Πώς να πλύνετε ένα μπάνιο: λευκή επιστροφή

Αδικαιολόγητα πολύς χρόνος δαπανάται μερικές φορές για τον καθαρισμό του σπιτιού. Οι γυναίκες αναγκάζονται να εργάζονται όλη την εβδομάδα, το σαββατοκύριακο να υποπίπτουν, να πλένουν τα πατώματα και να τρίβουν το λουτρό. Ως εκ τούτου, πολλές κυρίες έχουν μια λογική ερώτηση - υπάρχουν τρόποι για να πλύνετε γρήγορα και εύκολα ένα λουτρό έτσι ώστε να λάμπει. Σε αυτό το ερώτημα μπορεί να δοθεί καταφατική απάντηση - στο άρθρο θα εξετάσουμε πώς να πλύνετε ένα μπάνιο χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια εγχώρια διορθωτικά μέτρα.

Διαδικασία πλυσίματος μπάνιου

Είδη ρύπανσης

Τι πρέπει να αντιμετωπίσετε όταν πλένετε ένα κανονικό λουτρό:

  • Mold. Εμφανίζεται σε εκείνους τους χώρους όπου είναι υγρός και δροσερός.
  • Μύκητας. Η μαύρη ενοχλητική πλάκα δεν χτυπά την ίδια την επιφάνεια της μπανιέρας, αλλά οι αρμοί εκεί που η δομή ενώνει τον τοίχο.
  • Σκουριά. Εμφανίζεται λόγω ύδατος χαμηλής ποιότητας που ρέει από τη βρύση. Οι σωλήνες που δεν έχουν αντικατασταθεί για πολλά χρόνια έχουν ήδη σκουριές αρκετά μέσα. Εννοείται ότι αυτή η σκουριά εισέρχεται στα διαμερίσματά μας με νερό.
  • Επικάλυψη με ασβέστη. Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη και πιο κοινή μορφή ρύπανσης. Εμφανίζεται λόγω του γεγονότος ότι το νερό της βρύσης περιέχει ένα δίκαιο ποσό ασβέστη. Στις περιοχές και τις περιοχές της χώρας μας, όπου υπάρχει μαλακό νερό με χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Πλένοντας μια βρύση μπάνιου

Τι να πλύνετε

Εξετάστε τις απλούστερες και αποτελεσματικότερες μεθόδους για να φέρετε το λουτρό σε λαμπρή κατάσταση.

Λευκότητα

Αυτό το φθηνό εργαλείο είναι ένας γνωστός μαχητής για την καθαριότητα των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Ένα καθαρό υγρό με έντονη οσμή λευκαντικών χρησιμοποιήθηκε και από τις μητέρες και τις γιαγιάδες μας που ζούσαν στη σοβιετική εποχή. Στην πραγματικότητα, η λευκότητα αραιώνεται με νερό και προετοιμάζεται για χρήση με χλωρίνη. Σκοτώνει όλους τους μικροοργανισμούς επί τόπου, λεύγει την επιφάνεια του λουτρού.

Ένα πλαστικό λουτρό δεν καθαρίζεται με λευκότητα, αφού το λευκαντικό είναι ικανό να διαλύσει ακρυλικές επιφάνειες. Ένα άλλο μειονέκτημα της λευκότητας είναι ότι είναι ένα μάλλον καυστικό και επιθετικό υγρό με δυσάρεστη οσμή. Πλεονεκτήματα: χαμηλό κόστος και αποτελεσματικότητα.

Οξέα

Αυτά τα εργαλεία κάνουν εξαιρετική δουλειά με βαριές προσμίξεις - σκουριά και πλάκα. Οξικό, υδροχλωρικό, οξαλικό ή κιτρικό οξύ μπορεί να φέρει οποιοδήποτε λουτρό σε λάμψη. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα ασφαλείας και, βεβαίως, να μην καθαρίζονται ακρυλικές μπανιέρες με όξινες ενώσεις.

Κιτρικό οξύ

Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της πλάκας από την επιφάνεια του λουτρού. Φυσικά, δεν συμπυκνωμένο κιτρικό οξύ, αλλά η λύση του χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του λουτρού. Και δεν πρέπει να χαλάσετε πραγματικά λεμόνια γι 'αυτό - αγοράστε μόνο τεχνητή σκόνη κιτρικού οξέος, η οποία πωλείται στα τμήματα ζαχαροπλαστικής.

Το οξύ διαλύεται σε νερό - 1 σακουλάκι ανά 300 γραμμάρια υγρού - και το προκύπτον διάλυμα εφαρμόζεται στην επιφάνεια του λουτρού. Τότε πρέπει να δώσετε χρόνο για να λειτουργήσει το εργαλείο. Συνήθως 15 λεπτά είναι αρκετά για αυτό. Μετά από αυτό, πρέπει να σκουπίσετε την επιφάνεια του μπάνιου με ένα σφουγγάρι, στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

  • Ξεπλύνετε προσεκτικά την επιφάνεια μετά από επεξεργασία με κιτρικό οξύ, ώστε να μην παραμείνει. Διαφορετικά, το οξύ μπορεί να αρχίσει να διαβρώνει το σμάλτο.
  • Το κιτρικό οξύ είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία των νεροχύτη και τουαλέτας, απομακρύνοντας πλήρως την πλάκα από κάθε υδραυλικό.
  • Θυμηθείτε να φοράτε γάντια όταν χειρίζεστε αυτό το καυστικό υγρό.

Domestos

Ένας γνωστός αντι-πλάκας και παράγοντας σκουριάς που εμφανίζεται στις υδραυλικές εγκαταστάσεις.Το προϊόν είναι ασφαλές και συνιστάται από υπηρεσίες υγιεινής για οικιακή χρήση. Κατάλληλο για καθαρισμό ακρυλικών επιφανειών.

Ξίδι και σόδα

Ο συνδυασμός αυτών των ουσιών που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα είναι θανατηφόρος για τον μύκητα. Είναι απαραίτητο να εφαρμόζετε μέσα στη διαλυμένη κατάσταση, βάζοντας γάντια. Τα φτηνά προϊόντα οικιακής χρήσης καθαρίζουν επίσης απόλυτα την παλιά σκουριά.

Καθαρισμός της βρύσης του μπάνιου

Σμαλτωμένα λουτρά

Τέτοιες μπανιέρες βρίσκονται συχνότερα στα διαμερίσματά μας. Είναι φθηνές, αυτή είναι η βασική επιλογή που εγκαθίσταται κατά τη διάρκεια της κατασκευής σε όλα τα διαμερίσματα με τυπικό προϋπολογισμό. Τις περισσότερες φορές, μια βάση σιδήρου ή χάλυβα είναι κρυμμένη κάτω από το σμάλτο. Το Topcoat απαιτεί λεπτομερή καθαρισμό και φροντίδα. Το σμάλτο γρήγορα εξασθενεί και χάνει την αρχική του στιλπνότητα.

Για να σκουπίσετε αποτελεσματικά το λουστραρισμένο λουτρό από λεκέδες και πλάκες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λευκή διαλυμένη στο νερό - αυτό το εργαλείο θα αντιμετωπίσει ακόμη και με σοβαρή ρύπανση. Εάν η ρύπανση είναι πολύ ισχυρή, τότε σε αυτή την περίπτωση, χωρίς μέσα που περιέχουν οξέα, δεν μπορεί να κάνει.

Για να καθαρίσετε τις εμαγιέ επιφάνειες, χρησιμοποιήστε ένα σκληρό σφουγγάρι αφρού που δεν περιέχει μεταλλικά ένθετα. Είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείτε πλαστικά πολύ σκληρά σφουγγάρια - μπορεί να γρατσουνίσουν το σμάλτο, πράγμα που θα προκαλέσει την επακόλουθη ταχεία συσσώρευση βρώμικης επίστρωσης στην επιφάνεια.

Οι λειαντικές σκόνες μπορούν να καθαρίσουν καλά την επισμαλτωμένη επιφάνεια, αλλά να τις γρατσουνίσουν πολύ. Στις αυλακώσεις που απομένουν μετά από ένα τέτοιο καθαρισμό, τότε η βρωμιά θα διεισδύσει πολύ γρήγορα ξανά. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να καθαρίσετε τις εμαγιέ επιφάνειες με υγρά προϊόντα.

Καθαρό μπάνιο στο εσωτερικό

Ακρυλικό λουτρό

Η σύγχρονη επιστήμη αναπτύσσεται γρήγορα. Για πολλά χρόνια, οι ακρυλικές μπανιέρες είναι παρούσες στην καθημερινή μας ζωή - φωτεινό και άνετο. Το ακρυλικό είναι καλό που μπορείτε να του δώσετε οποιοδήποτε σχήμα, έτσι ώστε το ακρυλικό λουτρό μπορεί να είναι οτιδήποτε - στρογγυλό, οβάλ και ακόμη και με ραβδώσεις. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν τις κλασικές οβάλ μπανιέρες, αφού το μέγεθος και το σχήμα των λουτρών για όλους είναι σχεδόν στάνταρ.

Πώς και πώς να καθαρίσετε την ακρυλική επιφάνεια, σκεφτείτε.

Το ακρυλικό δεν ανέχεται σκληρά λειαντικά. Ξεχάστε τη σκόνη, ακόμα και το πλύσιμο και την έντονη τριβή αν έχετε πλαστικό λουτρό. Τρίψτε το ακρυλικό λουτρό με pemolux και πηγαίνετε με μια άλλη σκόνη καθαρισμού, γρατζουνίζουμε την επιφάνεια - και στη συνέχεια βρωμιά ξανά εισέρχεται σε αυτές τις αόρατες γρατζουνιές και γρήγορα εγκαθίσταται, προσκολλώντας στην τραχιά επιφάνεια. Ως εκ τούτου, μετά από λειαντικό καθάρισμα, η μπανιέρα θα γίνει παγιδευμένη δύο φορές πιο γρήγορα.

Τι δεν μπορείτε να καθαρίσετε το ακρυλικό λουτρό:

  • Οξέα και αλκάλια.
  • Τα διαλύματα αλκοόλης επίσης δεν είναι κατάλληλα.
  • Η αμμωνία και το χλώριο είναι εχθροί μιας ευαίσθητης πλαστικής επιφάνειας.

Τα προϊόντα που περιέχουν καυστικά συστατικά - αλκάλια και επιθετικά οξέα - δεν είναι επίσης κατάλληλα στην περίπτωση αυτή. Μην καθαρίζετε την ακρυλική μπανιέρα και τη δημοφιλή λευκότητα. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη σύνθεση: διαλύστε λίγο λευκότητα στο νερό και προσθέστε υγρό σαπούνι ή σαμπουάν. Με αυτή τη σύνθεση είναι απαραίτητο να καθαρίσετε μια λεπτή ακρυλική επιφάνεια. Σε αυτή την περίπτωση, ο σπόγγος πρέπει να είναι κανονικός αφρός, και όχι άκαμπτος.

Εκτός από το υγρό σαπούνι, η σκόνη πλύσης μπορεί να αραιωθεί σε ζεστό νερό, και με αυτό το διάλυμα για τον καθαρισμό της πλαστικής επιφάνειας. Προσπαθήστε να κρατήσετε τη λύση αρκετά συγκεντρωμένη, όχι αδύναμη.

Ακρυλικό λουτρό

Συμβουλές

Χρήσιμες συστάσεις για τις νοικοκυρές να καθαρίζουν σωστά το μπάνιο.

Σας συμβουλεύουμε να είστε προσεκτικοί όταν εργάζεστε με επιθετικά χημικά, ειδικά αν περιέχουν οξέα. Μην ξεχνάτε τα γάντια από καουτσούκ όταν εργάζεστε με οξύ και σχετικά με τους αναπνευστήρες όταν χειρίζεστε χαλαρά σκόνες. Μην ακουμπείτε κοντά στο λουτρό · εάν είναι δυνατόν, μην εισπνέετε τη σκόνη που επιπλέει στον αέρα. Ένα χημικό κάψιμο των πνευμόνων είναι κάτι που φαίνεται απομακρυσμένο από εμάς, ωστόσο είναι αρκετά πραγματικό.

Αφού καθαρίσετε το μπάνιο σας, συνιστάται να το σκουπίζετε με μια πετσέτα ή μαλακό πανί.Σε αυτή την περίπτωση, οι ασβεστολιθικές αποθέσεις δεν μπορούν να επαναταχθούν γρήγορα στην επιφάνεια.

Εκτός από τον γενικό καθαρισμό μία ή δύο φορές το μήνα, προσπαθώντας να καθαρίσετε ήδη επιμελώς μολυσμένη επιφάνεια, είναι προτιμότερο να περάσετε αρκετά λεπτά καθημερινά το πλύσιμο του μπάνιου. Δηλαδή, μετά από κάθε πλύσιμο ή επίσκεψη στο ντους, συνιστάται να σκουπίζετε την επιφάνεια της μπανιέρας - στην περίπτωση αυτή, μπορεί να μην χρειαστεί ένας γενικός καθαρισμός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και το επάνω κάλυμμα του λουτρού θα διαρκέσει πολύ περισσότερο χωρίς ζημιές και τσιπς.

Λευκή γωνιακή μπανιέρα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)