Κριτήρια για την επιλογή ενός μικρού φούρνου: συσκευές για το σπίτι και τον κήπο

Η εμφάνιση και οι διαστάσεις της συσκευής είναι πολύ παρόμοιες με τις συνηθισμένες μικροκυμάτων, αλλά υπάρχουν βασικές λειτουργικές διαφορές: ο μίνι φούρνος λειτουργεί λόγω της χρήσης υπέρυθρων ακτίνων, ενώ ο δεύτερος τύπος εξοπλισμού βασίζεται στην ακτινοβολία μικροκυμάτων. Η κατηγορία του εξοπλισμού που εξετάζεται είναι ένας συμπαγής ηλεκτρικός φούρνος εξοπλισμένος με πρόσθετους τρόπους τοστιέρα, απόψυξη, σχάρα.

Μίνι φούρνο Bork

Παραλλαγές όγκου, διαστάσεις

Όταν αποφασίζουν πώς να επιλέξουν ένα μίνι φούρνο, καθοδηγούνται κυρίως από τον όγκο εργασίας, το εύρος του οποίου είναι αρκετά εκτεταμένο - από 8,5 έως 40 λίτρα. Οι πιο δημοφιλείς θέσεις είναι 21 και 28 λίτρα. Ο μικρός φούρνος μικρού μεγέθους, ο όγκος του οποίου δεν ξεπερνά τα 12,5 λίτρα, είναι ο βέλτιστος τρόπος για το μαγείρεμα αρκετών μερίδων ζεστού σάντουιτς, για τη θέρμανση των τροφίμων. Μεσαία και μεγάλα αντίγραφα θα σας επιτρέψουν να μαγειρέψετε πλήρως τα αρτοσκευάσματα, τα κύρια πιάτα.

Η ένταση του ήχου δείχνει πόση τροφή μπορεί να γίνει σε έναν κύκλο εργασίας, τόσο περισσότερο είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η συσκευή. Πολλοί προτιμούν ενσωματωμένους κυβερνήτες, αλλά είναι, κατά πρώτον, ακριβότεροι, και δεύτερον, επιλέγονται στο σχεδιαστικό στάδιο της κουζίνας, κάτι που δεν είναι πάντα βολικό. Σύμφωνα με αξιόπιστες αξιολογήσεις και κριτικές, ένα μοντέλο 10 λίτρων είναι αρκετό για δύο άτομα, ένας εξοπλισμός τριών έως δώδεκα λίτρων είναι κατάλληλος για τρία, μια συσκευή 30 λίτρων θα ικανοποιήσει τις ανάγκες μιας οικογένειας πέντε έως έξι.

Το τυποποιημένο πλάτος της θήκης δεν υπερβαίνει τα 60 cm, επιπλέον μπορείτε να βρείτε επιλογές για τις οποίες ο δείκτης αυτός μπορεί να είναι 90, 45 και 75 cm (κατά φθίνουσα σειρά δημοτικότητας).

Μίνι φούρνος για καλοκαιρινή κατοικία

Βέλτιστη εσωτερική επιφάνεια

Η επίστρωση είναι υπεύθυνη για την ευκολία συντήρησης και τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Μια επιφάνεια που δεν φοβάται τις υψηλές θερμοκρασίες, την έντονη μηχανική καταπόνηση και την επαφή με επιθετικά απορρυπαντικά εισάγεται στον μίνι φούρνο με φούρνο μικροκυμάτων. Είναι καλύτερο να αγοράσετε αυτό το μικρό επιτραπέζιο φούρνο που φέρει ετικέτα με το Durastone.

Παράμετροι ισχύος του εξοπλισμού

Αυτή η παράμετρος συνδέεται άρρηκτα με το μέγεθος του ενσωματωμένου ή σταθερού εξοπλισμού, η ισχύς των μοντέλων κουζίνας κυμαίνεται μεταξύ 650-2200 Watt. Ειδικότερα, η χωρητικότητα ενός κλιβάνου 10 λίτρων δεν υπερβαίνει τα 700-800 watt, ένα 20-λίτρων - 1600-1800 watt, ένα 30-λίτρων ξεκινά από 2000 Watt. Όσο υψηλότερο είναι αυτό το χαρακτηριστικό, τόσο πιο γρήγορα θερμαίνεται ο εξοπλισμός, ταυτόχρονα αυξάνεται η τιμή του μοντέλου και το επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας. Οι κορυφές και οι βαθμολογίες περιλαμβάνουν πάντοτε αντίγραφα με απόδοση 1.500 watts, αυτές είναι οι βολικές παραλλαγές χωρών που είναι ενδεδειγμένες να αγοράσουν για το σπίτι.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι δεν είναι όλες οι επιλεγμένες καμίνους κατάλληλες για την καλωδίωση που χρησιμοποιείται, εάν η τελευταία δεν έχει αλλάξει για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι προτιμότερο να εξερευνήσετε την ποικιλία των μικρών κλιβάνων ισχύος 1000 watt.

Μίνι φούρνος Delonghi

Διαθέσιμες λειτουργίες

Μια μίνι φούρνος για μια θερινή κατοικία έχει συνήθως έναν ή δύο μηχανισμούς θέρμανσης. Στη δεύτερη περίπτωση, η λειτουργικότητα επεκτείνεται σε μεγάλο βαθμό, ο φούρνος ψήνεται σε διάφορες λειτουργίες.

Παρέχονται τα ακόλουθα σενάρια θέρμανσης:

 • ηλεκτρικός φούρνος (όταν χρησιμοποιείται κατώτερη και ανώτερη θερμότητα) - ενεργοποιούνται 2 στοιχεία θέρμανσης. Η επιλογή είναι καλή όταν πρέπει να ψήνετε το κρέας, τα ψάρια, τα λαχανικά.
 • λεπτή λειτουργία - σε αυτή την περίπτωση, οι χρήστες επιλέγουν τη χαμηλότερη θερμότητα, βέλτιστη για την παρασκευή ζαχαροπλαστικής, πόδια κοτόπουλου και φτερά.
 • ψησταριά ή ενεργή ζεστασιά - ένας ηλεκτρικός μίνι φούρνος σας επιτρέπει να μαγειρεύετε γρήγορα μπισκότα, μια ποικιλία προϊόντων ζύμης, τοστ.

Συνήθως παρέχονται πρόσθετα χαρακτηριστικά:

 • ψήσιμο.
 • γρήγορη θέρμανση;
 • ψησίματος.

Στις ανασκοπήσεις της τεχνολογίας αναφέρεται ότι όσο περισσότεροι τρόποι, τόσο πιο εύκολο είναι να μαγειρεύεις συγκεκριμένα πιάτα, τόσο ευρύτερη είναι η ποικιλία των τελευταίων. Συνεπώς, το κόστος του εξοπλισμού είναι επίσης υψηλότερο σε σύγκριση με τις πρωτότυπες επιλογές.

Σόμπα ξύλου

Τι είναι η μεταφορά;

Ο μίνι φούρνος με θέρμανση είναι εξοπλισμένος με έναν συμπαγή ανεμιστήρα, ο οποίος είναι απαραίτητος για την ομοιόμορφη κατανομή του αέρα σε όλη την εσωτερική κοιλότητα, με αποτέλεσμα το πιάτο να ψήνεται πολύ πιο γρήγορα. Κατά κανόνα, ένας μίνι φούρνος με ψησταριά και σύστημα μεταφοράς έχει μόνο ένα στοιχείο θέρμανσης.

Οι προηγμένοι φούρνοι μεταφοράς μπορούν να έχουν δύο διαφορετικές λειτουργίες ανεμιστήρα, οι οποίες σας επιτρέπουν να ψήσετε δύο διαφορετικά πιάτα ταυτόχρονα. Η επιτάχυνση του αέρα είναι απαραίτητη για την πλήρη προετοιμασία λαχανικών, φρούτων, μανιταριών, αλευριού.

Επιλογές για τον έλεγχο και το άνοιγμα της πόρτας

Εάν δεν γνωρίζετε πώς να επιλέξετε ένα μίνι φούρνο, να έχετε υπόψη σας ότι υπάρχουν δύο τύποι χειριστηρίων: ηλεκτρονικά και μηχανικά. Στην πρώτη περίπτωση, η ρύθμιση πραγματοποιείται με απλή αφή. Η οθόνη αφής είναι εύκολο να καθαριστεί, τα μοντέλα αυτά ξεχωρίζουν σε υψηλή τιμή. Οι μηχανικοί κλίβανοι ελέγχονται με περιστροφικούς διακόπτες · είναι πιο συνηθισμένοι λόγω της ευκολίας χρήσης τους.

Φούρνος δαπέδου

Η αρχή της λειτουργίας της αρθρωτής πόρτας είναι η ίδια με αυτή ενός συμβατικού φούρνου - ανοίγει επάνω του. Εάν ο μίνι φούρνος είναι πολύ υψηλός, μια τέτοια διάταξη είναι εξαιρετικά δυσάρεστη κατά τη λειτουργία.

Οι κατασκευαστές σημειώνουν: εάν ο μίνι φούρνος είναι εγκατεστημένος στην άκρη του τραπεζιού, σε καμία περίπτωση μην βάζετε ένα φύλλο ψησίματος στην ανοιχτή θύρα - ο εξοπλισμός μπορεί να ανατραπεί. Ο πλευρικός τύπος ανοίγματος, με τη σειρά του, είναι παρόμοιος με μια συσκευή μικροκυμάτων.

Ηλεκτρικό μίνι φούρνο

Τυπικό σύνολο επιλογών

Εκτός από το απευθείας ψήσιμο, ο εξοπλισμός μπορεί να είναι εξοπλισμένος με λειτουργία απόψυξης. Επιπλέον, μεμονωμένα μοντέλα παρέχουν δύο προαιρετικές λειτουργίες: βαθιά και απλή απόψυξη. Η ευκαιρία που εξετάζετε είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν πρέπει να μαγειρεύετε προ-καταψυγμένα τρόφιμα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο τρόπος θέρμανσης βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας των έτοιμων γευμάτων σε αποδεκτά επίπεδα με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

Μίνι φούρνος με ψησταριά

Η αυτόματη απενεργοποίηση προστατεύει τα τρόφιμα από το υπερβολικό ψήσιμο και την καύση. Η λειτουργία ενεργοποιείται εάν η θερμοκρασία στο φούρνο έχει φτάσει στο επιτρεπτό μέγιστο, ή εάν ο εξοπλισμός έχει μαγειρεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς παρέμβαση του ιδιοκτήτη.

Ένα ξεχωριστό σημείο είναι η διατήρηση προγραμμάτων, η οποία συνίσταται στην απομνημόνευση ήδη χρησιμοποιούμενων τρόπων μαγειρέματος. Επίσης, είναι αδύνατο να αγνοηθούν τα ειδικά λειτουργικά χαρακτηριστικά που διαθέτει ένας φούρνος μίνι τούβλο: ειδική σταθερότητα, σταθερή, υψηλή απόδοση.

Τούβλο μίνι φούρνο

Πιθανός πρόσθετος εξοπλισμός

Αυτή η κατηγορία εξοπλισμού κουζίνας μπορεί να έχει τηλεσκοπικούς οδηγούς ψησίματος φύλλων ψησίματος. Στην πρώτη περίπτωση, το φύλλο αφαιρείται αυτόματα όταν ανοίξει η πόρτα, πράγμα που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο εγκαυμάτων. Για να προετοιμάσετε μια ποικιλία από πιάτα, το σετ περιλαμβάνει ψησταριές, επίπεδες και βαθιές πλάκες ψησίματος. Επίσης, οι κατασκευαστές προσφέρουν:

 • κλειδαριά πόρτας - ένα είδος προστασίας από παιδιά?
 • εσωτερικός φωτισμός;
 • το σουβλάκι είναι μια ισχυρή περιστρεφόμενη ράβδος που έχει σχεδιαστεί για ψήσιμο ψαριών, πουλερικών, μεγάλα κομμάτια κρέατος. Το πιάτο μαγειρεύεται ομοιόμορφα και καλύπτεται με ένα χρυσό καφέ από όλες τις πλευρές.
 • θερμοστάτης - επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν τη βέλτιστη θερμοκρασία με τα χέρια τους σύμφωνα με την επιλεγμένη συνταγή.
 • πίτσα και μαστίχα λαζάνια.
 • αφαιρούμενο άνω κάλυμμα - σχηματίζεται φούρνος από τον κλίβανο, ο οποίος λειτουργεί λόγω του χαμηλότερου στοιχείου θέρμανσης.
 • θερμομονωτική επένδυση στην πόρτα, η οποία εξαλείφει τα εγκαύματα όταν αγγίζετε.

Φούρνος μικροκυκλοφορίας

Μίνι φούρνος στην κουζίνα

Οι σόμπες κουζίνας, με κύριο χαρακτηριστικό το προφίλ, μπορεί επίσης να έχουν:

 • υψηλής θερμοκρασίας ή αυτο-καθαρισμού με ατμό.
 • ένα αφαιρούμενο δίσκο τοποθετημένο στο κάτω μέρος, είναι απαραίτητη για τη συλλογή των χυμών και των ψίχτων που προκύπτουν.
 • η σχάρα βοηθά να επιτευχθεί μια τραγανή στα πιάτα?
 • χρονοδιακόπτη, συμπεριλαμβανομένου του ηχητικού σήματος ·
 • ηλεκτρικούς καυστήρες, επεκτείνοντας σημαντικά τη λειτουργικότητα του εξοπλισμού.
 • ανιχνευτή μετάλλων που εμποδίζει την εισαγωγή εξοπλισμού παρουσία μεταλλικών αντικειμένων ή σκευών στην κοιλότητα.

Μηχανικός μίνι φούρνος

Μίνι φούρνος πίτσα

Συστάσεις για την επιλογή ενός μικρού φούρνου

Όταν αποφασίζετε ποιος εξοπλισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αγοράσετε, πρώτα απ 'όλα πρέπει να εξετάσετε προϊόντα με άψογη φήμη των εμπορικών σημάτων: Panasonic, Delonghi, Ariete. Αμέσως κατά τη διάρκεια της επιλογής, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το μοντέλο είναι σταθερό, τα φύλλα πρέπει να πέσουν καλά στις αυλακώσεις - αυτό αποτρέπει τυχαία την ανατροπή των φύλλων ψησίματος ή του φούρνου συνολικά. Είναι επιθυμητό το μήκος του καλωδίου να σας επιτρέπει να συνδέετε τη συσκευή απευθείας σε μια πρίζα και όχι σε ένα καλώδιο προέκτασης - αυτό μειώνει την πιθανότητα πυρκαγιάς.

Μίνι φούρνος ψησίματος

Κατά την πρώτη χρήση, δημιουργείται μια δυσάρεστη οσμή - εκπέμπεται από θερμαντικά στοιχεία, τα οποία είναι επικαλυμμένα με ειδική προστατευτική σύνθεση για ασφαλή μεταφορά. Πριν από το μαγείρεμα, ενεργοποιήστε το φούρνο για 15 λεπτά στη μέγιστη θερμοκρασία και αερίστε το δωμάτιο και στη συνέχεια μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στο ψήσιμο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)