Πλακάκι για την τουαλέτα: πώς να το επιλέξετε και να το βάζετε μόνοι σας (62 φωτογραφίες)

Το κεραμίδι για την τουαλέτα απαιτεί συνήθως προσεκτική επιλογή, αφού το λάθος χρώμα θα κάνει το μικρό δωμάτιο πολύ μικροσκοπικό και το λανθασμένο υλικό θα σπάσει μέσα σε λίγα χρόνια. Είναι σημαντικό να θυμάστε πολλά μικρά πράγματα: όλα έχουν σημασία, από το μέγεθος μέχρι το σχέδιο. ότι είναι αδύνατο να τοποθετήσετε πλακάκια στο πάτωμα, αλλά να κολλήσετε το δάπεδο στον τοίχο? ότι η τοποθέτηση κεραμιδιών στην τουαλέτα θα διαρκέσει μερικές μέρες.

Μπεζ κεραμίδι τουαλέτας

Λευκό πλακάκι τουαλέτας

Πλακάκι για τουαλέτα για σκυρόδεμα

Πλακάκι για διακόσμηση τουαλέτας

Ξύλινο πλακίδιο τουαλέτας

Ξύλινο πλακάκι τουαλέτας

Πλακάκια για σχεδιασμό τουαλέτας

Τουαλέτα με ντους

Και το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι κεραμικά πλακίδια τοποθετούνται στην τουαλέτα, η οποία έχει μια ολόκληρη λίστα με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα:

 • Βιολογικά παθητική. Μύκητες και μούχλα τηρούν το δέντρο και την πέτρα, η οποία είναι πολύ σημαντική για την τουαλέτα. Σε ξύλινους πίνακες, τα παράσιτα μπορούν επίσης να ξεκινήσουν, το λινέλαιο καλύπτεται με ένα μύκητα. Τα κεραμίδια χρησιμοποιούνται ακόμη και σε ιατρικά ιδρύματα.
 • Δεν προκαλεί αλλεργίες. Το ξύλο μπορεί να επηρεάσει ένα ευαίσθητο σώμα, καθώς και μια ποικιλία υλικών που περιέχουν πλαστικό. Δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα με πλακάκια.
 • Ανθεκτικό στην υγρασία. Το κεραμικό πλακίδιο για την τουαλέτα είναι επίσης μια εξαιρετική λύση και επομένως - ακόμα και αν ένας σωλήνας σπάσει στο δωμάτιο, τίποτα δεν θα συμβεί με την επίστρωση στο πάτωμα ή στους τοίχους.
 • Εύκολη πλύση. Ολοκλήρωση της τουαλέτας με κεραμίδια σας επιτρέπει να ξεχάσετε τις δυσκολίες που απαιτούνται όταν φροντίζετε για ξύλο ή φυσική πέτρα. Αρκεί να το σκουπίζετε από καιρό σε καιρό με ένα υγρό πανί με σαπουνόνερο και όλα θα είναι καθαρά και λαμπερά, όπως την πρώτη μέρα εγκατάστασης.
 • Ανθεκτικό και φθαρμένο. Ακόμα κι αν περπατάτε κάθε μέρα - και το κεραμίδι για την τουαλέτα έχει σχεδιαστεί για να περπατάει συνεχώς - δεν θα αλλάξει τις ιδιότητές του, δεν θα χάσει το χρώμα και δεν θα σκουπίσει.
 • Ανθεκτικό στη φωτιά. Εάν υπάρχει ένας καπνιστής στην οικογένεια, το κεραμίδι για την τουαλέτα θα είναι μια εξαιρετική λύση επίσης επειδή κάνει την φωτιά εντελώς απίστευτη. Τα κεραμικά δεν καίγονται και γενικά δεν είναι ευαίσθητα στις θερμοκρασίες.
 • Αισθητική. Οι επιλογές για το φινίρισμα της τουαλέτας με πλακάκια είναι πραγματικά ατελείωτες, αφού υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός των τύπων της. Διαφορετικά χρώματα, μεγέθη, υφές - όλα αυτά σας επιτρέπουν να πειραματιστείτε ατέλειωτα με τις σχεδιαστικές αποφάσεις.

Φυσικά, το κεραμικό πλακίδιο έχει ένα μειονέκτημα - είναι αρκετά εύθραυστο και αν πέσει κάτι βαρύ πάνω του, ειδικά από ένα ορισμένο ύψος, θα σπάσει. Απαιτεί επίσης ακρίβεια στο styling - ακόμα και ένα άτομο που δεν έχει εμπλακεί σε επισκευές στη ζωή του μπορεί να πραγματοποιήσει τη διαδικασία, αλλά θα πρέπει να περάσει πολύ χρόνο και να επενδύσει σε αυτό. Ωστόσο, πρώτα πρέπει να αποφασίσετε πώς να επιλέξετε ένα κεραμίδι για την τουαλέτα.

Πλακάκι για τουαλέτα δύο τόνων

Χριστουγεννιάτικο δέντρο πλακάκι

Υφασμάτινο πλακάκι τουαλέτας

Γεωμετρικό πλακάκι τουαλέτας

Γυαλισμένο πλακάκι τουαλέτας

Γυάλινο πλακάκι τουαλέτας

Πλακάκι για μια τουαλέτα μπλε

Μουστάρδα κεραμιδιών

Πλακάκι για τουαλέτα στο Χρουστσόφ

Πώς να τοποθετήσετε πλακάκια στην τουαλέτα: τύποι, χρώματα, μέθοδοι εγκατάστασης και συνδυασμοί τους

Η τοποθέτηση κεραμιδιών στο πάτωμα στην τουαλέτα είναι ένα είδος τέχνης που απαιτεί μια δημιουργική προσέγγιση και κατοχή όλων των ποικίλων πληροφοριών σχετικά με το είδος του κεραμιδιού που συμβαίνει, το πώς φαίνεται, πώς μπορεί να τοποθετηθεί και πώς όλα ταιριάζουν μαζί.

Πλακάκι τουαλέτας βιομηχανικού τύπου

Πλακάκι για τουαλέτα τουαλέτας

Faux πέτρινο πάτωμα τουαλέτας

Πλακάκι για τουαλέτα

Πέτρινο κεραμίδι

Κεραμικό πλακάκι τουαλέτας

Πλακάκι από πορσελάνη για τουαλέτα

Τζάκι πλακάκι τουαλέτας

Συνδυασμένη πλακάτα τουαλέτας

Έτσι, κεραμικά πλακάκια συμβαίνει:

 • Maolica. Ελαφρύ, διπλής καύσης πλακάκι που είναι ανθεκτικό.
 • Terraglia. Επίσης ένα ελαφρύ κεραμίδι που καίγεται δύο φορές, αλλά είναι φτιαγμένο από ακριβότερες πρώτες ύλες. Από μόνη της, είναι λευκό, καλύπτεται με χρώμα ακόμα και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πυροδότησης και καλύπτεται με ένα μόνο στρώμα επίστρωσης μετά. Πολύ φωτεινό, κορεσμένο χρώμα.
 • Cotto.Ένα βαρύ πλακάκι που δεν λούζει και ως εκ τούτου έχει το χρώμα του καμένου πηλού - διαφορετικές αποχρώσεις κόκκινου, κόκκινου, καφέ. Η επιφάνειά του είναι πορώδης, οι άκρες είναι άνισες.
 • Πλακάκια από πορσελάνη. Επίσης, δεν καλύπτεται με λούστρο, αλλά γίνεται με πρέσα και μπορεί να γυαλιστεί. Διακρίνεται από την ανθεκτικότητα και το γεγονός ότι ακόμη και αν ραγίσει, θα διατηρήσει ένα ομοιόμορφο χρώμα.
 • Κλίνκερ. Η πιο ανθεκτική επιλογή είναι ένα βαρύ πλακάκι που χρησιμοποιείται για δάπεδα. Είναι τζάμια και ως εκ τούτου διαφέρει σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.
 • Textured πλακάκι. Αν κεραμικό πλακίδιο εφευρέθηκε κατ 'αρχήν αρκετούς αιώνες πριν, τότε η υφή του είναι μια πρόσφατη εφεύρεση. Μιμείται - τόσο στο χρώμα όσο και στην αφή - άλλα υλικά: ξύλο, μέταλλο, επιφάνεια καθρέφτη. Είναι ακριβό, κάπως πιο εύθραυστο από το υπόλοιπο, αλλά επιτρέπει την πτώση του σχεδιασμού να σκέφτεται να ξεδιπλώνεται σε όλο το πλάτος.
 • Μωσαϊκό. Αυστηρά μιλώντας, δεν είναι ξεχωριστός τύπος κεραμιδιού, αλλά απλά ένα μικρό έγχρωμο κεραμίδι άλλων τύπων, το οποίο είναι κατάλληλο για το σχεδιασμό περίπλοκων επιφανειών: καμάρες, ανομοιόμορφες διαφορές, εξογκώματα ή κοιλότητες. Συχνά σχηματίζει ένα σχέδιο ή σχέδιο.

Καφέ μωσαϊκό πλακάκι τουαλέτας

Καφέ κεραμίδι τουαλέτας

Κεραμικό πλακάκι κόκκινο

Πλακάκι τουαλέτας πλατεία

Πλακάκι για τουαλέτα στο διαμέρισμα

Πλακάκι για σοφίτα τουαλέτας

Πλακάκι για μικρή τουαλέτα

Πλακάκια για σύγχρονη τουαλέτα

Ορθογώνιο μωσαϊκό για τουαλέτα

Το μωσαϊκό τοποθετείται τόσο στο πάτωμα όσο και στους τοίχους, ανάλογα με το υλικό, καθώς και με πλακάκια με υφή. Οι κλίνκερ, οι πορσελάνες και το κώτο είναι πάρα πολύ βαρύ και τοποθετούνται αποκλειστικά στο πάτωμα, και η βεράντα και το μωσαϊκό, λόγω της ελαφρότητάς τους, βρίσκονται ιδανικά στους τοίχους. Για να φανεί το αποτέλεσμα, η επιλογή του κεραμιδιού θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τη μέθοδο τοποθέτησης, μεταξύ των οποίων:

 • Κλασικό Η ευκολότερη επιλογή - το κεραμίδι τοποθετείται απευθείας παράλληλα με το πάτωμα. Μπορεί να είναι κάθετη και οριζόντια - ανάλογα με τον τρόπο προσανατολισμού των στενών και ευρύτερων πλευρών. Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε σχέδια, από το πιο απλό σκάκι έως το πιο σύνθετο.
 • Διαγώνιος. Είναι πολύ πιο δύσκολο να εκτελέσετε, επειδή πρέπει να αγοράσετε τριγωνικά πλακάκια και μισά πλακίδια που θα ταιριάζουν στις πλευρές, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο. Φαίνεται εντυπωσιακό, ειδικά αν εφαρμόζετε πολλά χρώματα και κάνετε όλα προσεκτικά. Συνήθως χρησιμοποιούν τετράγωνα πλακάκια, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε επιμήκη κεραμίδια - σε μερικά δωμάτια θα φανεί καλό.
 • Τούβλο. Χρησιμοποιείται ορθογώνιο κεραμίδι, το οποίο τοποθετείται σύμφωνα με την αρχή ενός τακτικού τοίχου από τούβλα - δύο πάνω από κάθε κεραμίδι. Φαίνεται ιδιαίτερα καλό με το cotto - σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια αίσθηση ενός τοίχου από τούβλα σε ένα παλιό σπίτι.
 • "Χριστουγεννιάτικο δέντρο". Το κεραμίδι τοποθετείται "τρίγωνο", η στενή πλευρά στη στενή πλευρά. Φαίνεται ιδιαίτερα καλό αν εφαρμόζετε πλακίδια με υφή κάτω από ένα δέντρο.
 • Μωσαϊκό. Εφαρμόζεται ένα μικρό πλακίδιο, το οποίο τοποθετείται έτσι ώστε να σχηματίζει ένα σύνθετο σχέδιο ή σχέδιο. Με αρκετή φαντασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προγράμματα που σχηματίζουν εικονοστοιχεία για να δημιουργήσετε μια εικόνα για γεύση.
 • Συνδυασμένες επιλογές. Επιτρέψτε να συνδυάσετε διαφορετικές επιλογές στυλ και διαφορετικές επιλογές υλικού. Μπορούν να φαίνονται πολύ εντυπωσιακά, ειδικά αν εφαρμόζονται σύμφωνα με το σχήμα του δωματίου και τις απαιτούμενες οπτικές αλλαγές.

Ρετρό κεραμίδι τουαλέτας

Πλακάκι τουαλέτας ροζ

Πλακάκι για γκρίζο λουτρό από πέτρα

Κεραμικό πλακάκι γκρι

Το λιγότερο σημαντικό είναι το χρώμα του κεραμιδιού για την τουαλέτα - πρέπει να ληφθεί το συνολικό χρωματικό σχέδιο, στο οποίο θα χωρέσουν όλες οι αποχρώσεις. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές παραμένουν:

 • Σκούρο πυθμένα, φως κορυφή και τοίχοι. Το κεραμίδι σε μια μικρή τουαλέτα φαίνεται πιο συχνά ακριβώς όπως αυτό, καθώς αυτό σας επιτρέπει να το επεκτείνετε οπτικά.
 • Ελαφρύ πάτωμα και οροφή, σκοτεινοί τοίχοι Εάν πρέπει να τεντώσετε οπτικά πολύ ευρύχωρο δωμάτιο με χαμηλή οροφή.
 • Φωτεινοί τοίχοι, σκοτεινό δάπεδο και οροφή Εάν χρειάζεται να αναπτύξετε οπτικά πολύ στενό δωμάτιο με υψηλή οροφή.
 • Φωτεινή προφορά. Ένας τοίχος ή ένα στοιχείο διακόσμησης - για παράδειγμα, το περίπλοκο στολίδι στον τοίχο πίσω από το μπολ τουαλέτας - προσελκύει την προσοχή και επίσης οπτικά διευρύνει το δωμάτιο.

Θεωρείται λογικό να χρησιμοποιηθούν κρύες αποχρώσεις του μπλε, πράσινου, κίτρινου, ροζ, παστέλ χρώματα. Αυτό σας επιτρέπει να επεκτείνετε οπτικά το δωμάτιο.Είναι επίσης χρήσιμο να χρησιμοποιείτε διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος - αυτός είναι ένας καλός τρόπος για όσους δεν είναι σίγουροι ότι θα είναι σε θέση να συνδυάζουν όμορφα πολλά χρώματα.

Κάθετες ρίγες στους τοίχους αυξάνουν την οροφή - ο σχεδιασμός στη μικρή τουαλέτα πρέπει να κατευθύνεται ακριβώς σε αυτό. Αλλά οι οριζόντιες λωρίδες μειώνουν οπτικά το ύψος της οροφής και διευρύνουν το δωμάτιο.

Ξεχωριστά, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ψηφιδωτό, τρισδιάστατο κεραμίδι για την τουαλέτα ή σύνθετα διακοσμητικά στοιχεία, τότε είναι καλύτερα να τα τοποθετήσετε στο επίπεδο των ματιών του ατόμου που εισήλθε. Ένα τέτοιο τέχνασμα σας επιτρέπει να εκτρέψετε την προσοχή από τυχόν ελλείψεις του δωματίου.

Μόνο τα σωστά επιλεγμένα κεραμίδια θα δημιουργήσουν την επιθυμητή εντύπωση. Επομένως, πριν ξεκινήσετε να χαράζετε τα κεραμίδια στην τουαλέτα με τα χέρια σας, είναι καλύτερο να σχεδιάσετε ένα σκίτσο στο οποίο να συνδυάσετε το χρώμα και τον τρόπο τοποθέτησης και να δείτε πώς φαίνεται αυτό ως αποτέλεσμα.

Ροζ μωσαϊκό για τουαλέτα

Μωσαϊκό για το μπάνιο

Φυσικό μάρμαρο πλακάκι για τουαλέτα

Μάρμαρο πλακάκι τουαλέτας

Πλακάκι δαπέδου

Φυσική πέτρα πλακιδίων τουαλέτας

Πλακάκι για τουαλέτα

Πλακάκια για την τελική τουαλέτα

Πλακάκι τουαλέτας με άμμο

Πώς να πλακάκια στην τουαλέτα: προετοιμασία

Το κεραμίδι στην τουαλέτα με τα δικά σας χέρια δεν θα φαίνεται καλό αν το βάζετε σε παλαιά χρώματα, ανόμοιο πάτωμα ή τα υπολείμματα του προηγούμενου κεραμιδιού. Επομένως, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να προσέξετε την κατάσταση του ιδρύματος:

 • αφαιρέστε πρώτα τη σκόνη και τη βρωμιά με μια βούρτσα, στη συνέχεια τα κουρέλια.
 • ξεφλουδίστε το χρώμα, κόψτε τα απομεινάρια του παλιού κεραμιδιού.
 • γεμίστε το δάπεδο με μια επίστρωση - μια αυτοεπιπεδούμενη ένωση που θα αφαιρέσει όλες τις επιφανειακές ανωμαλίες, αλλά θα στεγνώσει από αρκετές ώρες έως αρκετές ημέρες.
 • Αρχικά επικαλύψτε τους τοίχους με ένα αστάρι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιστόλι ψεκασμού για αυτό), στη συνέχεια πυκνά παλτό με γύψο και άμμο, και στη συνέχεια παλτό με ένα αστάρι πάλι.

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια επίπεδη επιφάνεια στους τοίχους και μια επίπεδη επιφάνεια στο πάτωμα. Εάν υπάρχουν μεγάλες τρύπες στους τοίχους, πρέπει πρώτα να καλυφθούν με γύψο και να καλυφθούν με πλαστικό πλέγμα, το οποίο θα βοηθήσει να διατηρηθεί το δεύτερο στρώμα.

Το κύριο πράγμα σε αυτό το στάδιο είναι η ακρίβεια. Εάν η ταπετσαρία μπορεί να κολληθεί σε καμπύλους τοίχους, τότε τα κεραμίδια για την τουαλέτα είναι κολλημένα μόνο σε μια επίπεδη επιφάνεια.

Πλακάκι δαπέδου

Ράφι πλακάκι τουαλέτας

Τυπωμένο πλακάκι τουαλέτας

Πλακάκια για τουαλέτα διαφορετικών μεγεθών

Πλακάκια για επισκευή τουαλέτας

Πώς να τοποθετήσετε πλακάκια στο πάτωμα στην τουαλέτα

Τα πλακάκια δαπέδου στην τουαλέτα μπορούν να είναι οποιεσδήποτε - μεγάλα πλακάκια, ορθογώνια πλακάκια, μωσαϊκά πλακάκια για την τουαλέτα - είναι όλα προσκολλημένα σύμφωνα με την ίδια αρχή. Στην κόλλα. Αυτό γίνεται διαδοχικά:

 1. το δωμάτιο μετράται, υπολογίζεται προσεκτικά ακριβώς πόσα πλακάκια θα πάρει?
 2. το κεραμίδι έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το σκίτσο που σχεδιάστηκε στο στάδιο της προετοιμασίας και, αν είναι απαραίτητο, κόβεται και ισοπεδώνεται έτσι ώστε όλα να βρίσκονται τέλεια.
 3. σε ένα κάδο, το οποίο δεν είναι κρίμα (τα περισσότερα διαλύματα δεν ξεπλένονται), η κόλλα αραιώνεται, η οποία παρασκευάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και η οποία μπορεί εύκολα να αναδευτεί με ένα ραβδί και όχι με ένα ηλεκτρικό εργαλείο.
 4. το κεραμίδι είναι λερωμένο με κόλλα και τοποθετείται στη θέση του?
 5. η υπερβολική κόλλα αφαιρείται από τις ραφές με ένα μαλακό πανί, η επιφάνεια στεγνώνει.
 6. τότε εφαρμόζεται μια λύση που θα κάνει τα κενά μεταξύ των πλακιδίων να μην είναι τόσο προφανή - αρκεί να το αραιώσετε, να το βάλετε σε μια σπάτουλα και να το τοποθετήσετε προσεκτικά, αφαιρώντας την περίσσεια με τα ίδια κουρέλια.
 7. όταν στεγνώνει, μπορείτε να πλύνετε πλήρως το κεραμίδι.

Ο συνδυασμός κεραμιδιών στην τουαλέτα απαιτεί φαντασία και μια σκέψη σκέψης - παρόλο που μπορείτε να κάνετε μια στάνταρ επιλογή, στο στυλ σοφίτας, με το εθνοτικό ύφος, στο κλασικό στυλ, επιλέγοντας το αγαπημένο σας στο Διαδίκτυο.

Το κύριο πράγμα είναι ότι η διαδικασία ήταν μια ευχαρίστηση, να θέσει τα κεραμίδια στην τουαλέτα ήταν ενδιαφέρουσα και αστεία, και όχι ρουτίνα και βαρετό. Και, φυσικά, το κυριότερο είναι ότι το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό. Και αν για αυτό χρειάζεστε ένα πολύπλοκο μωσαϊκό, ένα ζεστό δάπεδο ή στοιχεία καθρέφτη - ακόμα πιο ενδιαφέροντα.

Εξάγωνο πλακάκι τουαλέτας

Το πλακάκι τουαλέτας είναι παλιό

Πλακάκι για τουαλέτα με γυάλινες πλάκες

Επίτοιχο πλακάκι τουαλέτας

Πλακάκι για το φως τουαλέτας

Πλακάκι τουαλέτας Σκούρο

Μοντέρνα πλακάκια τουαλέτας

Καθρέφτης κεραμιδιών

Κίτρινο πλακάκι τουαλέτας

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)