Αρχικές ιδέες σχεδίασης για ένα μικρό μπάνιο: αυτό που είναι πιο δημοφιλές σήμερα (61 φωτογραφίες)

Μπορείτε να καταλάβετε την πρακτικότητα των σχεδιαστών που επιδιώκουν να διανείμουν την περιοχή του διαμερίσματος έτσι ώστε τα σαλόνια να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερα. Παρ 'όλα αυτά, δεν περνάμε πολύ χρόνο στο μπάνιο. Ωστόσο, πώς να συνδυάσετε άνεση και λειτουργικότητα εάν το μπάνιο είναι αρκετά μικρό; Οι σχεδιαστές πιστεύουν ότι αυτό είναι πραγματικά πραγματικό, πρέπει απλώς να λάβετε υπόψη κάποιες συστάσεις και να προσφέρετε πολλές ιδέες για το σχεδιασμό ενός μικρού μπάνιου.

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό μπάνιο 4 τ.μ.

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό μπάνιο 9 τ.μ.

Μικρές ιδέες σχεδίασης μπάνιου 12 τ.μ.

Σχεδιαστικές ιδέες για ένα μικρό μπάνιο με ασύμμετρη μπανιέρα

Σχεδιαστικές ιδέες για ένα μικρό μπεζ μπάνιο

Σχεδιάστε ιδέες για μια μικρή λευκή μπανιέρα

Boho Style Μικρές ιδέες σχεδίασης μπάνιου

Συμβουλές προγραμματισμού

Πριν ξεκινήσετε τις επισκευές, πρέπει να εξετάσετε τη διάταξη του μπάνιου. Συχνά το πρόβλημα της άνετης χρήσης είναι ακριβώς σε μια ενοχλητική διάταξη, και όχι στο μέγεθος του δωματίου. Όλα τα ζητήματα της οργάνωσης του εσωτερικού χώρου πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά, διότι η μετακίνηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων, σε αντίθεση με τα συνηθισμένα έπιπλα, δεν είναι δυνατή.

Σχεδιασμός ιδεών για μια μικρή μητέρα του μαργαριταριού μωσαϊκού

Σχεδιασμός ιδεών και διαρρύθμιση ενός μικρού μπάνιου

Σχεδιαστικές ιδέες για ένα μικρό κεραμιδάκι

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό μπάνιο με ένα μαύρο πάτωμα

Εάν δεν υπάρχει απολύτως αρκετός χώρος για όλες τις επιλογές σχεδιασμού, συνδυάστε το με την τουαλέτα. Έτσι, θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες για να διατηρήσετε την απαραίτητη λειτουργικότητα:

  • η περιοχή του μπάνιου αυξάνεται.
  • υπάρχει ένας χώρος για την εγκατάσταση μπανιέρας πλήρους μεγέθους και πλυντηρίου ρούχων.
  • υλικά κατασκευής και διακόσμησης αποθηκεύονται.

Αυτή η επιλογή είναι προτιμότερη εάν η οικογένεια είναι μικρή και η αναπλήρωσή της δεν αναμένεται στο εγγύς μέλλον.

Σχεδιασμός ιδεών και διαρρύθμιση ενός μικρού μπάνιου

Ξύλινα μπάνια μικρές ιδέες σχεδιασμού

Μικρές ιδέες σχεδίασης μπάνιου

Μικρές ιδέες σχεδίασης μπάνιου

Σχεδιασμός ιδέες για ένα μικρό μπάνιο σε ένα σπίτι

Εξοικονομήστε σημαντικά χώρο μεταβάλλοντας το μπάνιο στο ντους. Εάν όλα τα μέλη της οικογένειάς σας δεν διαφέρουν στην αγάπη για sybarity σε αφρώδη σύννεφα, αλλά προτιμούν ένα γρήγορο ντους μερικές φορές την ημέρα, γιατί ξοδεύουν τόσο πολύτιμο χώρο για ένα περιττό λουτρό; Τα σύγχρονα ντους δείχνουν κομψά, εξοικονομούν χώρο, λειτουργικότερα λουτρά και εξοικονομούν χρόνο για την υιοθέτηση διαδικασιών νερού. Για μια οικογένεια με ένα μικρό παιδί, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή με μια μεγάλη παλέτα.

Ρουστίκ Μικρές ιδέες σχεδίασης μπάνιου

Σχεδιάστε ιδέες για μια μικρή γκρι μπανιέρα

Σχεδιαστικές ιδέες για ένα μικρό λουτρό Stucco

Σχεδιαστικές ιδέες για ένα μικρό συνδυασμένο μπάνιο

Για τους λάτρεις ενός παραδοσιακού λουτρού, υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του χώρου λόγω της μη κατοικημένης περιοχής του διαδρόμου. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε τις επιλογές αγοράς για μια γωνιακή μπανιέρα. Η εγκατάστασή του απελευθερώνει μια γωνία, όπου ένα πλυντήριο ή ένα ερμάριο για λινό ή απορρυπαντικά θα ταιριάζει με επιτυχία.

Μια άλλη δημοφιλής επιλογή για εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο είναι να πάρετε το πλυντήριο στην κουζίνα. Αν έχετε αμφιβολίες για το τι να αφήσετε στο μπάνιο - ένα πλυντήριο ρούχων ή ένα ντουλάπι, μη διστάσετε να πάρετε το μηχάνημα έξω από το μπάνιο. Τα μπουκάλια, τα βάζα και οι πετσέτες που απλώνονται παντού θα δημιουργούν μια γεμάτη ατμόσφαιρα με τις πιο ακριβές επισκευές και πολυτελείς υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό μπάνιο με ντους

Εθνοτικά στυλ μικρές ιδέες σχεδίασης μπάνιου

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό μπάνιο στο Χρουστσόφ

Μικρές ιδέες διακόσμησης εσωτερικών χώρων μπάνιου

Επιλέξτε υδραυλικά

Μετά την επιλογή μπανιέρα ή ντους, πρέπει να προσεγγίσετε την επιλογή του λεκάνης τουαλέτας όχι λιγότερο υπεύθυνα. Υπάρχει μια κοινή πεποίθηση ότι μια τουαλέτα κρεμασμένη στο τοίχωμα εξοικονομεί χώρο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απολύτως αληθές. Τα μεγέθη τους είναι περίπου τα ίδια. Επιπλέον, η τοποθέτηση του συστήματος ανάρτησης θα απαιτήσει περίπου 12 εκατοστά και την ίδια την τεχνική ικανότητα, καθώς δεν μπορεί να στερεωθεί κάθε τοίχος στη δομή.

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό μοντέρνο μπάνιο

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό φωτεινό μπάνιο

Σχεδιάστε ιδέες για μια μικρή μπανιέρα με ντους ψιλής βροχής

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό μπάνιο με τουαλέτα

Σχεδιάστε ιδέες για μια μικρή μπανιέρα με γωνιακό ντους

Για να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τουαλέτες που κρεμασμένοι τοίχοι φαίνονται τέλεια και ταιριάζουν απόλυτα σε όλα τα μοντέρνα στυλ εσωτερικού χώρου, ειδικά τα πιο σημαντικά για μικρά δωμάτια - πατάρι, hi-tech, μινιμαλισμό, μοντέρνα, ιαπωνικά. Στην πώληση υπάρχουν μικρά μοντέλα τουαλετών, καθώς και ενδιαφέρουσες πλευρικές και γωνιακές ποικιλίες. Ίσως θα μπουν με επιτυχία στο μπάνιο σας.

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό μπάνιο με ντους

Ιδέες σχεδιασμού μπάνιου με πλακάκια

Σχεδιαστικές ιδέες για ένα μικρό μαρμάρινο κεραμίδι

Πλακάκια πορσελάνης Μικρές ιδέες σχεδίασης

Σχεδιάστε ιδέες για μια μικρή καφέ μπανιέρα

Τι τελειώνει υλικά για να επιλέξετε

Υλικά φινιρίσματος πρέπει να είναι φωτεινά - αυτή είναι η ομόφωνη γνώμη των εσωτερικών σχεδιαστών. Εδώ είναι μερικές ιδέες για ένα μικρό μπάνιο:

  • λευκή γυαλιστερή οροφή τέντωμα ή πλαστικά πάνελ οροφής?
  • ο κλασικός συνδυασμός κεραμικών πλακιδίων σε δύο χρώματα - ελαφρύ και πολύ ελαφρύ.
  • ψηλά και στενά πλακάκια οροφής και δαπέδου.
  • δάπεδο επιλέξτε έναν τόνο πιο σκούρο από τα κεραμίδια.

Ανεξάρτητα από το πόσο πρακτικά μπορεί να φαίνονται τα πλακάκια από σκούρο πάτωμα, δεν πρέπει να το επιλέξετε. Το σκοτεινό πάτωμα σε ένα φωτεινό δωμάτιο είναι σε θέση να το μειώσει οπτικά σε σχεδόν ένα σημείο. Καλύτερη προσοχή στην ομαλότητα της επίστρωσης. Γυαλιστερό πλακίδια σε βρεγμένα δάπεδα μπορεί να προκαλέσουν πτώσεις. Επιλέξτε ματ επιλογές με αντιολισθητική επιφάνεια. Αν δεν σας αρέσει το ματ πλακάκι, ρίξτε μια ματιά στο κεραμίδι που έχει επικαλυφθεί. Η εναλλαγή των γυαλιστεριών και των ματ περιοχών δημιουργεί ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα και εμποδίζει την ολίσθηση.

Απλές ιδέες σχεδίου στο μπάνιο

Attic μικρές ιδέες σχεδιασμού μπάνιο

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό μπάνιο με πλυντήριο ρούχων

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό μπάνιο με έπιπλα από μασίφ ξύλο

Συμβουλές φωτισμού

Ο φωτισμός για ένα μικρό μπάνιο θα πρέπει να μελετηθεί ώστε το μπάνιο να είναι αρκετά φωτεινό και να φωτίζεται ομοιόμορφα. Οι προβολείς είναι ιδανικοί, μεταβαίνοντας απλά σε φωτισμό πάνω από τον καθρέφτη. Οι σύγχρονες λυχνίες LED δίνουν ένα φωτεινό αλλά απαλό φως και είναι πολύ οικονομικές.

Διαμόρφωση επίπλων

Σε ένα μικρό μπάνιο, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε ενσωματωμένα έπιπλα - μια ποικιλία από ράφια και ντουλάπια. Όσο λιγότερα μικρά αντικείμενα παραμένουν στην όραση, τόσο πιο τακτοποιημένο και κομψό το μπάνιο θα δούμε. Κάνετε ευρεία χρήση του χώρου κάτω από τον νεροχύτη, πάνω από την τουαλέτα, πάνω από το μπάνιο για να αποθηκεύσετε τα σωστά πράγματα. Όλες οι μεγάλες οικιακές συσκευές είναι καλύτερα κρυμμένες σε ντουλάπια ή κόγχες.

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό μπάνιο με ράφια

Provence Μικρές ιδέες σχεδίασης μπάνιου

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό μπάνιο με νεροχύτη

Σχεδιάστε ιδέες και επισκευάστε ένα μικρό μπάνιο

Σχεδιαστικές ιδέες για ένα αμμώδες μικρό μπάνιο

Μια καλή ιδέα θα ήταν να χρησιμοποιήσετε γυάλινα ράφια. Δίνουν την εσωτερική έλλειψη βαρύτητας. Ένας έμπειρος σχεδιαστής θα είναι σε θέση να νικήσει τον οπίσθιο φωτισμό με λεπτομέρειες εσωτερικού γυαλιού, μετατρέποντας το χρηστικό δωμάτιο σε μια μαγευτική σπηλιά γεμάτη με πολύχρωμες αντανακλάσεις.

Ένας μεγάλος καθρέφτης για ένα μικρό μπάνιο είναι ένα απολύτως αναγκαίο μέρος του εσωτερικού. Θα γεμίσει το δωμάτιο με αέρα, θα το κάνει πιο ευρύχωρο και ελαφρύτερο. Αν είναι δυνατόν, αγοράστε έναν καθρέφτη γυαλιού ομίχλης. Είναι ακριβότερο, αλλά έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό μπάνιο με έπιπλα

Στυλ μινιμαλισμού μικρές ιδέες σχεδιασμού μπάνιο

Art Nouveau μικρές ιδέες σχεδίασης μπάνιου

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό μπάνιο σε μονόχρωμη

Σχεδιαστικές ιδέες για ένα μικρό μπάνιο με ναυτικό στυλ

Χρειάζομαι διακόσμηση σε ένα μικρό μπάνιο

Εδώ πρέπει να καθοδηγούνται από τις ακόλουθες συμβουλές: ποιο μπάνιο - όπως και το ντεκόρ. Δηλαδή, ένας μικρός αριθμός προσεκτικά επιλεγμένων διακοσμήσεων θα κάνουν το εσωτερικό του μπάνιου ολοκληρωμένο. Επιλέξτε αντικείμενα μεσαίου μεγέθους που μπορούν να μεταφέρουν πρόσθετο λειτουργικό φορτίο. Για παράδειγμα, ένα καλάθι πλυντηρίου που αποτελείται από σύρμα που είναι συνδεδεμένο με διακοσμητικό σχοινί, θα χρησιμεύσει ως κομψή λεπτομέρεια της διακόσμησης και θα κρύψει όλα όσα χρειάζεστε για την επόμενη πλύση.

Ένα μικρό βιβλιοθήκη δίπλα στο μπάνιο θα φανεί πρωτότυπο και ασυνήθιστο. Οι λάτρεις της χαλάρωσης στον αφρό με ένα βιβλίο στα χέρια τους θα το εκτιμήσουν.

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό μωσαϊκό μπάνιο

Σχεδιασμός ιδέες για ένα μικρό μαρμάρινο κεραμίδι Μπάνιο

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό μαρμάρινο μπάνιο

Σχεδιασμός ιδέες για ένα μικρό μπάνιο

Αιώνια τεχνική για την αύξηση οπτικά μέγεθος - φωτογραφία ταπετσαρία με μια προοπτική που πηγαίνει στην απόσταση. Είναι πολύ συγχέοντας την προσπάθεια να προσδιοριστεί η σωστή απόσταση από τους τοίχους. Ένα όμορφα επιλεγμένο οικόπεδο θα τονίσει το ύφος του εσωτερικού και θα προσθέσει προσωπικότητα σε αυτό.

Ένα χνουδωτό χαλί στο πάτωμα είναι ένα άλλο απαραίτητο στοιχείο, που συνδυάζει τόσο οφέλη όσο και ομορφιά.

Σχεδιαστικές ιδέες για ένα μικρό μπάνιο με ταπετσαρία

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό μπάνιο με παράθυρο

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό μπάνιο με τελείωμα

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό ξεχωριστό μπάνιο

Σχεδιάστε ιδέες για μια μικρή παστέλ μπανιέρα

Προσπαθήστε να μην εμπλακείτε στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Ακόμα και οι κουρτίνες στο παράθυρο (εάν υπάρχουν) είναι καλύτερο να επιλέξουν με τη μορφή οριζόντιων περσίδων, ρολών, ρολλών ριπών ή περσίδων ημέρας-νύχτας. Ένα δωμάτιο υπερφορτωμένο με κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα μοιάζει πάντα με ένα θεατρικό δωμάτιο ή ένα κατάστημα με σκουπίδια. Δύο ή τρεις πετσέτες πετσέτες σε κρεμάστρες και ένα χαλάκι δαπέδου θα δημιουργήσουν τον απαραίτητο βαθμό άνεσης.

Σχεδιαστικές ιδέες για μια μικρή τουαλέτα

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό στενό μπάνιο

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό μπάνιο με διακοσμητικό ένθετο

Σχεδιάστε ιδέες για ένα μικρό μπάνιο σε εξοχική κατοικία

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)