Πώς να επιλέξετε ένα multicooker; Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Τα γλάστρες είναι ήδη σταθερά εγκατεστημένα σε πολλές κουζίνες και εκείνες οι νοικοκυρές και οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν ακόμα αυτή την υπέροχη εφεύρεση στο οπλοστάσιό τους, συχνά σκέφτονται να την αποκτήσουν. Μια αργή κουζίνα έχει πολλές λειτουργίες, είναι σε θέση να μαγειρεύει σχεδόν οποιοδήποτε πιάτο, λειτουργεί σαν διπλό λέβητα, μηχανή ψωμιού και ακόμη και παρασκευαστής γιαουρτιού.

Αργή κουζίνα

Η επιλογή ενός multicooker μπορεί να γίνει ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα, καθώς η αγορά προσφέρει μια τεράστια ποικιλία μαρκών και μοντέλων σε διάφορες κατηγορίες τιμών. Μια ευρεία επιλογή συχνά προκαλεί σύγχυση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πριν την αγορά είναι τόσο σημαντικό να μελετήσετε τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του multicooker προκειμένου να κάνετε τη σωστή επιλογή και να επιδοθείτε σε όλη την οικογένεια με νόστιμα, υγιεινά και ποικίλα πιάτα.

Αργή κουζίνα

Πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή;

Κατά κανόνα, οι προσδοκίες διαφέρουν ελαφρώς από την πραγματικότητα. Όλα λόγω προγραμμάτων μάρκετινγκ που παρουσιάζουν το προϊόν σε εντελώς διαφορετικό φως. Μια αργή κουζίνα δεν είναι κάτι μαγικό και μαγικό, δεν είναι ικανό να μούχλα ή να κόβει ντομάτες. Με τεχνικές παραμέτρους, αυτή η συσκευή μπορεί να περιγραφεί περισσότερο ως ηλεκτρική κάβα, η οποία έχει αρκετά βασικά στοιχεία:

 • μπολ με αντιολισθητική επικάλυψη.
 • στοιχείο θέρμανσης.
 • αισθητήρας θερμοκρασίας;
 • Έλεγχος θέρμανσης.
 • θερμομονωτικό σώμα (από πλαστικό ή μέταλλο).

Μια βραδεία κουζίνα είναι μια σχετικά πρόσφατη ιαπωνική εφεύρεση. Το γεγονός είναι ότι οι Ιάπωνες προγραμματιστές απλώς προσάρμοσαν τη δική τους κουζίνα με ρύζι στην ευρωπαϊκή αγορά. Η συσκευή ήταν τόσο επιτυχημένη που γρήγορα κέρδισε δημοτικότητα και κατέλαβε την αγορά. Η πρώτη ήταν η Panasonic, η οποία εξακολουθεί να είναι στην κορυφή των 10 καλύτερων κατασκευαστών.

Αργή κουζίνα

Κύρια χαρακτηριστικά του multicooker

Για να καταλάβετε ποιο multicooker είναι καλύτερο να επιλέξετε, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά με τα οποία διαφέρουν τα διαφορετικά μοντέλα.

Αργή κουζίνα

Όγκος δοχείου

Αυτός είναι ο πρώτος δείκτης στον οποίο θα πρέπει να δώσετε προσοχή, καθώς επηρεάζει άμεσα την κατανάλωση ενέργειας, καθώς και τη συμπαγή και κινητική της συσκευής. Υπάρχουν μοντέλα που έχουν όγκο 2 λίτρων και 10.

Κατά την επιλογή του όγκου του μπολ, θα πρέπει να εξετάσετε τον αριθμό των ατόμων στην οικογένεια. Έτσι για ένα άτομο, η καλύτερη επιλογή θα ήταν να αγοράσει ένα μοντέλο τριών λίτρων, και για μια οικογένεια 3 ατόμων, θα κάνει ένα μπολ 5 λίτρων ή περισσότερο. Όλα εξαρτώνται από τη συχνότητα του μαγειρέματος και την ένταση χρήσης του multicooker.

Ισχύς

Συχνά ο δείκτης αυτός υπερεκτιμάται σε μεγάλο βαθμό, καθώς η διαφορά στη δύναμη των διαφορετικών μοντέλων multicookers επηρεάζει τον χρόνο μαγειρέματος με διαφορά αρκετών λεπτών. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τον βαθμό τηγανίσματος των τροφίμων.

Αργή κουζίνα

Η σημασία της επιλογής ισχύος είναι η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται. Το πιο βέλτιστο θεωρείται μοντέλο με ισχύ 900 βατ. Σε σύγκριση με τις ηλεκτρικές σόμπες καταναλώνουν 2 φορές λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. Ωστόσο, υπάρχουν μοντέλα με ισχύ 2300 Watt. Η ταχύτητα ψησίματος αυξάνεται κατά αρκετά λεπτά και η κατανάλωση ενέργειας - 2 φορές. Για οικιακή χρήση, τα μοντέλα με ισχύ από 700 έως 900 W είναι κατάλληλα.

Κάλυψη μπολ

Τα πολυμηχανήματα είναι τόσο βολικά, χάρη στον ειδικό ψεκασμό του μπολ, ο οποίος εμποδίζει την καύση του φαγητού. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες συμβουλές για την επιλογή ενός multicooker.

Αργή κουζίνα

Η εσωτερική επίστρωση αποτελείται συνήθως από τεφλόν ή κεραμικό υλικό. Ο καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η επιλογή πρέπει να γίνει με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις.

Το τεφλόν είναι ένα πιο ανθεκτικό υλικό, αλλά απαιτεί προσεκτική φροντίδα.

Για ένα πολυτελές τεφλόν, θα χρειαστείτε ειδικά αξεσουάρ σιλικόνης, καθώς άλλο υλικό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην επικάλυψη. Η φροντίδα για κεραμικά είναι πολύ πιο εύκολη, δεν φοβάται τις γρατζουνιές, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να εμφανιστούν τσιπς από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Αργή κουζίνα

Τύπος διαχείρισης

Αυτός ο δείκτης επιλέγεται επίσης ξεχωριστά, ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις. Υπάρχουν πολυάριθμα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά και ελέγχονται από:

 • περιστροφικοί μοχλοί θερμοκρασίας και λειτουργίας.
 • Οθόνη LCD
 • Ενδείξεις LED
 • κουμπιά
 • οθόνες αφής.

Ορισμένοι διαχειριστές πολυμέσων έχουν ενσωματωμένο Wi-Fi, με τον οποίο η συσκευή μπορεί να συνδεθεί σε ένα smartphone και να ελέγχεται εξ αποστάσεως. Αυτό το πρόγραμμα σας επιτρέπει επίσης να παρακολουθείτε την ετοιμότητα του πιάτου από απόσταση.

Αργή κουζίνα

Ποικιλία προγραμμάτων

Επιλέγοντας ένα μοντέλο multicooker, η ποικιλία των προγραμμάτων πρέπει να γίνει ένας βασικός παράγοντας, είναι αυτός που θέτει το βασικό κόστος. Μια πρόσθετη φόρτιση θα απαιτήσει μια μηχανή πίεσης ή μια λειτουργία παρασκευαστή γιαουρτιού.

Τα κύρια προγράμματα που έχει κάθε πολυ-μαγειρέματος είναι 4 τρόποι: το ψήσιμο, το ατμό, το μαγείρεμα και το stewing.

Το καλύτερο μοντέλο για οικιακή και τακτική χρήση θα είναι ένα πολυάριθμο, το οποίο διαθέτει πρόσθετες λειτουργίες για τη διατήρηση της θερμοκρασίας, την καθυστερημένη εκκίνηση και τη λειτουργία πολλαπλών μαγειρέματος. Σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τις δικές σας συνταγές, ρυθμίζοντας χειροκίνητα τη θερμοκρασία και τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Θερμοσίφωνες και σύστημα προστασίας

Επίσης, δώστε προσοχή όταν επιλέγετε ένα multicooker για τον τύπο των θερμαντήρων. Στις πιο απλές και πιο οικονομικές επιλογές, εγκαθίσταται θερμικός θερμαντήρας. Βρίσκεται κάτω και παίρνει κάποιο χρόνο για να προθερμανθεί.

Αργή κουζίνα

Μια πιο ακριβή, αλλά και ταχύτερη επιλογή θα είναι ένας επαγωγικός θερμαντήρας, ο οποίος αποκτά θερμοκρασία σε λίγα δευτερόλεπτα. Σε τέτοια μοντέλα, οι θερμαντήρες βρίσκονται όχι μόνο από κάτω, αλλά και γύρω από την περίμετρο, πράγμα που εξασφαλίζει ομοιόμορφη θέρμανση ολόκληρης της λεκάνης και των περιεχομένων της.

Σε μια πιο ακριβή κατηγορία τιμών είναι crock-pots με ένα 3D θερμάστρα. Εάν δεν έχετε αποφασίσει ακόμη ποιο πολυ-μαγαζί να επιλέξει, τότε ένα μοντέλο με ένα τέτοιο σύστημα θέρμανσης αξίζει τα χρήματα. Σε αντίθεση με το σύστημα επαγωγής, το 3D διαθέτει επιπλέον θερμαντήρα στο κάλυμμα της συσκευής, πράγμα που εξασφαλίζει την πιο ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας.

Αργή κουζίνα

Μια άλλη ιδιότητα που θα πρέπει να έχει η επιλεγμένη συσκευή είναι ένας υψηλός βαθμός προστασίας. Το μαγείρεμα δεν απαιτεί τη συνεχή παρουσία ενός ατόμου, οπότε η αργή κουζίνα συχνά αφήνεται απενεργοποιημένη. Για να είστε σίγουροι για τη δική σας ασφάλεια, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το πολυκλέπτης διαθέτει σύστημα προστασίας δύο επιπέδων:

 • Ο αισθητήρας θερμοκρασίας σβήνει τη συσκευή όταν ξεπεραστεί η ρυθμισμένη θερμοκρασία.
 • Μια ασφάλεια αποσυνδέει τη συσκευή από το δίκτυο σε περίπτωση δυσλειτουργίας, γεγονός που εξαλείφει τη δυνατότητα υπερθέρμανσης της συσκευής.

Αργή κουζίνα

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Αφού αποφασίσετε για τις παραμέτρους του επιθυμητού μοντέλου, θα πρέπει να λάβετε υπ 'όψιν τον σχεδιασμό και το μέγεθος του, επειδή ο σκεύος μπορεί να χωρέσει πολύ χώρο στην κουζίνα, οπότε ο σχεδιασμός του πρέπει να ταιριάζει στο γενικό σχεδιασμό του δωματίου και να είναι αρκετά λειτουργικός ώστε να κάνει τη συσκευή όσο το δυνατόν πιο άνετη.

Η παρουσία επιπρόσθετων προγραμμάτων μπορεί επίσης να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, καθώς θα κάνει τη διατροφή πιο ποικιλόμορφη. Για να γίνει αυτό, το κιτ πρέπει να συνοδεύεται από ένα ειδικό βιβλίο με συνταγές. Θα βοηθήσει στην προσαρμογή του καθεστώτος θερμοκρασίας και θα σας εξοικονομήσει από την αναζήτηση ρυθμίσεων στο δίκτυο.

Αργή κουζίνα

Τα προαιρετικά αξεσουάρ παίζουν επίσης ρόλο στον τρόπο επιλογής ενός multicooker για το σπίτι. Είναι καλύτερο εάν το κιτ περιλαμβάνει δοχεία μέτρησης, ειδικά πλαστικά κουτάλια, πλέγμα για λειτουργία διπλού λέβητα. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ξεχωριστά "ζαμπόν", γυαλιά για την παρασκευή γιαουρτιού και ένα καλάθι για βαθύ λίπος.

Όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να αντικατασταθούν με νέα, καθώς είναι κατάλληλα για σχεδόν όλα τα μοντέλα που πωλούνται. Θα είναι πιο δύσκολο να αντικαταστήσετε το μπολ εάν έχει υποστεί ζημιά. Είναι πιο εύκολο να αγοράσετε μια νέα αργή κουζίνα, αντί να ψάχνετε για ένα μπολ αντικατάστασης.

Εταιρείες και εμπορικά σήματα

Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές οικιακών συσκευών έχουν διάφορα μοντέλα multicooker, αφού αυτή η συσκευή είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των νοικοκυρών και των ανδρών. Η απάντηση στο ερώτημα σε ποια εταιρεία να επιλέξει ένα multicooker εξαρτάται από την κατηγορία τιμών της συσκευής.

Η εταιρεία Redmond θεωρείται η πιο δημοφιλής στην αγορά, καθώς τα μοντέλα της είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργικά με αρκετά χαμηλό κόστος. Μια καλή αργή κουζίνα αυτής της μάρκας θα κοστίσει περίπου 5 χιλιάδες ρούβλια.

Μια άλλη επιλογή για έναν προϋπολογισμό multicooker θα είναι ένα μοντέλο από την εταιρεία Polaris. Το κόστος της κυμαίνεται επίσης γύρω στις 5.000. Εδώ μπορείτε να βρείτε κεραμικά κύπελλα και λειτουργία θέρμανσης 3D.

Αργή κουζίνα

Τα 3 πιο φθηνά μοντέλα περιλαμβάνουν επίσης μια αργή κουζίνα από τη Philips. Έχει συνδυασμένες λειτουργίες και θεωρείται μάλλον κουζίνα ψησίματος πίεσης, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι κατώτερη από τα παραπάνω μοντέλα.

Ένα κλασικό μπορεί να θεωρηθεί συσκευή από την Panasonic. Σχεδόν όλα τα μοντέλα αυτής της μάρκας έχουν μια βολική οθόνη και ένα διαισθητικό σύστημα ελέγχου. Σε αυτό το μοντέλο, λιγότερο από 4 λίτρα δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο στην κουζίνα. Έχουν επίσης αρκετά χαμηλό κόστος: περίπου 3-4 χιλιάδες ρούβλια και σε καμία περίπτωση δεν είναι κατώτερα από τα ακριβότερα μοντέλα.

Αργή κουζίνα

Δυστυχώς, δεν υπάρχει σαφής απάντηση σχετικά με τον τρόπο επιλογής ενός multicooker. Όλα εξαρτώνται από τις ατομικές προτιμήσεις και τις απαιτήσεις του αγοραστή. Τα κυριότερα σημεία πρέπει να περιλαμβάνουν:

 • βέλτιστη ένταση.
 • μέση ισχύ.
 • μικρό μέγεθος.

Μην ακολουθήσετε το προβάδισμα των εμπόρων και αποκτήσετε περιττές και άχρηστες λειτουργίες για πολλά χρήματα απλά επειδή διαφημίζονται. Πρέπει να καταλάβετε τι να περιμένετε από ένα συγκεκριμένο μοντέλο και να το επιλέξετε σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τον προϋπολογισμό σας. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι ένα μοντέλο αξίας 15.000 ρούβλια θα λειτουργήσει περισσότερο και καλύτερα από το αντίστοιχο, το οποίο θα κοστίσει 3 φορές φθηνότερα.

Αργή κουζίνα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)