Το εσωτερικό του υπνοδωματίου σε χρυσό χρώμα: χαρακτηριστικά του συνδυασμού (32 φωτογραφίες)

Υπνοδωμάτιο σε χρυσά χρώματα. Τι είναι αυτή; Εξαιρετική, πολυτελής, ζεστή, ενδιαφέρουσα. Στο εσωτερικό, ένα τέτοιο χρώμα δεν δίνει μόνο φως, επίσημο χαρακτήρα, αλλά και κάνει τα πάντα στο δωμάτιο να λάμπουν με ευγένεια, πλούτο. Ωστόσο, δεν είναι κάθε ιδιοκτήτης μιας κρεβατοκάμαρας με χρυσή απόχρωση που παίρνει ακριβώς αυτό που ήθελε, γιατί αν το παρακάνετε, είναι πιθανό να πάρετε ένα αρμονικό και υπερβολικά φωτεινό εσωτερικό του δωματίου. Για να αποφύγετε τα δυσάρεστα περιστατικά και να πάρετε το βλέμμα της κρεβατοκάμαρας που έχετε κατά νου, είναι σημαντικό να εξετάσετε όλες τις λεπτές αποχρώσεις του συνδυασμού χρωμάτων, να δημιουργήσετε μια ζεστή και ελαφριά ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, καθώς και να βρείτε ενδιαφέρουσες ιδέες.

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Έγχρωμη προσέγγιση

Το χρυσό χρώμα στο εσωτερικό μπορεί να είναι λεπτό, μπορεί να είναι λαμπερό και πιασάρικο, σκοτεινό και μαγευτικό και μπορεί να αραιώσει ένα άλλο κύριο χρώμα που είναι ένα αντίθετο χαρακτηριστικό. Ανάλογα με την ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο που θέλετε να πάρετε, θα πρέπει να επιλέξετε διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων με χρυσό.

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Λεπτό, ζεστό, καταπραϋντικό και ζεστό. Αυτό θα γίνει μια χρυσή κρεβατοκάμαρα, εάν αναμίξετε ένα κλάσμα πολυτελούς χρώματος με την κύρια κρέμα παστέλ, λευκό, ανοιχτό γκρι ή ανοιχτό καφέ. Αυτή η παλέτα θα εξομαλύνει την πίεση του χρυσού τόνου, θα δώσει την κρεβατοκάμαρα φρεσκάδα, ελαφρότητα, καθώς και αύξηση οπτικά το χώρο.

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Το μαύρο και το σκούρο καφέ θα ταιριάζουν ιδανικά στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας, αν αραιώνετε αυτά τα χρώματα με ένα σωματίδιο χρυσού. Τόσο οι μικρότερες εγκλείσεις όσο και οι μεμονωμένες λεπτομέρειες (για παράδειγμα, χρυσές λωρίδες σε σκοτεινή ταπετσαρία ή που καλύπτουν στοιχεία επίπλων σε πλούσιο χρώμα) θα φανούν χρήσιμα.

Ωστόσο, αξίζει τον υπολογισμό του ποσοστού κάθε τόνου στο εσωτερικό, μια σκοτεινή σκιά και ο χρυσός δεν θα φανεί καλός στην ισότητα. Αξίζει να σκεφθείτε ότι σε ένα δωμάτιο με τέτοια συμβατότητα θα υπάρχει ελάχιστο φως, οπότε πρέπει να φροντίσετε για την αφθονία του τεχνητού φωτισμού.

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Μπλε-γκρι, μπλε, ιώδες τόνους σε συνδυασμό με το χρυσό δείχνουν πλεονεκτικά αν μπορείτε να επιλέξετε επιδέξια αποχρώσεις και των δύο χρωμάτων. Το πρώτο είναι σημαντικό να επιλέξετε όσο το δυνατόν πιο κρύο για να δημιουργήσετε φρεσκάδα σε αντίθεση με τον χρυσό (θα πρέπει να είναι λαμπερός, αλλά όχι σκοτεινός) τόνος. Αυτό το ντουέτο ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες στην αρχαιότητα, και ακόμη και τώρα, οι σχεδιαστές το θεωρούν ένα από τα πιο επιτυχημένα.

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Βουργουνδίας, κόκκινο, βατόμουρο - αυτές οι αποχρώσεις σε συνδυασμό με το χρυσό δημιουργούν επίσημη, πολυτέλεια και συγκράτηση, αισθησιασμό. Είναι ιδανικό να χρησιμοποιείτε επίστρωμα βελούδου, ματ υφές και πυκνά υφάσματα σε μια τέτοια παλέτα.

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Χρυσό ταπετσαρία

Φυσικά, η χρήση χρυσών αποχρώσεων στο εσωτερικό του υπνοδωματίου δεν είναι εύκολη υπόθεση, γιατί αν δεν παρατηρήσετε αναλογίες και συμβατότητα, μπορείτε να χάσετε την πολυτέλεια και την πολυπλοκότητα σε υπερβολική επιείκεια και έλλειψη γούστου. Ωστόσο, αν αποφασίσετε να προσθέσετε χρυσή ταπετσαρία στο σχεδιασμό του δωματίου σας, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες.

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Χρυσό ταπετσαρία χρησιμοποιείται σε σχεδόν οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης, αλλά υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να δώσουν προσοχή:

  • στολίδι ·
  • σκιά?
  • δομή.

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Όσον αφορά την εικόνα στην ταπετσαρία, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε ένα στολίδι που αντιστοιχεί στο στυλ. Έτσι, για παράδειγμα, μονογράμματα και μεγάλες πολυτελείς λεπτομέρειες θα φαίνονται να χάνουν σε ένα δωμάτιο με μοντέρνο στυλ, καθώς και απλή απλή ταπετσαρία σε ένα δωμάτιο με πληθώρα εσωτερικών αντικειμένων.

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Η χροιά του χρυσού δεν είναι λιγότερο σημαντική. Σε ένα υπνοδωμάτιο οποιουδήποτε μεγέθους, ένας πολύ λαμπερός τόνος πλούσιου χρώματος θα φαίνεται κακός εάν οδηγεί στο εσωτερικό του δωματίου.Για παράδειγμα, οι φωτεινές χρυσές ταπετσαρίες θα φαίνονται πολύ πιασάρικες, ενώ μια απαλή αμμώδης απόχρωση θα δώσει στην κρεβατοκάμαρα ελαφρότητα, φως και πλούτο. Ωστόσο, ο χρυσός στη φωτεινότητα του παίζει δευτερεύοντα ρόλο καλά με οποιοδήποτε από τα χρώματα σε συνδυασμό με αυτό. Για παράδειγμα, τα πολυτελή χρυσά στοιχεία του στολισμού φαίνονται ευνοϊκά τόσο για ελαφριά κρέμα όσο και για ταπετσαρίες μαύρης σοκολάτας.

Η δομή της ταπετσαρίας έχει μια σημαντική θέση στο εσωτερικό της χρυσής κρεβατοκάμαρας. Τα γυαλιστερά αυτά θα απωθούν μόνο τα μάτια σας, ενώ οι ταπετσαρίες ματ με υφή θα μαλακώσουν την πίεση ενός χρυσού τόνου και θα δημιουργήσουν μια ευγενή εμφάνιση του δωματίου.

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Χρυσή κουρτίνες

Οι κουρτίνες χρυσού χρώματος θα ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό ενός υπνοδωματίου οποιουδήποτε στυλ, αν επιλέξετε τη σωστή σκιά, μοτίβο και υλικό.

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Είναι σημαντικό να επιλέξετε κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο μιας τέτοιας σκιάς, ώστε να μην αποδειχθεί ότι είναι "λάδι πετρελαίου", γιατί η ατμόσφαιρα αυτού του δωματίου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αρμονική, άνετη και ευρύχωρη. Με τις ιδιαίτερα πυκνές κουρτίνες φωτεινού χρώματος, τα τείχη θα φαίνεται να ασκούν πίεση στους κατοίκους της κρεβατοκάμαρας.

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Το χρώμα των κουρτινών πρέπει να επιλέγεται έτσι ώστε να ταιριάζει όσο το δυνατόν καλύτερα στην παλέτα. Μην επιλέξετε τη σκιά των κουρτινών όμοια με το χρώμα της κύριας απόχρωσης στην ταπετσαρία, θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσετε εκείνους τους τόνους που είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι στο δωμάτιο χωρίς κουρτίνες. Για παράδειγμα, σε ένα υπνοδωμάτιο με μπλε χρώμα ως κύριο χρώμα, οι χρυσές κουρτίνες θα φαίνονται καλές αν συνδυαστούν με το στολίδι στα στοιχεία ταπετσαρίας ή επίπλων.

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Το στολίδι στις κουρτίνες θα πρέπει να επιλέγεται μεσαίου μεγέθους και απλό ή με μικρά σωματίδια της εικόνας (μικρές λωρίδες ή κάτι τέτοιο). Έτσι φαίνονται πιο ακριβά, πλουσιότερα.

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Το υλικό παίζει σημαντικό ρόλο. Σε οποιοδήποτε στυλ, αξίζει να επιλέξετε ένα πυκνό ύφασμα για κουρτίνες, αλλά χωρίς να παραμελείτε μια ελαφριά κουρτίνα. Αυτό το στοιχείο διακόσμησης θα προσθέσει ελαφρότητα και τρυφερότητα.

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Το Golden Bedroom είναι η επιλογή των αυτοπεποίθητων ανθρώπων με καλή γεύση που θέλουν να κάνουν τον υπνοδωμάτιο όσο το δυνατόν πιο άνετο και εκλεπτυσμένο. Οι χρυσές αποχρώσεις είναι σημαντικές για να συνδυαστούν με έναν ποιοτικό τρόπο για να επιτευχθεί το τέλειο αποτέλεσμα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)