Λουλούδια για την κρεβατοκάμαρα: πολύτιμες συστάσεις για τον εξωραϊσμό του δωματίου (23 φωτογραφίες)

Τα φυτά που διακοσμούν το σπίτι είναι σε θέση να δώσουν στο δωμάτιο περισσότερη άνεση. Επιπλέον, πολλά εσωτερικά λουλούδια έρχονται με πραγματική βοήθεια. Υπενθυμίζοντας επίσης το αρχαίο δόγμα του "Φενγκ Σούι" και θεωρώντας τα φυτά ως φορείς ή πηγές μιας συγκεκριμένης ενέργειας, γίνεται σαφές ότι αυτό δεν είναι μόνο διακόσμηση ή χαριτωμένο χόμπι. Τα Ikebans, η βερβαρια και τα τεχνητά άνθη φέρουν αρνητικά από μόνα τους, οπότε η μονή πρέπει να διακοσμηθεί με "ζωντανή" ενέργεια.

Αλόη στο υπνοδωμάτιο

Λευκά λουλούδια για το υπνοδωμάτιο

Όταν επιλέγετε "πράσινους φίλους", πρώτα απ 'όλα, οι άνθρωποι σκέφτονται ποια λουλούδια μπορούν να διατηρηθούν στην κρεβατοκάμαρα και τα οποία δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να τοποθετηθούν. Ο ευκολότερος και πιο αξιόπιστος τρόπος είναι να τοποθετήσετε τα φυτά στο σπίτι που μπορούν να καθαρίσουν το περιβάλλον μας, σχηματίζοντας ένα εξαιρετικά ευνοϊκό κλίμα μέσα σε τουλάχιστον ένα σπίτι.

Bonsai στο υπνοδωμάτιο

Εσωτερικά λουλούδια για την κρεβατοκάμαρα

Γεράνι στο υπνοδωμάτιο

Οι κύριοι τύποι εγχώριων φυτών

Επιλέγοντας το καλύτερο εργοστάσιο για την κρεβατοκάμαρα, πρέπει πρώτα να μελετήσετε τους κύριους τύπους εσωτερικών λουλουδιών. Πιστεύεται ότι κάθε «πράσινος φίλος» έχει ειδικές ενεργειακές ιδιότητες, με ιδιαίτερο τρόπο, που επηρεάζουν όχι μόνο τη φυσιολογία ενός ατόμου αλλά και την ενεργειακή του κατάσταση. Με αυτό το χαρακτηριστικό, όλα τα φυτά για το σπίτι μπορούν να χωριστούν στις ακόλουθες κατηγορίες:

 • Δωρητές
 • Βρικόλακες.
 • Φυλαχτά.
 • Καθαριστικά χώρου.
 • Ουδέτερο
 • Αγχωτική;
 • Δηλητηριώδης.

Στην πραγματικότητα, το ίδιο λουλούδι μπορεί να ανήκει σε διάφορες κατηγορίες ταυτόχρονα. Οι δυσμενείς συνδυασμοί οδηγούν στο γεγονός ότι τα λουλούδια δεν μπορούν να φυλαχτούν στο υπνοδωμάτιο, στο δωμάτιο του παιδιού ή στο γραφείο.

Chlorophytum στο υπνοδωμάτιο

Ο νονός Rowley στο υπνοδωμάτιο

Βασικές συστάσεις για την επιλογή φυτών εσωτερικού χώρου

Όταν επιλέγετε τα λουλούδια που μπορούν να τοποθετηθούν στην κρεβατοκάμαρα, είναι σημαντικό να βρείτε τις απαραίτητες πληροφορίες για τον τύπο που σας αρέσει. Είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί κατά πόσο τη νύχτα το φυτό εκπέμπει περισσότερο οξυγόνο ή, αντίθετα, το απορροφά. Μερικοί εκπρόσωποι φυτών εσωτερικών ανθοφόρων μπορεί να είναι δηλητηριώδεις ή να λειτουργούν ως επιθετικά αλλεργιογόνα.

Το υπνοδωμάτιο είναι ο τόπος όπου το άτομο είναι πιο ευάλωτο. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, πρέπει να χαλαρώσετε, να βουτήξετε σε βαθύ ύπνο, να αποκαταστήσετε πλήρως τη δύναμή του. Δεδομένων αυτών των χαρακτηριστικών, δεν μπορούν να διατηρηθούν όλα τα φυτά στην κρεβατοκάμαρα.

Αξίζει να μην αγοράσετε ένα άγνωστο είδος, ένα υπερβολικά εξωτικό λουλούδι. Το ασταθές, που εκπέμπει δυσάρεστα αρώματα του φυτού θα αποτρέψει μια καλή ξεκούραση και μπορεί να επιδεινώσει σημαντικά την ευημερία ενός ατόμου.

Δεν πρέπει να έχετε πάρα πολλά γλάστρες και γλάστρες στο δωμάτιο, μετατρέποντας την θέση ύπνου σε ψευδοκομείο. Σύμφωνα με τις πρακτικές του Feng Shui, μόνο τα υγιή άνθη με σταθερή ενέργεια είναι κατάλληλα για μπουόδες. Αναπτύσσονται αργά, σπάνια ανθίζουν, εναρμονίζονται αρμονικά στο εσωτερικό.

Επίσης, μην φέρετε τεχνητά λουλούδια στο δωμάτιο. Αυτή η διακόσμηση είναι ένα λείψανο του παρελθόντος. Κυριολεκτικά προσελκύει τη σκόνη και κάνει το εσωτερικό φθηνό και άγευστο. Τα τεχνητά λουλούδια είναι ένα ταμπού για τις σύγχρονες εσωτερικές συνθέσεις.

Δάφνη για την κρεβατοκάμαρα

Arrowroot για την κρεβατοκάμαρα

Ιδανικά φυτά για την κρεβατοκάμαρα

Τα ευνοϊκά λουλούδια στην κρεβατοκάμαρα του Φενγκ Σούι ενεργούν ως ενεργά αντικείμενα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ενέργεια του ίδιου του σπιτιού, καθώς και στην ενεργειακή κατάσταση καθενός από τους κατοίκους του σπιτιού.Έτσι ώστε ακόμη και σωστά επιλεγμένα φυτά να εκπέμπουν τη σωστή καλή ισχύ, η κατάσταση τους πρέπει να παρακολουθείται. Τα λουλούδια που είναι κατάλληλα για την κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι καλά περιποιημένα, υγιή.

Οι άρρωστοι πράσινοι φίλοι μπορούν να σαπίσουν, να γίνουν κίτρινοι, να πάρουν λάθος σχήμα. Αυτοί οι αρνητικοί μετασχηματισμοί συμβουλεύουν για όλα όσα τους περιβάλλουν. Εξετάστε τους βασικούς τύπους, το πιο ευνοϊκό και ενδιαφέρον, τονίζοντας το ζεστό ντιζάιν της κρεβατοκάμαρας, καθώς και τη βελτίωση της ευημερίας του καθένα από τους ενοικιαστές του διαμερίσματος.

Ivy στο υπνοδωμάτιο

Κομψά λουλούδια στο υπνοδωμάτιο

Αλόη βέρα

Η αλόη είναι φυτό εσωτερικού χώρου, το οποίο εκτιμάται ιδιαίτερα ως θεραπευτικό συστατικό για τη θεραπεία πολλών παθήσεων. Ένα δοχείο με ένα πραγματικό "θεραπευτή" μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα υπνοδωμάτιο ή ένα παιδικό δωμάτιο. Θα συμβάλει σε ένα καλό μικροκλίμα.

Η αλόη είναι γνωστό ότι απορροφά έως και 90% φορμαλδεΰδη. Τα πολύ υψηλής ποιότητας προϊόντα από μοριοσανίδες μπορούν να απελευθερώσουν αυτές τις τοξικές ουσίες στον αέρα, οι οποίες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία. Το μοναδικό εργοστάσιο απορροφά όχι μόνο επικίνδυνες τοξικές ουσίες, αλλά επίσης μειώνει σημαντικά το επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα και συνθέτει ενεργά οξυγόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν ένα τέτοιο λουλούδι είναι εγκατεστημένο στο περβάζι του δωματίου, θα υπάρχει πάντα ένας ξεχωριστός καθαρός και ευχάριστος αέρας.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι η αλόη είναι ένα πολύ "μέτριο" φυτό. Δεν του αρέσει υπερβολική προσοχή στον εαυτό του. Το καθήκον των ιδιοκτητών του σπιτιού είναι να τοποθετήσουν γλάστρες με αλόη έτσι ώστε να μην είναι ορατές σε όλους.
Κατ 'αρχήν, η απομονωμένη ατμόσφαιρα του boudoir θα προστατεύσει τους λεπτούς "πράσινους φίλους" από τον υπερβολικό ενθουσιασμό. Πιστεύεται ότι τοποθετώντας αλόη στην κρεβατοκάμαρα ή στο δωμάτιο των παιδιών, μπορείτε να προστατέψετε τους κατοίκους του σπιτιού από ατυχήματα, να αφαιρέσετε την αρνητική ηλεκτροδότηση του αέρα.

Φοίνικας στο υπνοδωμάτιο

Φαράγγι στο υπνοδωμάτιο

Ουζαμπάρ ιώδες

Τα φυτά εσωτερικού χώρου για την κρεβατοκάμαρα μπορούν να είναι όχι μόνο φαρμακευτικά, αλλά και πολύ όμορφα. Ιδιαίτερης σημείωσης είναι η ουζάμπαρα ιώδες. Ένα τέτοιο θεαματικό εργοστάσιο θα τονίσει τον σχεδιασμό της κρεβατοκάμαρας, αλλά δεν θα φέρει διαφωνία στην ήρεμη ή χαλαρωτική ατμόσφαιρα του boudoir.

Πιστεύεται ότι ένα όμορφο λουλούδι είναι σε θέση να επηρεάσει την ψυχο-συναισθηματική κατάσταση των ανθρώπων. Είναι περίεργο ότι αυτά τα λουλούδια για την κρεβατοκάμαρα, ανάλογα με το χρώμα, μπορούν να επηρεάσουν τη συνείδηση ​​ή την ευημερία των κατοίκων του σπιτιού με διαφορετικούς τρόπους:

 1. Τα λευκά λουλούδια είναι σε θέση να ρυθμίζουν τα έντονα συναισθήματα, τα πάθη υποχωρούν, η ψυχο-συναισθηματική ένταση ελαχιστοποιείται. Τοποθετώντας μια βιολετί πάνω από το κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα, ένα άτομο μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του από τις νευρικές καταστροφές, να μειώσει το επίπεδο του ενθουσιασμού, που προκαλεί σημαντική δυσφορία?
 2. Οι ιώδεις ταξιανθίες συμβάλλουν στον σχηματισμό της πνευματικής ενότητας στην οικογένεια. Το Violet θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση των μεγαλύτερων ροών αρνητικής ενέργειας.

Τα κόκκινα ή ροζ λουλούδια ταιριάζουν στους ανθρώπους που δεν έχουν χαρά. Τα μωβ εσωτερικά λουλούδια για την κρεβατοκάμαρα θα σας βοηθήσουν να αποκαλύψετε το ιδιαίτερο ταλέντο ενός ατόμου - να απολαύσετε την επικοινωνία με τους ανθρώπους, να πάρετε μια αίσθηση ικανοποίησης από το έργο που έχετε κάνει.

Λουλούδια στο παράθυρο στο υπνοδωμάτιο

Λουλούδια σε κρεμαστή γλάστρα στο υπνοδωμάτιο

Spathiphyllum

Spatifillumi - τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου για την κρεβατοκάμαρα εκείνων των τοποθεσιών που βρίσκονται σε βιομηχανικές περιοχές. Επιβλαβείς ουσίες μπορούν να εισέλθουν στο διαμέρισμα μέσω του ανοίγματος ενός παραθύρου ή ενός παραθύρου. Ένας πράσινος φίλος εξουδετερώνει την ακετόνη, την αμμωνία, το βενζόλιο, το ξυλόλιο. Πιστεύεται ότι είναι spathiphyllum που είναι σε θέση να δώσει ένα άτομο έναν ήρεμο και μακρύ ύπνο.

Τα σκιαστικά και ανεπιτήδευτα φυτά είναι εξαιρετικοί παραγωγοί οξυγόνου οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Το εργοστάσιο μπορεί ακόμη και να υγραίνει τον αέρα, που σας επιτρέπει να χαλαρώσετε καλύτερα. Συνιστάται να βάζετε 2-3 spathiphyllum στο υπνοδωμάτιο. Με την ευκαιρία, το "κρίνο του κόσμου" θεωρείται παραδοσιακό γυναικείο λουλούδι που φέρνει την ευτυχία στα κορίτσια.

Χλωρόφυτο

Το Chlorophytum ή η "αράχνη" εκτιμάται για την ανεπιτήδευσή του, την όμορφη αισθητική του εμφάνιση και τη συνάφεια σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Το εσωτερικό λουλούδι καλύπτει καλά με επιβλαβείς χημικές ενώσεις, οξείδια του αζώτου. Το επίπεδο των εκπομπών από ηλεκτρομαγνητικές συσκευές μειώνεται.Μόνο 4 εσωτερικά λουλούδια μπορούν να καθαρίσουν μια έκταση 10-15 τετραγωνικών μέτρων.

Ο αέρας ενυδατώνεται, απολυμαίνεται και γίνεται πιο φρέσκος. Μερικοί ειδικοί προτείνουν την προσθήκη ενεργού άνθρακα σε γλάστρες. Αυτή η απλή τεχνική επιτρέπει αρκετές φορές να ενισχύσει τη θετική επίδραση του χλωροφύτου.

Sansevieria στο υπνοδωμάτιο

Γεράνι

Τα λουλούδια στο εσωτερικό του υπνοδωματίου παίζουν δευτερεύοντα ρόλο, εντούτοις η θεαματική ανθοφορία αποπνέει πάντα και προσελκύει το μάτι. Τα δοχεία Γεράνι είναι κατάλληλα για κάθε δωμάτιο. Αυτό το φωτεινό όμορφο λουλούδι είναι σε θέση να εξουδετερώσει τους σταφυλόκοκκους και τους στρεπτόκοκκους. Οι φυτοκίνες, που παράγει το φυτό, βοηθούν ένα άτομο να ηρεμήσει, να αντιμετωπίσει γρήγορα τις αρνητικές επιπτώσεις του στρες, να ξεπεράσει την αϋπνία.

Το Γεράνι είναι πολύ χρήσιμο για τις γυναίκες. Το λουλούδι λειτουργεί με ιδιαίτερο τρόπο στο ορμονικό υπόβαθρο. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το είδος του γεράνι που επιλέγουν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η όμορφη ανθοφορία μπορεί να είναι ο ένοχος στην ανάπτυξη αλλεργιών.

Το Pelargonium είναι μια γεννήτρια αρνητικών ιόντων που ενισχύουν την ανθρώπινη υγεία. Πιστεύεται ότι το γεράνι αποβάλλει αποτελεσματικά τους πονοκεφάλους, ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Spathiphyllum στο υπνοδωμάτιο

Succulents στο υπνοδωμάτιο

Laurel

Λαμβάνοντας υπόψη το θέμα των εσωτερικών λουλουδιών που μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας κοντά στην προβλήτα, αξίζει να δώσετε προσοχή στα λεγόμενα "κλασικά" φυτά για το σπίτι. Το σπίτι Laurel θεωρείται ένας από τους καλύτερους τύπους των "πράσινων φίλων" στο σπίτι που βοηθά στην ομαλοποίηση του ύπνου.

Από τους αρχαίους χρόνους, κλαδιά δάφνης τοποθετήθηκαν στο κεφάλι των παιδικών σταθμών, έτσι ώστε το παιδί να κοιμόταν ήρεμα και ήρεμα. Το φυτό καθαρίζει τον αέρα, επηρεάζει ευνοϊκά το ανθρώπινο νευρικό σύστημα, εξαλείφει τις ημικρανίες και την κεφαλαλγία, βελτιώνει την εγκεφαλική δραστηριότητα.

Σκιά λουλούδια για την κρεβατοκάμαρα

Ουζαμπάρα βιολετί στο υπνοδωμάτιο

Τι φυτά σπιτιών είναι καλύτερα να αρνηθούν;

Νωρίτερα αναφέρθηκε ποια λουλούδια δεν πρέπει να τοποθετηθούν στο υπνοδωμάτιο. Προκειμένου να περιηγηθείτε πλήρως στο θέμα αυτό, αξίζει να εξεταστούν διάφορα παραδείγματα:

 • Τα τεχνητά άνθη προσωποποιούν τη νεκρή ενέργεια. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά αρνητικό στοιχείο της διακόσμησης του σπιτιού. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί συνεργάζονται τεχνητά λουλούδια αποκλειστικά με ντεκόρ νεκροταφείου.
 • Το Dieffenbachia είναι ένας θεαματικός τροπικός κάτοικος, ο οποίος πολλοί αγαπούν για το αρχικό χρώμα του φύλλου και την απείθεια. Ένα φυτό εσωτερικού χώρου είναι ακόμη ικανό να απολυμαίνει τον εσωτερικό αέρα, αλλά ο δηλητηριώδης χυμός το καθιστά ακατάλληλο για διατήρηση σε διαμερίσματα όπου υπάρχουν μικρά παιδιά και κατοικίδια ζώα.
 • Όλοι οι τύποι κρίνων απορροφούν πάρα πολύ οξυγόνο τη νύχτα. Επιπλέον, μια υπερβολικά μεγάλη ποσότητα απελευθερούμενου διοξειδίου του άνθρακα σε συνδυασμό με ένα ιδεοψυχαριστικό άρωμα οδηγεί στην εμφάνιση κεφαλαλγίας.
 • Οι ορχιδέες αποκλείονται από την κρεβατοκάμαρα για τον ίδιο λόγο με τις κρίνοι. Το άρωμά τους είναι πολύ παρεμβατικό και η κατανάλωση οξυγόνου είναι πολύ μεγάλη. Επιπλέον, μια ορχιδέα θεωρείται φτωχή εγκατάσταση για άλλες τοποθεσίες. Πιστεύεται ότι εκπέμπει αρνητική ενέργεια και είναι επίσης ένα βαμπίρ ενέργειας.

Ο κατάλογος των φυτών που μπορούν να φτάσουν στο σπίτι και τα οποία μπορούν να θαυμάσουν έξω από τα τείχη του σπιτιού μπορεί να συνεχιστεί επ 'αόριστον. Ο βασικός κανόνας είναι αυτό: πρέπει πρώτα να μελετήσετε οποιοδήποτε λουλούδι θέλετε, να μάθετε τα μέγιστα χρήσιμες πληροφορίες γι 'αυτό και μόνο στη συνέχεια να διακοσμήσετε το σπίτι σας με μια "πράσινη καινοτομία".

Zamioculcas στο υπνοδωμάτιο

Πράσινη γωνία στην κρεβατοκάμαρα

Γιασεμί στο υπνοδωμάτιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)