Windows
Πώς να μην πιστέψετε τη διαφήμιση ή μια αρμόδια προσέγγιση για την επιλογή των προϊόντων παραθύρων Πώς να μην πιστέψετε τη διαφήμιση ή μια αρμόδια προσέγγιση για την επιλογή των προϊόντων παραθύρων
Η διαφήμιση είναι η κινητήρια δύναμη της προόδου! Είναι δύσκολο να διαφωνήσουμε με αυτήν την άποψη, αλλά είναι πολύ απογοητευτικό όταν οι αδίστακτοι κατασκευαστές και πωλητές καταφεύγουν σε κόλπα και κόλπα. Αντί ενός ποιοτικού προϊόντος, προσφέρουν φθηνά μοντέλα που απέχουν πολύ από τα ιδανικά και δεν μπορούν να συγκριθούν με γνωστά εμπορικά σήματα. Τα παράθυρα από PVC είναι πολύ δημοφιλή στη σύγχρονη αγορά κατασκευών. Ως εκ τούτου το Διαδίκτυο
Laminate πόρτες και παράθυρα πλαγιές (24 φωτογραφίες)Laminate πόρτες και παράθυρα πλαγιές (24 φωτογραφίες)
Ο καθένας μπορεί να κάνει όμορφα τελειωμένες πλαγιές στα παράθυρα ή σε μια πόρτα με τα δικά του χέρια, αν χρησιμοποιούν σύγχρονα οικοδομικά υλικά όπως πολυστρωματικό και αφρό κατασκευής για να καλύψουν τα ανοίγματα. Είναι επίσης σημαντικό ταυτόχρονα ...
Κουρτίνες - ένα καθολικό και ασφαλές μέσο προστασίας των χώρων από τα έντομα (22 φωτογραφίες)Κουρτίνες - ένα καθολικό και ασφαλές μέσο προστασίας των χώρων από τα έντομα (22 φωτογραφίες)
Οι κουρτίνες ματιών μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στο άνοιγμα του παραθύρου όσο και στην πόρτα. Προστατεύουν τέλεια από διάφορα έντομα, χωρίς να εμποδίζουν το φως του ήλιου.
Κουρτίνες για μια καλοκαιρινή κατοικία: επιλέγουμε ένα σχέδιο και ράβουμε τον εαυτό μας (26 φωτογραφίες)Κουρτίνες για μια καλοκαιρινή κατοικία: επιλέγουμε ένα σχέδιο και ράβουμε τον εαυτό μας (26 φωτογραφίες)
Εάν έχετε από καιρό ήθελε να δοκιμάσετε τον εαυτό σας στο ρόλο μιας ραπτικής - ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε και να ράψετε κουρτίνες για μια θερινή κατοικία. Αυτή η απλή και συναρπαστική διαδικασία θα εξοικονομήσει χρήματα, θα ενημερώσει το εσωτερικό του εξοχικού σπιτιού και θα φέρει ...
Velcro κουρτίνες σε ένα πλαστικό παράθυρο - μια καινοτομία της ιδέας του σχεδιασμού (20 φωτογραφίες)Velcro κουρτίνες σε ένα πλαστικό παράθυρο - μια καινοτομία της ιδέας του σχεδιασμού (20 φωτογραφίες)
Για τη διακόσμηση πλαστικών παραθύρων, χρησιμοποιούνται διάφορες επιλογές κουρτίνας, από κουρτίνες ελεύθερου κρεμαστίσματος έως μοντέρνα μοντέλα με καθολική στερέωση - κουρτίνες Velcro. Αυτά τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα παρουσιάζονται ...
Ευέλικτες κουρτίνες: μια νέα λέξη στο σχεδιασμό των παραθύρων (20 φωτογραφίες)Ευέλικτες κουρτίνες: μια νέα λέξη στο σχεδιασμό των παραθύρων (20 φωτογραφίες)
Οι εύκαμπτες κουρτίνες θεωρούνται μία από τις καινοτομίες του μοντέρνου σχεδιασμού. Αυτό είναι το όνομα του σχεδίου στο οποίο χρησιμοποιείται το εύκαμπτο γείσο. Οι κουρτίνες που τοποθετούνται με αυτόν τον τρόπο φαίνονται ασυνήθιστες και ελκυστικές.
Ρολλά χωρίς γεώτρηση: δυνατότητες σχεδίασης (22 φωτογραφίες)Ρολλά χωρίς γεώτρηση: δυνατότητες σχεδίασης (22 φωτογραφίες)
Με την εμφάνιση πλαστικών παραθύρων στην αγορά, υπήρξε ανάγκη να εγκατασταθούν οι περσίδες χωρίς τη διάτρηση. Χάρη σε αυτή τη μέθοδο στερέωσης, διατηρείται η ακεραιότητα του παραθύρου και αυξάνεται η λειτουργικότητα.
Κουρτίνες κασέτας: μια σύγχρονη προσέγγιση για τη δημιουργία ζεστού εσωτερικού (21 φωτογραφίες)Κουρτίνες κασέτας: μια σύγχρονη προσέγγιση για τη δημιουργία ζεστού εσωτερικού (21 φωτογραφίες)
Τα ρολά κασέτας είναι μια εξαιρετική λύση για τα μοντέρνα διαμερίσματα. Τα μοναδικά εργονομικά σχέδια διακρίνονται από ένα ιδιαίτερα προοδευτικό στυλ και ευκολία χρήσης.
Διακόσμηση παραθύρων χωρίς κουρτίνες: ιδέες για διακόσμηση (23 φωτογραφίες)Διακόσμηση παραθύρων χωρίς κουρτίνες: ιδέες για διακόσμηση (23 φωτογραφίες)
Τα παράθυρα χωρίς κουρτίνες γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Αυτή η επιλογή προσθέτει φυσικό φως στο δωμάτιο και κάνει το δωμάτιο πιο ευρύχωρο.
Αντηλιακό στο σπίτι: χαρακτηριστικά χρήσης (20 φωτογραφίες)Αντηλιακό στο σπίτι: χαρακτηριστικά χρήσης (20 φωτογραφίες)
Το αντηλιακό για τα παράθυρα χρησιμοποιείται για τη μείωση της έκθεσης στο ηλιακό φως. Έχει πολλά πλεονεκτήματα. Πολύ απλή τεχνολογία συγκόλλησης.
Κλιματιστικά παραθύρων: Οφέλη σχεδιασμούΚλιματιστικά παραθύρων: Οφέλη σχεδιασμού
Ο κλιματισμός των παραθύρων έχει πάψει να αποτελεί πολυτέλεια. Τώρα σχεδόν όλοι το χρειάζονται, αλλά δεν γνωρίζουν όλοι για τα χαρακτηριστικά αυτής της συσκευής.
Φορτώστε περισσότερο

Windows: κύριοι τύποι και χαρακτηριστικά

Παραδοσιακά, τα πλαίσια παραθύρων ήταν από ξύλο. Ωστόσο, τα σύγχρονα υλικά έχουν αντικαταστήσει τις ξύλινες κατασκευές. Εκτός από τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα παράθυρα, μπορούν να χωριστούν ανάλογα με το μέγεθος, τον τύπο ανοίγματος, τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, την εφαρμογή και τους κατασκευαστές.Ο κατάλογος των δομών παραθύρων αποτελείται από εκατοντάδες επιλογές, καθεμία από τις οποίες συνιστάται να εγκατασταθεί σε μία ή την άλλη περίπτωση. Μια σύγκριση των τύπων των παραθύρων θα σας επιτρέψει να προσδιορίσετε τον βέλτιστο τύπο για εγκατάσταση σε ένα διαμέρισμα, σε εξοχική κατοικία, σε εξοχική κατοικία ή βιομηχανικούς χώρους.

Προβολές προς την κατεύθυνση του ανοίγματος

Με τη μέθοδο του ανοίγματος τα παράθυρα χωρίζονται στους ακόλουθους τύπους:
 • Αναδίπλωση. Αυτά τα παράθυρα ανοίγουν στην κορυφή.
 • Ρόταρυ. Αυτός ο τύπος δομής μπορεί να ανοίξει προς τα έξω ή προς τα μέσα.
 • Εξωλέμβια. Αυτός ο τύπος παραθύρου ανοίγει στο κάτω μέρος.
 • Περιστρέψτε τις δομές κάθετα. Σε αυτή την περίπτωση, το παράθυρο ανοίγει στη δεξιά ή την αριστερή πλευρά, με το μισό παράθυρο στραμμένο προς τα έξω και το άλλο προς τα μέσα.
 • Περιστρέψτε το σχέδιο οριζόντια. Αυτός ο σχεδιασμός είναι παρόμοιος με τον προηγούμενο, αλλά στην περίπτωση αυτή το παράθυρο ανοίγει προς τα πάνω ή προς τα κάτω.
 • Πτυσσόμενο παράθυρο πλαισίου. Αυτή η μέθοδος ανοίγματος παραθύρου έχει τύπο ακορντεόν.
 • Σχεδίαση συρόμενων φύλλων. Ο σχεδιασμός ανοίγει με την αρχή μιας συρόμενης ντουλάπας.
Οι πτυσσόμενοι και περιστρεφόμενοι μηχανισμοί μπορούν να συνδυαστούν σε ένα σχέδιο για τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στον εύκολο αερισμό και το μέγιστο άνοιγμα του παραθύρου. Τα παράθυρα με διπλά φύλλα μπορούν να κατασκευαστούν έτσι ώστε ένα από τα φύλλα τους να ανοίγει προς τα μέσα και το δεύτερο προς τα έξω. Αυτό σας επιτρέπει να μειώσετε το πλάτος του διαμερίσματος, καθώς και να επεκτείνετε τον φωτεινό χώρο του παραθύρου.

Τύποι παράθυρα με τη μορφή

Οι επιλογές παραθύρων χωρίζονται επίσης σε μορφή. Στη βάση αυτή, είναι:
 • Ορθογώνιο Ο πιο συνηθισμένος τύπος. Μπορούν να είναι οριζόντια και κάθετα.
 • Γύρω.
 • Τριγωνικό.
 • Τραπεζοειδές.
 • Αψιδωτό.
 • Συνδυασμένο.
Η επιλογή του σχήματος των παραθύρων εξαρτάται από την απόφαση σχεδιασμού, καθώς και από την αρχική διάταξη του ανοίγματος παραθύρου.

Τύποι παραθύρων ανά σκοπό

Εκτός από την κύρια λειτουργία του παραθύρου, υπάρχουν και άλλες λειτουργίες. Υπάρχουν ποικιλίες σχεδίων για το σκοπό τους:
 • Ηχομόνωση με πυκνωμένο γυαλί για απορρόφηση ή ανταπόκριση θορύβου
 • Θερμομονωτικά παράθυρα με ειδική επίστρωση για τη διατήρηση της θερμότητας.
 • Παράθυρα ανθεκτικά στις κραδασμούς, η παραγωγή των οποίων χρησιμοποιεί ειδική ρητίνη.
 • Φιμέ παράθυρα, επικαλυμμένα με μια ειδική ουσία που απορροφά το ηλιακό φως.
Συνιστάται να χρησιμοποιείτε κάθε τύπο σε μία ή την άλλη περίπτωση και οι τύποι δομών για τον προορισμό τους μπορούν να συνδυαστούν σε ορισμένους τύπους παραθύρων.

Τύποι παραθύρων ανά υλικό

Οι σύγχρονες τεχνολογίες καθιστούν δυνατή την κατασκευή παραθύρων από διάφορα υλικά, καθένα από τα οποία παρουσιάζει ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:
 • Μεταλλικά πλαστικά. Ο πιο δημοφιλής τύπος παραθύρου στη σύγχρονη κατασκευή. Τα πλαίσια είναι κατασκευασμένα από PVC, στο εσωτερικό του οποίου τοποθετείται μεταλλικό προφίλ. Τα παράθυρα αυτά είναι αξιοσημείωτα για την φιλικότητα προς το περιβάλλον, την καλή ηχομόνωση και την απόδοση θερμομόνωσης, την αντοχή στη φθορά και την απουσία της ζωγραφικής. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την έλλειψη απαραίτητης κυκλοφορίας αέρα, τον σχηματισμό ρωγμών σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, καθώς και τη χαμηλή δομική ακαμψία ενός πακέτου μακράς υάλου. Αυτός ο τύπος παραθύρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατοικίες, μπαλκόνια και ιδιωτικές κατοικίες.
 • Αλουμίνιο Οπτικά, τέτοια παράθυρα είναι πολύ παρόμοια με τα μεταλλικά πλαστικά. Ωστόσο, έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Αυτά περιλαμβάνουν την αξιοπιστία, τη δύναμη και την ανθεκτικότητα, που τους επιτρέπει να χρησιμοποιούνται σε δημόσιους χώρους. Με μειονεκτήματα περιλαμβάνει υψηλό κόστος.
 • Eurobar. Ένα από τα πιο προηγμένα υλικά για την παραγωγή παραθύρων. Το Eurobar είναι μια κατασκευή τριών ξύλινων ράβδων κολλημένων μεταξύ τους. Οι ίνες τους είναι κάθετες μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας υψηλή αντοχή. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την ανθεκτικότητα, την φιλικότητα προς το περιβάλλον, την αντίσταση στη θερμοκρασία και την υγρασία. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν ένα μάλλον υψηλό κόστος.
 • Ένα δέντρο. Η αναθεώρηση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς παραδοσιακά παράθυρα - ξύλινα.Τα πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνουν την αξιοπιστία, την καλή μικροκυκλοφορία του αέρα και την αντίσταση στις ακραίες θερμοκρασίες. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την ανάγκη συνεχούς βαφής ή βερνίκωσης του πλαισίου παραθύρου, διόγκωσης του υλικού ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε υψηλή υγρασία, καθώς και χαμηλό επίπεδο στεγανότητας.
Κάθε τύπος παραθύρου συνιστάται να χρησιμοποιείται σε μία ή την άλλη περίπτωση. Το ξύλο είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, το αλουμίνιο εγγυάται αντοχή και ανθεκτικότητα, τα μεταλλικά πλαστικά παράθυρα διατηρούν τη θερμότητα στο σπίτι και το Eurobar είναι ένα καθολικό υλικό, αλλά έχει υψηλή τιμή.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)