Πώς να επιλέξετε ένα βραστήρα για το σπίτι; Χαρακτηριστικά ενός ευχάριστου τσαγιού

Πριν αγοράσετε μια τσαγιέρα, μερικοί άνθρωποι σκέφτονται ποιο βραστήρας για το σπίτι είναι το καλύτερο για αυτούς: ένα ηλεκτρικό βραστήρα ή ένα απλό (για βραστό νερό με φυσικό αέριο). Σχεδόν κάθε αγοραστής θέλει τη νέα του απόκτηση να είναι τόσο όμορφη σε εμφάνιση, πολυλειτουργική και αξιόπιστη.

Βραστήρα

Η επιλογή της σωστής τσαγιού δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται, διότι τα εξειδικευμένα καταστήματα προσφέρουν μια πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων που κατασκευάζονται σε διάφορες μορφές, ποικίλλουν σε μέγεθος και τιμή.

Βραστήρα

Λόγω μιας τόσο δύσκολης κατάστασης επιλογής, αποφασίσαμε να πούμε στους αναγνώστες πώς να επιλέξουν το σωστό ηλεκτρικό βραστήρα και πώς να επιλέξουν ένα βραστήρα για μια σόμπα αερίου, ώστε να μην απογοητευτούν από την αγορά.

Αρκετά κριτήρια για την επιλογή του σωστού ηλεκτρικού βραστήρα

Ένας ηλεκτρικός βραστήρας είναι μια καθημερινή συσκευή που διατίθεται σχεδόν σε κάθε κουζίνα. Εάν ο φίλος ή ο συγγενής σας δεν έχει ένα τόσο υπέροχο προϊόν, τότε μπορεί να λειτουργήσει ως καλό δώρο γι 'αυτούς.

Βραστήρα

Ο βραστήρας, ο οποίος λειτουργεί λόγω του δικτύου τροφοδοσίας, έχει πολλά πλεονεκτήματα που τα κλασικά σκεύη δεν μπορούν να καυχηθούν:

 • η συσκευή απενεργοποιείται μετά τη ζέση αυτόματα.
 • η διαδικασία βρασμού υγρού εκτελείται γρήγορα.
 • μακρά περίοδο εγγύησης.

Όταν επιλέγετε μια μελλοντική αγορά, θα πρέπει να σημειώσετε προσεκτικά όλες τις αποχρώσεις του προϊόντος, οι οποίες περιγράφονται παρακάτω. Θα διαπιστώσετε ποιος καυστήρας είναι καλύτερος μετά την ανάγνωση των παρακάτω συμβουλών.

Υλικό του σώματος του ηλεκτρικού βραστήρα

Οι πιο δημοφιλείς συσκευές είναι αυτές που κατασκευάζονται με βάση πλαστικό υψηλής ποιότητας. Δεν είναι πολύ ακριβά, αλλά η επιφάνεια γίνεται βαρετή με την πάροδο του χρόνου και αποκτά πολλές γρατζουνιές.

Οι βραστήρες από ανοξείδωτο χάλυβα καθώς και από γυαλί ξεχωρίζουν για τη μεγαλύτερη αισθητική τους. Το κόστος τους είναι πολύ υψηλότερο. Εάν η οικονομική κατάσταση το επιτρέπει, είναι προτιμότερο να επιλέξετε αυτή την επιλογή.

Βραστήρα

Στοιχείο θέρμανσης

Πριν από την αγορά, συνιστάται να εξοικειωθείτε με τη συσκευή του θερμαντικού στοιχείου. Αυτό το τμήμα επηρεάζει την ταχύτητα με την οποία θερμαίνεται το ρευστό, την ευκολία χρήσης, καθώς και τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Βραστήρα

Μια ανοικτή σπείρα είναι μια ανέξοδη επιλογή. Το μειονέκτημα μιας τέτοιας συσκευής είναι ότι δεν είναι πρακτικό. Δεν είναι άμεσα ευαίσθητο στον καθαρισμό και η επιφάνεια συχνά καλύπτεται με κλίμακα. Το προϊόν στο οποίο περιλαμβάνεται αυτό το στοιχείο δεν πρέπει να περιστρέφεται όταν βρίσκεται στην επιφάνεια της βάσης.

Βραστήρα

Μια κρυφή σπείρα βρίσκεται κάτω από τον ίδιο τον πυθμένα. Τα προϊόντα με αυτό το στοιχείο θέρμανσης μπορούν να παράγουν μεγάλο θόρυβο κατά τη λειτουργία και μπορεί να είναι δαπανηρά.

Επίπεδο ισχύος

Πριν επιλέξετε ένα καλό ηλεκτρικό βραστήρα, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με το επίπεδο ισχύος που έχει. Αυτός ο δείκτης επηρεάζει την ταχύτητα βρασμού του υγρού.

Βραστήρα

Για μια μικρή οικογένεια, μια συσκευή που παράγει 2000 W θα είναι αρκετή. Όταν χρησιμοποιείτε ένα τέτοιο προϊόν, το νερό μπορεί να βράσει σε μόλις τέσσερα λεπτά.Τα προϊόντα που λειτουργούν με ισχύ 3000 W, ολοκληρώνουν πολύ πιο γρήγορα την εργασία, αλλά συχνά οδηγούν σε βαρύ φορτίο στο δίκτυο. Χωρίς ιδιαίτερη ανάγκη, δεν θα πρέπει να γίνει τέτοια εξαγορά.

Μέγιστη ένταση

Τα πιο δημοφιλή στην αγορά είναι τα τσαγιέρες, ο μέγιστος όγκος των οποίων είναι 1500-1700 χιλιοστόλιτρα. Ορισμένα καταστήματα διαθέτουν ειδικά οδικά μοντέλα, των οποίων η χωρητικότητα δεν υπερβαίνει τα 500 χιλιοστόλιτρα.

Βραστήρα

Βοηθητική λειτουργία

Αφού αποφασίσαμε πώς να επιλέξουμε έναν ηλεκτρικό βραστήρα, με βάση τα χαρακτηριστικά του υλικού, του όγκου και του θερμαντικού στοιχείου, θα κινηθούμε ίσως στην ανάλυση των βοηθητικών λειτουργιών των ηλεκτρικών βραστήρων.

Βραστήρα

Οι βραστήρες διαθέτουν αρκετά μεγάλη πρόσθετη λειτουργικότητα. Πολλές λειτουργίες, όταν χρησιμοποιούνται, έχουν θετική επίδραση στην πρακτικότητα της εργασίας με τη συσκευή κατά τη λειτουργία της. Αυτή η λειτουργικότητα περιλαμβάνει ελεγκτές θερμοκρασίας, ειδικά φίλτρα, διάφορους δείκτες, αισθητήρες που είναι υπεύθυνοι για την παρεμπόδιση της ενεργοποίησης της συσκευής χωρίς την παρουσία υγρού.

Βραστήρα

Επιλέγοντας ένα βραστήρα για μια σόμπα

Ορισμένες οικογένειες προτιμούν να έχουν τσάι στο τραπέζι. Στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια τέτοιων εκδηλώσεων, χρησιμοποιήθηκε ένας σάββαρο, αλλά σήμερα, ένας συνηθισμένος βραστήρας που θερμαίνει το νερό σε μια σόμπα λαμβάνει αυτή την τιμή. Θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε λεπτομερώς πώς να επιλέξετε ένα βραστήρα για μια σόμπα με τα καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

 • Μέγιστη χωρητικότητα. Δυόμισι λίτρα είναι ένας αποδεκτός όγκος για μικρές οικογένειες. Εάν τα πάρτι τσαγιού στο σπίτι είναι συχνές, τότε είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα προϊόν με μεγάλη χωρητικότητα.
 • Επιλογή υλικού. Συνήθως, οι τσαγιέρες κατασκευάζονται με βάση ανοξείδωτο χάλυβα, χυτοσίδηρο ή μέταλλο.
 • Τα μοντέλα που δημιουργούνται με ανοξείδωτο χάλυβα έχουν πολύ κομψή εμφάνιση. Κατά τη λειτουργία, τα προϊόντα αυτά είναι πολύ βολικά.
 • Το κύριο πλεονέκτημα ενός εμαγιέ βραστήρα είναι η ποικιλία των χρωμάτων. Το σμάλτο χαρακτηρίζεται επίσης από αντοχή στην τριβή.
 • Πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ειδικό πυρίμαχο γυαλί κατά την παραγωγή ανδρείκελων. Αυτό το υλικό σας επιτρέπει να σώσετε τη γεύση του νερού και την καθαρή του καθαρότητα.
 • Οι συσκευές χυτοσιδήρου είναι πολύ σπάνιες. Η διαδικασία θέρμανσης του νερού είναι αργή. Τα προϊόντα από χυτοσίδηρο έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, δεν γρατζουνίζουν, δεν προσφέρονται για παραμόρφωση και είναι σε θέση να διατηρούν το χρώμα τους.
 • Το πιο δημοφιλές στην αγορά είναι ένα βραστήρα με σφυρίχτρα. Η ευκολία του είναι ότι όταν το υγρό αρχίσει να βράζει, αρχίζει να σηματοδοτεί ότι η σόμπα αερίου απενεργοποιείται αμέσως.
 • Η παρουσία ενός στυλό. Ο αγοραστής θα πρέπει να ενημερωθεί σχετικά με τη διαθεσιμότητα ενός στυλό υψηλής ποιότητας και άνεσης. Χάρη σε αυτήν, είναι βολικό να αφαιρέσετε το βραστό βραστήρα από τη σόμπα, χωρίς να διακινδυνεύσετε να κάψετε τα χέρια μου.

Αυτός ο τύπος ανδρείκελων έχει βαθμολογία χρήστη σαράντα επτά τοις εκατό, γεγονός που την καθιστά τη δημοφιλέστερη συσκευή κουζίνας μεταξύ των χρηστών.

Βραστήρα

Βραστήρα

Βραστήρα

Επιλογή τσαγιού

Η διαδικασία της κατανάλωσης τσαγιού μπορεί να φέρει τους ανθρώπους πραγματική ευχαρίστηση, ειδικά όταν ένα μεθυστικό ποτό κρέμα είναι μεθυσμένο, προθερμασμένο σε μια τσαγιέρα. Η βάση κάθε προϊόντος ζυθοποιίας υψηλής ποιότητας περιλαμβάνει ιδιαίτερα αξιόπιστα υλικά, ένα βολικό καπάκι, την παρουσία ενός φίλτρου, καθώς και ανοίγματα μέσα από τα οποία πρέπει να διαφύγει ο ατμός. Θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς να επιλέξετε μια τσαγιέρα σωστά.

Βραστήρα

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα φίλτρο στη βάση του στομίου. Αυτό το στοιχείο εμποδίζει τα φύλλα τσαγιού να μπουν στην κούπα ή στο κύπελλο. Φροντίστε να αφαιρέσετε το καπάκι και να επιθεωρήσετε προσεκτικά το εσωτερικό του δοχείου ζυθοποίησης. Είναι καλό όταν η συσκευή έχει αρκετές μεγάλες τρύπες. Σε μικρές τρύπες, η συγκόλληση μπορεί πολύ συχνά να γίνει.

Βραστήρα

Ο καθορισμός της αποδεκτής χωρητικότητας δεν είναι δύσκολος: μια ενιαία ζυθοποιία μπορεί να είναι αρκετή για ένα πάρτι τσαγιού.Εάν πίνετε συχνά τσάι μόνο, χωρίς εταιρεία, είναι προτιμότερο να πάρετε μια συσκευή που έχει όγκο 300 ml.

 

Ένας δείκτης της ποιότητας του προϊόντος είναι ένα ελαφρώς εσοχή κάλυμμα με ένα ευρύ χείλος στο εσωτερικό ή ένα ειδικό μάνταλο.

Το καπάκι πρέπει να έχει μια μικρή τρύπα που έχει σχεδιαστεί για να περάσει ατμό. Χάρη σε αυτή την τρύπα, μπορείτε να καταλάβετε πόσο σφιχτό είναι το καπάκι στην επιφάνεια του βραστήρα. Είναι απαραίτητο μόνο να κλείσετε το δοχείο, να συνδέσετε την οπή και κρατώντας το καπάκι να φυσήξει απευθείας στην οπή του ακροφυσίου. Εάν το κάλυμμα ταιριάζει καλά, θα αυξηθεί ελαφρά.

Βραστήρα

Το υλικό του προϊόντος είναι επίσης σημαντικό. Συνήθως τα τσαγιέρες κατασκευάζονται με βάση υλικά όπως πηλό, γυαλί και πορσελάνη. Η πορσελάνη είναι η πιο κατάλληλη επιλογή, επειδή θερμαίνεται γρήγορα και αντιμετωπίζει τέλεια την υψηλή θερμοκρασία. Τα μοντέλα πορσελάνης χρησιμοποιούνται συνήθως για την παρασκευή μαύρου τσαγιού.

Μια πηλό τσαγιέρα χρησιμοποιείται για να κάνει το πράσινο τσάι. Ο πηλός μπορεί να συγκρατήσει τη θερμότητα, αλλά έχει την ικανότητα να απορροφά τις οσμές.

Μια γυάλινη τσαγιέρα είναι μια καλή εναλλακτική λύση σε μια τσαγιέρα πορσελάνης. Ωστόσο, υπάρχει μια προειδοποίηση: τα γυάλινα σκεύη σκουπίζονται γρήγορα και είναι βρώμικα, δεν έχουν πάντοτε ένα φίλτρο και μπορούν να περιέχουν πολλά μεταλλικά, πλαστικά και ξύλινα στοιχεία.

Βραστήρα

Τα μέταλλα τσαγιού για τα φύλλα τσαγιού χρησιμοποιούνται σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις. Τα οξέα που συσσωρεύονται στα φύλλα του τσαγιού μπορούν να αντιδράσουν με το μέταλλο, γι 'αυτό το τσάι θα έχει μια ιδιότυπη επίγευση.

Βραστήρα

Συμβουλές φροντίδας τσαγιού

 • Ο βραστήρας πρέπει να πλένεται κάθε φορά μετά από γεύμα τσαγιού.
 • Σκουπίστε τα εσωτερικά τοιχώματα, είναι καλύτερα να ξεπλύνετε.
 • Δεν χρειάζεται να σκουπίσετε μετά το πλύσιμο.
 • Το προϊόν δεν πρέπει να αποθηκεύεται σε μέρη όπου βρίσκονται αντικείμενα με συγκεκριμένη οσμή.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)