Μωσαϊκό στο εσωτερικό του μπάνιου (20 φωτογραφίες): όμορφα σχέδια

Ο σχεδιασμός του μπάνιου με ψηφιδωτά πλακάκια είναι μια κομψή και εκλεπτυσμένη επιλογή. Τα κατάλληλα επιλεγμένα ψηφιδωτά πλακάκια για το μπάνιο μπορούν να δώσουν την ευγένεια σε αυτό το δωμάτιο, ακόμη και σε ένα μικρό πίνακα Χρουστσόφ. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τώρα πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού και ιδιοκτήτες σπιτιού επιλέγουν αυτό το είδος διακόσμησης στη διακόσμηση των λουτρών τους. Ωστόσο, πρέπει να ειπωθεί ότι η διαδικασία τοποθέτησης του μωσαϊκού είναι αρκετά χρονοβόρα και, επομένως, η εργασία αυτή θα κοστίσει πολύ περισσότερο από ένα πρότυπο κεραμίδι. Αλλά το αποτέλεσμα, φυσικά, θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον. Για την ευκαιρία να θαυμάσετε μια τέτοια ομορφιά, μπορείτε να πληρώσετε μία φορά, αλλά στη συνέχεια, για πολλά χρόνια με ευχαρίστηση πηγαίνετε στο μπάνιο σας. Στο άρθρο, θα εξετάσουμε ποιες αποχρώσεις υπάρχουν στο σχεδιασμό ενός μπάνιου με ψηφιδωτά πλακάκια.

Χρυσό μωσαϊκό στο μπάνιο

Απλά σημειώστε ότι αυτό το σχέδιο είναι ένα από τα παλαιότερα. Ακόμη και στις ανασκαφές αρχαίων λουτρών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι αρχαίοι ρωμαϊκοί πατριώτες προτιμούσαν αυτή τη σχεδίαση των τόπων όπου εκτελούσαν τις διαδικασίες λουτρού τους. Τα δάπεδα και οι τοίχοι των διάσημων αντίκες είναι επίσης πλακάκια. Τότε το μωσαϊκό ήταν μόνο ένα είδος - κεραμικό και μερικές φορές τζάμι με φυσικό μεταλλικό λούστρο. Αλλά τώρα μπορούμε να αντέξουμε τα σύγχρονα υλικά που διαρκούν περισσότερο, δεν φοβούνται τη μούχλα και το νερό και μπορούν να βαφτούν σε διάφορα φωτεινά χρώματα. Αυτό σας επιτρέπει να εφαρμόσετε οποιοδήποτε σχέδιο.

Μωσαϊκά οφέλη

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση ψηφιδωτών πλακιδίων στο μπάνιο μας:

 • Το μωσαϊκό στο μπάνιο είναι πολύ πιο κομψό και φαίνεται πιο κομψό από το συνηθισμένο πλακάκι.
 • Οι μικρές λεπτομέρειες του μωσαϊκού είναι πολύ πιο εύκολο να διευθετηθούν και να οργανωθούν δύσκολες γωνίες και αρθρώσεις, συμπεριλαμβανομένου του δαπέδου. Ενώ τα κεραμίδια πρέπει να προσαρμοστούν προσεκτικά, οποιοδήποτε εκατοστό μπορεί να γίνει θανατηφόρο και να καταστρέψει ολόκληρο το σχέδιο. Στην περίπτωση χρήσης μωσαϊκού, τα λάθη στους υπολογισμούς δεν θα είναι τόσο αισθητά.
 • Όταν χρησιμοποιείται ένα ψηφιδωτό υλικό δαπανάται πιο οικονομικά. Δεν υπάρχουν ουσιαστικά υπολείμματα και σκουπίδια. Μετά από όλα, το μωσαϊκό δεν χρειάζεται να κοπεί. Θα υπάρχει πάντα ακριβώς αυτό το μέρος που είναι κατάλληλο για μια δεδομένη γωνία, κοινή. Από το κεραμίδι, ωστόσο, μερικές φορές υπάρχουν αρκετά χαλασμένα, κομμένα κομμάτια που θα πρέπει να πεταχτούν έξω. Αλλά τα χρήματα πληρώθηκαν γι 'αυτούς.
 • Χρησιμοποιώντας ψηφιδωτά, μπορείτε να δημιουργήσετε ολόκληρες εικόνες στο μπάνιο, σύνθετες συνθέσεις, πάνελ, μεταφέροντας κλίσεις, άλλες αποχρώσεις με τη μορφή διαφόρων χρωμάτων. Ένα δάπεδο μωσαϊκό θα διακοσμήσει το πάτωμα του μπάνιου. Στην περίπτωση πλακιδίων, αυτό δεν είναι δυνατό λόγω του σημαντικού μεγέθους του.

Μωσαϊκό για διακόσμηση του τείχους πίσω από τον καθρέφτη του μπάνιου

Μερική σχεδίαση ενός μωσαϊκού μωσαϊκού

Μπλε και πολύχρωμα μωσαϊκά στο μπάνιο

Πλήρες μωσαϊκό μπάνιο

Μειονεκτήματα

 • Μια τέτοια σχεδίαση θα κοστίσει περισσότερο από πλακάκια.
 • Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε έναν οδηγό με τα χέρια. Τέτοιες μικρές και επίπονες εργασίες, ειδικά πάνελ ή συνδυασμός μωσαϊκού-ξύλου, απαιτούν κάποια ικανότητα. Ένας αρχάριος τελικός επεξεργαστής είναι απίθανο να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας. Μόνο ένας έμπειρος τεχνίτης μπορεί να αντιμετωπίσει ένα πολύπλοκο και ακριβό μωσαϊκό.

Οριζόντια μωσαϊκή λωρίδα στο μπάνιο

Μπεζ μωσαϊκό στο σχεδιασμό του μπάνιου

Απλά ψηφιδωτά πλακάκια

Λόγω της πολυπλοκότητας της τοποθέτησης του μωσαϊκού, οι προγραμματιστές ήρθαν με τρόπους να αντιμετωπίσουν το να τοποθετήσουν το μωσαϊκό στο μπάνιο, ακόμη και από μόνοι τους. Εξετάστε ποιες είναι αυτές οι μέθοδοι.

Πρόκειται για ψηφιδωτό τοίχου ή δαπέδου με βάση το χαρτί ή το πλέγμα. Τεμάχια υλικού εδώ εφαρμόζονται ήδη σε μια ειδική εύκαμπτη βάση. Παραμένει μόνο η εφαρμογή κόλλας και η κόλληση του τεμαχίου στον τοίχο του μπάνιου.Αυτό δίνει τη διακόσμηση μια απλοποίηση: η εργασία είναι ταχύτερη και το αποτέλεσμά της θα διαφέρει ελαφρώς από το "πραγματικό" ψηφιδωτό, το οποίο εφαρμόζεται σε ξεχωριστά κομμάτια.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να βρείτε μια μονοφωνική ποικιλία υλικού, καθώς και διάφορα πάνελ και ακόμη πίνακες που έχουν ήδη επιλεγεί σε χρώμα και αποχρώσεις. Απλά πρέπει να τα τοποθετήσετε στους τοίχους σαν παζλ. Υπάρχει επίσης ένα σχέδιο όπου το ξύλο και το μωσαϊκό συνδυάζονται, φαίνεται πολύ όμορφο.

Πράσινο μωσαϊκό στο μπάνιο

Τις περισσότερες φορές, τέτοια εύκαμπτα κενά είναι κατασκευασμένα από ειδικά κεραμικά και γυαλί. Στην έκδοση του γυαλιού υπάρχει ένα πλεονέκτημα στην επιλογή διαφορετικών μεγεθών ψηφιδωτών σωματιδίων. Το γυάλινο μωσαϊκό εφαρμόζεται στο πλέγμα και το κεραμικό σε ειδικό χαρτί. Η εγκατάσταση σε οποιαδήποτε μορφή θα είναι διαφορετική, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Ποιες αποχρώσεις θα πρέπει να λάβετε υπόψη αν τολμήσετε να τοποθετήσετε τον εαυτό σας μωσαϊκό μπάνιο:

 • Εάν δεν υπάρχει μεγάλη εμπειρία στο φινίρισμα, είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα ψηφιδωτό σε ευέλικτη βάση. Αυτό θα απλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία, και ακόμη και δεν είναι πολύ επιδέξιος πλοίαρχος θα είναι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.
 • Βεβαιωθείτε ότι ευθυγραμμίζετε την επιφάνεια πριν ξεκινήσετε το μωσαϊκό: αφαιρέστε όλες τις ανωμαλίες, τις λάκκους, τις λεκάνες, αν κάποιο δέντρο βγαίνει κάπου, κλπ. Το μωσαϊκό δεν φαίνεται καθόλου σε ανώμαλες επιφάνειες.

Μπλε μωσαϊκό στο μπάνιο

Όμορφο κεραμίδι σμαραγδένιο στο ντους στο μπάνιο

Μωσαϊκό δαπέδου

Το μωσαϊκό δεν μπορεί μόνο να τελειώσει τα τείχη του μπάνιου. Εάν συνεχίζετε να σχεδιάζετε στο πάτωμα, αυτό μπορεί να επιτύχει μια πιο αρμονική εικόνα από ότι εάν ολοκληρώσετε το πάτωμα και τους τοίχους με διαφορετικά υλικά. Τα πιο κομψά μπάνια με θέα, όπου οι τοίχοι, η οροφή και το πάτωμα είναι διακοσμημένα με παρόμοια σκίαση ψηφιδωτών. Τα πιο ακριβά μπάνια είναι διακοσμημένα σε αυτό το στυλ, για παράδειγμα, κάτω από ένα δέντρο. Ακόμη και σε ένα μικρό μπάνιο, τα ψηφιδωτά πάνελ θα φαίνονται κομψά. Αυτό το υλικό είναι ακόμη και τελικά τραπέζια και ντουλάπια στο μπάνιο. Χαρακτηριστικά του δάπεδα μπάνιου:

 • Για το πάτωμα χρειάζεστε ένα πιο ανθεκτικό και παχύ πλακάκι κάτω από το μωσαϊκό για το μπάνιο. Εάν το κεραμίδι μπορεί να είναι γυαλί, τότε για το δάπεδο - καλύτερα ανθεκτικά κεραμικά, τα οποία είναι εγγυημένα για να στηρίξουν το βάρος των επίπλων και των ανθρώπων.
 • Ένα σχέδιο μωσαϊκού δαπέδου θα κοστίσει περισσότερο από έναν τοίχο, επειδή τα παχύτερα και πιο μαζικά στοιχεία θα είναι ακριβότερα από μόνα τους, καθώς και το ξύλο για διακόσμηση. Αυτό ισχύει και για μια μικρή περιοχή.
 • Μερικές φορές, προκειμένου να οργανωθεί το πάτωμα στο μπάνιο, χρησιμοποιούν θαλάσσια στρογγυλά βότσαλα, τα οποία είναι ειδικά επεξεργασμένα, για παράδειγμα, κάτω από ένα δέντρο. Μια τέτοια μπανιέρα φαίνεται ιδιαίτερα καλή και λογική σε παραλιακά σπίτια και σπίτια διακοσμημένα σε χαλαρωτικό ύφος.
 • Εάν είναι επιθυμητό, ​​ο σχεδιασμός του δαπέδου στο μπάνιο μπορεί να γίνει τουλάχιστον μονότονος, τουλάχιστον με ένα στολίδι, τουλάχιστον να βάλει ένα πανέμορφο πλαίσιο πάνω του, αν το επιτρέπει ο χώρος. Επομένως, υπάρχει αρκετό περιθώριο για την εκδήλωση των δημιουργικών τους ικανοτήτων. Μπορείτε να κάνετε μια μοναδική σύνθεση μετατρέποντας το μπάνιο σας σε έργο τέχνης.

Συνδυάζοντας πλακάκια και ψηφιδωτά στο πάτωμα του μπάνιου

Μαύρο μωσαϊκό στο πάτωμα του μπάνιου

Λευκό και γκρι μωσαϊκό στο πάτωμα στο ντους

Όμορφο μοτίβο ψηφιδωτό στο πάτωμα του μπάνιου

Υλικά

 • Τα κεραμικά δεν φοβούνται τη μηχανική ζημιά, είναι ανθεκτικά στην υγρασία. Τις περισσότερες φορές το επιλέγουν. Κεραμικό μωσαϊκό για το δάπεδο διατηρεί τη θερμότητα καλά στο δροσερό και δροσίζει στη ζέστη.
 • Το γυάλινο μωσαϊκό στο εσωτερικό του μπάνιου δεν φοβάται τις υψηλές θερμοκρασίες και το νερό. Αλλά αν το γυαλί πρέπει να είναι σε επαφή με ένα όξινο μέσο για κάποιο χρονικό διάστημα, θα αρχίσει να σπάει.
 • Η πέτρινη ποικιλία υλικού (για παράδειγμα, με τη μορφή βότσαλα) δεν φοβάται το νερό, είναι πολύ ανθεκτικό και φαίνεται υπέροχο στο μπάνιο, ακόμη και σε ένα μικρό. Αλλά ένα τέτοιο φινίρισμα έχει την υψηλότερη τιμή. Και δεν είναι προς πώληση σε κάθε κατάστημα οικοδομικών υλικών. Για να έχετε μια αξιοπρεπή επιλογή σχημάτων και χρωμάτων, πιθανότατα θα πρέπει να παραγγείλετε αυτό το είδος υλικού στο Διαδίκτυο.
 • Το μωσαϊκό τοίχου από τον σμάλτο απολαμβάνει επίσης άξια δημοτικότητά του. Το Smalt είναι κομμάτια από ανθεκτικό αδιαφανές γυαλί. Μπορεί να είναι διαφορετικών χρωμάτων και σχημάτων, για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα για ένα δέντρο.Από το σμάλτο γίνονται διάφορες ζωγραφιές και πίνακες, συμπεριλαμβανομένων των παραγγελιών. Για παράδειγμα, μπορείτε να παραγγείλετε ένα πορτρέτο πλήρους μήκους από τους κυρίους και να θαυμάσετε αυτό το πλαίσιο ενώ κάνετε μπάνιο.
 • Υπάρχει ακόμη και ένα μεταλλικό μωσαϊκό. Είναι ιδανικό για το μπάνιο, η ειδική του επεξεργασία καθιστά το υλικό ανθεκτικό στη σκουριά και στη διάβρωση.

Οι επαγγελματίες φινιριστές προτείνουν την επιλογή κεραμικών ή γυαλιού για τοίχους, και αν θέλετε να κάνετε ένα πάτωμα, επιλέξτε πέτρα ή πορσελάνη. Μερικοί δάσκαλοι συνιστούν ακόμη και να σχεδιάζουν ψηφιδωτά σε συνδυασμό με τα συνηθισμένα πλακάκια. Ένα τέτοιο σχέδιο τοίχου φαίνεται ασυνήθιστο, αλλά κομψό και ενδιαφέρον - για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε μια σύνθεση κάτω από το δέντρο. Αυτό δίνει ένα ξεχωριστό σχέδιο στο μπάνιο και μειώνει το κόστος του έργου.

Μαύρο και άσπρο μωσαϊκό στο μπάνιο

Γύρω μωσαϊκό στο μπάνιο

Χρυσό λευκό μωσαϊκό στο μπάνιο

Πώς να φροντίζετε

Ας υποθέσουμε ότι κάνατε μωσαϊκά πάνελ στο μπάνιο σας και απολαύστε το αποτέλεσμα. Αλλά τώρα πρέπει να μάθετε πώς να φροντίζετε για αυτή την ομορφιά έτσι ώστε να ευχαριστεί το μάτι όσο το δυνατόν περισσότερο:

 • Για ένα τέτοιο σχέδιο, ο καλός εξαερισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός. Σκεφτείτε την ερώτηση. Εάν δεν έχετε επαρκή πρόσβαση στο δωμάτιο, τότε λόγω της αυξημένης υγρασίας, σύντομα θα μπορείτε να δείτε ενοχλητικό μούχλα ή μύκητα στις αρθρώσεις και τις ραφές που δεν θα διακοσμήσουν με κανένα τρόπο το σχέδιο του μπάνιου.
 • Αντιμετωπίστε τις ραφές από καιρό σε καιρό με ειδικά μυκητοκτόνα - λύσεις που εμποδίζουν το σχηματισμό και την εξάπλωση μούχλας και μύκητα. Είναι επίσης καλοί στην επεξεργασία ξύλου.

Γενικά, δεν χρειάζεται να κάνετε συνεχώς κάποια περίπλοκη φροντίδα για τα ψηφιδωτά πλακάκια. Είναι αρκετά ισχυρή και λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν το παλιό ψηφιδωτό έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση λειτουργίας, τότε στο μπάνιο μας σίγουρα θα διαρκέσει όσο θα χρειαστεί. Επομένως, διακοσμείστε με τόλμη το μπάνιο σας με όμορφα λαμπερά κομμάτια από πέτρα ή κεραμικά και απολαύστε ένα υπέροχο αποτέλεσμα κάθε μέρα.

Μωβ μωβ στο μπάνιο

Μπλε και άσπρο μωσαϊκό σε ένα φωτεινό μπάνιο

Όμορφο μωσαϊκό μοτίβο στο μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)