Επιλέγοντας ένα λέβητα φυσικού αερίου για μια ιδιωτική κατοικία: τι να ψάξετε

Σήμερα, το φυσικό αέριο θεωρείται δικαίως το πιο οικονομικό είδος καυσίμου. Μετά από όλα, χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τους λογαριασμούς θέρμανσης. Είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα η μεταφορά αερίου όπου ο αυτοκινητόδρομος περνάει πολύ κοντά στο σπίτι. Με την εγκατάσταση ενός λέβητα αερίου, μπορείτε να πάρετε τη θερμότητα και να μην πληρώνω υπερβολικά. Το κυριότερο είναι να προσεγγίσουμε σωστά το ζήτημα της επιλογής μιας συσκευής θέρμανσης. Η ζεστασιά και η άνεση στο σπίτι σας θα εξαρτηθεί από την ποιότητα και την αξιοπιστία του. Αν δεν ξέρετε πώς να επιλέξετε έναν λέβητα αερίου, τότε δεν θα είναι περιττό να εξοικειωθείτε με χρήσιμες πληροφορίες για αυτό το ζήτημα.

Λέβητα αερίου

Πώς να επιλέξετε έναν λέβητα θέρμανσης αερίου με την απαιτούμενη ισχύ; Το κύριο χαρακτηριστικό του εξοπλισμού αερίου είναι η ισχύς. Για πιο ακριβή επιλογή ισχύος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ειδικών που θα αναπτύξουν ένα έργο θέρμανσης. Η ισχύς πρέπει να επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή του δωματίου και τις ανάγκες των χρηστών. Κατά την αγορά, είναι επίσης απαραίτητο να υιοθετηθούν οι δείκτες ισχύος του εξοπλισμού του λέβητα.

Λέβητα αερίου

Μπορείτε να επιλέξετε έναν λέβητα αερίου για τη σωστή θέρμανση ενός ιδιωτικού σπιτιού εάν γνωρίζετε τον σκοπό της εφαρμογής του. Εάν η μονάδα προορίζεται μόνο για τη θέρμανση του νερού, τότε το μοντέλο ενός κυκλώματος είναι τέλειο. Εάν θέλετε να παρέχετε στο σπίτι σας θερμότητα και ζεστό νερό ταυτόχρονα, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο διπλού κυκλώματος.

Πώς να επιλέξετε ένα λέβητα διπλού κυκλώματος για ένα ιδιωτικό σπίτι;

Ο σχεδιασμός τέτοιων συσκευών είναι περίπλοκος. Περιλαμβάνει αυτόματο σύστημα, λέβητα, καυστήρα. Ο λέβητας μπορεί να είναι απομακρυσμένος τύπος ή ενσωματωμένος στο περίβλημα. Η επιλογή ενός λέβητα αερίου διπλού κυκλώματος θα πρέπει να βασίζεται στο υλικό από το οποίο κατασκευάζεται ο εναλλάκτης θερμότητας. Οι πιο συνήθεις είναι οι εναλλάκτες θερμότητας χάλυβα.

Λέβητα αερίου

Πριν αγοράσετε, καθορίστε την ποσότητα του νερού που καταναλώνετε. Αν καταναλώνετε έως και 15 λίτρα νερού ανά λεπτό σε θερμοκρασία 30 μοίρες, προσέξτε τους στιγμιαίς θερμαντήρες νερού. Σε αυτά, το νερό, που διέρχεται από το σύστημα θέρμανσης, φτάνει αμέσως στο χρήστη. Ένας τέτοιος λέβητας έχει συμπαγές μέγεθος και μικρό βάρος.

Ηλεκτρικός λέβητας για το σπίτι

Κατά την επιλογή ενός λέβητα θέρμανσης αερίου, δώστε προσοχή στην παρουσία χρήσιμων λειτουργιών. Εάν χρειάζεστε ένα λέβητα που θα λειτουργήσει σε μία λειτουργία τροφοδοσίας, τότε δώστε προσοχή στα μοντέλα ενός σταδίου. Ο εξοπλισμός σε δύο στάδια λειτουργεί σε δύο χωρητικότητες.

Η τεχνική με διαμόρφωση έχει τη δυνατότητα συνεχούς ρύθμισης της ισχύος. Οι λέβητες πρώτου και δεύτερου τύπου είναι πιο οικονομικοί. Η μονάδα λειτουργεί με μεγάλη ισχύ μόνο όταν η θερμοκρασία του παραθύρου είναι χαμηλή. Επιπλέον, μονάδες ενός σταδίου ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται πολύ πιο συχνά και κατά συνέπεια φθείρονται ταχύτερα.

Λέβητα αερίου

Ποια μονάδα επιλέγει το δάπεδο ή τον τοίχο;

Οι μονάδες δαπέδου είναι μεγάλου μεγέθους, επομένως εγκαθίστανται μόνο σε οριζόντια επιφάνεια. Αυτή η μονάδα μπορεί να κατασκευαστεί από χυτοσίδηρο ή χάλυβα και έχει μεγάλη χωρητικότητα, μπορεί να παρέχει θερμότητα σε ευρύχωρες εξοχικές κατοικίες, βιομηχανικές εγκαταστάσεις κ.λπ.

Ο χυτοσίδηρος από τον οποίο κατασκευάζονται οι λέβητες είναι ένα ανθεκτικό υλικό, το οποίο χαρακτηρίζεται από αυξημένη αντοχή στη σκουριά, ενώ είναι αρκετά εύθραυστη. Κατά την εγκατάσταση ή τη μεταφορά του εξοπλισμού πρέπει να προσέχετε. Επιπλέον, ο χυτοσίδηρος δεν δέχεται τοπική υπερθέρμανση. Το ελαφρύτερο και πιο ανθεκτικό υλικό είναι χάλυβας. Ο χάλυβας φοβάται τη διάβρωση.

Λέβητα αερίου

Οι μονάδες τοίχου τοποθετούνται σε κάθετη επιφάνεια. Η ισχύς τους είναι μικρότερη από αυτή του δαπέδου και οι διαστάσεις είναι πιο συμπαγείς. Η επιλογή των επιτοίχων λέβητες αερίου είναι μια εξαιρετική λύση για τα διαμερίσματα που βρίσκονται σε πολυώροφα κτίρια, εξοχικά σπίτια. Παρά τις μικρές διαστάσεις, ο εξοπλισμός τοίχου μπορεί να εκπροσωπείται ως σύνολο συγκροτήματος θέρμανσης, ο οποίος διαθέτει όλες τις απαραίτητες επιλογές.

Λέβητα αερίου

Ποιο είδος καυστήρα πρέπει να επιλέξετε;

Ένας ατμοσφαιρικός καυστήρας είναι μια συσκευή που έχει έναν φυσικό τρόπο για την απομάκρυνση των προϊόντων καύσης. Αυτή η συσκευή θα απαιτήσει την εγκατάσταση ενός συστήματος εξάτμισης καπνού. Οι μονάδες καυστήρα ατμόσφαιρας είναι φθηνότερες, αλλά λιγότερο ισχυρές. Ένας φουσκωτός καυστήρας θεωρείται πιο ισχυρός. Είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικό στρόβιλο, ο οποίος διεξάγει εξαναγκασμένο εξαερισμό του θαλάμου καύσης.

Λέβητα αερίου

Ποιες παράμετροι πρέπει να ψάξω κατά την επιλογή ενός λέβητα αερίου;

Η αγορά ενός λέβητα φυσικού αερίου για ένα ιδιωτικό σπίτι είναι ένα μάλλον κρίσιμο βήμα, δεδομένου ότι είναι απαραίτητο να υιοθετηθεί ένας μεγάλος αριθμός σημαντικών σημείων. Πρώτα απ 'όλα, καθορίστε τις απαιτήσεις για την πηγή θερμότητας και τις στιγμές λειτουργίας. Απαιτείται η επιλογή ισχύος από τις συνολικές διαστάσεις του κτιρίου.

Λέβητα αερίου

Δώστε προσοχή στα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται οι τοίχοι και τα δάπεδα του κτιρίου. Πρέπει να είναι άκαυστα. Ο τοίχος πρέπει να μπορεί να υποστηρίζει το βάρος του εξοπλισμού θέρμανσης.

Κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού του λέβητα, θα πρέπει να προβλεφθεί η παρουσία ενός επιπλέον χώρου που θα είναι εξοπλισμένος με εξαερισμό και θα διαθέτει παράθυρα του απαιτούμενου μεγέθους για την αφαίρεση των προϊόντων καύσης.

Οι λέβητες θέρμανσης δεν χαιρετίζουν τις διακοπές λειτουργίας. Με τις ιδιωτικές διακοπές δικτύου, το αυτόματο σύστημα ενδέχεται να αποτύχει. Η παροχή αερίου πρέπει επίσης να είναι αξιόπιστη. Εάν το σπίτι σας βρίσκεται στο τέλος του δρόμου, υπάρχουν διακοπές στην παροχή αερίου, τότε σκεφτείτε να αγοράσετε μια μονάδα που λειτουργεί με διαφορετικό τύπο καυσίμου, καθώς σε αρνητικές θερμοκρασίες έξω από το παράθυρο έχετε τον κίνδυνο να παραμείνετε χωρίς θερμότητα.

Το ζήτημα της επιλογής μιας αξιόπιστης συσκευής θέρμανσης μπορεί να εξεταστεί τόσο στο στάδιο του σχεδιασμού ενός σπιτιού όσο και κατά την ολοκλήρωση της κατασκευής. Η πρώτη μέθοδος είναι η πιο βολική, δεδομένου ότι θα είστε σε θέση να προβλέψετε όλες τις ανακρίβειες εκ των προτέρων, και εμπειρογνώμονες θα σας πει ποια μονάδα είναι καλύτερο για το σπίτι σας.

Λέβητα αερίου

Πώς να επιλέξετε σωστά την ισχύ του εξοπλισμού του λέβητα;

Είναι συνηθισμένο να επιλέγετε την ισχύ ενός λέβητα αερίου ανάλογα με τη συγκεκριμένη θερμική ισχύ, δηλαδή 1 kW θα πρέπει να υπολογίζεται για 10 τετραγωνικά μέτρα. Αυτός ο αριθμός είναι μια εκτίμηση. Για έναν πιο ακριβή υπολογισμό, είναι απαραίτητο να υιοθετήσουμε ένα μεγάλο αριθμό παραγόντων:

  • Απαιτείται ο προσδιορισμός των διαστάσεων του θερμαινόμενου κτιρίου και της επιφάνειας κάθε τοίχου.
  • Είναι απαραίτητο να μετρήσετε την περιοχή όλων των εξωτερικών παραθύρων και θυρών.
  • Υπολογίστε την απώλεια θερμότητας. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας τον ειδικό τύπο Q = 1 / K x (tv - tn) x C, όπου K είναι η αντίσταση μεταφοράς θερμότητας, tv είναι η εσωτερική θερμοκρασία, tn είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία, C είναι η συνολική επιφάνεια όλων των τοίχων, σε τετραγωνικά μέτρα.

Λέβητα αερίου

Για να βρεθεί η αντίσταση μεταφοράς θερμότητας, θα πρέπει να διαιρέσουμε το πάχος τοιχώματος από τον δείκτη θερμικής αγωγιμότητας. Εάν το κτίριο βασίζεται στη χρήση πολλών υλικών, τότε θα είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την αντίσταση κάθε στρώματος. Έτσι, ο υπολογισμός της ισχύος θα έχει έναν ατομικό χαρακτήρα.

Ποιο δωμάτιο είναι καλύτερο για συσκευές θέρμανσης;

Η επιλογή πρόσθετων εγκαταστάσεων για λέβητα αερίου πρέπει επίσης να προσεγγίζεται με μέγιστη ευθύνη. Εάν δεν γνωρίζετε ποιο λέβητα θα επιλέξετε, επωφεληθείτε από την επαγγελματική βοήθεια. Στην ιδανική περίπτωση, το δωμάτιο θα πρέπει να παρουσιάζεται με τη μορφή λεβητοστασίου, εξοπλισμένου με καυσαερίων και οικιακών καναλιών, τα οποία προορίζονται για εξαερισμό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εξοπλισμό όπως λέβητα αερίου δαπέδου. Νέος εξοπλισμός πρέπει να χωράει ελεύθερα στο δωμάτιο. Στα σύγχρονα διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες, οι λέβητες αερίου εγκαθίστανται συχνά στην κουζίνα ή στο μπάνιο. Για τέτοιους χώρους, είναι κατάλληλος ένας θερμοστατικός λέβητας αερίου.

Λέβητα αερίου

Εάν το δωμάτιο είναι μικρό, η μονάδα είναι τέλεια, η οποία είναι εξοπλισμένη με ενσωματωμένη δεξαμενή, αυτόματο σύστημα και αντλία κυκλοφορίας.

Εάν δεν υπάρχει καμινάδα, τότε η έξοδος σωλήνα μπορεί να γίνει εξωτερικά, οριζόντια. Αν δεν έχετε καυσαέριο ή δεν είναι δυνατή η παροχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μονάδες που είναι εξοπλισμένες με κλειστό θάλαμο καύσης. Αυτός ο εξοπλισμός δεν χρειάζεται να εγκαταστήσει ειδικό αερισμό στο δωμάτιο.

Εάν δεν υπάρχει φούρνος στο κτίριο, τότε αυτό το πρόβλημα είναι εξ ολοκλήρου επιλύσιμο. Σήμερα πωλούνται λέβητες αερίου τοίχου και δαπέδου, οι οποίοι είναι σε θέση να αντλούν εξωτερικό αέρα μέσω ενός σωλήνα διπλού τοιχώματος ομοαξονικής καπνοδόχου.

Λέβητα αερίου

Λάβετε υπόψη ότι ο λέβητας αερίου για μια ιδιωτική κατοικία είναι συσκευή υψηλού κινδύνου, καθώς θεωρείται τεχνολογικά πολύπλοκη συσκευή. Κάθε εξοπλισμός αερίου πρέπει να υπόκειται σε τακτική συντήρηση. Τα στοιχεία της μονάδας πρέπει να καθαρίζονται από ακαθαρσίες, σκουριά, αιθάλη, εναποθέσεις. Αν αυτό δεν γίνει, τότε ο εξοπλισμός θα αποτύχει πριν από την προθεσμία.

Για τη συντήρηση, πρέπει να αναζητήσετε τη βοήθεια ειδικών υψηλής ειδίκευσης. Αυτό αποτελεί εγγύηση ποιότητας και ασφαλούς λειτουργίας. Μην προσπαθήσετε να παρέμβετε μόνοι σας με την εσωτερική δομή της μονάδας, καθώς αυτή είναι γεμάτη με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Μπορείτε να αντικαταστήσετε μόνο τις μπαταρίες μόνοι σας. Εάν προκύψουν δυσλειτουργίες, επικοινωνήστε με τους ειδικούς του κέντρου εξυπηρέτησης.

Λέβητα αερίου

Πώς να επιλέξετε έναν κατασκευαστή;

Κατά την κανονική λειτουργία, η μονάδα αερίου ωφελεί το σπίτι. Παρέχει θερμότητα και ζεστό νερό. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η μονάδα είναι επικίνδυνη. Ένας υψηλής ποιότητας και σύγχρονος λέβητας θα πρέπει να περιλαμβάνει μια βαλβίδα στο σχεδιασμό του που διακόπτει την παροχή καυσίμου αερίου, καθώς και ένα σύστημα ασφαλείας που είναι εξοπλισμένο με διάφορους τύπους αισθητήρων.

Η διακοπή του καυσίμου στη μονάδα μπορεί να παρατηρηθεί σε μια ευρεία ποικιλία καταστάσεων. Κατά κανόνα, το καύσιμο σταματά να ρέει εάν η φλόγα του εξοπλισμού αερίου έχει πέσει έξω, η τάση στο ηλεκτρικό δίκτυο έχει εξαφανιστεί, η στάθμη του νερού στη μονάδα είναι υπερβολικά μικρή ή η πίεση έχει μειωθεί.

Λέβητα αερίου

Σήμερα, στην αγορά των καταναλωτών, μπορείτε να αγοράσετε εξοπλισμό λέβητα από μια μεγάλη ποικιλία κατασκευαστών: Ρωσικά, ξένα. Ο σύγχρονος εξοπλισμός είναι καλής ποιότητας, εξοπλισμένος με αυτόματο σύστημα ασφαλείας.

Όταν αγοράζετε μια μονάδα αερίου, δώστε προσοχή στη διαθεσιμότητα εγγύησης. Μελετήστε με προσοχή τις συνθήκες του. Ακόμα και ο πιο ακριβός λέβητας μπορεί να αποτύχει, επομένως η υπηρεσία εγγύησης είναι υποχρεωτική. Πριν επιλέξετε έναν λέβητα φυσικού αερίου, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν ειδικό ή να διαβάσετε σχόλια.

Για τη χώρα μας, η αστάθεια του δικτύου φυσικού αερίου, οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι ένα συχνό φαινόμενο. Το νερό είναι επίσης κακής ποιότητας. Επιλέξτε μια μονάδα που θα είναι βέλτιστα προσαρμοσμένη στις ρωσικές συνθήκες.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)