Πώς να επιλέξετε βρύσες κουζίνας;

Σε αυτό το σημείο, υπάρχουν τόσες πολλές προμήθειες υδραυλικών που μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη η παραλαβή μιας κανονικής βρύσης κουζίνας. Εάν έχετε χάσει το μυαλό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα σχετικά με το ποια βρύση για να επιλέξετε για την κουζίνα είναι καλύτερη, τότε σας προτείνουμε να κάνετε μαζί μας μια μικρή επισκόπηση των διαφορετικών τύπων βρύσες.

Κουζίνα κουζίνας

Κουζίνα κουζίνας

Ποικιλίες υλικών: οι πιο ανθεκτικοί μίκτες

Πριν επιλέξετε εντελώς μια βρύση κουζίνας, πρέπει να εξοικειωθείτε με το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Το υλικό εξαρτάται κυρίως από το πόσο μπορεί να διαρκέσει η συσκευή.

Κουζίνα κουζίνας

Ορείχαλκος και χάλκινος

Εάν ο προϋπολογισμός δεν σας επιτρέπει να αγοράσετε πολύ ακριβά πράγματα για το σπίτι, συνιστούμε να επιλέξετε ένα μοντέλο από ορείχαλκο ή χαλκό, επειδή αυτά τα υλικά είναι γνωστά για την μη έκθεση τους στην επίδραση ενός υγρού μέσου. Αλλά το κύριο πλεονέκτημα των υλικών είναι ο υψηλός βαθμός αντοχής τους στη φθορά. Μεταξύ άλλων, η ορειχάλκινη ή χάλκινη τεχνική φαίνεται απλά εξαιρετική.

Κουζίνα κουζίνας

Κουζίνα κουζίνας

Silumin

Μεταξύ των πιο μοντέλων προϋπολογισμού, αξίζει να επισημανθεί ένα κράμα με βάση το πυρίτιο και το αλουμίνιο, το οποίο ονομάζεται σιλμίνη. Οι βρύσες κουζίνας που κατασκευάζονται από αυτό το υλικό είναι σχετικά μικρές σε κόστος, αλλά δεν διαρκούν πολύ.

Κατά τη διάρκεια της επιλογής, μπορεί να συναντήσετε ένα μοντέλο σιλουμινίου χαμηλής ποιότητας (ως επί το πλείστον, τα σχέδια είναι μπεζ, αλλά άλλα μοντέλα μπορούν επίσης να έχουν μπεζ απόχρωση), επομένως πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά τα προϊόντα πριν αγοράσετε το βάρος - συνήθως οι αναμικτήρες αργιλίου είναι πολύ ελαφροί.

Δεν είναι λιγότερο οικονομική επιλογή τα πολυμερή (πλαστικά) μοντέλα. Ο σχεδιασμός είναι φθηνός και ελαφρύς. Το υλικό είναι καλό κυρίως επειδή δεν εκτίθεται σε δυσμενείς χημικές επιδράσεις. Ωστόσο, οι αναμεικτήρες λόγω της χαμηλής αντοχής του υλικού δεν θα διαρκέσουν πολύ για τους πελάτες τους.

Κουζίνα κουζίνας

Κουζίνα κουζίνας

Κεραμική

Οι κεραμικές βρύσες κουζίνας διακρίνονται από την όμορφη και πολύ εκφραστική τους εμφάνιση, η οποία είναι, φυσικά, το κύριο πλεονέκτημα τους. Συνδυάζονται τέλεια με πέτρινους πάγκους, καθώς και νεροχύτες που βασίζονται σε κεραμικά από πορσελάνη.

Κουζίνα κουζίνας

Όσον αφορά την αξιοπιστία, το υλικό αυτό μπορεί να είναι πολύ κατώτερο από τα κράματα με βάση το μέταλλο και έχει μικρή διάρκεια ζωής.

Αν προτιμάτε κεραμικά μοντέλα, συνιστούμε να αγοράσετε μια βρύση και ένα νεροχύτη σε ένα σετ.

Εάν ο νεροχύτης είναι ήδη στη θέση σας, τότε θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο μίξερ για αυτό με στυλ. Πολύ συχνά σε εξειδικευμένα καταστήματα μπορείτε να βρείτε χρωματιστές βρύσες για την κουζίνα, οπότε ο αγοραστής μπορεί εύκολα να επιλέξει την "σωστή" βρύση για το νεροχύτη του.

Κουζίνα κουζίνας

Χάλυβα

Το πιο πρακτικό και ανθεκτικό είναι βρύσες από ανοξείδωτο χάλυβα. Οι μίξερ που κατασκευάζονται με βάση αυτό το υλικό χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ελαστικότητα και αντοχή σε φυσικές βλάβες, αντοχή στη θερμότητα, καθώς και σχετική χημική αδράνεια. Ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν έχει επιβλαβείς και επικίνδυνες ακαθαρσίες. Το κόστος όμως αυτών των προϊόντων είναι αρκετά υψηλό.

Κουζίνα κουζίνας

Κουζίνα κουζίνας

Πώς να επιλέξετε μια βρύση κουζίνας με βάση τις παραμέτρους του ύψους, του μοχλού και του στόματος;

Τύποι βρύσες κουζίνας:

  • Ο μίκτης διπλού μοχλού για την κουζίνα θεωρείται αυτή τη στιγμή το απλούστερο μοντέλο, ο οποίος έχει μία βρύση και δύο βαλβίδες.
  • Ένα πιο μοντέρνο μοντέλο ονομάζεται μίκτης μονού μοχλού για την κουζίνα. Ο βαθμός έντασης της ροής του νερού, καθώς και η θερμοκρασία του υγρού μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί με το χέρι ή το δάκτυλο.

Τα μοντέλα με μακρύ στόμιο είναι εφοδιασμένα με μοχλό ελέγχου που βρίσκεται στο πλάι του προϊόντος και τα μοντέλα με κοντό στόμιο είναι εξοπλισμένα με σύστημα ελέγχου που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το στόμιο στο πάνω μέρος της δομής.

Κουζίνα κουζίνας

Κάθε μία από αυτές τις επιλογές, όταν αντιμετωπίζεται από άποψη εργονομίας, θεωρείται βολική και πρακτική. Εναπόκειται σε εσάς να επιλέξετε ένα σχέδιο με ένα μακρύ στόμιο ή ένα σύντομο, μερικοί προτιμούν έναν λεπτό ρυθμιστή που μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι, ενώ άλλοι επιλέγουν ένα φαρδύ μοχλό, καθώς ταιριάζει εύκολα στην παλάμη του χεριού σας. Το κύριο πλεονέκτημα του πλευρικού μοχλού είναι ότι το σώμα και το στόμιο μπορούν πάντα να διατηρούν την αρχική τους εμφάνιση. Το καθαριστικό νερού ή αφρού δεν θα αποστραγγιστεί σε αυτά τα δομικά στοιχεία.

Κουζίνα κουζίνας

Η αγορά προσφέρει πολλά προϊόντα που διαθέτουν θερμοστάτη. Μπορείτε να τον ελέγξετε με τη βοήθεια ενός ειδικού αισθητήρα, ο οποίος είναι χτισμένος απευθείας στο σώμα ή στο νεροχύτη. Όταν φέρετε το χέρι σας στον ηλεκτρονικό αισθητήρα, το νερό αρχίζει να χύνεται, έχοντας το επίπεδο θερμοκρασίας που ρυθμίζετε εκ των προτέρων.

Κουζίνα κουζίνας

Προσδιορισμός του βέλτιστου ύψους

Τα στόμια πωλούνται σε δύο ποικιλίες: χαμηλή και υψηλή. Ποιο συγκεκριμένο προϊόν προτιμάτε; Σε αυτή την κατάσταση, όλα εξαρτώνται από το πόσο βαθιά μπορεί να είναι το κύπελλο του ίδιου του νεροχύτη. Ένα μπολ με μικρό βάθος (περίπου 160 χιλιοστά), μαζί με ένα χαμηλό στόμιο, μπορεί να προκαλέσει κάποια ταλαιπωρία όταν πλένετε τα πιάτα με μεγάλες διαστάσεις. Μεταξύ των ελλείψεων της κατασκευής με υψηλό ύψος, το κόστος της ξεχωρίζει, καθώς και η πιθανότητα εμφάνισης πιτσίλιας με πολύ μεγάλη πίεση νερού.

Κουζίνα κουζίνας

Τα υψηλά σχέδια ράβδων ταιριάζουν καλύτερα σε εκείνα τα μπολ που έχουν βάθος 200-205 χιλιοστών. Εάν το επίπεδο βάθους του μπολ είναι περίπου 195 χιλιοστά, τότε ένα μοντέλο με οποιοδήποτε ύψος του στομίου μπορεί να προσεγγίσει παρόμοιο νεροχύτη.

Ένα σημαντικό στοιχείο ενός μίξερ κουζίνας μπορεί να είναι ένα περιστρεφόμενο στόμιο, το οποίο καθιστά δυνατή την εκτροπή ενός ρεύματος νερού στην απαραίτητη κατεύθυνση. Εάν έχετε νεροχύτη με δύο τμήματα στο διαμέρισμά σας, ένα στόμιο αυτού του είδους μπορεί να είναι τόσο απαραίτητο όσο και αρκετά χρήσιμο ταυτόχρονα. Μια ευρεία γωνία στροφής είναι η κύρια εγγύηση για την άνεση της χρήσης του νεροχύτη.

Κουζίνα κουζίνας

Πρόσθετες λειτουργίες

Σήμερα, οι περισσότερες βρύσες κουζίνας έχουν ενσωματωμένο σύστημα φιλτραρίσματος που σας επιτρέπει να παρέχετε πάντα στον ιδιοκτήτη καθαρό πόσιμο νερό.

Κουζίνα κουζίνας

Ορισμένα μοντέρνα μοντέλα διαθέτουν μια βρύση κουζίνας με ένα δοχείο ποτίσματος. Ο εύκαμπτος σωλήνας έχει συνήθως μήκος 70-80 εκατοστά. Ένα τέτοιο σύστημα θα σας δώσει την ευκαιρία να γεμίζετε τα δοχεία και τα ταψιά απευθείας από τη βρύση, τα οποία συνήθως βρίσκονται όχι στον ίδιο τον νεροχύτη, αλλά σε ένα συγκεκριμένο χώρο εργασίας, που είναι αρκετά βολικό καθημερινά. Η βρύση της κουζίνας με το πότισμα μπορεί να έχει ένα πολύ εύκαμπτο σωλήνα που καθιστά τον καθαρισμό του νεροχύτη ακόμη πιο βολικό και ευχάριστο.

Κουζίνα κουζίνας

Στην πώληση τώρα μπορείτε να βρείτε βρύσες αφής για την κουζίνα. Δουλεύουν σύμφωνα με αυτή την αρχή: έφεραν το αντικείμενο - το νερό πήγε, αφαιρέθηκε - το νερό σταμάτησε να ρέει. Ένα τέτοιο σύστημα χαρακτηρίζεται από ένα ορισμένο βαθμό ευκολίας, αλλά το κόστος τέτοιων προϊόντων είναι συνήθως πολύ υψηλό.

Κουζίνα κουζίνας

Χαρακτηριστικά εμφάνισης

Για να κάνετε το νεροχύτη και τη βρύση στην κουζίνα να δείχνει οργανικά όχι μόνο στο χρώμα, αλλά και στο ίδιο το υλικό, θα πρέπει να επιλέξετε αξεσουάρ για πλύσιμο που ανήκουν σε μία μόνο σειρά.

Κουζίνα κουζίνας

Οι βρύσες μπορούν να επιλεγούν σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο στυλ: για μια κουζίνα σε στυλ ρετρό, μπορείτε να επιλέξετε έναν μίκτη μοχλού. Εάν ένα κλασικό ύφος είναι εγγενές στην κουζίνα, τότε ένας κεραμικός ή πλαστικός μίκτης που επιλέξατε θα είναι ακριβώς ο τρόπος.Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία βαλβίδων, που χαρακτηρίζονται από εντελώς διαφορετικές εξωτερικές ιδιότητες, οπότε δεν αξίζει να επικεντρωθούμε σε κάτι συγκεκριμένο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)