Φωτισμός στο μπάνιο (20 φωτογραφίες): οροφή και διάταξη λαμπτήρων

Η άνεση στο σπίτι είναι μια από τις σημαντικές προϋποθέσεις για μια ασφαλή διαβίωση. Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς χωρίς ένα άνετο μπάνιο. Στην πώληση υπάρχουν διάφορες συσκευές που κάνουν το φωτισμό στο σαλόνι και το μπάνιο άνετο, όμορφο. Συνειδητοποιώντας την επιθυμία να γίνει το εσωτερικό μοντέρνο, εφαρμόστε σχεδιαστικές λύσεις για την τοποθέτηση πηγών φωτός.

Μαλακό βραδινό φωτισμό στο μπάνιο

Οι ιδιαιτερότητες του φωτισμού του μπάνιου

Με την πρώτη ματιά, δεν είναι τόσο δύσκολο να επιλέξετε ένα φωτιστικό. Είναι γνωστό ότι στα περισσότερα διαμερίσματα ο φωτισμός στο μπάνιο έχει μια εξειδίκευση - μια σχεδόν πλήρης απουσία φυσικού φωτός. Επομένως - χρησιμοποιούμε λάμπες και δημιουργούμε τεχνητό φως. Μόνο ένας λαμπτήρας δεν παρέχει την κατάλληλη άνεση για όλα εκείνα τα πράγματα που συμβαίνουν συνήθως στο μπάνιο. Το ξύρισμα, το μακιγιάζ, το πλύσιμο και το πλύσιμο απαιτεί πιο έντονο φως, κατευθυνόμενο ή εντοπισμένο σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Φωτισμός δαπέδου και οροφής

Πώς να οργανώσετε το φωτισμό στο μπάνιο με τη βοήθεια των εξαρτημάτων, επιλέγοντας σωστά την τοποθεσία τους; Ο σχεδιασμός προσφέρει πολλές λύσεις, αλλά είναι σημαντικό να επιλέξετε αυτό που είναι πιο κατάλληλο για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Έτσι, ο φωτισμός ενός μικρού μπάνιου είναι εντελώς διαφορετικός σε ένταση και διάταξη πηγών από αυτό που απαιτεί ένα ευρύχωρο εσωτερικό.

Φωτιστικά οροφής φωτεινά στο μπάνιο

Η χρήση φωτιστικών σε περιοχές

Όλα πρέπει να είναι παρόντα στο χώρο του νέου μπάνιου: τόσο ομορφιά όσο και ευκολία, ανεξάρτητα από τις ιδέες που θα εφαρμοστούν. Η επιλογή των εξαρτημάτων πρέπει να γίνει σε κατάλληλο μέγεθος. Αναφορικά με την οργάνωση του χώρου στο μπάνιο, συνιστάται να διαιρέσετε το δωμάτιο σε τμήματα με το δικό του φωτισμό. Αυτές οι ζώνες είναι περίπου οι εξής:

  • μπάνιο ή ντους για την επεξεργασία νερού?
  • νιπτήρα και καθρέφτη επάνω από αυτό?
  • ντουλάπια, ράφια?
  • οικιακές συσκευές: πλυντήριο ρούχων και άλλα.

Δεν κάθε μπάνιο χωρίζεται στις παραπάνω ζώνες. Η διάταξη του Χρουστσιόφ, για παράδειγμα, δεν σας επιτρέπει πάντοτε να τοποθετείτε οικιακές συσκευές ή έπιπλα σε ένα μικρό δωμάτιο.

Φωτιστικά οροφής φωτεινά στο μπάνιο

Περιοχή μπάνιου

Όσο για την πρώτη ζώνη, ο αρχικός φωτισμός μπορεί να είναι εξοπλισμένος γύρω από την περίμετρο του λουτρού. Με την εξασθενημένη φωτεινότητα ενός τέτοιου οπίσθιου φωτισμού, είναι καλύτερο να κάνετε τον κύριο φωτισμό στην οροφή ή τον τοίχο έντονη. Χρησιμοποιούνται λαμπτήρες αλογόνου, σε απόσταση μεταξύ τους, καθώς και φωτισμός LED. Σε αυτή την περίπτωση, ένας μόνο λαμπτήρας χρησιμοποιείται στην οροφή (τοίχος). Δεν είναι απαραίτητο να τοποθετείτε τον εαυτό σας οπίσθιο φωτισμό, καθώς πωλούνται έτοιμες μπανιέρες με μικρά φωτιστικά μέσα.

Αν το μπάνιο χρησιμοποιείται για πλύσιμο, μπάνιο για παιδιά και όχι για χαλαρωτικές διαδικασίες, χρειάζεστε φωτισμό στο μπάνιο, ενεργώντας εντατικά στην επιθυμητή περιοχή. Αυτή η λυχνία, ισχυρή τοίχο ή οροφή, με δυνατότητα αλλαγής της κατεύθυνσης του φωτός. Η λειτουργία της περιστροφής της συσκευής φωτισμού σάς επιτρέπει να φωτίσετε διάφορα τμήματα του δωματίου.

Φωτιστικά στο ντους και το μπάνιο, καθώς και ένας λαμπτήρας τοίχου κοντά στον νιπτήρα

Όμορφο ζεστό φωτισμό στο μπάνιο

Ο χώρος κοντά στο νεροχύτη

Κάθε μπάνιο διαθέτει νιπτήρα με καθρέφτη πάνω από αυτό. Αυτή η περιοχή είναι σχεδόν η κύρια, απαιτώντας επαρκή φωτισμό. Εφαρμόστε το φωτισμό γύρω από τον καθρέφτη, για παράδειγμα, ενσωματωμένο σε αυτό.Χρησιμοποιήστε λαμπτήρες φθορισμού, εξοπλισμό LED. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιθανό το φως να θαμπώσει, να δημιουργήσει λάμψη στην αντανάκλαση. Ο σωστός φωτισμός πρέπει να πέφτει ομοιόμορφα στο πρόσωπό σας. Πάνω από τον καθρέφτη και στις πλευρές, τοποθετούνται κάτω από το αμπαζούρ φωτιστικά με γυαλισμένο γυαλί ή απλίκες.

Εντοιχισμένη οροφή φωτισμού σε ένα στενό μπάνιο

Διαφορετικοί τύποι λαμπτήρων σε ένα μεγάλο μπάνιο

Φωτισμός για άλλες περιοχές

Ράφια, ντουλάπια, πετσέτες δεν χρειάζονται αναγκαστικά φωτισμό με περιορισμένο αριθμό τετραγωνικών μέτρων. Η λύση LED κατά την εφαρμογή γάντζων φωτισμού, τα ράφια έχει όμορφο σχεδιασμό, αντιμετωπίζει τις λειτουργίες. Για οικιακό εξοπλισμό, προστίθεται ένας μικρός λαμπτήρας, ο οποίος σας επιτρέπει να ελέγχετε τις διεργασίες (πλύσιμο, ξήρανση) χωρίς να συμπεριλαμβάνετε το γενικό φως. Μερικές φορές υπάρχουν εσωτερικοί χώροι μπάνιου, συμπεριλαμβανομένων των χώρων τουαλέτας. Στη συνέχεια, προστίθεται μία ακόμη ζώνη και λειτουργικός φωτισμός.

Όμορφες λάμπες τοίχων από τους καθρέπτες του μπάνιου

Φωτιζόμενο καθρέφτη μπάνιου

Φωτισμός σε ένα μικρό μπάνιο - χαρακτηριστικά

Χρησιμοποιώντας το σχέδιο και τις τεχνικές του, επιλέγουν το χρώμα των τοίχων, τον εξοπλισμό, τη διακόσμηση, ειδικά σχεδιασμένα για ένα μικρό μπάνιο. Αλλά διακοσμεί, κάνει ζεστό το μικρότερο εσωτερικό, την επιλογή ενός συστήματος φωτισμού και συσκευές για αυτό. Σε μια προσπάθεια να αυξηθεί ο χώρος, είναι αδύνατο να κατασκευαστούν 12 τ.μ. από 5 τ.μ., αλλά αυτό μπορεί να γίνει οπτικά. Είναι πιο σημαντικό να εξασφαλιστεί επαρκής φωτισμός έτσι ώστε σε ένα μικρό δωμάτιο να μην υπάρχει σκιά. Πρώτα απ 'όλα, αυτή είναι η επιλογή της ισχύος του λαμπτήρα, καθώς και του λαμπτήρα, έτσι ώστε το φως είναι φωτεινό, αλλά όχι εκθαμβωτικό.

Φωτιστικά τοίχου σε ένα μικρό μπάνιο

Δεν είναι δύσκολο να εγκαταστήσετε μια μόνο λάμπα, αλλά το δωμάτιο δεν θα ανάψει ομοιόμορφα. Είναι καλύτερα να ελαφρύνετε σωστά το μπάνιο χρησιμοποιώντας μια οροφή ή διάταξη τοίχου από διάφορες πηγές. Η επιλογή και οι ιδέες για αυτό μπορεί να είναι διαφορετικές: LED ή spot φωτιστικό εξοπλισμό, λαμπτήρες φθορισμού και συμβατικά, λάμπες αλογόνου. Το ρεύμα αθροίσεως θα παρέχει την επιθυμητή φωτεινότητα. Συνιστάται η χρήση ρυθμιστή για την αύξηση ή μείωση του φωτισμού σε ένα μικρό μπάνιο.

Η τοποθέτηση τουαλέτας το πρωί και το βράδυ μπροστά στον καθρέφτη απαιτεί LED ή άλλο φωτισμό. Μια ποικιλία ιδεών υλοποιείται χρησιμοποιώντας τοπικό φωτισμό με ταινίες LED. Είναι λειτουργικό, διακοσμητικό, κομψό, δίνει την ομορφιά του δωματίου, εφαρμόσιμη σε κάθε περιοχή. Πολλοί καθρέφτες διαφόρων σχημάτων, που βρίσκονται στους τοίχους και τα γραφεία, αυξάνουν οπτικά το χώρο του μπάνιου και ενισχύουν το φωτισμό, αντανακλώντας, διασκορπίζοντας το φως.

Φωτεινό φωτισμό γύρω από την περίμετρο του δαπέδου και της οροφής στο μπάνιο

Φωτισμός του δαπέδου και των ράφια στο μπάνιο

Φωτισμός δαπέδου και οροφής

Εκτός από τις ελαφριές αποχρώσεις της οροφής σε ένα μικρό μπάνιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανακλαστικά υλικά: γυαλιστερό, αλλά όχι καθόλου καθρέφτες, που επιδεινώνουν το μικρό μέγεθος. Η ανακλαστικότητα μιας τέτοιας οροφής θα φωτιστεί σωστά από πηγές τοίχου ή θα χρησιμοποιηθεί φωτιστικός εξοπλισμός οροφής που είναι ελαφρώς προεξέχων. Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές για ένα μεγάλο μπάνιο. Οι εσωτερικοί χώροι είναι διακοσμημένοι με έναν μεγάλο πολυελαίμονο στο κέντρο ή μετατρέποντας την οροφή σε "ουρανό αλογόνου με αστέρια". Μια σειρά από φωτιστικά θα είναι πρακτικό να τοποθετηθεί στο πάτωμα, τοποθετημένο σε ένα κεραμίδι.

Όμορφη φωτισμός του τζακούζι και της οροφής στο μπάνιο με το στυλ του ουρανού ουρανού

Εντοιχισμένες λυχνίες οροφής στο μπάνιο

Απαιτήσεις εγκατάστασης φωτισμού

Κατά την εφαρμογή τέτοιων ιδεών, λαμβάνουν υπόψη ότι απαιτείται ένα συγκεκριμένο και προκαθορισμένο σχέδιο εξοπλισμού φωτισμού. Κάνουμε εγκατάσταση και σύνδεση, τηρώντας τους κανόνες, που σημαίνει ότι διασφαλίζουμε τον εαυτό μας την ασφάλεια κατά τη λειτουργία. Η επιλογή του εξοπλισμού, η αγορά υλικών απαιτεί βασικές γνώσεις, χωρίς τις οποίες δεν είναι δυνατή η επισκευή ή η εγκατάσταση στοιχείων φωτισμού. Το εσωτερικό του μπάνιου εκτίθεται σε συνθήκες με σημαντική υγρασία. Οι ατμοί ή οι τυχαίες σταγόνες νερού δεν μπορούν να πάρουν ηλεκτρικές συνδέσεις, προκειμένου να αποφευχθεί ο βραχυκύκλωμα, η ηλεκτροπληξία. Η πιο επικίνδυνη περιοχή είναι το ίδιο το λουτρό νερού. Υπάρχει επίσης δυνατότητα ψεκασμού κοντά στο νεροχύτη.

Ευρύχωρο μπάνιο με λάμπες τοίχου και μεγάλους καθρέφτες

Μπορείτε να φέρετε την καλωδίωση σε συγκεκριμένα σημεία, να εγκαταστήσετε συσκευές φωτισμού και να βιδώσετε τους λαμπτήρες τους μέσα τους.Αλλά αν δεν υπάρχουν αρκετές δεξιότητες, είναι καλύτερο να στραφούν σε επαγγελματίες ηλεκτρολόγους.

Ο επαρκής φωτισμός εξασφαλίζει μέγιστη άνεση στο μπάνιο και προσθέτει λειτουργικότητα στις διάφορες ζώνες του. Οι παραπάνω μέθοδοι, κανόνες και παραδείγματα εγκατάστασης λαμπτήρων θα σας βοηθήσουν να ενημερώσετε, να βελτιώσετε το εσωτερικό αυτού του δωματίου.

Ο στρογγυλός πολυέλαιος και ο εσοχή φωτισμού στο μπάνιο

Μαλακό φωτισμό στο μπάνιο

Λαμπτήρες τοίχου στο μπάνιο

Ασυνήθιστος πολυέλαιος και λάμπα τοίχου στο μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)