Πώς να πλένετε τα πλαστικά παράθυρα: το μυστικό μιας νοικοκυράς

Τα πλαστικά παράθυρα δεν χάνουν τη δημοτικότητά τους από τη στιγμή της εμφάνισής τους μέχρι σήμερα, και όλα αυτά επειδή τα προϊόντα αυτά ξεχωρίζουν έναντι των προκατόχων τους με ξύλινα κουφώματα και γυαλί. Κάθε άνθρωπος θα αισθανθεί σίγουρα τη διαφορά αμέσως μετά την εγκατάσταση, αλλά έχοντας γίνει ευτυχισμένος ιδιοκτήτης ενός τέτοιου θησαυρού, το ερώτημα τίθεται στο μυαλό πολλών ανθρώπων: «Πώς και με ποια μπορούν να πλυθούν τα πλαστικά παράθυρα;».

Ξήρανση ξύλινων ξύλινων παραθύρων

Φροντίδα προϊόντων

Πρέπει να πω ότι για τον εποχιακό καθαρισμό των πλαστικών παραθύρων, οι ειδικές προσπάθειες δεν είναι απαραίτητες. Σε αντίθεση με τα γυάλινα ανάλογα με ξύλινο πλαίσιο, δεν απαιτούν περιοδική βαφή και μόνωση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να πλύνετε τα παράθυρα και να αφαιρέσετε τη βρωμιά από το γυαλί, αλλά εδώ πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες.

Καθαρισμός αμέσως μετά την εγκατάσταση

Μην νομίζετε ότι αμέσως μετά την άφιξη των ειδικών και την αποσυναρμολόγηση των παλαιών δομών παραθύρων, τα νέα πλαστικά προϊόντα σας θα μοιάζουν με νέα. Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, η μεμβράνη παραμένει στην επιφάνεια του προφίλ και στο γυαλί - διάφορα σημεία από κολλητική ταινία, αφρώδες υλικό και άλλα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στη διαδικασία. Μην καθυστερείτε τον γενικό καθαρισμό των παραθύρων για το Σαββατοκύριακο ή τον ελεύθερο χρόνο. Η κόλλα με την οποία συγκρατείται η προστατευτική μεμβράνη στα παράθυρα, υπό την επίδραση του άμεσου ηλιακού φωτός, μπορεί να γίνει κίτρινη και ξηρή και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αφαιρεθούν τέτοιες προσμίξεις μετά από μια εβδομάδα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου η σκόνη από το δρόμο θα κολλήσει σε αυτό. Και αν το γυαλί μπορεί να καθαριστεί με οποιοδήποτε σπρέι που περιέχει αλκοόλ, τότε τα προφίλ σε αυτό το θέμα είναι πιο απαιτητικά και ιδιότροπα.

Καθαρίστε τα πλαστικά εξαρτήματα παραθύρων

Πώς να πλένετε τα πλαστικά παράθυρα μετά από επισκευή, εάν υπάρχουν στίγματα σκυροδέματος, στόκου ή γύψου πάνω τους;

Αν ορίσετε ένα στόχο και πλύνετε ίχνη εγκατάστασης αμέσως μετά την αναχώρηση των ειδικών, ο καθαρισμός δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα αν τα δομικά υλικά είναι ήδη ξηρά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μην παραλείψετε να τρέξετε στο κατάστημα και να αγοράσετε ακριβά χημικά προϊόντα.

Σκυρόδεμα, στόκος ή σοβά δεν ανέχονται παρατεταμένη επαφή με το νερό. Σταδιακά, υπό την επιρροή του, γίνονται μούσκεμα, και στη συνέχεια οι κηλίδες εξαφανίζονται σε μια στιγμή.

Πώς να πλένετε την ταινία από ένα πλαστικό παράθυρο;

Η λύση στο θέμα αυτό βρίσκεται στην επιφάνεια. Τα ίχνη της ταινίας σκωτσέζης, δηλαδή τα υπολείμματα της, φυσικά, πρέπει να αφαιρεθούν. Στη συνέχεια, τα σημεία κόλλας θα παραμείνουν στην επιφάνεια του γυαλιού ή του προφίλ, τα οποία μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν με λεπτό πτερύγιο ή γραφικό μαχαίρι. Μην βιαστείτε να χρησιμοποιείτε παχύτερα εργαλεία όπως σπάτουλα. Είναι σε θέση να χαράξουν την επιφάνεια.

Αφαίρεση λεκέδων από πλαστικά παράθυρα

Το ίδιο ισχύει για όλα τα είδη αυτοκόλλητων γυαλιού. Εάν έχουν βάση χαρτιού, αλλά δεν μπορούν να αποκολληθούν με τα δάχτυλά τους, πάρτε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το αυτοκόλλητο με νερό. Μετά από λίγα λεπτά, η βάση χαρτιού θα εξαπλωθεί και η κόλλα μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί όπως περιγράφεται παραπάνω.

Εδώ με ετικέτες για τον τύπο της ταινίας θα πρέπει να ιδρώτα.Μερικές φορές τέτοιες "εφαρμογές" κολλάνε τόσο δυνατά στο πλαστικό που πρακτικά είναι αδύνατο να αφαιρεθούν. Σηκώστε το λεπτότερο και ευκρινέστερο μαχαίρι κουζίνας και σηκώστε τις γωνίες του αυτοκόλλητου. Αφαιρέστε προσεκτικά το μαχαίρι, με κάθε κίνηση του οποίου το αυτοκόλλητο αποσπάται αργά. Η υπολειμματική κόλλα μπορεί να αφαιρεθεί με οποιοδήποτε χημικό καθαριστικό γυαλιού.

Πλυντήριο πλαστικών παραθύρων

Πώς να πλύνετε το αφρώδες υλικό;

Αυτό το οικοδομικό υλικό είναι πολύ δύσκολο να σκουπίσει, έτσι ώστε η ρύπανση αυτή είναι καλύτερο να αποτρέψει από το να καταστρέψει. Κατά τη διάρκεια των εργασιών των τεχνιτών, βεβαιωθείτε ότι σκουπίζουν το αφρώδες υλικό από τα πλαστικά παράθυρα κάθε φορά που χτυπάει στην επιφάνεια του πλαισίου. Αν δεν ήταν δυνατό να παρακολουθήσετε τον σχηματισμό κηλίδων, ο ξηρός αφρός θα πρέπει να ξύνεται με ένα μαχαίρι.

Κατάλογος προϊόντων καθαρισμού για την ταχεία αντιμετώπιση τέτοιων ρύπων:

  • Φαινοζόλη Αυτό το όνομα προέρχεται από το εμπορικό σήμα, ένας παγκόσμιος κατασκευαστής πλαστικών προϊόντων φροντίδας παραθύρων. Στη σειρά προϊόντων υπάρχει ένα προϊόν που δεν περιέχει διάφορους διαλύτες που έχουν αρνητική επίδραση στο λευκό χρώμα των πλαισίων.
  • Η Penosil είναι μια ευρωπαϊκή εταιρεία που ασχολείται με την παραγωγή αφρού πολυουρεθάνης και ειδικών συγκολλητικών υλικών. Για να πλύνουν αυτά τα προϊόντα από τις επιφάνειες εργασίας, ξεκίνησαν το Premium Foam Cleaner. Με αυτό το καθαριστικό μπορείτε να αφαιρέσετε λεκέδες ακόμα και από το δέρμα ενός ατόμου και τα ρούχα του. Η σύνθεση περιέχει μια μικρή ποσότητα διαλύτη, αλλά λόγω της παρουσίας μαλακτικών, το εργαλείο δεν βλάπτει την επιφάνεια του προφίλ παραθύρου.
  • Διμεθοξείδιο. Αυτό το φάρμακο πωλείται στα φαρμακεία και χρησιμοποιείται για τον πόνο των μυών ή τις ασθένειες των αρθρώσεων. Το διμεθυλοσουλφοξείδιο που περιέχεται στη γέλη ή το διάλυμα βοηθά στον καθαρισμό του αφρού από το πλαίσιο ή το γυαλί. Αφού εφαρμόσετε τη σύνθεση, μπορείτε να πλύνετε το παράθυρο με ένα μαλακό πανί χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών.

Το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες, οπότε η εργασία πρέπει να γίνει με γάντια από καουτσούκ.

Μη χρησιμοποιείτε εργαλεία που περιέχουν διαλύτες για να καθαρίσετε το παράθυρο παραθύρου. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε ακετόνη! Όλες αυτές οι νιτροενώσεις, φυσικά, δεν μπορούν να επηρεάσουν τα αισθητικά δεδομένα του πολυβινυλοχλωριδίου (PVC), αλλά η βλάβη ενός γυαλιστερού φιλμ ή ενός προστατευτικού στρώματος δεν θα είναι δύσκολο για αυτούς.

Αφαίρεση αφρού πολυουρεθάνης από παράθυρα

Πώς να πλύνετε το χρώμα;

Αυτό το πρόβλημα όλων των παραπάνω θεωρείται το πιο δύσκολο να λυθεί. Τυπικά, τέτοιες μολυσματικές ουσίες πλένονται καλά με ακετόνη, η οποία στην περίπτωσή μας είναι αυστηρά αντενδείκνυται.

Αρχικά, προσπαθήστε να απομακρύνετε τα σημεία με μια λεπίδα. Αν αυτό δεν λειτουργεί με ένα μαχαίρι, τρίψτε τις περιοχές προβλημάτων με αφαίρεσης νυχιών χωρίς ακετόνη.

Η βαφή με βάση το νερό αφαιρείται χρησιμοποιώντας ένα δομικό ή κανονικό στεγνωτήριο μαλλιών. Κρατήστε τη συσκευή εργασίας κοντά στο σημείο για αρκετά λεπτά, το χρώμα θα μαλακώσει και θα αφαιρεθεί εύκολα με ένα υγρό πανί.

Αφαίρεση λεκέδων από πλαστικά παράθυρα

Αφαιρούμε τη μόλυνση από κόλλα

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, εάν δεν αφαιρέσετε την προστατευτική μεμβράνη από το γυαλί και το περβάζι παραθύρου του πλαστικού παραθύρου εγκαίρως, η κόλλα θα στεγνώσει. Για την απομάκρυνση αυτών των ανθεκτικών ρύπων, παρασκευάστε ένα διάλυμα με 10 μέρη νερού και 1 μέρος οξικού οξέος. Αντιμετωπίστε με ένα χέρι εμποτισμένο σε αυτό το υγρό την περιοχή όπου συμπυκνώνεται το υπόλειμμα κόλλας και αρχίστε να τρίβετε την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι για πιάτα. Όσο καλύτερο είναι το σφουγγάρι, τόσο πιο γρήγορα θα δείτε το αποτέλεσμα. Η μέση διάρκεια της διαδικασίας είναι 30-40 λεπτά.

Εποχιακή συντήρηση πλαστικών παραθύρων

Η έννοια ενός παραθύρου περιλαμβάνει στοιχεία όπως προφίλ, αξεσουάρ, γυαλί και ακόμη και σφραγιστικό, οπότε όταν αναρωτιέστε πώς να πλένετε τα πλαστικά παράθυρα από τη βρωμιά, πρέπει να ληφθούν υπόψη όλες αυτές οι πτυχές.

Καθαρισμός παραθύρων από πλαστικά παράθυρα

Αφαιρούμε τη βρωμιά από το προφίλ

Τα απορρυπαντικά για πλαστικά μπορεί να είναι είτε ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα για αυτούς τους σκοπούς, είτε χημικά προϊόντα από συνηθισμένα καταστήματα. Το πιο συνηθισμένο προϊόν είναι ένα πήκτωμα ή ένα υγρό πλύσης πιάτων.Για να πλύνετε το περβάζι παραθύρων με ένα τέτοιο καθαριστικό είναι τόσο απλό όσο αυτό: αφρίζει εύκολα, δεν περιέχει στερεά σωματίδια και απομακρύνεται γρήγορα με ένα κουρέλι και νερό. Δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικό το παλιό καλό διάλυμα σαπουνιού, το οποίο είναι εύκολο να αραιωθεί ρίχνοντας 10 μέρη νερού και 1 μέρος σαπουνιού στη λεκάνη.

Πλαστικά παράθυρα χωρίς πλύσιμο

Αφού πραγματοποιήσετε διαδικασίες νερού, αφαιρέστε τον υπόλοιπο αφρό από το παράθυρο και το πλαίσιο και γυαλίστε το παράθυρο σε κυκλικές κινήσεις. Χρησιμοποιήστε υφάσματα μικροϊνών για να σκουπίσετε την επιφάνεια.

Καθαρίζουμε το γυαλί

Για τον καθαρισμό υψηλής ποιότητας από γυαλί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική της γιαγιάς με εφημερίδες, όταν πρώτα η επιφάνεια επεξεργαστεί με σαπούνι και στη συνέχεια σκουπίζεται με χαρτί μέχρι να αφαιρεθούν τελείως οι λεκέδες. Τώρα η αγορά είναι γεμάτη προϊόντα καθαρισμού παραθύρων, οπότε δεν μπορείτε να περιπλέξετε τη δουλειά με χαρτί.

Φέρνουμε σε μια ιδανική κατάσταση εξαρτημάτων

Τα μεταλλικά αντικείμενα μπορούν να υποστούν επεξεργασία με οποιοδήποτε μέσο. Μια τέτοια καθαρισμένη επιφάνεια δεν φοβάται τα αλκάλια, τα νιτρικά και άλλες χημικές ουσίες. Αφού στεγνώσει τελείως το προϊόν, εφαρμόστε ειδικό γράσο ή λάδι σιλικόνης στις αρθρώσεις.

Αφαίρεση ταινίας από πλαστικά παράθυρα

Πώς να αποθηκεύσετε τα παράθυρα από κίτρινο χρώμα;

Εάν το περβάζι του παραθύρου έγινε κίτρινο, αυτό μπορεί και πρέπει να καταπολεμηθεί. Το κιτρινισμένο προϊόν πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με τα μέσα που περιγράφηκαν προηγουμένως για την απομάκρυνση της μόλυνσης από τον αφρώδη υλικό. Ένα μείγμα περιδρόλης με λευκαντικό σε σκόνη βοηθά επίσης. Διαλύστε μία κουταλιά της σούπας υπερυδρόλης και την ίδια ποσότητα λευκαντικού σε 0,5 λίτρο νερού. Επαλείψτε την επιφάνεια των παραθύρων με διάλυμα, τρίψτε την επιφάνεια με ένα πανί, στεγνώστε καλά. Εάν η κίτρινη κηλίδα δεν πάει μακριά, επαναλάβετε τη διαδικασία ξανά.

Αφαίρεση βρωμιάς από πλαστικά παράθυρα

Όλοι γνωρίζουν ότι τα πλαστικά παράθυρα μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο από δώδεκα χρόνια, αλλά για να διατηρήσουν την αισθητική, είναι απαραίτητο να πραγματοποιείτε τακτικά τον υγρό καθαρισμό. Πρέπει να παραδεχτείτε ότι η ρύπανση που είναι ορατή στα γυαλιά μπορεί να χαλάσει εντελώς την αίσθηση άνεσης στο σπίτι. Τώρα ξέρετε πώς να καθαρίζετε πλαστικά παράθυρα από λεκέδες ποικίλης φύσης, πράγμα που σημαίνει ότι αυτές οι δυσάρεστες στιγμές δεν θα σας επηρεάζουν πλέον.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)