Art Nouveau bedroom (18 φωτογραφίες): όμορφο μοντέρνο ντιζάιν

Η κρεβατοκάμαρα Art Nouveau είναι ένας συνδυασμός εκλεπτυσμένων και πρωτότυπων σύγχρονων τεχνικών. Οι ασυνήθιστες τεχνικές χρησιμοποιούνται συχνά εδώ: "ενδιαφέρουσες" κουρτίνες, στολίδια ή ταπετσαρίες, ζώνες, αυθεντικά έπιπλα κλπ.

Όμορφο φωτεινό υπνοδωμάτιο σε μοντέρνο στιλ

Χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά του σχεδιασμού ενός υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Το Art Nouveau, ως ένας από τους τομείς της τέχνης, είναι πάνω από 100 χρόνια. Αλλά παρά το γεγονός αυτό, συνεχώς εμφανίζονται όλο και περισσότερες αποχρώσεις (ο σχεδιασμός του πολυελαίου, τα αντικείμενα διακόσμησης αλλάζουν, οι νέες ταπετσαρίες χρησιμοποιούνται κ.λπ.), που κυριολεκτικά αναγκάζουν το στυλ αυτό να παρακολουθεί αυστηρά τις τελευταίες τάσεις της μόδας. Το Art Nouveau δεν έχει ενιαία εστίαση και χαρακτηρίζεται σε διαφορετικές χώρες από τις εθνικές του παραδόσεις και διαφέρει ακόμη και στο όνομα:

  • Tiffany
  • Ελευθερία
  • Art Nouveau;
  • Art Nouveau.

Αλλά στην εγχώρια εκδοχή του Art Nouveau δεν υπάρχουν τέτοιες διαιρέσεις. Είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιούμε τις λεγόμενες κλασικές ή μοντέρνες λύσεις στυλ.

Λευκή και μπεζ κρεβατοκάμαρα σε μοντέρνο στιλ

Υπνοδωμάτιο Art Nouveau

Αποχρώσεις και χρώματα

Η βασική προϋπόθεση σε αυτή την περίπτωση είναι μια αχνή και ελαφριά παλέτα χρωμάτων (είτε πρόκειται για κουρτίνες είτε για άλλες διακοσμήσεις). Όλοι οι ήχοι και οι μεσαίοι τόνοι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικοί: χρυσός, μπεζ, ασημί, καφέ, λευκό, πορφυρό κ.λπ.

Επιπλέον, ένα τέτοιο δωμάτιο έχει συχνά ομαλές γραμμές (ταπετσαρία με χαρακτηριστικό μοτίβο ή διακοσμητικά στοιχεία) και φυσικά στολίδια. Μερικές φορές υπάρχουν ακόμη και γραμμές με τη μορφή του γράμματος S. Ως διακοσμητικό, το ασπρόμαυρο εσωτερικό ενός υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ δεν είναι λιγότερο αυθεντικό και ως φωτεινό προφορά μπορείτε να προσθέσετε ένα μεγάλο κομμάτι έπιπλα, υπέροχες κουρτίνες ή να κάνετε ένα από τα τοιχώματα του δωματίου φωτεινό και κορεσμένο .

Λευκό και Μπλε Art Nouveau Υπνοδωμάτιο

Διακόσμηση τοίχου, δαπέδου και οροφής

Οι τοίχοι

Μια ποικιλία υλικών είναι ιδανικά κατάλληλα για διακοσμήσεις τοίχων στο μοντέρνο εσωτερικό: υγρή ταπετσαρία, ελαφρύ φελλό, μπογιά, κλπ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μικρές ξύλινες σανίδες με ένα ασυνήθιστο σχέδιο, αλλά το ξύλο πρέπει να είναι της υψηλότερης ποιότητας.

Ασπρόμαυροι τοίχοι στο υπνοδωμάτιο σε μοντέρνο στιλ

Οροφή

Όσο για το ανώτατο όριο, ένα δωμάτιο με δομές τάσης ή γυψοσανίδας φαίνεται καλό. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε για τη μετριοπάθεια των χρωμάτων στη διακόσμηση, και επίσης δεν συνιστάται η κατάχρηση διακοσμήσεων - λίγες μικρές λάμπες τοποθετημένες στην επιφάνεια της οροφής θα είναι αρκετές. Παρεμπιπτόντως, οι λαμπτήρες ή οι πολυέλαιοι, καθώς και οι απλίκες δεν μπορούν να είναι μόνο στρογγυλοί, αλλά και διακοσμημένοι με τη μορφή ασυνήθιστων φύλλων, κλαδιών δέντρων κ.λπ.

Art Nouveau κρεβατοκάμαρα ξύλινη οροφή

Φύλο

Και πάλι, η επιλογή δεν είναι περιορισμένη. Ο σχεδιασμός του υπνοδωματίου σε μοντέρνο στυλ επιτρέπει τη χρήση πλαστικοποίησης, παρκέ, φυσικής πέτρας κλπ. Ταυτόχρονα, είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητο να διακοσμήσετε το πάτωμα με πολύ φωτεινούς και πολύχρωμους χαλιά. Ως διακόσμηση, τα φυτά σπιτιού τοποθετούνται συχνά σε κομψές καμπίνες και πρωτότυπους μικρούς λαμπτήρες δαπέδου στο πάτωμα. Τα τελευταία δεν πρέπει να είναι πάρα πολλά.

Τεχνητά πλακάκια στην κρεβατοκάμαρα

Βιτρό και πλαστά προϊόντα

Στο εσωτερικό της σύγχρονης κρεβατοκάμαρας, όπως και στο σχεδιασμό άλλων δωματίων, υπάρχουν ασυνήθιστα βιτρό παράθυρα και πλαστά αντικείμενα. Τα παράθυρα από βιτρό και άλλο πρωτότυπο γυαλί με μοτίβα συχνά διακοσμούν πολυελαίους, πόρτες, παράθυρα και άλλες επιφάνειες όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυαλί.

Art Nouveau Ασπρόμαυρη διακόσμηση υπνοδωματίου

Μια ξεχωριστή θέση στο στυλ Art Nouveau είναι σφυρηλάτηση.Τα μεταλλικά προϊόντα (ειδώλια, πολυέλαιοι ή ενδιαφέρουσες φιγούρες) δεν φαίνονται πλέον τόσο ογκώδη, αλλά μάλλον, σαν κομψές ταπετσαρίες, μοιάζουν με κομψές λεπτομέρειες εσωτερικού χώρου. Αυτό το σχέδιο δίνει στο υπνοδωμάτιο μια ιδιαίτερη ευεξία και κομψότητα.

Σημείωση: οι σχεδιαστές δεν συνιστούν τη διακόσμηση του υπνοδωματίου στο στυλ Art Nouveau με προϊόντα από σφυρήλατο σίδερο, καθώς και με κουρτίνες, με πολλά περίτεχνα στολίδια ή πολύ σκοτεινές και σκοτεινές αποχρώσεις.

Επιπλέον, ένας μεγάλος καθρέφτης θα φαινόταν κατάλληλος σε μια τέτοια κρεβατοκάμαρα. Για παράδειγμα, μπορείτε να το τοποθετήσετε απέναντι από το κρεβάτι ως ξεχωριστό στοιχείο διακόσμησης ή να εγκαταστήσετε μια ντουλάπα με επιφάνεια καθρέφτη: στα φτερά ή απλώς ως ολοκληρωμένη επιλογή.

Γκρίζο-λευκό εσωτερικό υπνοδωμάτιο σε μοντέρνο στιλ

Έπιπλα

Εδώ, έρχονται στο προσκήνιο άνετα και πρακτικά ελαφριά έπιπλα διακοσμημένα με εξαίσια εξαρτήματα. Αλλά το κεντρικό στοιχείο της κρεβατοκάμαρας, φυσικά, είναι το κρεβάτι. Θα πρέπει να είναι μαζική με ομαλές ελαφρώς καμπύλες γραμμές.

Μια καλή λύση θα ήταν ένα κρεβάτι με κεφαλάρι υπό μορφή απλών γεωμετρικών σχημάτων ή με την παρουσία κουρτινών και ογκωδών πλευρών κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου του στρώματος.

Σημείωση: μια τέτοια πλευρά είναι πολύ βολική γιατί μπορείτε να βάλετε ένα φλιτζάνι ή να βάλετε ένα βιβλίο σε αυτό και μια κουβέρτα με μαξιλάρια δεν θα πέσει, αλλά δεν είναι πολύ άνετο να σηκωθείτε από ένα τέτοιο κρεβάτι.

Κομψό εσωτερικό ντουλάπι Art Nouveau

Εκτός από το κρεβάτι, το δωμάτιο πρέπει επίσης να διαθέτει άλλα μοντέρνα έπιπλα κρεβατοκάμαρας: συρταριέρα, κομοδίνα, ντουλάπα και οθωμανούς. Για έναν αρμονικό συνδυασμό όλων των αντικειμένων (διακοσμητικά αντικείμενα, κουρτίνες, ταπετσαρίες κλπ.), Είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος του δωματίου.

Ως διακόσμηση, ένα λουλουδάτο στολίδι, πανέμορφες κουρτίνες, ένα μικρό εργοστάσιο σπιτιών σε μια μπανιέρα και ένας αρχικός πολυέλαιος ή μια λουρίδα είναι επίσης κατάλληλοι. Μπορείτε να συμπληρώσετε την ατμόσφαιρα με μια πολυθρόνα, το σχήμα και το στυλ της οποίας είναι απόλυτα συνεπής με το στυλ του εσωτερικού.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα του Art Nouveau είναι οι λεπτές επιφάνειες (για παράδειγμα, οι ταπετσαρίες χωρίς ένα προεξέχον μοτίβο) και η απουσία υπερβολικής οργής, που σας επιτρέπει να διατηρήσετε την απαιτούμενη αυστηρότητα σχεδιασμού. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τα έπιπλα, αλλά και για άλλα αξεσουάρ και ντεκόρ. Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ασυνήθιστο σχέδιο - μέσα σε ένα λόγο.

Γκρίζο και λευκό υπνοδωμάτιο με κόκκινες πινελιές σε μοντέρνο στιλ

Φωτισμός

Παρά το υποχρεωτικό ελαφρύ φωτισμό, το υπνοδωμάτιο Art Nouveau είναι συχνά διακοσμημένο με μεγάλα ανοίγματα παραθύρων. Οι ακτίνες του ήλιου δεν διαταράσσουν το γενικό εσωτερικό.

Μεγάλο φωτιστικό δαπέδου στο εσωτερικό του υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Αλλά οι πολυέλαιοι, οι απλίκες ή οι λαμπτήρες δαπέδου επιλέγονται καλύτερα από παγωμένο γυαλί και πάντα πρωτότυπα σχήματα. Για να δημιουργήσετε μια ιδιαίτερη διάθεση, οι πολύχρωμοι πολυέλαιοι (όχι περισσότερο από δύο κομμάτια) είναι αρκετά κατάλληλοι. Θα πρέπει να είναι αμυδρά με ελαφρώς ευδιάκριτο φως.

Σημείωση: μία από τις τελευταίες τάσεις στο στυλ Art Nouveau είναι τα φωτιστικά που κατασκευάζονται από φυσικά υλικά όπως το ελαφρύ ξύλο, το μάρμαρο, το plexiglass κλπ.

Επιπλέον, οι πολυέλαιοι και οι λαμπτήρες με τη μορφή ζώων ή ασυνήθιστων φυτών χρησιμοποιούνται συχνά ως διακοσμητικά.

Όμορφος πολυέλαιος σε ένα μπεζ-καφέ υπνοδωμάτιο σε μοντέρνο στιλ

Αξεσουάρ

Τα αρτ νουβό στοιχεία διακόσμησης μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά. Το κυριότερο είναι να μην γεμίσετε το δωμάτιο μαζί τους. Ένα τέτοιο εσωτερικό δεν ανέχεται πολύχρωμες ταπετσαρίες, ακαταστασία και υπερβολική οργή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αλλιώς αντί για ένα κομψό υπνοδωμάτιο μπορείτε να πάρετε ένα "χυδαίο" και απωθητικό δωμάτιο.

Ελαφρύ κουρτίνες από λινό στο υπνοδωμάτιο

Οι κουρτίνες αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή - μην επιλέγετε υπερβολικά ογκώδη και φωτεινά προϊόντα.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των εξαρτημάτων είναι συνήθως ξύλο, μέταλλο, πέτρα, γυαλί ή πορσελάνη. Φαίνεται πολύ ωραίο με το μοντέρνο στυλ και με αρκετούς μικρούς καθρέφτες στον τοίχο στο αρχικό πλαίσιο, καθώς και με φωτεινή εκτύπωση μεγάλου μεγέθους και ταπετσαρία.

Μεγάλα παράθυρα στο υπνοδωμάτιο Art Nouveau

Πλεονεκτήματα της Art Nouveau Bedroom

  1. Εξοικονόμηση προϋπολογισμού. Αυτό το σχέδιο σας επιτρέπει να επιλέξετε τα λιγότερο ακριβά υλικά για διακόσμηση: αξεσουάρ, λάμπες, πολυέλαιοι και έπιπλα. Ταυτόχρονα, αν το επιτρέπει η χρηματοδότηση, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πραγματικά κομψό υπνοδωμάτιο που θα τονίσει την άψογη γεύση του ιδιοκτήτη του (χρησιμοποιώντας φυσικό ξύλο, πέτρα, γρανίτη κλπ.).δ.)
  2. Απεριόριστη επιλογή υφασμάτων. Η κύρια κατάσταση - κουρτίνες, ταπετσαρίες, καλύμματα και μαξιλάρια θα πρέπει να είναι σε αρμονία μεταξύ τους. Για να προσθέσετε ένα συγκεκριμένο όρεξη στο σχεδιασμό του υπνοδωματίου είναι αρκετά εύκολο με ένα μονόχρωμο ή απλό χαλί στο πάτωμα. Και πάλι, μια λαμπρή παλέτα οποιωνδήποτε στοιχείων εδώ είναι απαραίτητη.

Μεγάλο αρ νουβό υπνοδωμάτιο σε μπεζ χρώμα

Πολλές σύγχρονες μορφές απαιτούν σημαντικές προσπάθειες από τον σχεδιαστή και σημαντικό οικονομικό κόστος από τον πελάτη, έτσι ώστε να προκύψει ένας ιδανικός συνδυασμός των τελευταίων τεχνολογιών με ένα κλασσικό και οικείο σχέδιο. Για παράδειγμα, το στυλ της χώρας, όπως και πολλοί άλλοι, προβλέπει την υποχρεωτική κάμψη διαφόρων συστημάτων και επικοινωνιών ενός πολυελαίου, της τηλεόρασης κλπ., Καθώς και την παρουσία δαπανηρών επίπλων. Όταν επιλέγετε ένα σχέδιο με μοντέρνο στυλ, τέτοια προβλήματα δεν θα προκύψουν. Εδώ, τα παραδοσιακά αντικείμενα (πολυέλαιοι από σφυρήλατο σίδερο, εξαιρετικές μορφές, κουρτίνες και αντίκες ταπετσαρίες) και οι τελευταίες, δηλαδή οι σύγχρονες τάσεις της μόδας, "συνυπάρχουν" τέλεια.

Μικρό άνετο καφέ υπνοδωμάτιο σε μοντέρνο στιλ

Cozy Art Nouveau υπνοδωμάτιο με μεγάλο παράθυρο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)