Πώς να εγκαταστήσετε το μίξερ: επαγγελματικές συμβουλές

Το ζήτημα του τρόπου τοποθέτησης του μίκτη, γίνεται σημαντικό σε περίπτωση μείζονος ανακαίνισης ή αποτυχίας του παλαιού εξοπλισμού υδραυλικών εγκαταστάσεων. Φυσικά, η απλούστερη λύση είναι να καλέσετε έναν υδραυλικό, ο οποίος θα εκτελεί γρήγορα και αποτελεσματικά το έργο, αλλά τα οικονομικά δεν σας επιτρέπουν πάντοτε να κάνετε κάτι τέτοιο και σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει μια τέτοια κατάσταση, ώστε η λύση στο πρόβλημα είναι απλώς αδύνατη να αναβληθεί. Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα είναι το σκισμένο νήμα στο μίξερ, το οποίο οδηγεί σε διαρροές και πλημμύρες των γειτόνων. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα θέματα που σχετίζονται με την εγκατάσταση των βαλβίδων στο μπάνιο και την κουζίνα.

Εγκατάσταση της βρύσης στο νεροχύτη

Η διαδικασία για την εγκατάσταση του μίξερ στο μπάνιο

Στις μπανιέρες από χάλυβα και χυτοσίδηρο, δεν υπάρχουν ανοίγματα για την εγκατάσταση μίκτη και ο σχηματισμός τους είναι μάλλον περίπλοκος, επομένως στα μπάνια οι σωλήνες για ζεστό και κρύο νερό οδηγούνται κατευθείαν στον τοίχο κοντά στο μπάνιο. Στην περίπτωση της χρήσης ακρυλικού λουτρού, είναι δυνατή η τοποθέτηση υδραυλικών εγκαταστάσεων σε αυτό, αλλά θα εξετάσουμε αυτή την επιλογή αργότερα.

Έτσι, θα εξετάσουμε πώς να εγκαταστήσετε ένα μίξερ στο μπάνιο εάν οι έξοδοι των σωλήνων νερού βρίσκονται στον τοίχο. Η διαδικασία περιλαμβάνει διάφορα στάδια:

 1. Πρώτα πρέπει να ελέγξετε τι νήμα έχουν οι εξόδους - εσωτερικές ή εξωτερικές. Εάν το σπείρωμα είναι εξωτερικό, τότε απαιτείται πρόσθετη εγκατάσταση ειδικών συνδέσμων. Κάντε το εύκολο. Αρκεί να τραβήξετε το συρματόσχοινο και να βιδώσετε τον σύνδεσμο σφιχτά σφίγοντάς το με ένα κλειδί.
 2. Εγκατάσταση εκκεντρικών. Έρχονται πλήρεις και διαφέρουν από τους συνηθισμένους συνδέσμους με διαφορετικές διαμέτρους του εξωτερικού σπειρώματος και καμπυλωτό σχήμα. Βιδώνεται σε ένα χιτώνιο ή έξοδο με ένα σπείρωμα μικρότερης διαμέτρου, στο οποίο έχει προηγουμένως τυλιχθεί σύρσιμο. Τα έκκεντρα τοποθετούνται έτσι ώστε να λυγίζουν προς τα πάνω.
 3. Προσαρμογή κλόουν. Σε αυτό το στάδιο, θα πρέπει να τα προσαρμόσετε σύμφωνα με την κεντρική απόσταση του μίκτη. Για να γίνει αυτό, ένα από τα παξιμάδια του αναμίκτη θα πρέπει να βιδωθεί πάνω στο έκκεντρο και να δούμε αν το δεύτερο παξιμάδι ταιριάζει σε άλλο έκκεντρο. Αν όχι, χρησιμοποιήστε το κλειδί για να γυρίσετε προσεκτικά το έκκεντρο, επιτυγχάνοντας σταδιακά την επιθυμητή θέση. Συνιστάται να περιστρέφετε και τα δύο εκκεντρικά ώστε να επιτευχθεί περαιτέρω η οριζόντια θέση του μίκτη.
 4. Τοποθετήστε διακοσμητικά κύπελλα. Ο προμεικτήρας αφαιρείται από τα εκκεντρικά.
 5. Εγκατάσταση μίξερ με τη χρήση παρεχόμενων παρεμβυσμάτων. Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσετε την περιέλιξη εδώ. Εάν η προετοιμασία έγινε σωστά, τότε δεν θα υπάρξουν διαρροές. μερικές φορές αρκεί να σφίξετε τα παξιμάδια με το χέρι. Μην τα σφίξετε πάρα πολύ, καθώς μπορεί να καταστραφεί το παρέμβυσμα ή ακόμα και το παξιμάδι.
 6. Το τελευταίο βήμα είναι να εγκαταστήσετε ένα στόμιο και ένα δοχείο ποτίσματος για ένα ντους, εάν αυτό προβλέπεται στο σχεδιασμό. Αυτό γίνεται χωρίς τη χρήση τυλίγματος.

Μετά την παράδοση των υδραυλικών εγκαταστάσεων, θα πρέπει να ελέγξετε τη στεγανότητα των αρμών και να σφίξετε τα παξιμάδια εάν είναι απαραίτητο.

Εάν δεν ξέρετε πώς να εγκαταστήσετε μια βρύση ντους, τότε η διαδικασία είναι η ίδια. Χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό του είναι οι μικρές διαστάσεις του. Το γεγονός είναι ότι δεν παρέχεται εδώ ένα στόμιο και, κατά συνέπεια, ένας διακόπτης ντους-μπανιέρα.

Η διαδικασία εγκατάστασης του μίξερ στο μπάνιο

Ακρυλικό μίξερ μπάνιου

Σε περίπτωση χρήσης ακρυλικού λουτρού, είναι δυνατή η άμεση τοποθέτηση στην πλευρά του και όχι στον τοίχο. Αυτή η επιλογή είναι προτιμότερη από αισθητική άποψη, καθώς καθίσταται δυνατή η απόκρυψη όλων των επικοινωνιών. Σκεφτείτε πώς να εγκαταστήσετε ένα μίξερ σε ένα ακρυλικό λουτρό.

Για να εργαστείτε χρειάζεστε τα παρακάτω εργαλεία:

 • Ρυθμιζόμενο ή κλειδί αερίου.
 • Τρυπήστε με ένα μύλο της απαιτούμενης διαμέτρου.
 • Hardware. Αν ο μίξερ είναι καινούργιος, τότε πρέπει να συμπεριληφθεί.
 • Σωλήνες Ανάλογα με την παρουσία / απουσία μιας ψυχής, μπορεί να υπάρχουν τρία ή δύο.
 • Κατσαβίδια.

Η διαδικασία εγκατάστασης αποτελείται από διάφορα στάδια:

 1. Επιλέγεται ένα κατάλληλο μέρος για την εγκατάσταση του μίκτη. Εδώ πρέπει να ληφθούν υπόψη διάφοροι παράγοντες - ευκολία στη θέση, δυνατότητα απρόσκοπτης σύνδεσης, πρόσβαση στη συσκευή σε περίπτωση θραύσης για αποσυναρμολόγηση,
 2. Η διάμετρος της απαιτούμενης οπής μετράται και τρυπάται στο λουτρό. Η διάμετρος αναφέρεται ενίοτε στο διαβατήριο προϊόντος.
 3. Μια βρύση με σωλήνες και φλάντζες εισάγεται στη διάτρητη οπή. Με τη βοήθεια των ξηρών καρπών, είναι στερεωμένο στο μπάνιο.
 4. Το σύστημα συνδέεται με σωλήνες.

Εδώ η πιο απλή επιλογή θεωρήθηκε όταν το σώμα του μίξερ είναι ανοιχτό. Εάν δημιουργηθεί μόνο ένα στόμιο, τότε επιπλέον θα χρειαστεί να κόψετε τα ανοίγματα των βαλβίδων, καθώς και μια υποδοχή για μια κεφαλή ντους. Αυτή η επιλογή απαιτεί ακρίβεια, ώστε να μην μπορείτε να κάνετε λάθος κατά την επισήμανση και να μην καταστρέψετε το λουτρό.

Βρύση μπάνιου

Εγκατάσταση βρύσης κουζίνας

Εξετάστε πώς να εγκαταστήσετε ένα μίξερ στην κουζίνα. Τοποθέτηση σε τοίχο σε μοντέρνες κουζίνες είναι εξαιρετικά σπάνιο. Τα υδραυλικά εγκαθίστανται απευθείας στον νεροχύτη, ο οποίος στη συνέχεια στοιβάζεται στο ακουστικό ή συντρίβεται στον πάγκο. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται ειδικοί σωλήνες (eyeliners) για τη σύνδεση με το σύστημα παροχής νερού, το οποίο μερικές φορές χρειάζεται να αγοραστεί επιπλέον.

Κατά την επιλογή των eyeliners, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

 • Το μήκος τους πρέπει να είναι τέτοιο ώστε οι εύκαμπτοι σωλήνες να κάμπτονται ελαφρώς και να μην σπάσουν. Επίσης, μην λαμβάνετε μικρούς σωλήνες εγκατεστημένους από την προφόρτιση. Ένα μήκος 86 cm είναι αρκετό στις περισσότερες περιπτώσεις.
 • Εάν τα παρεχόμενα eyeliners είναι σύντομα, τότε είναι καλύτερο να αγοράσετε καινούργια και να μην τα δημιουργήσετε.
 • Οι εύκαμπτοι σωλήνες σιλικόνης δεν είναι υψηλής ποιότητας, επομένως δεν πρέπει να κάνετε μια επιλογή προς όφελός τους.
 • Τα εύκαμπτα eyeliners είναι ευκολότερα εγκατεστημένα, αλλά είναι λιγότερο αξιόπιστα, επομένως είναι σκόπιμο να τα τοποθετήσετε μαζί με τους γερανούς.
 • Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ότι οι στροφές είναι με παρεμβύσματα.
 • Κατά την αντικατάσταση του παλιού μίκτη, συνιστάται να αλλάξετε τις παλιές κάμψεις.

Μπάνιο νεροχύτη μπάνιου

Εξετάστε πώς να εγκαταστήσετε το μίξερ στην κουζίνα, με τη μορφή μιας μικρής βήμα προς βήμα οδηγίες:

 1. Ο παλιός μίκτης αποσυναρμολογείται και γίνεται προετοιμασία για την εγκατάσταση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει το νερό. Στο κάτω μέρος του νεροχύτη, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα κουρέλι για να αποφύγετε τη ζημιά ή την απώλεια μικρών εξαρτημάτων.
 2. Συναρμολόγηση του μίξερ και εγκατάσταση των ματιών. Οι αναμικτήρες μοχλών είναι πιο συχνά συμπεριλαμβανόμενοι, αλλά οι βρύσες διπλής βαλβίδας θα απαιτούν συναρμολόγηση. Πριν βιδώσετε το eyeliner στο μίξερ, το άκρο του είναι ελαφρώς τυλιγμένο με ταινία FUM. Αφού βιδωθεί το μάτι από τα χέρια, θα πρέπει να σφίξετε με ένα κλειδί. Μην πιέζετε υπερβολικά τη σύνδεση. Υπάρχει μια τρύπα στο κάτω μέρος του μίκτη. Θα πρέπει να βιδώσετε μια καρφίτσα. Ένας δακτύλιος στεγανοποίησης είναι εγκατεστημένος στη βάση.
 3. Εγκατάσταση του μίκτη στο νεροχύτη. Αυτή η διαδικασία γίνεται ευκολότερα όταν ο νεροχύτης δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα. Τα άκρα των εύκαμπτων σωλήνων ωθούνται στην οπή προσγείωσής τους και τοποθετείται ένας αναμικτήρας. Μετά από αυτό, ο δεύτερος δακτύλιος Ο τοποθετείται από κάτω και συνδέεται με ένα πέλμα σε σχήμα πεταλούδας. Είναι ελκυσμένο με ένα παξιμάδι βιδωμένο σε μια φουρκέτα. Εάν ο νεροχύτης είναι ήδη εγκατεστημένος, θα είναι πιο εύκολο να σφίξετε το περικόχλιο με ένα κλειδί σωλήνα.
 4. Οι είσοδοι συνδέονται με σωλήνες με ζεστό και κρύο νερό. Η περιέλιξη δεν απαιτείται εδώ, θα υπάρχουν αρκετοί δακτύλιοι.
 5. Επαλήθευση του έργου.Το κρύο και στη συνέχεια το ζεστό νερό θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πρώτα για να ελέγξετε για διαρροές. Η παρουσία διαρροών μπορεί να υποδηλώνει παραβίαση της ακεραιότητας της σφράγισης.

Χρυσή βρύση μπάνιου

Λεπτές αποχρώσεις και αποχρώσεις εγκατάστασης

Πάνω, εξετάσαμε τον τρόπο σωστής εγκατάστασης του μίξερ στο μπάνιο, αλλά υπάρχουν πολλές αποχρώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

 • Πρώτον, πρέπει να χρησιμοποιήσετε σωστά τη ρυμούλκα. Είναι απαραίτητο να το στρέψετε προς την κατεύθυνση της συστροφής του σπειρώματος, σφιχτά και με κώνο (η βάση του κώνου πρέπει να κατευθύνεται από την εμπρόσθια άκρη του σπειρώματος). Είναι επίσης απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι η ρυμούλκηση δεν είναι τυλιγμένη σε ένα περιστρεφόμενο στρώμα - πρέπει να βρίσκεται μόνο στις αυλακώσεις.
 • Στην περίπτωση της εγκατάστασης του μίξερ μαζί με την αντικατάσταση των σωλήνων, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί εκ των προτέρων το ύψος του μίκτη. Τις περισσότερες φορές είναι 15-20 cm πάνω από την άκρη του λουτρού.

Εγκατάσταση του μίξερ - η διαδικασία δεν είναι πολύ περίπλοκη. Και αν κάνετε τα πάντα σύμφωνα με τις συστάσεις και τους κανόνες εγκατάστασης, τότε αυτός ο εξοπλισμός υγιεινής θα διαρκέσει περισσότερο από ένα χρόνο χωρίς παράπονα.

Ασημένια βρύση στο νεροχύτη του μπάνιου

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)