Laminate πόρτες και παράθυρα πλαγιές (24 φωτογραφίες)

Αφού εγκαταστήσετε ένα παράθυρο ή μπροστινή πόρτα, είναι επίσης υποχρεωτικό να ολοκληρώσετε τις πλαγιές για να δώσετε σε ολόκληρη τη δομή μια τελική, ελκυστική εμφάνιση.

Για το σκοπό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

 • γυψοσανίδας ·
 • πλαστικό.
 • MDF.
 • σοβά
 • laminate δάπεδα.

Οι πλαγιές από το έλασμα μέχρι τις μπροστινές πόρτες και τα παράθυρα είναι όχι μόνο όμορφα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις η επένδυση των ανοιγμάτων γίνεται εύκολα από μόνα τους.

Τοξωτές πλαϊνές πλαγιές

Λευκές στρωματοποιημένες πλαγιές

Οφέλη από τα φύλλα

Το γεγονός ότι οι κλίσεις από το έλασμα μπορούν να γίνουν ολοένα και πιο εμφανείς τόσο σε γραφεία όσο και σε διαμερίσματα εξηγείται από την παρουσία των πλαστικοποιημένων πάνελ, οι οποίες σήμερα αντιπροσωπεύονται ευρέως στην αγορά κατασκευών, με ορισμένες θετικές ιδιότητες που αναφέρονται παρακάτω:

 • Διαθεσιμότητα (υλικό μπορεί να αγοραστεί σχεδόν παγκοσμίως και σε προσιτή τιμή).
 • Η αισθητική (έχει μια ελκυστική εμφάνιση, πηγαίνει καλά με άλλα υλικά φινιρίσματος, ειδικά με το ξύλο, αφού το έλασμα κατασκευάζεται κυρίως με μια επιφάνεια που μιμείται ένα ή άλλο είδος ξύλου).
 • Ευρύ φάσμα (σε αποχρώσεις, υφές, κλάσεις αντοχής στη φθορά και κόστος).
 • Ευκολία εγκατάστασης (οι σκάλες φινιρίσματος με laminate μπορούν να εκτελεστούν ακόμα και από αρχάριους στον τομέα των κατασκευών).
 • Αντοχή στην φθορά (το υλικό έχει υψηλή αντοχή στην τριβή, δεν είναι εύκολο να το ξύσει ακόμα και με μεταλλικά αντικείμενα).
 • Αντοχή (αντέχει σε μέτρια πρόσκρουση και φορτία κάμψης).
 • Αντοχή στην υγρασία (μερικές τροποποιήσεις του ελάσματος δεν έχουν μόνο το ανώτερο, αλλά και το χαμηλότερο προστατευτικό στρώμα, το οποίο εξουδετερώνει τη διείσδυση της υγρασίας στο πάχος του υλικού).
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής (20 ετών και άνω).

Όλες οι πληροφορίες που δίνονται στο άρθρο είναι εξίσου κατάλληλες για πλαγιές παραθύρων και πορτών από ένα έλασμα, επομένως στο μέλλον θα λαμβάνονται υπόψη μόνο οι πλαγιές της μπροστινής πόρτας, αν και το φινίρισμα των πλαγιών της μπροστινής πόρτας με πολυστρωματικό υλικό διαφέρει ελάχιστα στην τεχνολογία από το φινίρισμα των πλαϊνών πορτών των εσωτερικών θυρών.

Μαύρες πλαστικές πλαγιές

Κλασικές πλαστικοποιημένες πλαγιές

Κριτήρια επιλογής φύλλων

Όταν επιλέγετε αυτό το υλικό για να φτιάξετε πλαγιές από ένα έλασμα, συνιστάται να τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες:

 • Θα πρέπει να υπάρχει συμβατότητα, και οι δύο τύποι και αποχρώσεις του δαπέδου και του φύλλου πόρτας με κλίση προς τα πίσω.
 • Τα αντίθεση χρώματα πρέπει να αποφεύγονται, συνήθως ένα σημάδι κακής γεύσης.
 • Επιλέγοντας ένα ακριβό ανθεκτικό στη φθορά πολυστρωματικό υλικό, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι μετά από 15 ή 20 χρόνια το εσωτερικό του δωματίου στο οποίο βρίσκεται μια συγκεκριμένη κλίση πόρτας από το έλασμα μπορεί να αλλάξει σημαντικά και ίσως περισσότερο από μία φορά.
 • Οι πλαγιές στην πόρτα του laminate φαίνονται καλές, ταιριάζοντας το χρώμα με τη σκιά της ίδιας της πόρτας.
 • Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει και η πλατφόρμα, η οποία πρέπει επίσης να είναι σε αρμονία με τον χρωματισμό τόσο με το χρώμα του δαπέδου όσο και με τις πόρτες και με το υλικό των πλαγιών.

Εάν καλύπτετε το πάτωμα με ένα έλασμα, τότε θεωρώντας ότι σχεδόν πάντοτε στην περίπτωση αυτή υπάρχουν πολλά τμήματα διαφόρων μηκών, σκεφτείτε αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των πλαγιών των θυρών. Αυτό, αφενός, θα εξοικονομήσει χρήματα και, αφετέρου, θα είναι μια σκόπιμα ευεργετική λύση όσον αφορά την τήρηση των νόμων της αισθητικής και τη διασφάλιση ενός συνδυασμού αποχρώσεων.

Ξύλινες πλαγιές

Ξύλινα παράθυρα με κλίση

Πώς να φτιάξετε πλαγιές για την πόρτα με τα χέρια σας

Σήμερα, οι πιο δημοφιλείς είναι κυρίως τρεις τρόποι να τοποθετήσετε το έλασμα στις πλαγιές της πόρτας και του παραθύρου. Ας εξετάσουμε τα εξής:

 1. Με τη χρήση συγκολλητικών ουσιών. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν είτε υγρά καρφιά είτε παρόμοιες συνθέσεις. Για να αποφύγετε περιττά προβλήματα, είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε εκ των προτέρων την επιφάνεια της βάσης των πλαγιών χρησιμοποιώντας είτε φύλλα γυψοσανίδας είτε γύψο.
 2. Με την κατασκευή του πλαισίου. Αυτή η μέθοδος είναι αρκετά επίπονη, αλλά σας επιτρέπει να πάρετε μια επίπεδη επιφάνεια των πλαγιών χωρίς προηγούμενη ευθυγράμμιση της βάσης και ταυτόχρονα μπορεί να τοποθετηθεί ένα μονωτικό στρώμα. Σε αυτή την περίπτωση, οι πλάκες από έλασμα είναι στερεωμένες με καρφιά ή κόλλα σε πλαίσιο κατασκευασμένο από ξύλινα τεμάχια ή πλαστικό. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο αυλάκωσης.
 3. Με αφρό πολυουρεθάνης. Η ευκολότερη επιλογή είναι διαθέσιμη σε όποιον θέλει να κάνει πλαγιές από το laminate με τα χέρια τους. Είναι λίγο σαν την πρώτη επιλογή, αλλά είναι πιο απλή, αφού η εξάλειψη των παρατυπιών συμβαίνει αυτόματα λόγω της διόγκωσης του αφρού.

Επιπλέον, το έλασμα μπορεί να εγκατασταθεί και στις τρεις περιπτώσεις που εξετάζονται παραπάνω:

 • Κάθετα. Στη συνέχεια τα έλασμα συνδέονται μεταξύ τους κατά μήκος ενός στενού τμήματος (αν και αυτό συχνά δεν απαιτείται αν το έλασμα έχει επαρκές πλάτος).
 • Οριζόντια. Ξεχωριστές μικρές πλάκες υλικού συνδέονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας κλειδαριές, αρχίζοντας από κάτω προς τα πάνω.

Παράθυρα παραθύρων με παράθυρα από κόντρα πλακέ

Laminate πόρτες πλαγιές

Laminate παράθυρα κλίσεις στην κουζίνα

Προετοιμασία των βασικών στοιχείων των πλαγιών

Πριν ξεκινήσετε να κλείνετε τις πλαγιές με ένα φύλλο με τα χέρια σας, πρέπει να φροντίσετε για την κατάσταση της επιφάνειας της βάσης. Ταυτόχρονα, ο βαθμός της απαραίτητης ευθυγράμμισης των πλευρικών τμημάτων του ανοίγματος εξαρτάται από την επιλογή της μεθόδου εγκατάστασης του ελασματοποιημένου υλικού. Συνιστάται να προ-αφρώσετε τα κενά, να τοποθετήσετε (αν είναι απαραίτητο) τη μόνωση, και στη συνέχεια να εφαρμόσετε ένα ειδικό πλέγμα και να το καλύψετε με γύψο. Εάν υποτίθεται ότι είναι στόκος ή στερεώνεται το φύλλο με κόλλα, είναι επίσης απαραίτητο να εκτελεστεί επιπρόσθετα ένα βασικό αστάρι.

Πλαγιές από πολυστρωματικό παράθυρο στο σοφίτα

Πλαγιές από τη συστοιχία

Εσωτερικές πλαϊνές πλατφόρμες

Το επόμενο στάδιο είναι η σήμανση του φύλλου και το πριόνισμα

Οι πλαγιές πρέπει να καλύπτουν τον τοίχο στο άνοιγμα χωρίς ρωγμές. Πρέπει να ξεκινήσετε την εγκατάσταση με μια ράβδο που βρίσκεται στο πάνω μέρος της πλάτης της πόρτας. Αφού στερεωθεί, καθορίστε το μήκος των πλαϊνών ελασμάτων. Για να κόψετε το έλασμα είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό παζλ, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αγκύλες με μικρά δόντια. Επίσης, δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς ένα τετράγωνο, έναν μεταλλικό χάρακα και ένα μέτρο ταινιών. Αν φοβάστε να κάνετε κάποιο λάθος στο σωστό μέγεθος, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρότυπο από κάποιο άλλο διαθέσιμο υλικό, για παράδειγμα, από γυψοσανίδα ή χαρτόνι.

Art Nouveau Πλαγιές

Εγκατάσταση πλακών πόρτας

Επένδυση από πλαστικοποιημένη πόρτα

Εγκατάσταση πλαστικού

Για να γίνει αυτό το έργο με τα χέρια τους, πολλοί επιλέγουν την εγκατάσταση πλαγιών χρησιμοποιώντας αφρό συναρμολόγησης, αφού σε σύγκριση με άλλες μεθόδους είναι η πιο απλή τεχνολογία, γι 'αυτό η μέθοδος τοποθέτησης φύλλων από πολυστρωματικό υλικό εξετάζεται παρακάτω.

Πριν προχωρήσετε στην αυτο-εγκατάσταση των πλαγιών, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε τα όρια των ορίων στα οποία θα είναι το έλασμα. Γιατί πρέπει να εγκαταστήσετε βοηθητικές ταινίες γύρω από το πλαίσιο της πόρτας που θα περιορίσουν την κίνηση των ελασμάτων.

Ελασματοποιημένες πλαγιές στο παράθυρο

Πλάκες από φύλλα καρυδιάς

Καλαίσθητες πλαγιές σε φύλλα

Στη συνέχεια, το άνω στοιχείο εφαρμόζεται πρώτα και ελέγχεται έτσι ώστε όταν ανοίγει η πόρτα, δεν προσκολλάται σε αυτό. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το αφρώδες υλικό τοποθέτησης στο επάνω μέρος του πλαισίου της πόρτας και στη μη μπροστινή πλευρά του ελάσματος, μετά το οποίο η ελασματοποιημένη πλάκα εφαρμόζεται με την πλάτη της στο σημείο τοποθέτησης και στερεώνεται με ταινία κάλυψης.

Όσο μεγαλύτερο είναι το μήκος της ταινίας, τόσο πιο αξιόπιστο είναι το υλικό.

Μην εφαρμόζετε ένα πολύ παχύ στρώμα αφρού πάνω στις λαμαρίνες, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει μετατόπιση.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα πλευρικά τμήματα.

Πλαστικές πλαγιές

Εσωτερική θωράκιση

Σκαλισμένες πόρτες

Εξετάστε κατά την κοπή των φύλλων, εάν είναι εγκατεστημένα σε κλειδαριές, ότι η σήμανση πρέπει να γίνεται μόνο σε συναρμολογημένη μορφή.

Για να αποφευχθεί η απόκλιση των φύλλων από συγκολλημένα φύλλα μετά την εγκατάσταση και να μην δημιουργηθούν κενά μεταξύ τους, επικαλύψτε τις αρμούς των ελασμάτων με κόλλα.

Μετά την τελική σκλήρυνση του αφρού συναρμολόγησης, το προεξέχον πλεόνασμα πρέπει να κοπεί με ένα μαχαίρι με μια απότομη λεπίδα. Για να καλυφθούν οι ρωγμές στις αρθρώσεις, τα κενά στις γωνίες, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, πρέπει να καλύπτονται με μια διακοσμητική πλαστική γωνία, η οποία, κατά κανόνα, επιλέγεται κοντά στο σκιά της πόρτας ή του δαπέδου ή του ελασματοποιημένου φύλλου. Η τελική εμφάνιση ολόκληρου του σχεδίου θα δώσει πλατφόρμες.

Επικαλυμμένες πλαγιές μιας πτυσσόμενης πόρτας

Σκουρόχρωμες πλαγιές

Οι πλαϊνές πλαγιές της μπροστινής πόρτας

Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι οι πλαγιές, κομμένες με πολυστρωματικές πλάκες, είναι μια πολύ σύγχρονη καλή λύση. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια πολύ ελκυστική επίστρωση του ανοίγματος της πόρτας ή του παραθύρου με τα χέρια σας. Ταυτόχρονα, η χρήση πλαστικοποιημένων υλικών θα σας προσφέρει ποιότητα και απαιτούν μικρό οικονομικό κόστος.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)