόπιστους εκτελεστές ξηρού και υγρού καθαρισμού. Επιλέγουμε τους βοηθούς αυτούς όχι για την πρωτοτυπία, αλλά για το γεγονός ότι προσαρμόζονται εκπληκτικά με τις καθημερινές μας ανάγκες και εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο.

Ηλεκτρική σκούπα ρομπότ

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)