Κρεβάτι σε στυλ Προβηγκίας: σφυρήλατο ή ξύλινο (26 φωτογραφίες)

Κουρασμένος από μια θορυβώδη μητρόπολη και το όνειρο να περνάς το χρόνο σε ένα περιβάλλον όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φύση; Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στην Προβηγκία - το στυλ ενός γαλλικού χωριού. Αφού τακτοποιήσετε το δωμάτιο σε αυτό το στυλ και επιλέγοντας τα σωστά έπιπλα, θα βρείτε την ειρήνη και την αρμονία στο σπίτι σας!

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Το υπνοδωμάτιο είναι ο τόπος όπου ξεκουράζουμε και ανακουφίζουμε μετά από πολυάσχολο ωράριο εργασίας. Η άνεση του ιδιοκτήτη, ο ύπνος και η διάθεσή του εξαρτώνται από το εσωτερικό του. Το κρεβάτι είναι το κύριο μέρος σε κάθε κρεβατοκάμαρα, οπότε είναι καλύτερα να αρχίσετε να διαμορφώνετε το στυλ του δωματίου με αυτό.

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Χαρακτηριστικά της Προβηγκίας

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να μάθετε ποια χαρακτηριστικά είναι εγγενή στο στυλ του γαλλικού χωριού:

  • Η παρουσία παστέλ αθόρυβα χρώματα.
  • Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα (κρεβάτια, κουρτίνες) συχνά γεμίζουν με μοτίβα λουλουδιών.
  • Χρήση φυσικών υλικών: ξύλο, πέτρα. Χρησιμοποιήστε επίσης προϊόντα από ψάθινα και πλαστά προϊόντα.
  • Έπιπλα από παλιά.
  • Διατάξεις λουλουδιών. Δεν υπάρχει ένα ενιαίο δωμάτιο στο στυλ της Γαλλικής Προβηγκίας χωρίς ένα μπουκέτο λουλουδιών.

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Ξύλινο κρεβάτι Προβηγκίας

Τα πιο δημοφιλή κρεβάτια στυλ της Προβηγκίας είναι ξύλινα. Συνήθως αυτά είναι άβαρα ή ανοιχτόχρωμα μοντέλα.

Η Προβηγκία δεν χαρακτηρίζεται από την παρουσία περίπλοκων στοιχείων σχετικά με τα έπιπλα, τα περίπλοκα σχέδια ή τα εντυπωσιακά μοτίβα. Εάν υπάρχουν εκτυπώσεις, τότε πρέπει να είναι απαλές και διακριτικές.

Ένα κρεβάτι στην πρόσοψη είναι το κύριο αντικείμενο στο υπνοδωμάτιο. Είναι μαζική και συχνά φαίνεται παλιά. Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν αυτό το αποτέλεσμα εκ προθέσεως για να δώσουν σημασία σε ένα υπνοδωμάτιο.

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Εάν ριζικά αποφασίσατε να αλλάξετε το στυλ στο δωμάτιο και το παλιό σας κρεβάτι δεν ταιριάζει καθόλου με τα προνόμια της Προβηγκίας, μην ανησυχείτε. Μπορεί να βαφτεί ή να παλαιωθεί με γυαλόχαρτο, ξυριστική μηχανή ξύλου, βαφή, κερί επίπλων και βούρτσα. Επιπλέον, αν τα έπιπλα έχουν τσιπ, scuffs ή ρωγμές, μην προσπαθήσετε να τα ξεφορτωθείτε. Είναι επίσης χαρακτηριστικά της Προβηγκίας και φέρουν γεύση και απερίγραπτη ατμόσφαιρα.

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Διπλό ξύλινο κρεβάτι φαίνεται πολύ ρομαντικό και ιδανικό για νεόνυμφους. Τα πόδια μπορούν να διακοσμηθούν με εξαιρετικά γλυπτά και ένα ήρεμο μοτίβο σε παστέλ χρώματα μπορεί να εφαρμοστεί στην πλάτη.

Για μικρά δωμάτια όπου ο χώρος εκτιμάται πολύ και δεν υπάρχει τρόπος να αγοράσετε ένα ευρύχωρο κρεβάτι, μπορείτε να επιλέξετε τα έπιπλα, όπως ένα καναπέ-κρεβάτι σε στυλ Provence. Δεν είναι σε καμία περίπτωση κατώτερη από την άποψη της άνεσης σε ένα πλήρες υπνοδωμάτιο θέση. Το απόγευμα, αυτή η εργονομική συσκευή λειτουργεί ως άνετος καναπές και το βράδυ μετατρέπεται σε ένα άνετο κρεβάτι.

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Το πλεονέκτημα αυτών των επίπλων είναι προφανές: η ανάληψη πολύ λίγο χώρο, εκτελεί τις λειτουργίες πολλών αντικειμένων ταυτόχρονα. Με την ευκαιρία, ένας τέτοιος καναπές μπορεί να τοποθετηθεί όχι μόνο στο υπνοδωμάτιο, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο. Και αν αγοράσετε έναν καναπέ-κρεβάτι με μηχανισμό ανύψωσης, τότε μπορείτε να αποθηκεύσετε τα πράγματα σε αυτό.

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Κρεβάτι από σφυρήλατο σίδερο σε στιλ της Προβηγκίας

Πρόσφατα, μοντέλα κρεβάτι από σφυρήλατο σίδερο στο στιλ της Προβηγκίας έχουν γίνει δημοφιλή. Παρά το γεγονός ότι είναι κατασκευασμένα από σίδηρο, ορείχαλκο ή χαλκό, φαίνονται πολύ κομψά και δεν επιβαρύνουν την εικόνα ολόκληρου του δωματίου. Αυτά τα προϊόντα είναι πολύ ανθεκτικά και έχουν σχεδόν απεριόριστη διάρκεια ζωής. Οι εύκαμπτες και ανύπαρκτες μπούκλες δημιουργούν μια ατμόσφαιρα αγροτικής ζωής στη γαλλική επαρχία.

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Ένα κρεβάτι από σφυρήλατο σίδερο μπορεί να αγοραστεί στο κατάστημα, αλλά μπορεί να παραγγελθεί. Τα εντυπωσιακά στοιχεία από σφυρήλατο σίδερο, με τη μορφή φυτικών διατάξεων ή φυτικών περιγραμμάτων, θα είναι σε απόλυτη αρμονία με το στιλ της Προβηγκίας ολόκληρης της κρεβατοκάμαρας.

Ένα κρεβάτι από σφυρήλατο σίδερο σε στυλ Προβηγκίας μπορεί να είναι όχι μόνο το συνηθισμένο ορθογώνιο σχήμα, αλλά και στρογγυλό ή ωοειδές. Συνήθως δεν θα τα βρείτε σε κατάστημα επίπλων, αλλά με την παραγγελία με επαγγελματίες, θα λάβετε ένα μοναδικό προϊόν που θα αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σας.

Τις περισσότερες φορές, το πίσω μέρος του κεφαλιού ενός τέτοιου πλαστού κρεβατιού έρχεται στο προσκήνιο, καθώς είναι πολύ υψηλότερο από το πόδι.

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Μια εξαιρετική προσθήκη θα είναι ένα θόλο, κρεμασμένο πάνω από μια κουκέτα. Κατασκευασμένο από βαμβάκι, λινά ή οργαντά, θα προσθέσει ρομαντισμό και θα φέρει μια νέα πινελιά στην εικόνα ολόκληρης της κρεβατοκάμαρας.

Οι καναπέδες κρεβάτια από σφυρήλατο σίδερο ταιριάζουν επίσης τέλεια στην κρεβατοκάμαρα σε στιλ Προβηγκίας. Η επιλογή μιας τέτοιας συσκευής είναι καλύτερη με μηχανισμό ανύψωσης. Μια συσκευή με μηχανισμό ανύψωσης σας επιτρέπει να μετατρέπετε εύκολα έναν καναπέ σε ένα κρεβάτι και αντίστροφα.

Υπάρχουν επίσης συνδυασμένες επιλογές κρεβατιών σε αυτό το στυλ: ξύλινα κρεβάτια με ένθετα από σφυρήλατο σίδερο, για παράδειγμα, στο κεφαλάρι ή με μαλακά ή ξύλινα στοιχεία.

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Παιδικά κρεβάτια σε στιλ Προβηγκίας

Το στυλ της Προβηγκίας είναι επίσης ιδανικό για ένα παιδικό δωμάτιο, επειδή το στυλ βασίζεται σε απαλά παστέλ χρώματα που μπορούν να δράσουν χαλαρά σε ένα παιδί.

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Για το παιδί, μπορείτε να επιλέξετε ένα μικρό σφυρήλατο σίδερο ή ξύλινο κρεβάτι. Τα εφηβικά κορίτσια σίγουρα θα προτιμούσαν κρεβάτια με κεφαλάρια από σφυρήλατο σίδερο, επειδή συνδέονται με τους εσωτερικούς χώρους των κλασικών μυθιστορημάτων, τόσο αγαπημένα σε αυτή την ηλικία.

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Ιδιαίτερα δημοφιλής στη διαρρύθμιση των παιδικών δωματίων στο στιλ της Προβηγκίας είναι οι καναπέδες-κρεβάτια με μηχανισμό ανύψωσης. Το απόγευμα, όταν οι φίλοι έρχονται στο παιδί, είναι βολικό να το χρησιμοποιήσετε ως καναπέ για συγκεντρώσεις και να το βάζετε σε πλήρες κρεβάτι τη νύχτα.

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται αν ένα κρεβάτι κουκέτα μπορεί να κατασκευαστεί με στυλ Provence. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνους με δύο ή περισσότερα παιδιά. Η απάντηση είναι απλή και προφανής: βέβαια είναι.

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Αυτά τα κρεβάτια είναι κατασκευασμένα από φυσικό ξύλο χρησιμοποιώντας σκαλισμένα στοιχεία. Ένα κουκέτα στο στυλ της Προβηγκίας εξοικονομεί χώρο, αφήνοντας περισσότερο χώρο για παιχνίδια και δραστηριότητες, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα μικρό διαμέρισμα.

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Κλινοσκεπάσματα για κρεβάτι σε στυλ Προετίας

Ένα κρεβατιού τύπου Προβηγκίας δεν θα δημιουργήσει ποτέ την ακριβή εικόνα μιας γαλλικής επαρχίας χωρίς κατάλληλο κρεβάτι. Οι μαξιλαροθήκες, τα σεντόνια, τα κλινοσκεπάσματα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, βαμβάκι, λινά, σατέν είναι τέλεια. Αξίζει να επιλέξετε τα κλινοσκεπάσματα με παστέλ χρώματα: ανοιχτό ροζ, κρέμα, μπεζ, γάλα - επιλέξτε το χρώμα που σας αρέσει.

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Η Προβηγκία χαρακτηρίζεται από φουσκάλες, φουσκάλες, δαντέλες, πλαισιώνοντας τις άκρες του καλύμματος. Κάνουν το δωμάτιο ευάερο και άνετο. Είναι επιθυμητό οι κουρτίνες με κάλυμμα από κουβέρτα να είναι κατασκευασμένες από το ίδιο υλικό και με το ίδιο χρώμα.

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Εάν επιλέξετε έναν καναπέ-κρεβάτι με μηχανισμό ανύψωσης, τότε η ταπετσαρία αυτού του μοντέλου μπορεί επίσης να είναι ύφασμα: από καμβά, μικρο-βελούδο, ζακάρ ή βαμβάκι. Ταπετσαρίες στο ύφος της Προβηγκίας απαιτούν τη χρήση floral και floral μοτίβα, μπορείτε να σιλουέτες των ζώων, για παράδειγμα, τα άλογα ή τα σκυλιά.

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Το κρεβάτι, φτιαγμένο με το στιλ της Προβηγκίας, ανακουφίζει, συντονίζει με ειρηνικό τρόπο. Κοιτάζοντας μια τέτοια θέση, θέλω να κλείσω τα μάτια μου και να βυθώ στην δροσιά των φυσικών υφασμάτων.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)