Αττική κρεβατοκάμαρα (54 φωτογραφίες): ιδέες σχεδίασης και εσωτερικού σχεδιασμού

Τους τελευταίους αιώνες, τα σπίτια με mansard προορίζονταν για τους φτωχούς, αλλά τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική. Το υπνοδωμάτιο στη σοφίτα είναι μια μη τυποποιημένη και ταυτόχρονα ρομαντική λύση, η οποία έχει πολλές επιλογές για εκτέλεση.

Υπνοδωμάτιο στο ισόγειο: ιδέες σχεδίασης και εσωτερικού σχεδιασμού

Σοφίτα υπνοδωμάτιο με δοκάρια

Μπεζ σοφίτα υπνοδωμάτιο

Λευκή σοφίτα υπνοδωμάτιο

Ξύλινο σοφίτα υπνοδωμάτιο

Όλοι οι όροφοι έχουν μια ιδιαίτερη γεωμετρία, η οποία θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το σχεδιασμό των εσωτερικών και μελλοντικών λύσεων σχεδίασης. Σκιασμένη οροφή και τοίχοι, στενοί διάδρομοι, με άλλα λόγια - έλλειψη χώρου. Αλλά ο περιορισμένος χώρος δεν θα αποτελέσει πρόβλημα εάν δημιουργήσετε το έργο σας σωστά εκ των προτέρων. Σας προσφέρουμε λύσεις με το κλειδί στο χέρι για τη διευθέτηση της σοφίτας στο σπίτι σας.

Μινιμαλιστική σοφίτα υπνοδωμάτιο

Υπνοδωμάτιο υπνοδωμάτιο σε καφέ και άσπρο

Σοφίτα υπνοδωμάτιο στο εξοχικό σπίτι

Υπνοδωμάτιο με σοφίτα

Σοφίτα υπνοδωμάτιο με τζάκι

Ειδικός σχεδιασμός

Το έργο του σοφίτου δημιουργεί συνήθως δυσκολίες στο εργονομικό μέρος: πώς να ρυθμίσετε τα έπιπλα πιο βολικά, πώς να λύσετε το πρόβλημα φωτισμού, πώς να μεταφέρετε τους αγωγούς και τον εξαερισμό, ώστε να μην ενοχλείτε την ακεραιότητα του σπιτιού και να ταιριάζει στο σχέδιο κ.λπ.

Κατά τη μεταφορά των σωλήνων και των φρεατίων εξαερισμού, συνιστάται να επικοινωνήσετε με ειδικούς που θα λύσουν αυτά τα ζητήματα με την οργανική τοποθέτησή τους στο εσωτερικό και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδέες σας.

Κατά την τοποθέτηση των επίπλων, πρέπει να υπολογίσετε κάθε εκατοστό του χώρου της σοφίτας:

 • Κάτω από την κλίση της οροφής, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα κρεβάτι, γυρίζοντας το κεφάλι στον χαμηλό τοίχο.
 • Τα ψηλά ντουλάπια αντικαθίστανται από αρθρωτά, που γεμίζουν εύκολα κόγχες.
 • Αττική κρεβατοκάμαρα - πιο συχνά ένα έργο στο στυλ του μινιμαλισμού. Χρησιμοποιήστε μικρά κομμωτήρια και συμπαγή ερμάρια.
 • Το πιο ρομαντικό και υπέροχο μέρος - στο παράθυρο - είναι ιδανικό για το στήσιμο ενός τραπέζι.

Μινιμαλιστική σοφίτα υπνοδωμάτιο με τοίχο από τούβλα

Υπνοδωμάτιο με σοφίτα με διακοσμητικό χώρισμα

Στυλ σοφίτα σοφίτα

Μεγάλη κρεβατοκάμαρα σοφίτα

Μινιμαλιστική σοφίτα υπνοδωμάτιο

Μην τοποθετείτε τα έπιπλα κοντά ο ένας στον άλλο - εξοικονομήστε χώρο, αποφύγετε μαζικά έπιπλα, για παράδειγμα, ένα μεγάλο αποδυτήριο, εάν δεν είναι κατάλληλο για το επιλεγμένο σχέδιο και καταλαμβάνει πολύ χώρο.

Όταν ζωγραφίζετε τοίχους και επιλέγετε ταπετσαρίες, παραμείνετε σε ανοιχτά χρώματα. Τα φωτεινά χρώματα είναι κατάλληλα για τη ζωγραφική στο κεντρικό τμήμα του δωματίου. Για να επεκτείνετε οπτικά το δωμάτιο, μπορείτε να βάψετε το υψηλότερο τμήμα του σε ένα αντίθεση χρώματος.

Το υπνοδωμάτιο του μαντηριού μπορεί να διακοσμηθεί με διάφορα αξεσουάρ, δημιουργώντας ένα ενιαίο στυλ για ολόκληρο το εσωτερικό. Οι κατακόρυφες ζωγραφιές στους τοίχους θα κάνουν το χώρο του σοφίτου σας μεγαλύτερο και πιο βαθύ και κατάλληλο για οποιοδήποτε σχέδιο.

Λόγω των κεκλιμένων τοίχων, το φως από τα σοκάκια πάντοτε αντανακλάται στο πάτωμα, οπότε είναι σημαντικό να μην γίνει το δωμάτιο ακόμη πιο σκοτεινό από λάθος σχεδιασμένα παράθυρα. Επιλέξτε κουρτίνες από ρέοντα υφάσματα ελαφριών τόνων. Τα παράθυρα πρέπει να ανοίξουν πλήρως για να αφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο ηλιακό φως.

Κρεμασμένο ρουστίκ υπνοδωμάτιο κάτω από την οροφή

Φωτεινό σοφίτα υπνοδωμάτιο με παχνί

Δυτική σοφίτα με floral ταπετσαρία και συρταριέρες αποθήκευσης

Δωμάτιο με σοφίτα με ελαφρύ ξύλινο πάτωμα και ημικυκλικό παράθυρο

Μικρό υπνοδωμάτιο με σοφίτα και έπιπλα.

Υπνοδωμάτιο στο ισόγειο με ροζ στοιχεία και καφέ δάπεδο

Cozy σοφίτα υπνοδωμάτιο σε στυλ Boho

Μοντέρνο υπνοδωμάτιο σοφίτα στυλ

Σοφίτα υπνοδωμάτιο με παράθυρο

Σοφίτα υπνοδωμάτιο με πανοραμικά παράθυρα

Πρόγραμμα υπνοδωματίου στυλ Provence

Το στυλ της επαρχιακής Γαλλίας είναι η Προβηγκία, μια από τις καλύτερες ιδέες για το εσωτερικό της σοφίτας υπνοδωματίου. Αυτή είναι η άνεση, η απλότητα και ο μετρημένος σχεδιασμός, ο οποίος διατηρεί την ειρήνη. Αυτό το στυλ χαρακτηρίζεται αποκλειστικά από ξύλινα έπιπλα και δάπεδα. Συχνά, επιλέγονται έπιπλα κατασκευασμένα με την τεχνική της τεχνητής γήρανσης και της αποκομιδής, τα οποία δίνουν στη διακόσμηση μια ζεστή ατμόσφαιρα της αρχαιότητας.

Κρεβατοκάμαρα σε στιλ Provence

Η Προβηγκία είναι γεμάτη από καφέ, λευκές, κόκκινες και κίτρινες αποχρώσεις, είναι εγγενής σε εκτυπώσεις με λουλούδια, τοπία λεβάντας, κομψά χειροποίητα αξεσουάρ. Οι τοίχοι είναι επιμελώς επικαλυμμένοι, αν αποφασίσετε να κολλήσετε την ταπετσαρία, στη συνέχεια επιλέξτε μικρές και ευαίσθητες λουλουδιές εκτυπώσεις και στολίδια.Το ανώτατο όριο σε μια τέτοια κρεβατοκάμαρα είναι επενδυμένο με επένδυση, οι δοκοί δεν είναι βαμμένοι ή τυλιγμένοι σε λευκό.

Το Provence είναι ένα απαλό, λουλουδάτο και ευάερο σχέδιο, φυσική φυσικότητα και φυσική ομορφιά. Όλα τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα θα πρέπει να είναι απλά, χωρίς πολύπλοκα κουρτίνες και υπερβολική οδυνηρότητα.

Πρόβλεψη μπλε και λευκό υπνοδωμάτιο σοφίτα

Καφέ και μπλε κρεβατοκάμαρα σε στιλ Προβηγκίας με ξύλινη επένδυση στη σοφίτα

Μικρή αττική ξύλινη κρεβατοκάμαρα στην Προβηγκία

Κρεβατοκάμαρα σε στιλ Provence

Ρουστίκ υπνοδωμάτιο σοφίτα

Σχεδιασμός χώρας για ένα υπνοδωμάτιο

Το εσωτερικό στυλ της χώρας, πρώτα απ 'όλα, συνεπάγεται έναν χαλαρό αγροτικό τρόπο ζωής. Απλά αλλά ανθεκτικά έπιπλα, αφθονία κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και κοσμήματα κατασκευασμένα με αγάπη. Η χώρα δεν είναι συμβατή με τον μινιμαλισμό, αλλά επιλέγεται από εκείνους που επιθυμούν να περιβάλλουν μικρά πράγματα: φωτογραφίες, κεντήματα, βιοτεχνίες, εφαρμογές κλπ.

Για αυτό το στυλ, επιλέγονται μόνο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά: ξύλο, βαμβάκι. Τα έπιπλα μερικές φορές φαίνονται τραχιά, μπορεί να είναι λυγαριά ή ξύλινα, πλαστά ή σκαλισμένα. Η κλασική λύση της χώρας, φυσικά, είναι το τζάκι, το οποίο θα προδώσει ακόμη μεγαλύτερη άνεση στο ρουστίκ ύφος.

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα: βαμβακερά σεντόνια, σανίδες δαπέδου, χαλιά από δέρμα προβάτου, συρτάρια συρμάτων, πλεκτά πλεκτά, μικρά μαξιλάρια. Σε στυλ της χώρας, είναι συνηθισμένο να διακοσμούν άφθονα τοίχους: πίνακες ζωγραφικής, αντίκες ρολόγια, στεφάνια πεύκου, πάνελ και άλλα. Ταπετσαρία δεν είναι φωτεινό, σε μια έγχρωμη ταινία ή λουλούδι, ανάγλυφα ταπετσαρία είναι δημοφιλής.

Στυλ σοφίτα σοφίτα

Ευρύχωρο υπνοδωμάτιο με κόκκινα μαξιλάρια εξοχικής κατοικίας κάτω από την οροφή

Μικρό υπνοδωμάτιο σε εξοχικό στιλ με ξύλινη επένδυση

Κλασική λύση έργου

Τα κλασσικά πάντα παραμένουν μοντέρνα, είναι χαρακτηριστικό του σχεδιασμού της σοφίτας υπνοδωματίου. Η χάρη, η τελετουργία, ο πλούτος, τα κομψά, αρμονικά και άψογα στοιχεία της πολυτέλειας των παλατιών είναι οι βασικές ιδέες ενός κλασικού εσωτερικού.

Αν έχετε επιλέξει ένα κλασικό φινίρισμα, τότε:

 • Το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας φυσικά υλικά, όπως μάρμαρο ή ξύλο.
 • Για τους τοίχους επιλέγεται μια λουλουδένια ποικιλία ευγενών χρωμάτων - όλες οι αποχρώσεις του λευκού, του ελιά, του μπορντό, του μπλε και του πράσινου.
 • Επιλέξτε έπιπλα από πολύτιμα υλικά, διακοσμημένα με γλυπτά ή πολύτιμα εξαρτήματα.

Η κλασική σοφίτα υπνοδωμάτιο είναι βαριές κουρτίνες κουρτινών από χρυσό, μπεζ, αποχρώσεις κρέμας. Μπορείτε να βάλετε ένα γκαρνταρόμπα στην κρεβατοκάμαρα που θα προσθέσει κομψότητα και κομψότητα. Το θόλο χρησιμοποιείται συχνά στο ντεκόρ.

Κλασική μικρή κρεβατοκάμαρα με στρογγυλό κρεβάτι

Κλασική σοφίτα με ντουλάπα

Σοφίτα υπνοδωμάτιο με ντουλάπα

Υπνοδωμάτιο με σοφίτα

Υπνοδωμάτιο με καθρέφτη

Art Nouveau διάταξη

Επίσης, ο επάνω όροφος μπορεί να φτιαχτεί σε στυλ σοφίτας. Αυτό το στυλ έχει το δικό του ιδιαίτερο βιομηχανικό προφορά:

 • Τοίχοι από τούβλα, έλλειψη ταπετσαρίας.
 • Ανοικτοί αγωγοί και σύστημα εξαερισμού.
 • Εφαρμοσμένο γύψο.
 • Πολυλειτουργικό μοντέλο έπιπλα και πολλά μεταλλικά μέρη?
 • Σκίτσο, σπάνια αξεσουάρ, συχνά φτιαγμένα με το χέρι (αφίσες, κολάζ, αφίσες, γκράφιτι κλπ.).

Αρτ νουβό υπνοδωμάτιο και μπάνιο

Φωτεινό υπνοδωμάτιο με σκαλωσιά Art Nouveau στη σοφίτα

Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για σοφίτες χώρους ευρύχωρου τύπου, με επαρκές φως της ημέρας.

Για ένα μικρό σοφίτα δωμάτιο, μια διάταξη στο στυλ του μινιμαλισμού είναι τέλεια:

 • Λακωνικές και ευέλικτες μορφές σύγχρονων υλικών.
 • Μεταμόρφωση επίπλων.
 • Ο ελάχιστος αριθμός χρωμάτων, και ένας από αυτούς είναι συνήθως λευκός.
 • Βαμμένοι τοίχοι.

Απλή αρτ νουβό σοφίτα υπνοδωμάτιο με κόκκινο πάτωμα

Αρτ νουβό σοφίτα υπνοδωμάτιο με ξύλινα ράφια και οροφή

Υπνοδωμάτιο με σοφίτα με ξύλινους τοίχους και σοφίτες οροφές.

Βαθύ κομψό στυλ

Το shabby chic είναι μια μοντέρνα λύση για το σχεδιασμό του υπνοδωματίου σας στη σοφίτα. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακριβά αξεσουάρ. Shebby είναι θηλυκότητα, ελαφρότητα, airiness, το σχέδιο είναι κοντά στην Προβηγκία, αλλά έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά:

 • Αμέλεια, γήρανση των επίπλων.
 • Σφυρηλατημένα αντικείμενα.
 • Μια αφθονία κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, δαντέλας, μανικετών, διακοσμητικών στοιχείων, γυάλινων στοιχείων κλπ.

Υπνοδωμάτιο υπνοδωμάτιο με ελαφριά έπιπλα στο στυλ του shabby chic

Υπνοδωμάτιο με σοφίτα με λευκό κρεβάτι και shabby chic

Σοφίτα υπνοδωμάτιο σε μια ευρύχωρη φωτεινή σοφίτα στο στυλ του shabby chic

Τα κομψά κομψά έπιπλα είναι πάντα παστέλ ή λευκό. Συχνά, τα καλύμματα επίπλων τοποθετούνται σε έπιπλα, εικόνες πουλιών, πεταλούδες, λουλούδια χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση. Το κρεβάτι είναι η κεντρική φιγούρα ολόκληρου του δωματίου. Μεταλλικά κρεβάτια με όμορφο κεφαλάρι από σφυρήλατο σίδερο ή ξύλινα κρεβάτια κατασκευασμένα από ελαφρά υλικά είναι κατάλληλα. Τα υπόλοιπα έπιπλα είναι τεχνητά παλαιωμένα ή βρίσκονται σε υπάρχουσες αντίκες και ζωγραφισμένα σε κατάλληλα χρώματα. Μια υπέροχη προσθήκη στο στυλ του shabby chic θα είναι το dressing room.

Το Shabby είναι μια ειδική επιλογή κλινοστρωμνής.Λευκά, ευαίσθητα παστέλ χρώματα, ελεφαντόδοντο, από υλικά - βαμβάκι και λινό. Εσώρουχα είναι διακοσμημένα με δαντέλες και διακοσμητικά, εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία από ιδέες, για παράδειγμα, crocheting μαξιλαροθήκες για μικρά μαξιλάρια. Τα σατέν και τα μεταξωτά εσώρουχα δεν είναι κατάλληλα για θραύσματα · επιλέξτε σίγαση με κομψά κεντήματα.

Το εσωτερικό του Shabby περιλαμβάνει πολλά αξεσουάρ: σκαλισμένα πλαίσια για καθρέφτες, πολλές φωτογραφίες σε ξύλινα πλαίσια, εξαιρετικά αγγεία και κηροπήγια, φωτεινά λουλούδια σε λευκές γλάστρες, χαρτοπετσέτες και πολλά άλλα. Μια εντυπωσιακή απόφαση ανάμεσα στις παστέλ αποχρώσεις του στυλ του shabby chic θα είναι τα φρέσκα λουλούδια με τη μορφή μικρών ανθοδεσμών των φυτών.

Καθαρές σοφίτες κρεβατοκάμαρες σοφίτα

Καθαρές σοφίτες κρεβατοκάμαρες σοφίτα

Υπνοδωμάτιο με ασυνήθιστο πολυέλαιο και ένα λευκό σοφίτα στο στυλ του shabby chic

Μια ενδιαφέρουσα λύση - ένα παιδικό υπνοδωμάτιο στη σοφίτα

Τα παιδιά αγαπούν τα μικρά δωμάτια, γιατί είναι καλό να τα κρύβουν, τους αρέσει να ανεβαίνουν σκάλες σε αναζήτηση περιπέτειας στη σοφίτα, έτσι μια παιδική κρεβατοκάμαρα στη σοφίτα είναι μια ιδανική λύση σχεδιασμού.

Πρώτον, το παιδί θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί στο σπίτι, να παραμείνει στη σιωπή. Δεύτερον, η μη τυπική αττική γεωμετρία παρέχει χώρο για δημιουργικές εφαρμογές, ένα παιδί μπορεί να διακοσμήσει το υπνοδωμάτιο με το δικό του κόσμημα.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι το παιδί χρειάζεται τον σωστό φωτισμό. Τα ειδικά παράθυρα στα παραθυρόφυλλα που το παιδί δεν μπορεί να ανοίξει ανεξάρτητα μπορεί να βοηθήσει με αυτό.

Παιδικό δωμάτιο σε μια ευρύχωρη φωτεινή σοφίτα

Παιδική

Κομψή σοφίτα δωμάτιο για ένα κορίτσι

Μοντέρνα σοφίτα για φοιτητή

Η σοφίτα οποιουδήποτε σπιτιού με τη μη τυποποιημένη γεωμετρία του θα δώσει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσετε τις διάφορες ιδέες σας. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να επεκτείνετε οπτικά το χώρο χρησιμοποιώντας φωτεινές αποχρώσεις και πρόσθετο φωτισμό.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)