Σύγχρονη μπανιέρα: πώς να το επιλέξετε;

Τέλος, ήρθε η στιγμή που το μπάνιο έχει ήδη πάρει μια τόσο εξέχουσα θέση σε μερικά σπίτια που δεν είναι κατώτερη όσον αφορά τον πλούτο των σχεδιαστικών αποφάσεων στο σχεδιασμό σε οποιαδήποτε άλλα μέρη του σπιτιού ενός ατόμου. Φυσικά, το μπάνιο σε ιδιωτικά νοικοκυριά, σε εξοχικές κατοικίες, σε σπίτια με μεμονωμένη ανάπτυξη παρέχει ιδιαίτερα πολλές ευκαιρίες για φαντασία, αφού σε αυτήν την περίπτωση η περιοχή του επιτρέπει συνήθως την εγκατάσταση όμορφου σύγχρονου εξοπλισμού της καλύτερης ποιότητας σε αυτό.

Μπάνιο

Αλλά για τους ιδιοκτήτες των μπάνιων σε μικρά διαμερίσματα, τα οποία είναι δύσκολο να ανακατασκευαστεί, μπορείτε επίσης να βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές για την αντικατάσταση της παλιάς μπανιέρας.

Μπάνιο

Σήμερα στα καταστήματα μπορείτε να αγοράσετε ακρυλικά, χαλύβδινα και κεραμικά μπανιέρες και να τα παραλάβετε όχι μόνο σε μέγεθος αλλά και σε σχήμα. Το κύριο ερώτημα που βασανίζει όλους τους πιθανούς αγοραστές αυτών των προϊόντων είναι ποιο λουτρό είναι καλύτερο να επιλέξει;

Μπάνιο

Πριν κατευθυνθείτε στο κατάστημα για ένα νέο μπάνιο, είναι απαραίτητο πρώτα να κάνετε μια σειρά μετρήσεων στο δωμάτιο όπου θα βρίσκεται, για να καθορίσετε τις δυνατότητες σύνδεσης των επικοινωνιών, δηλαδή να υπολογίσετε εκ των προτέρων πώς θα συνδεθεί ο αναμικτήρας, το σύστημα σιφωνίων και το σύστημα υπερχείλισης.

Όταν αποφασίζετε πώς να επιλέξετε το σωστό λουτρό, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι η ποιότητα επίστρωσης, η αντοχή, η θερμομόνωση και η ηχομόνωση, το βάρος.

Μπάνιο

Πολλές σύγχρονες μπανιέρες έρχονται συχνά με πρόσθετες λαβές, προσκέφαλα και εξοπλισμό με λειτουργίες αεροδρομίου και υδρομασάζ.

Μπάνιο

Σήμερα, η αγορά υδραυλικών εγκαταστάσεων έχει πολλές διαφορετικές μπανιέρες που έχουν διαφορετικά σχήματα, που διαφέρουν στην παλέτα χρωμάτων και τις διαστάσεις και τον τύπο του χρησιμοποιούμενου υλικού. Τα προϊόντα αυτά παράγονται τόσο από μικρές επιχειρήσεις όσο και από μεγάλες εταιρείες.

Μπάνιο

Ταυτόχρονα, κάθε αγοραστής θέλει την επιλεγμένη μπανιέρα του όχι μόνο να εκπληρώσει επιτυχώς τις κύριες λειτουργίες, αλλά και να αποτελέσει πηγή καλής διάθεσης. Ως εκ τούτου, αναρωτιούνται πώς να επιλέξει το σωστό μπάνιο, ακούει πάντα τη συμβουλή των εμπειρογνωμόνων, ελπίζοντας ότι θα απαντήσουν σε πολλά "πώς".

Μπάνιο

Αυτό το άρθρο παρέχει ορισμένες από τις συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο αγοράς μπανιέρας για ιδιωτικό σπίτι ή για ένα μικρό διαμέρισμα. Επίσης, δίνονται συστάσεις για την επιλογή διαφορετικών τύπων μπανιέρων ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης, το υλικό κατασκευής και άλλα χαρακτηριστικά αυτών των προϊόντων.

Μπάνιο

Πώς να επιλέξετε ένα ακρυλικό λουτρό;

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να καταλάβετε τι είδους υλικό είναι ακρυλικό. Είναι ένα πολυμερές με υψηλές προσκολλητικές ιδιότητες, κατασκευασμένο από ανόργανες πρώτες ύλες. Όπως τα περισσότερα πλαστικά, το ακρυλικό μαλακώνει όταν θερμαίνεται, έτσι μπορούν να κατασκευαστούν μπανιέρες οποιασδήποτε διαμόρφωσης. Αλλά ακρυλικό και μετά την ψύξη παραμένει αρκετά ευέλικτο και μπορεί να λυγίσει και ακόμη και να σπάσει υπό φορτίο.

Μπάνιο

Ακρυλικά οφέλη:

 • καλό μονωτικό θερμότητας.
 • παραμένει ομαλή και λαμπερή για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • φιλικό προς το περιβάλλον υλικό ·
 • δεν υποστηρίζει την ανάπτυξη βακτηρίων, μυκήτων, μικροοργανισμών,
 • δεν ξεθωριάζει με το χρόνο.
 • εύκολο στη φροντίδα.

Μπάνιο

Μειονεκτήματα ακρυλικών λουτρών:

 • η επικάλυψή τους μπορεί να καταστραφεί εύκολα.
 • η εγκατάσταση απαιτεί ένα επιπλέον πλαίσιο.
 • με κόστος δεν ανήκουν σε φτηνά υδραυλικά.

Μπάνιο

Συστάσεις για επιλογή:

 1. Μάθετε ποιος είναι ο κατασκευαστής της αγαπημένης σας ακρυλικής μπανιέρας. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μια χαμηλή τιμή συνήθως συμβαίνει με τέτοια προϊόντα κακής ποιότητας.
 2. Ρωτήστε ποιο πάχος έχει η ακρυλική επικάλυψη - η αντοχή του λουτρού εξαρτάται από αυτό. Πολύ παχύ ακρυλικό (οκτώ χιλιοστά ή περισσότερο) είναι δαπανηρό, οπότε αν σας προσφέρεται ένα φθηνό ακρυλικό λουτρό, πιθανότατα είναι κατασκευασμένο από πλαστικό πολλαπλών στρώσεων.
 3. Καλή ακρυλική χιονάτη, γυαλιστερή και λαμπερή. Εάν υπάρχουν τραχύτητα, λεκέδες, γρατζουνιές στους τοίχους, τότε έχετε συναντήσει ένα ψεύτικο.
 4. Ελέγξτε την πλευρά του λουτρού. Προσδιορίστε πόσα επίπεδα είναι ορατά. Ένα ποιοτικό λουτρό πρέπει να έχει μόνο δύο στρώματα (ένα από τα ακρυλικά, και το δεύτερο από την πολυουρεθάνη). Εάν υπάρχουν περισσότερα, τότε είναι καλύτερα να αρνηθείτε την αγορά.
 5. Ελέγξτε πόσο ανθεκτικό είναι το λουτρό πιέζοντας το κάτω μέρος της μπανιέρας με το χέρι σας. Μια πραγματική ακρυλική μπανιέρα δεν θα λυγίσει και μια πλαστική θα κάμπτεται όταν πιεστεί.

Μπάνιο

Πώς να επιλέξετε μια μπανιέρα από χυτοσίδηρο;

Οι σωληνοειδείς σωληνώσεις από σμάλτο είναι εύκολο να καθαριστούν και διατηρούν τη θερμότητα καλά. Κατά την επιλογή μιας μπανιέρας από χυτοσίδηρο, πρέπει να ληφθούν υπόψη διάφορες παράμετροι.

Σμάλτο ποιότητας

Ρωγμές, τσιπς, αποφλοιώσεις, ανομοιόμορφο πάχος επικάλυψης σμάλτου, μουτζούρες, περιοχές με διαφορές χρώματος δεν επιτρέπονται.

Πάχος τοίχου

Το πάχος τους δεν πρέπει να είναι μικρότερο από πέντε χιλιοστά.

Ποιότητα χύτευσης

Στο εξωτερικό μέρος του λουτρού δεν πρέπει να υπάρχουν εξογκώματα, τσιπς και αυξημένη τραχύτητα.

Μπάνιο

Η εξωτερική επιφάνεια του λουτρού

Πρέπει να είναι επικαλυμμένη με σκόνη. Αυτό παρέχει πρόσθετη προστασία από τη διάβρωση, δίνει αισθητική εμφάνιση και απλοποιεί τη συντήρηση.

Πώς να επιλέξετε ένα λουτρό χάλυβα;

Το χαλύβδινο λουτρό από ορισμένες απόψεις δεν είναι κατώτερο από τους δύο τύπους παρόμοιων προϊόντων που περιγράφηκαν παραπάνω και μάλιστα μερικές φορές τα ξεπερνά, αφού έχει χαμηλό κόστος, έχει πολύ μεγάλη αντοχή, το βάρος του λουτρού χάλυβα το καθιστά εύκολο στη μεταφορά και εγκατάσταση στη θέση του. Οι χαλύβδινες μπανιέρες είναι εξαιρετικά ανθεκτικά προϊόντα, υπάρχει μεγάλη ποικιλία τέτοιων προϊόντων, τα οποία ποικίλλουν σημαντικά σε μέγεθος και σχήμα.

Μπάνιο

Ανάμεσα στα μειονεκτήματα μπορεί να παρατηρηθεί υψηλή θερμική αγωγιμότητα και έλλειψη ηχομόνωσης.

Κατά την επιλογή λουτρού χάλυβα, συνιστάται να εξετάσετε:

 • Πάχος τοίχου. Ένα ποιοτικό λουτρό το έχει από τέσσερα χιλιοστά.
 • Εμφάνιση του προϊόντος. Η επιφάνεια του θα πρέπει να είναι ομαλή και ομοιόμορφη, χωρίς εξογκώματα ή κοιλότητες που δεν παρέχονται από το σχέδιο.
 • Συνθήκη σμάλτου. Εάν το λουτρό χάλυβα έχει τέτοια επικάλυψη, τότε δεν θα πρέπει να έχει μουτζούρες, τσιπς ή άλλα ελαττώματα.

Μπάνιο

Πώς να επιλέξετε ένα ζεστό μπανιέρα;

Σήμερα το ζεστό μπανιέρα ξεκινάει ήδη από την κατηγορία των πολυτελών υδραυλικών εγκαταστάσεων - σήμερα μπορεί να αγοραστεί σε πολύ προσιτή τιμή.

Στην πώληση υπάρχουν παρόμοια προϊόντα εξοπλισμένα με υδρομασάζ, μασάζ αέρα, μασάζ πλάτης, συνδυασμένο σύστημα.

Μπάνιο

Η υδρομασάζ εκτελείται χρησιμοποιώντας ένα ρεύμα νερού, επιταχύνεται με φυγοκεντρική αντλία και εκκενώνεται μέσω συμβατικών ακροφυσίων υδρομασάζ ή ειδικά σχεδιασμένο για σπονδυλικό μασάζ.

Έχοντας ζητήσει να επιλέξετε μια μπανιέρα με υδρομασάζ, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι συχνά ο σχεδιασμός των ακροφυσίων σε τέτοια προϊόντα επιλέγεται έτσι ώστε ένα πίδακα νερού που αναδύεται υπό πίεση να συλλαμβάνει επίσης αέρα. Στην περίπτωση αυτή, τόσο το νερό όσο και το μασάζ αέρα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα. Ως εκ τούτου, αυτός ο τύπος ζεστού νερού είναι πιο δημοφιλής στους καταναλωτές σήμερα.

Μπάνιο

Πώς να επιλέξετε μια μπανιέρα για ένα μικρό μπάνιο;

Σήμερα είναι πολύ πιθανό να αγοράσετε μια όμορφη και άνετη μπανιέρα μικρών διαστάσεων. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός υδραυλικών αυτού του είδους, το οποίο διαφέρει στο σχεδιασμό, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε μια αγορά που ταιριάζει με το επιλεγμένο στυλ και μπορεί να φιλοξενήσει σε μικρές περιοχές.Απλά πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τη διαδικασία για τη μέτρηση του μεγέθους των προϊόντων αυτών και να υπολογίσετε με ακρίβεια πού πρέπει να είναι, ώστε να ταιριάζουν καλά στο χώρο που τους έχει διατεθεί.

Φυσικά, σε ένα μικρό μπάνιο δεν θα υπάρχει αρκετός χώρος, αλλά θα εκπληρώσει τις κύριες λειτουργίες του. Κατά κανόνα, οι μπανιέρες αυτές δεν έχουν μήκος μεγαλύτερο από 120 εκατοστά και το βάθος τους συνήθως δεν υπερβαίνει τα 85 εκατοστά. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι οι καθιστικές και γωνιακές μπανιέρες, οι οποίες μπορούν να εξοικονομήσουν σημαντικά χώρο σε μικρά μπάνια.

Μπάνιο

Ο αριθμός των διαθέσιμων επιλογών είναι τεράστιος, αλλά ποικίλοι παράγοντες, όπως:

 • διαθέσιμου χώρου για τοποθέτηση.
 • εσωτερικό στυλ?
 • διακόσμηση του διαμερίσματος.
 • την τιμή.

Μπάνιο

Πώς να επιλέξετε ένα γωνιακό μπάνιο;

Η ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι τα γωνιακά λουτρά είναι εγκατεστημένα μόνο για να εξοικονομήσουν χώρο στο μπάνιο δεν είναι απολύτως αληθές. Ένα γωνιακό λουτρό μπορεί να μην είναι πάντα με τη μορφή ενός ισοσκελούς τριγώνου στρογγυλεμένο στη μία πλευρά. Εκτός από τα τριγωνικά μοντέλα, τέτοια μπανιέρες σε σχήμα μπορεί να είναι είτε ασύμμετρα πολυεδρικά είτε ορθογώνια που έχουν είτε μια στρογγυλεμένη είτε μια λοξότμητη γωνία. Υπάρχουν τέτοια προϊόντα τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά. Αλλά μια περίσταση είναι σημαντική: έχουν πάντα δύο πλευρές αμοιβαία κάθετες. Πώς μπορούν να διαφέρουν οι διαφορετικοί τύποι γωνιακών λουτρών;

 1. Διαστάσεις. Στα καταστήματα, οι "τριγωνικές" γωνιακές μπανιέρες μπορούν να αγοραστούν με πλευρές που κυμαίνονται από 90 cm έως 200 cm και "ορθογώνιες" με πλάτος 70-200 cm. Ταυτόχρονα, το ύψος των περισσότερων μοντέλων είναι 45-80 εκατοστά. Τα μικρότερα είναι μόνο λουτρά sitz. Σε μοντέλα μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους, μπορείτε όχι μόνο να καθίσετε, αλλά και να περάσετε.
 2. Μέθοδος εγκατάστασης. Έτσι, για παράδειγμα, γωνιακά λουτρά μπορούν να ενσωματωθούν στο βάθρο και το τοίχο τοποθετημένο στο πάτωμα.
 3. Εξοπλισμός. Γωνιακά λουτρά από την "εξελιγμένη" σειρά μπορούν να έχουν ένα υδρομασάζ, έναν αναμίκτη καταρράκτη και φωτισμό τζετ και μαλακά προσκέφαλα. Αλλά απλά μοντέλα τέτοιων υδραυλικών, που έχουν το μικρότερο μέγεθος, φυσικά δεν υπάρχουν τέτοιες λειτουργίες.

Μπάνιο

Εν κατακλείδι, μπορούμε να πούμε ότι όταν επιλέγουμε μια μπανιέρα για ένα σπίτι, πριν την αγοράσουμε, πρέπει να λάβουμε υπόψη, εκτός από τις επιθυμίες μας, μια πραγματική προσφορά στην αγορά υδραυλικών εγκαταστάσεων στον τόπο κατοικίας μας: τελικά δεν θα πάμε στη μπανιέρα από τη Μόσχα ή την Αγία Σοφία - Πέτερσμπουργκ; Παρά το γεγονός ότι για ορισμένους καταναλωτές αυτό μπορεί να αποδειχθεί μια απολύτως αποδεκτή επιλογή, καθώς και την αγορά ενός ακόμα σπάνια συναντήθηκε στο σπίτι λόγω του υψηλού κόστους του ένα κεραμικό λουτρό.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)