Ταπετσαρία στην τουαλέτα: γρήγορος και πρακτικός σχεδιασμός του μπάνιου (104 φωτογραφίες)

Ταπετσαρία στην τουαλέτα είναι μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική λύση που σας επιτρέπει να τελειώσετε αποτελεσματικά το δωμάτιο χωρίς πολύ οικονομική και σωματική προσπάθεια. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων με υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία καθιστούν δυνατή τη χρήση τους στη σχεδίαση ζωνών με υψηλό συντελεστή υγρασίας.

Τουαλέτα ταπετσαρία 3d μονόχρωμη

Τοίχο τουαλέτα 3d

Ταπετσαρία τοίχου αφηρημένο

Επιτοίχια ταπετσαρία τουαλέτας

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με ανανά

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της διακόσμησης τοίχων τουαλέτας με ταπετσαρία

Υλικό φινιρίσματος έχει πολλά πλεονεκτήματα, που καθορίζει τη ζήτηση για ταπετσαρία στο σχεδιασμό της τουαλέτας:

 • ανταγωνιστικό κόστος. Το εύρος τιμών για αυτά τα προϊόντα τελικής επεξεργασίας ποικίλλει στο διαθέσιμο εύρος. Μια ξεχωριστή κατηγορία έργων ζωγραφικής παρουσιάζεται σε ένα σχετικά ακριβό τμήμα, αλλά ο "κίνδυνος" δικαιολογείται από την υψηλή τεχνική και διακοσμητική δυνατότητα του υλικού.
 • εύκολη εγκατάσταση. Ακόμη και ένας ερασιτέχνης, ο οποίος έχει βολικές οδηγίες βήμα προς βήμα και τα απαραίτητα εργαλεία, θα αντιμετωπίσει μια εργασία όπως η επισκευή μιας τουαλέτας με ταπετσαρία.
 • λογικές τιμές για την υπηρεσία. Αν δεν μπορείτε να επικολλήσετε τους τοίχους του δωματίου σας, καλέστε τον πλοίαρχο χωρίς φόβο ότι το φινίρισμα της τουαλέτας με την ταπετσαρία θα πετάξει σε μια όμορφη δεκάρα.
 • απλή αποσυναρμολόγηση. Σε αντίθεση με άλλους τύπους επικαλύψεων, αυτό το φινίρισμα είναι εύκολο να αποσυναρμολογηθεί χωρίς ιδιαίτερο κόστος εργασίας και χρόνου.
 • υψηλή συντηρησιμότητα. Εάν η επίστρωση σε ξεχωριστή επιφάνεια είναι τρίβει ή σχίζεται, είναι εύκολο να διορθωθεί το ελάττωμα αντικαθιστώντας το επιλεγμένο κομμάτι του καμβά με ένα νέο. Ξαφνικά, δεν υπάρχει υλικό παρόμοιας σχεδίασης, μπορείτε να επιλέξετε έναν καμβά σε αρμονία με τη γκάμα και να συνδυάσετε το φινίρισμα.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα για τον γουρουνάκι των πλεονεκτημάτων της φινιρίσματος της τουαλέτας με ταπετσαρία είναι ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα προϊόντων. Κανένας από τους άλλους τύπους επικαλύψεων δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με αυτό σε μια ποικιλία υφών, χρωμάτων, μοτίβων.

Ταπετσαρία τουαλέτας αντίκες

Ασιατική ταπετσαρία τουαλέτας

Ταπετσαρία τουαλέτας με πεταλούδες

Ταπετσαρία σε μια τουαλέτα με μια μπεζ εκτύπωση

Μπεζ ταπετσαρία τουαλέτας

Λευκή ταπετσαρία τουαλέτας με εκτύπωση

Λευκή ταπετσαρία τουαλέτας

Boho ταπετσαρία τουαλέτας

Ταπετσαρία χαρτιού υγείας με εκτύπωση

Μειονεκτήματα της χρήσης ταπετσαρίας τουαλέτας:

 • Όλοι οι τύποι καμβάδων δεν είναι κατάλληλοι για το φινίρισμα του μπάνιου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέγονται από ειδικές κατηγορίες, οι τεχνικές ιδιότητες των οποίων επιτρέπουν τη λειτουργία σε περιβάλλον με υψηλή υγρασία.
 • η λανθασμένη προσκόλληση ταπετσαρίας στην τουαλέτα είναι γεμάτη με ξεφλούδισμα της επικάλυψης από την επιφάνεια.

Αξίζει να ακολουθήσετε τις συστάσεις του κατασκευαστή ακριβώς για να μην απογοητευτείτε από την επιλογή.

Ταπετσαρία χαρτιού υγείας

Μαύρη ταπετσαρία τουαλέτας

Τουαλέτα ταπετσαρία ασπρόμαυρη

Κλασική ταπετσαρία τουαλέτας

Τοίχο ταπετσαρία floral

Τοίχο τουαλέτα με λουλούδια

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με μοτίβο ντάμας

Ταπετσαρία διακοσμητικής τουαλέτας

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με δέντρα

Ταπετσαρία για την τουαλέτα στο διαμέρισμα: τύποι, χαρακτηριστικά

Αποφασίστε ποια ταπετσαρία θα κολλήσετε στην τουαλέτα; Τα διακοσμητικά έργα ζωγραφικής για τη διακόσμηση χώρου υγιεινής παρουσιάζονται στις παρακάτω κατηγορίες:

 • πλένεται - ίσως το πιο κοινό είδος φινιρίσματος, έχει μια υδατοαπωθητική ταινία, πωλείται στον τομέα του προϋπολογισμού?
 • βινύλιο - μια βελτιωμένη έκδοση της προηγούμενης περίπτωσης, το προστατευτικό στρώμα είναι κατασκευασμένο από πολυβινυλοχλωρίδιο σε ομαλή έκδοση ή αφρώδες.
 • σε συνθετική βάση - το υλικό είναι ένα ύφασμα με λεπτό αφρώδες υπόστρωμα.
 • fiberglass ταπετσαρία - διακόσμηση βασίζεται σε λεπτά υάλινα νήματα?
 • υγρή ταπετσαρία - μια υψηλής τεχνολογίας επένδυση, πωλείται με τη μορφή μιας σκόνης, η οποία αραιώνεται με νερό πριν από τη χρήση?
 • Το Photowall-paper - μια πραγματική παραλλαγή διακοσμητικού φινιρίσματος, μέσω του οποίου είναι εύκολο να βελτιωθεί η οπτική αντίληψη του χώρου ενός μικρού δωματίου υγιεινής.

Κάθε ένα από τα παρουσιαζόμενα δείγματα διακρίνεται από τις ιδιαιτερότητες της κατασκευής και εφαρμογής στο σχεδιασμό ενός υγειονομικού εξοπλισμού.

Ταπετσαρία τοίχου θολή

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με λεκέδες

Ταπετσαρία στην επισκευή τουαλέτας

Ταπετσαρία τουαλέτας ρετρό

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με ένα μοτίβο

Ταπετσαρία στην τουαλέτα κάτω από το στρώμα

Ροζ ταπετσαρία τουαλέτας με εκτύπωση

Ροζ ταπετσαρία τουαλέτας

Τουαλέτα ταπετσαρία μαύρο σε στυλ σοφίτα

Washable wallpaper τουαλέτας: ένα πρακτικό φινίρισμα

Το υλικό είναι μια βάση χαρτιού με προστατευτική μεμβράνη από την υγρασία. Η επιφάνεια καθαρίζεται εύκολα από ακαθαρσίες και σκόνη, μπορεί να αντέξει τον επαναλαμβανόμενο καθαρισμό με ένα υγρό πανί. Οι τιμές για τις ταπετσαρίες που πλένονται παρουσιάζονται στο εύρος του προϋπολογισμού. Με προσεκτικό χειρισμό, αυτή η κατηγορία προϊόντων μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο από τις ταπετσαρίες χαρτιού, ακόμη και στη διακόσμηση της τουαλέτας, μόνο αν το μπάνιο δεν συνδυάζεται με το λουτρό.

Ιδιαίτερα ελκυστικό σε πλένεται καμβά είναι ότι, αν θέλετε, μπορείτε να ενημερώσετε εύκολα και ανέξοδα το σχεδιασμό του δωματίου.

Σχεδιασμός τοίχου τουαλέτας

Ταπετσαρία στην τουαλέτα στο σπίτι

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με σανίδες

Εκλεκτική ταπετσαρία τουαλέτας

Οικολογική ταπετσαρία τουαλέτας

Τουαλέτα ταπετσαρία σε ύφος του μπλε του λαού

Ταπετσαρία στην τουαλέτα του εθνοτικού στυλ

Υφή φόντου τουαλέτα

Ταπετσαρία τουαλέτας Flamingo

Vinyl ταπετσαρία στην τουαλέτα: εντυπωσιακή εσωτερική διακόσμηση

Οι τροποποιήσεις στο φινίρισμα γίνονται σε χαρτί ή σε μη υφασμένη βάση, υπάρχουν επίσης περιπτώσεις σε υπόστρωμα υφάσματος. Το προστατευτικό στρώμα του πολυβινυλοχλωριδίου χαρακτηρίζεται από υψηλές υδρόφοβες ιδιότητες, μπορεί να αντέξει ακόμη και την άμεση επαφή με το νερό. Η ανάγλυφη μη υφαντική ταπετσαρία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής με μια ποικιλία οπτικών εφέ.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης φύλλων βινυλίου σε ένα δωμάτιο υγιεινής:

 • υπό τον όρο της τεχνολογίας εγκατάστασης, αυτό το φινίρισμα θα διαρκέσει τουλάχιστον 10 χρόνια.
 • η επιφάνεια δεν παραμορφώνεται υπό την επίδραση της υψηλής υγρασίας και θερμοκρασιακών μεταβολών, δεν αντιδρά σε βρωμιά, δεν χάνει την εξωτερική ελκυστικότητά του υπό την επίδραση των UV ακτίνων.
 • Η επίστρωση πωλείται σε ένα ακριβό τμήμα. Αν και στις συλλογές των κατασκευαστών μπορείτε να επιλέξετε φθηνές επιλογές βινυλίου.

Ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα της όψης αυτής της κατηγορίας είναι η σχετική πολυπλοκότητα της εγκατάστασης. Αν τα κεφάλαια επιτρέπουν, αξίζει να αγοράσετε καμβά με μια συγκολλητική ουσία που έχει υποστεί επεξεργασία. Σε αυτή την περίπτωση, αρκεί η εφαρμογή κόλλας στον τοίχο και η τοποθέτηση ενός κοπτικού βινυλίου.

Γραφική ταπετσαρία στην τουαλέτα

Ταπετσαρία στο εσωτερικό της τουαλέτας

Ταπετσαρία σε μια τουαλέτα της χώρας

Καφέ ταπετσαρία τουαλέτας

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με μεγάλο σχέδιο

Ταπετσαρία στην τουαλέτα του διαμερίσματος

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με φύλλα

Τοίχο τουαλέτα σε μικρό σχέδιο

Τουαλέτα ταπετσαρία μεταλλικά

Ταπετσαρίες βασισμένες σε συνθετικά υλικά: χαρακτηριστικά και δυνατότητες

Το υλικό παρέχει ένα ντουέτο από ύφασμα και υπόστρωμα από αφρώδες υλικό. Το φινίρισμα έχει έντονη επίδραση ηχομόνωσης και θερμομόνωσης, καθαρίζεται εύκολα με ηλεκτρική σκούπα. Η επιφάνεια δεν είναι εκτεθειμένη στο φως του ήλιου. Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος επιβλαβών μικροοργανισμών στο εσωτερικό της επικάλυψης σε υψηλή υγρασία, αξίζει να παρέχετε ένα υψηλής ποιότητας σύστημα αερισμού στο χώρο υγιεινής.

Τοίχο χαρτί σε μια τουαλέτα μη υφασμένα

Τοίχο τοίχου τοίχου

Τοίχο τοίχου στην τουαλέτα

Τουαλέτα ταπετσαρία γεωγραφική

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με γεωμετρική εκτύπωση

Γεωμετρική ταπετσαρία τουαλέτας

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με μπλε μοτίβο

Ταπετσαρία στην τουαλέτα είναι μπλε

Ταπετσαρία τουαλέτας Polka dot

Υγρή ταπετσαρία στην τουαλέτα

Η συνάφεια της επικάλυψης με τον εσωτερικό τρόπο οφείλεται στα υψηλά χαρακτηριστικά αντοχής στους εξωτερικούς παράγοντες και στην εντυπωσιακή εμφάνιση. Υγρή ταπετσαρία είναι βάση σκόνης με πληρωτικά, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μια ειδική υφή επιφάνειας. Πριν από την εργασία, το ξηρό μίγμα αραιώνεται με νερό και εφαρμόζεται γύψος με σπάτουλα. Για να σταθεροποιηθεί, το φινίρισμα είναι βερνικωμένο, το οποίο παρέχει επίσης αντοχή στην υγρασία. Η επένδυση της τουαλέτας με υγρή ταπετσαρία είναι οικονομικά συμφέρουσα σε σύγκριση με πλακάκια, ενώ έχει ανταγωνιστικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με ψάρι

Τοίχο χαρτί σε μια τουαλέτα με ασημένιο μοτίβο

Τοίχο τουαλέτας σε γκρι με εκτύπωση

Τουαλέτα ταπετσαρία γκρι

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με ένα γκρι μοτίβο

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με το στυλ του shabby chic

Ταπετσαρία τουαλέτας από μετάξι

Ταπετσαρία στην τουαλέτα της σοφίτας

Μπλε ταπετσαρία τουαλέτας με εκτύπωση

Χρησιμοποιώντας υφάσματα από υαλοβάμβακα για να σχεδιάσετε μια τουαλέτα

Τα γυάλινα σπειρώματα στη σύνθεση του υφάσματος φινιρίσματος καθορίζουν ορισμένα πλεονεκτήματα από τη χρήση αυτού του υλικού στο σχεδιασμό της τουαλέτας και του μπάνιου:

 • το υλικό διατηρεί λειτουργικές και αισθητικές ιδιότητες, παρά το επίπεδο πολυπλοκότητας των τοπικών συνθηκών.
 • Αντέχει σε άμεση επαφή με νερό, φωτιά, χημικά συστατικά, δεν ανταποκρίνεται στην επιθετική επίδραση των απορρυπαντικών.
 • μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σχεδιασμό των δημόσιων τουαλετών με υψηλή ένταση λειτουργίας.

Μετά τη συγκόλληση, οι ταπετσαρίες μπορούν να βαφτούν στο επιλεγμένο χρώμα, καθώς οι πέτρες από υαλοβάμβακα παραδίδονται σε λευκό με δομημένη επιφάνεια.

Ταπετσαρία σε σύγχρονη τουαλέτα

Μονόχρωμη ταπετσαρία τουαλέτας

Ταπετσαρία στην τουαλέτα σε στυλ θαλάσσης

Ταπετσαρία χαρτιού υγείας με επιγραφές

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με επιγραφές

Νεοκλασική ταπετσαρία τουαλέτας

Ταπετσαρία στην τουαλέτα

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με πάνελ

Παστέλ χρώμα ταπετσαρία τουαλέτας

Τοίχο τοίχου τουαλέτες

Στο σχεδιασμό ενός χώρου υγιεινής με μια συμπαγή περιοχή, οι συνθέσεις με εικόνες είναι πολύ επιτυχείς, με τη βοήθεια των οποίων δημιουργείται η επίδραση της οπτικής επέκτασης του χώρου. Μπορεί να έχει θέα στο παράθυρο του τοπίου της πόλης, θέμα θάλασσας ή πανοραμική θέα ενός ανθισμένου λιβάδι από ένα ψηλό βράχο. Μοντέρνα σκίτσα-αφαίρεσης, γεωγραφικοί χάρτες ή ακόμα και ταπετσαρία για την τουαλέτα με τη μορφή αναπαραγωγών ζωγραφικής από διάσημους καλλιτέχνες είναι επίσης επιτυχείς.

Ταπετσαρία τουαλέτας με φτερά

Ροζ ριγέ ταπετσαρία τουαλέτας

Ράψιμο τουαλέτα ταπετσαρία

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με πουλιά

Τουαλέτα ταπετσαρία Provence

Τυπωμένη ταπετσαρία τουαλέτας

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με λεκέδες

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με καραβίδες

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με εκτύπωση λαχανικών

Πώς να επιλέξετε μια ταπετσαρία σε μια μικρή τουαλέτα

Στο σχεδιασμό ενός δωματίου με ένα μικρό πλάνο, οι φωτεινές ταπετσαρίες είναι σχετικές. Στην τάση, οι μπεζ και ασημένιες αποχρώσεις είναι δημοφιλείς σε συνδυασμό με μονοφωνικές ρίγες της σύνθεσης με αφηρημένο μοτίβο. Προκειμένου να βελτιωθεί οπτικά η αντίληψη ενός μικρού χώρου, οι εσωτερικοί στυλίστες συνιστούν να διακοσμηθεί η επιφάνεια ενός τοίχου με πέργκολα με μεγάλο σχέδιο και τα υπόλοιπα πρέπει να κολληθούν με έναν απλό καμβά ευθυγράμμου γκάμας.

Ταπετσαρίες τουαλέτας είναι μπλε

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με μπλε μοτίβο

Ταπετσαρία στην τουαλέτα κάτω

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με κηρήθρες

Ταπετσαρία στην τουαλέτα από ψηλά

Ταπετσαρία στην τουαλέτα είναι φωτεινή

Θεματικές ταπετσαρίες τουαλέτας

Υφή ταπετσαρίας τουαλέτας

Ταπετσαρία τουαλέτας από ύφασμα

Οι διακοσμητικοί καμβάδες συνδυάζονται τέλεια με άλλους τύπους τελειωμάτων για την τουαλέτα. Ειδικά στη ζήτηση είναι ένα ντουέτο με πλακάκια, τα οποία συνθέτουν την κάτω επιφάνεια των τοίχων κοντά στα υδραυλικά. Οπτικά, η αίσθηση του χώρου σε ένα συμπαγές δωμάτιο υγιεινής βελτιώνεται εάν επιλέξετε ελαφρές ταπετσαρίες με ελάχιστα αισθητή floral σχεδίαση και κεραμίδι ένα ή δύο πιο σκούρο σε όλο το κάτω μέρος των τοίχων τουαλέτας.

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με τροπικό μοτίβο

Ταπετσαρία στην τουαλέτα με ένα μοτίβο

Το χαρτί τοίχου σε μια τουαλέτα είναι βινύλιο

Ταπετσαρία σε ανθεκτική στην υγρασία τουαλέτα

Το χαρτί σε τοίχο σε ένα νερό-απωθητικό τουαλέτα

Η ταπετσαρία στην τουαλέτα είναι φωτεινή

Πράσινη ταπετσαρία τουαλέτας

Κίτρινο τοίχο τουαλέτας με εκτύπωση

Κίτρινο τοίχο τουαλέτας

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)