Οθόνη για ένα δωμάτιο (60 φωτογραφίες): απλή χωροθέτηση χώρου

Μια κομψή και πρωτότυπη λεπτομέρεια του εσωτερικού - η οθόνη - γίνεται πλέον πολύ δημοφιλής. Και δεν είναι περίεργο - τελικά, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ζώνη του χώρου ενός διαμερίσματος, συμπεριλαμβανομένου ενός διαμερίσματος ενός δωματίου. Ταυτόχρονα, ένα τέτοιο διαμέρισμα λειτουργεί ως ένα εξαιρετικό διακοσμητικό στοιχείο. Η οθόνη μπορεί να ταιριάζει σε οποιοδήποτε στυλ και σχέδιο, μπορείτε να το κάνετε και εσείς οι ίδιοι. Όταν διπλωθεί, η οθόνη για την αίθουσα δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και, όταν ισιώνει, βοηθά να κρύβεται ένα χαλαρό κρεβάτι ή χάος στην περιοχή εργασίας από αδιάκριτα μάτια. Χρησιμοποιώντας την οθόνη, μπορείτε να κάνετε το διαμέρισμα πιο άνετα, προσθέστε μια ρετρό αφή στο σχέδιο. Στο άρθρο, εξετάζουμε τα χαρακτηριστικά της χρήσης μιας οθόνης στο σχεδιασμό ενός σύγχρονου διαμερίσματος.

Λευκή οθόνη στο δωμάτιο

Ανοιχτή οθόνη στο σαλόνι

Μπαμπού οθόνη

Λευκή οθόνη για καθιστικό

Μαύρη οθόνη για το σαλόνι

Πλεονεκτήματα

Εξετάστε τα κύρια πλεονεκτήματα που παρέχουν τη χρήση μιας οθόνης στο εσωτερικό του διαμερίσματος - και ένα δωμάτιο, και πιο ευρύχωρο.

Μια οθόνη για ένα δωμάτιο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τον χωρισμό του χώρου. Αυτός είναι ο κύριος λειτουργικός σκοπός του. Για το σκοπό αυτό, η οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στο εσωτερικό σχεδόν όλων των διαμερισμάτων, ακόμη και τα μικρότερα. Αν στο σαλόνι πρέπει να διαθέσετε μια ζώνη επικοινωνίας και ταυτόχρονα να εξοπλίσετε μια περιοχή εργασίας, μια οθόνη θα σας βοηθήσει να διακρίνετε μεταξύ αυτών των περιοχών. Η οθόνη είναι επίσης χρήσιμη στην κρεβατοκάμαρα - θα βοηθήσει να διαχωριστεί η περιοχή ύπνου από τον τόπο για την αλλαγή ρούχων.

Πτυσσόμενη οθόνη σε τροχούς από ξύλο και γυαλί

Ασπρόμαυρη οθόνη

Ξύλινη οθόνη

Σχεδίαση οθόνης

Κάλυμμα από κόντρα πλακέ

Μια οθόνη μπορεί επίσης να εκτελέσει ένα διακοσμητικό ρόλο, μπορεί να γίνει μια πραγματική διακόσμηση ενός δωματίου. Ειδικά αν είστε προσεκτικά επιλεγμένοι για το στυλ του εσωτερικού. Έτσι, το διαμέρισμα μπορεί να διακοσμηθεί με πίνακες, διακόσμηση, ευαίσθητα γλυπτά, κλπ. Η μάζα των επιλογών.

Η οθόνη είναι πρακτική - σε περίπτωση αναποτελεσματικότητας μπορεί να αφαιρεθεί, όταν διπλωθεί δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο - μπορεί να χωρέσει στο μπαλκόνι. Και όταν το χρειάζεστε, μπορείτε να το πάρετε και να το χρησιμοποιήσετε ξανά.

Μαύρη-καφέ οθόνη στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Γυαλιστερή οθόνη PVC

Οθόνη στο εσωτερικό του καθιστικού

Οθόνη στυλ χώρας

Δερμάτινη οθόνη με φωτισμό

Η οθόνη δίνει την ευελιξία του δωματίου. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εκείνους τους χώρους όπου υπάρχουν τεράστια μνημειώδη έπιπλα - τεράστια κρεβάτια ή τοίχοι. Μια κουρτίνα οθόνης ή μια οθόνη θα κάνει ένα τέτοιο δωμάτιο πιο "ελαφρύ" λόγω της οπτικής ευθραυστότητάς της.

Με τη βοήθεια μιας οθόνης το καλοκαίρι, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τον καυτό ήλιο με την εγκατάσταση ενός διαμερίσματος απέναντι από το παράθυρο.

Οθόνη από μεταλλικές αλυσίδες στο εσωτερικό

Ιαπωνική οθόνη στο σαλόνι

Κόκκινη οθόνη

Είδη

Εξετάστε τις πιο δημοφιλείς και κοινές επιλογές για εσωτερικές οθόνες.

Αναδίπλωση ή θωράκιση. Πρόκειται για κλασσικές οθόνες. Συνήθως έχουν τρία φτερά που σχηματίζουν ένα ακορντεόν. Υπεύθυνος για τον χωροταξικό χώρο. Η πιο κοινή επιλογή. Είναι πολύ βολικό, αν είναι απαραίτητο, το διαμέρισμα μπορεί να αφαιρεθεί και δεν θα πάρει πολύ χώρο όταν διπλωθεί. Ιδανικό για ένα μικρό διαμέρισμα ενός δωματίου. Κατάλληλο για κάθε δωμάτιο στο σπίτι, αρκετά σταθερό. Τις περισσότερες φορές είναι κατασκευασμένα από ξύλο ή πλαστικό. Υπάρχουν επίσης μοντέλα γυαλιού.

Αναδιπλούμενη οθόνη στην κρεβατοκάμαρα

Φινισμένη οθόνη

Οθόνη πατάρι

Μέταλλο οθόνης

Art Nouveau οθόνη

Διαφανές μέταλλο. Αυτή η επιλογή είναι ένα ανοιχτό ύφασμα κατασκευασμένο από επιδέξιο σφυρηλάτηση. Μια τέτοια οθόνη στο εσωτερικό δεν προσθέτει, δεν φέρει ένα ειδικό λειτουργικό φορτίο. Χρησιμοποιούνται συνήθως ως εντελώς διακοσμητικό αντικείμενο. Ως εκ τούτου, είναι πιο κατάλληλα για ένα διαμέρισμα μιας μεγάλης έκτασης και για τα σπίτια, σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου θα είναι ακατάλληλο.

Μεταλλική οθόνη στην κρεβατοκάμαρα

Διαχωρισμός οθόνης από πίνακες

Ξύλινη οθόνη

Τυπωμένη οθόνη

Οθόνη από φελλό

Οθόνες ραφιών. Αυτή η άποψη είναι πολύ λειτουργική. Μαζί με τον χωρισμό του χώρου, εκτελεί επίσης τη λειτουργία της αποθήκευσης των πραγμάτων. Στα ράφια μπορείτε να βάλετε μπιχλιμπίδια, σουβενίρ, αγγεία, βιβλία και άλλα χρήσιμα αντικείμενα.

Ράφι οθόνης στο εσωτερικό

Πρόσοψη στυλ της Προβηγκίας

Οθόνη. Τέτοιες οθόνες δεν προστίθενται. Αντιπροσωπεύουν έναν ίσιο κατακόρυφο καμβά, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να πραγματοποιεί το διαχωρισμό του χώρου και, ενδεχομένως, να κρύβει κάτι. Οι περισσότερες φορές είναι κατασκευασμένες από πλαστικό. Είναι πολύ ελαφριά, έτσι κινούνται εύκολα από δωμάτιο σε δωμάτιο - όπου χρειάζονται σήμερα. Κατάλληλο για ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, πολύ συμπαγές.

Ένα τέτοιο διαμέρισμα είναι ένα ανθεκτικό πλαίσιο - συνήθως κατασκευασμένο από ξύλο - πάνω στο οποίο είναι εκτεταμένο ένα κλωστοϋφαντουργικό πάνελ. Χρησιμοποιείται συνήθως πυκνό ύφασμα όπως πλέξιμο ή λινό. Το μοντέλο έχει βάση ή πόδια που του προσδίδουν σταθερότητα. Μερικές φορές τροφοδοτείται με τροχούς, με τους οποίους είναι εύκολο να μετακινηθεί γύρω από το σπίτι.

Μπεζ οθόνη στο σαλόνι

Οθόνη ρετρό στυλ

Σκαλισμένη οθόνη

Οθόνη με μοτίβο

Ξυλόγλυπτη οθόνη

Ευέλικτο. Αυτός είναι ο πιο σύγχρονος τύπος διαμερισμάτων. Κατασκευασμένο από πλαστικό, πολύ κομψό και λειτουργικό. Κατάλληλο για μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Συνήθως είναι λευκά, λόγω των οποίων το δωμάτιο γίνεται ευρύχωρο και ευάερο. Μπορούν να λάβουν διάφορες μορφές - να είναι στρογγυλές, ημικυκλικές και κυματιστές. Μια τέτοια ποικιλία σας επιτρέπει να ρίξετε μια νέα ματιά στο εσωτερικό σχέδιο και να την κάνετε πιο ενδιαφέρουσα. Η χωροθέτηση του χώρου με τη βοήθειά του πραγματοποιείται χωρίς δυσκολία.

Ασυνήθιστη μαύρη οθόνη στο σαλόνι

Κήπος οθόνης

Γκρι οθόνη

Οθόνη ματιών

Shabby Chic Screen

Υλικό

Θα υπολογίσουμε ποια υλικά κάνουν πιο συχνά οθόνες.

Δέντρο. Αυτή είναι μια κλασική έκδοση των κατατμήσεων. Μια ξύλινη οθόνη - η αρχαιότερη έκδοση - ακόμα και οι Κινέζοι πρόγονοί τους χρησιμοποίησαν. Το ξύλο είναι καλό επειδή το υλικό αυτό είναι αρκετά ελαφρύ, προσφέρεται για επεξεργασία και βαφή. Όλα αυτά μας επιτρέπουν να κάνουμε ξύλινες οθόνες οποιωνδήποτε σχεδίων, τύπων και στυλ. Επιπλέον, το ξύλο είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, ασφαλές, ακόμη και για τους αλλεργικούς και για τα παιδιά. Μια ξύλινη οθόνη μπορεί να είναι σε τροχούς, γεγονός που διευκολύνει την κίνηση της.

Ξύλινη οθόνη στην κρεβατοκάμαρα

Πτυσσόμενη οθόνη

Πλαστικά. Μοντέρνες οθόνες για εσωτερικούς χώρους στη σοφίτα ή υψηλής τεχνολογίας στυλ κατασκευάζονται από αυτό. Το πλαστικό μπορεί επίσης να σχηματοποιηθεί για άλλα υλικά, για παράδειγμα, για το ίδιο ξύλο. Οι πλαστικές κουρτίνες είναι ελαφρές, φθηνές, πρακτικές, συχνά σε τροχούς. Πρόκειται για μια οικονομική και κομψή επιλογή, κατάλληλη για σχεδόν όλους, ιδανική για διαμέρισμα στούντιο.

Πλαστική οθόνη στο εσωτερικό

Μέταλλο. Οθόνες από αυτό το μάλλον βαρύ υλικό είναι οι πιο ακριβές. Τις περισσότερες φορές, το διαμέρισμα είναι διακοσμημένο με κομψή σφυρηλάτηση, τεχνικές πατίνας και άλλες επεξεργασίες που χρησιμοποιούνται επίσης. Οι μεταλλικές οθόνες χρησιμοποιούνται συχνότερα ως στάσιμη επιλογή για τον χωροταξικό χώρο - επειδή δεν θα τις μετακινήσετε πολύ συχνά από τόπο σε τόπο.

Οθόνη από μέταλλο και ξύλο στο εσωτερικό

Οθόνη στην κρεβατοκάμαρα

Γυαλί οθόνη

Υφάσματα οθόνης

Οθόνη στο μπάνιο

Διακόσμηση

Εξετάστε ποιες μέθοδοι οθονών διακόσμησης βρίσκονται πιο συχνά.

  • Νήμα. Αυτή η θαυμάσια διακόσμηση είναι συνήθως διακοσμημένη με ξύλινο διαχωριστικό. Συμπεριλαμβανομένης μιας συρόμενης ακορντεόν.
  • Σφυρηλάτηση. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο διακοσμητικά μοτίβα είναι διακοσμημένα με μέταλλο.
  • Τσέπες - με τη βοήθειά τους, η οθόνη είναι εξοπλισμένη με επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους.
  • Διακοσμητική ζωγραφική. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται συνήθως για να διακοσμήσει τις κινεζικές οθόνες σε ένα παραδοσιακό ύφος. Κατά κανόνα, μια τέτοια οθόνη είναι μαύρη, βερνικωμένη και διακοσμημένη με κομψή ζωγραφική. Χρησιμοποιούν φυτικά στολίδια, εικόνες πουλιών, ζώων, κλπ. Σε καθαρά κινεζικό στυλ, συχνά χρησιμοποιούνται εικόνες δράκων, φανών και φανταστικών συμβόλων.

Όμορφη ξύλινη οθόνη

Οθόνη ανεμιστήρων

Oriental οθόνη στυλ

Οθόνη με καθρέφτη

Λούβρο

Οθόνη στο εσωτερικό των διαφορετικών δωματίων

Πώς να χρησιμοποιήσετε την οθόνη σε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού.

Στο σαλόνι ενός διαμερίσματος ενός δωματίου, το διαμέρισμα μπορεί να εκτελέσει τη λειτουργία του χωρισμού του χώρου, ενώ το διακοσμεί. Σε μεγάλα σαλόνια, είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιηθούν μεταλλικές οθόνες αλεξίπτωσης ως καθαρά διακοσμητικό εσωτερικό στοιχείο.

Πρόσοψη στην τουαλέτα

Χρυσή οθόνη

Εάν το μπάνιο έχει παράθυρο ή χρειάζεστε ένα μέρος για την αλλαγή ρούχων, τότε χρησιμοποιώντας μια οθόνη σε αυτό θα είναι αρκετά κατάλληλο. Για αυτό το δωμάτιο, οι επιλογές πλαστικού ή γυαλιού που δεν φοβούνται το νερό είναι πιο κατάλληλες. Είναι καλό εάν η κουρτίνα παρέχει τσέπες ή ράφια όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε αξεσουάρ μπάνιου και υφάσματα.

Για την κρεβατοκάμαρα, μια ξύλινη κουρτίνα, κομψά διακοσμημένη, είναι πιο κατάλληλη.

Μπεζ-καφέ οθόνη στην κρεβατοκάμαρα

Οθόνη με ζωγραφική βαμμένων γυαλιών στο εσωτερικό

Διακοσμητική οθόνη στο γραφείο

Οθόνη στο νηπιαγωγείο

Ασπρόμαυρη οθόνη στο καθιστικό-τραπεζαρία

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)