Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 12 τ.μ. m (50 φωτογραφίες): μοντέρνα και κλασική σχεδίαση και διάταξη

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο επιφάνειας 12 τετραγωνικών μέτρων. m θα πρέπει να προγραμματιστεί με τις πιο ακριβείς λεπτομέρειες. Ειδικά όταν πρόκειται για υπνοδωμάτιο για δύο ενήλικες ή για το σχεδιασμό ενός υπνοδωματίου για παιδιά.

Πορτοκαλί τόνους στο σχεδιασμό του υπνοδωματίου 12 τ.μ.

Σχεδιάστε ιδέες για ένα δωμάτιο μέχρι 12 τετραγωνικά μέτρα. m θα πρέπει να συνδυάζει ένα εξαιρετικά σχεδιασμένο εσωτερικό και υψηλή λειτουργικότητα, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά της διάταξης:

 • θέση πόρτας?
 • διάταξη παραθύρου.
 • την παρουσία προεξέχοντων στοιχείων των τοίχων.

Για ένα διαμέρισμα στο Χρουστσόφ, μια ενδιαφέρουσα λύση θα είναι η αναδιαμόρφωση και η ενσωμάτωση του υπνοδωματίου με το σαλόνι. Μια άλλη ιδέα για την αύξηση της περιοχής είναι να συνδυάσετε ένα δωμάτιο με ένα μπαλκόνι. Αλλά τα πρώτα πράγματα πρώτα.

Λευκό και καφέ υπνοδωμάτιο

Υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι

Μπεζ καφέ κρεβατοκάμαρα

Χρώμα

Ένας καλός τόνος στο εσωτερικό σχεδιασμό είναι ο σχεδιασμός του υπνοδωματίου σε απαλά παστέλ χρώματα. Στο εσωτερικό των στενών χώρων, πρέπει να αποφεύγετε να κόβετε τα μάτια των λουλουδιών. Ταυτόχρονα, λαμπερά στοιχεία σχεδίασης είναι ευπρόσδεκτα: αρθρωτές ζωγραφιές, κορεσμένες χρωματικές κουρτίνες, διαφορετικά χρώματα και υφές ταπετσαρίας.

Μπεζ κρεβατοκάμαρα με μπαλκόνι

Το υπνοδωμάτιο είναι ένας χώρος ανάπαυσης. Θα πρέπει να είναι άνετο και άνετο. Ως εκ τούτου, η εσωτερική διακόσμηση πρέπει να βασίζεται στις προτιμήσεις και τις δικές τους ανάγκες. Σε μια παιδική κρεβατοκάμαρα, το θέμα της σχεδίασης δωματίων θα είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Παραδοσιακά, τα κορίτσια χρησιμοποιούν ροδάκινο, λεβάντα ή ευαίσθητες τριαντάφυλλα. Για το δωμάτιο του αγοριού - αποχρώσεις του μπλε, από απαλό μπλε έως σχεδόν γκρι. Η διακόσμηση των τειχών στην κρεβατοκάμαρα ενός ζευγαριού υπονοεί ουδέτερα χρώματα, όπως τα ταπετσαρία από ελεφαντόδοντο, με έμφαση σε ένα από τα τείχη, διακοσμημένα με το χρώμα του μούσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φυσική ταπετσαρία από φελλό ή λεπτό μπαμπού.

Φωτεινό σχέδιο υπνοδωματίου

Αν μιλάμε για συνδυασμό με το σαλόνι, τότε με τη βοήθεια των χρωμάτων τόνους μπορείτε να ζώνη αποτελεσματικά το χώρο. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η χρήση διαφόρων υλικών για την τελική επεξεργασία της κρεβατοκάμαρας και των χώρων φιλοξενίας στο Χρουστσόφ. Αλλά αξίζει να θυμηθούμε την αρμονία του συνδυασμού χρωμάτων και στυλ σχεδιασμού. Πολυτελές μπαρόκ στην κρεβατοκάμαρα θα είναι μια πλήρη αντίθεση με το ρουστίκ στυλ της χώρας στο σαλόνι. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε το μοντέρνο στυλ: έχει ευέλικτο σχεδιασμό, περιλαμβάνει τη χρήση σχεδόν όλων των χρωμάτων, υφών και υλικών. Ο βασικός κανόνας του μοντέρνου στυλ είναι τα σωστά γεωμετρικά σχήματα επίπλων και η απουσία αχρησιμοποίητων διακοσμητικών λεπτομερειών.

Λευκό-πράσινο υπνοδωμάτιο

Καφέ μαύρο υπνοδωμάτιο

Λευκά, καφέ και μαύρα χρώματα στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας

Πράσινο τοίχο στο υπνοδωμάτιο

Μινιμαλιστικό υπνοδωμάτιο

Κύριο υπνοδωμάτιο

Κρέμα κρεβατιού γκρι

Επιλογή στυλ

Για ένα μικρό δωμάτιο, η έκταση των οποίων δεν ξεπερνά τα 12 τετραγωνικά μέτρα. m, στυλ όπως:

 • Προβηγκία
 • σύγχρονα κλασικά (μοντέρνο στυλ)?
 • shabby chic?
 • Ιαπωνικό στυλ
 • vintage
 • Αγγλικό κλασικό βικτοριανό στυλ.
 • υψηλής τεχνολογίας ή μινιμαλισμού.

Κλασικό υπνοδωμάτιο 12 τ.μ.

Ένα παράδειγμα ενός δωματίου στο στιλ της Προβηγκίας είναι ένα ζεστό εσωτερικό, φωτεινό ζεστό έγχρωμο ταπετσαρία με ένθετα ευαίσθητα φυτικά θέματα. Ένα εξελιγμένο συρτάρι, ένα σκαλιστό κρεβάτι, μια στυλιζαρισμένη ντουλάπα - όλα σε λευκό. Διαφανείς κουρτίνες και κουρτίνες μαυροπίνακας με γάντια με γαλλική διακόσμηση απαιτούνται στα παράθυρα.

Υπνοδωμάτιο στυλ Provence

Ένα παράδειγμα του στυλ του shabby chic μοιάζει με την Provence, αλλά φαίνεται λίγο πιο πλούσιο και πιο στερεό. Στο στυλ της shibby chic, χρησιμοποιούνται ελαφρώς πιο περίπλοκα σχέδια σκάλισμα σε ξύλινα έπιπλα, ένας συνδυασμός λευκών με τα πιο ευαίσθητα ροζ σχέδια μεγάλων χρωμάτων είναι ευπρόσδεκτη. Ένα κουβούκλιο συχνά κρέμεται πάνω από το κρεβάτι ή στο κεφάλι του. Η συρόμενη ντουλάπα δεν ταιριάζει με το στυλ του shabby chic, θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια πραγματική ντουλάπα ή να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό ντυμένο δωμάτιο.

Κουραστική κρεβατοκάμαρα

Ο σχεδιασμός του υπνοδωματίου σε ιαπωνικό ύφος θα φανεί μινιμαλιστικός, για κάποιον - ασκητή. Δεν υπάρχει επιπλέον εσωτερικό στοιχείο, το οποίο είναι σημαντικό σε ένα μικρό δωμάτιο των 12 τετραγωνικών μέτρων. μ. Μόνο τα πιο απαραίτητα: ένα χαμηλό κρεβάτι απλής φόρμας, μια ντουλάπα, στυλιζαρισμένη ως κλασική ιαπωνική οθόνη και ένα ζευγάρι κομοδίνα. Αλλά ο σχεδιασμός σχεδιάζεται στα πιο φυσικά χρώματα. Η χρήση μπαμπού ταπετσαρία, απομίμηση μπαμπού έπιπλα και δοκάρια στην οροφή και στους τοίχους είναι ευπρόσδεκτη. Για παράδειγμα, τα παραδοσιακά ιαπωνικά σπίτια. Το στυλ είναι χτισμένο στην αντίθεση των ελαφρών τοίχων, των δαπέδων και των οροφών με έπιπλα σκούρου καφέ.

Το μοντέρνο στυλ στο εσωτερικό απαιτεί απλότητα μορφών και μέγιστη λειτουργικότητα, που είναι απαραίτητη για ένα δωμάτιο των 12 τετραγωνικών μέτρων. m. Έπιπλα από απλά σχήματα, περιορισμένα χρώματα, την κυριαρχία των αρθρωτών επίπλων, όπως μια ντουλάπα ή ένα ορθογώνιο κρεβάτι με συρτάρια. Μια ενδιαφέρουσα ιδέα θα ήταν να χρησιμοποιήσετε φωτογραφία ταπετσαρία ή μια μεγάλη αρθρωτή εικόνα στο εσωτερικό.

Κλασικό υπνοδωμάτιο

Μπεζ και μαύρο ευρύχωρο υπνοδωμάτιο

Κρεμώδη κρεβατοκάμαρα

Οικολογικό φιλικό πράσινο χαλί και τοίχος στο υπνοδωμάτιο

Οικολογικό υπνοδωμάτιο

Μπεζ καφέ εσωτερικό υπνοδωμάτιο

Φωτισμός

Ο σχεδιασμός του δωματίου είναι 12 τετραγωνικά μέτρα. m θα πρέπει να είναι πολύ φως. Η ιδανική επιλογή είναι με ψευδοροφές από αρχικά σχήματα, όταν ο φωτισμός είναι ενσωματωμένος σε ζώνες. Αυτή η επιλογή είναι πολύ κατάλληλη για υπνοδωμάτια που συνδυάζονται με το καθιστικό, για παράδειγμα, στο Χρουστσόφ. Για μια ξεχωριστή κρεβατοκάμαρα, η ιδέα με έναν κεντρικό λαμπτήρα-πολυέλαιος οροφής και προσωπικούς λαμπτήρες σε κάθε πλευρά του κρεβατιού είναι σχετικός. Μπορεί να είναι απλίκες τοίχου, λαμπερές επιτραπέζιες λυχνίες ή λαμπτήρες δαπέδου.

Συνδυασμένη τραπεζαρία με μπαλκόνι

Για ένα παιδικό δωμάτιο, η ιδέα με το φωτισμό οροφής στις ζώνες, δηλαδή, με μια αναρτημένη δομή, είναι πιο κατάλληλη. Για λόγους ασφαλείας, είναι προτιμότερο να προστατεύετε το παιδί από τους λαμπτήρες δαπέδου και επιτραπέζιων. Ταυτόχρονα, αφήνοντας το δικαίωμα να επιλέξει μια ζώνη φωτισμού χρησιμοποιώντας έναν διακόπτη τοίχου. Εάν δύο παιδιά ζουν στην κρεβατοκάμαρα, τότε θα πρέπει να κρεμάσετε ένα λούσιμο ή μια νυχτική λάμπα κοντά σε κάθε κρεβάτι. Έτσι ώστε ένα παιδί να μπορεί να πάει για την επιχείρησή του, για παράδειγμα, να διαβάσει ένα βιβλίο χωρίς να παρεμβαίνει με το δεύτερο.

Πολυέλαιος στο φυτώριο 12 τ.μ.

Αν το υπνοδωμάτιο είναι συνδυασμένο με μπαλκόνι, θα είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα να εγκαταστήσετε συσκευές φωτισμού στο κατώφλι του μπαλκονιού. Μια τέτοια δημιουργική λύση θα δημιουργήσει το αποτέλεσμα ενός παραμυθιού και απίστευτης άνεσης τη νύχτα. Τα επίπεδη φωτιστικά μπορούν να τοποθετηθούν στο κατώφλι, προσανατολισμένα προς το μπαλκόνι ή τοποθετημένα γύρω από την περίμετρο του περάσματος.

Υπνοδωμάτιο με παχνί

Γκρίζο και λευκό κλασικό υπνοδωμάτιο

Μαύρη προφορά στο υπνοδωμάτιο

Μπλε προφορά σε καφετί και λευκό υπνοδωμάτιο

Βερμούδες μπεζ κρεβατοκάμαρα

Κλασικό εσωτερικό υπνοδωμάτιο

Λευκό και καφέ άνετο υπνοδωμάτιο

Διάταξη

Η επιλογή των κλινών για ένα δωμάτιο των 12 τετραγωνικών μέτρων. m πρέπει να το κάνετε εσκεμμένα, αφού σημειώσετε τη διάταξη και συντάξετε τουλάχιστον ένα έργο κατά προσέγγιση. Εάν οι ιδιοκτήτες της κρεβατοκάμαρας είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι, τότε είναι προφανές ότι η επιλογή θα πέσει σε ένα διπλό κρεβάτι. Πρέπει να το εγκαταστήσετε με κεφαλάρι σε έναν από τους τοίχους του δωματίου, έτσι ώστε να είναι ανοιχτή η πλήρης πρόσβαση και από τις δύο πλευρές. Η ιδέα με ένα γωνιακό κρεβάτι είναι πολύ πρωτότυπο, αλλά, δυστυχώς, η τοποθέτησή του σε μια έκταση 12 τετραγωνικών μέτρων. m θα είναι δύσκολη και όχι λειτουργική.

Η διάταξη των παιδιών σε μπεζ τόνους

Συμβατικά, μπορείτε να φανταστείτε ένα δωμάτιο 12 τετραγωνικών μέτρων. m ως ορθογώνιο με πλευρές 3 m (κοντό τοίχωμα) και 4 m (μακρύ τοίχωμα). Μια τέτοια κρεβατοκάμαρα δεν μπορεί να ονομαστεί στενή · σε σχήμα μοιάζει περισσότερο με ένα πολύ αναλογικό ορθογώνιο. Υπάρχουν περισσότερες δυσάρεστες διατάξεις δωματίων. Ένα παράδειγμα είναι 2,6 m * 4,6 m. Φαίνεται ότι η διαφορά στο μήκος των τοίχων είναι πολύ μικρή, αλλά στην πραγματικότητα ένα τέτοιο δωμάτιο φαίνεται πολύ στενότερο και είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνει ένα έργο γι 'αυτό.

Επιλογή διαρρύθμισης επίπλων στο υπνοδωμάτιο 12 τ.μ.

Η διάταξη των επίπλων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη θέση της πόρτας που οδηγεί στην αίθουσα. Είναι πολύ καλό αν η πόρτα είναι τοποθετημένη κατά μήκος της πλευράς και όχι κοντά στη γωνία, αλλά σε επαρκή απόσταση τουλάχιστον 65 cm. Αυτό θα επιτρέψει την τοποθέτηση μιας συρόμενης ντουλάπας στον κάθετο τοίχο, αρκετά σε βάθος για την αποθήκευση των αντικειμένων "στους ώμους". Το μήκος της ντουλάπας δεν είναι περιορισμένο, έτσι μπορείτε να το κάνετε σε ολόκληρο τον τοίχο. Στον ίδιο τοίχο όπου βρίσκεται η πόρτα, ένα κρεβάτι με ένα ζευγάρι κομοδίνα θα ταιριάζει καλά. Πιθανότατα, τα παράθυρα σε ένα τέτοιο δωμάτιο βρίσκονται στον απέναντι τοίχο, πράγμα που σημαίνει ότι το κρεβάτι θα είναι "στραμμένο προς το παράθυρο". Αυτή η τοποθεσία θεωρείται η πιο επιτυχημένη.

Λευκή μπεζ κρεβατοκάμαρα

Αν δεν είστε τυχεροί και η πόρτα βρίσκεται λίγα εκατοστά από τη γωνία της κρεβατοκάμαρας, τότε μπορείτε να κάνετε τα εξής:

 1. Τοποθετήστε το "κεφάλι" του κρεβατιού στον τοίχο στον οποίο δεν υπάρχει παράθυρο ή πόρτα.
 2. Στη δεξιά και αριστερή πλευρά του κρεβατιού, τοποθετήστε ράφια ή ντουλάπα με ύψος οροφής.
 3. Απέναντι από το κρεβάτι, εγκαταστήστε την τηλεόραση στο βραχίονα, κρεμάστε μια φωτογραφία ή δημιουργήστε ένα κολάζ των αγαπημένων σας φωτογραφιών.
 4. Στο παράθυρο τοποθετήστε ένα μικρό γραφείο υπολογιστή ή ένα γυναικείο ντυμένο τραπέζι.

Αυτή η επιλογή διάταξης είναι κατάλληλη στην περίπτωση ενός παχνιού: μπορεί να τοποθετηθεί αντί ενός από τα ράφια.

Διάταξη του σοφίτα υπνοδωμάτιο

Ένα άλλο παράδειγμα εσωτερικού σχεδιασμού υπνοδωματίου 12 τμ m, πολύ παρόμοια με την πρώτη, αλλά υπόκεινται στην τυποποιημένη διάταξη της πόρτας στο "κοντό" τοίχο, κοντά στη γωνία.:

 1. Τα κρεβάτια και τα κομοδίνα τοποθετούνται στο κεφάλι μέχρι το μήκος του τοίχου.
 2. Στα αριστερά και στα δεξιά του κρεβατιού υπάρχουν κομοδίνα.
 3. Έχει τοποθετηθεί μια συρόμενη ντουλάπα κατά μήκος του τοίχου όπου βρίσκεται η πόρτα.
 4. Υπάρχει μια τηλεόραση μπροστά από το κρεβάτι.
 5. Κοντά στο παράθυρο βάλτε ένα στενό γραφείο υπολογιστή.

Ετικέτες ελιάς σε καφέ και γκρι κρεβατοκάμαρα

Τούβλο τοίχο στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Μωβ τείχος στο υπνοδωμάτιο

Υπνοδωμάτιο υπνοδωμάτιο στυλ

Η διάταξη της στενής κρεβατοκάμαρας

Ενδιαφέρουσες ιδέες

Εάν υπάρχει μπαλκόνι, τότε πρέπει να προσπαθήσετε να το συμπεριλάβετε στο έργο. Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, γιατί μπορείτε να αποκτήσετε ένα ξεχωριστό γραφείο, ένα δημιουργικό εργαστήριο ή ακόμα και ένα στούντιο ηχογράφησης συνδυάζοντας το υπνοδωμάτιο με ένα μπαλκόνι. Το θόλο φαίνεται πολύ πρωτότυπο. Μπορεί να κρεμαστεί πάνω από ένα κρεβάτι οποιουδήποτε μεγέθους και ακόμη και πάνω από ένα παχνί. Οι κουρτίνες κουρτινών μπορούν να αλλάξουν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι δύσκολο να δώσετε στο δωμάτιο ένα νέο σχέδιο.

Στενή κρεβατοκάμαρα 12 τ.μ.

Για να εξοικονομήσετε χώρο στο εσωτερικό με στυλ υψηλής τεχνολογίας ή με μοντέρνα κλασικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα πτυσσόμενο κρεβάτι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ένα τέτοιο κρεβάτι θα διπλωθεί όρθιο κατά μήκος ενός από τους τοίχους. Ο χώρος στο δωμάτιο θα είναι πολύ μεγαλύτερος. Και τη νύχτα μπορείτε να χαλαρώσετε και να ανακτήσετε τη δύναμή σας σε ένα πλήρες διπλό κρεβάτι.

Μπεζ-γκρι υπνοδωμάτιο με καθιστικό

Μια αρκετά συνηθισμένη λύση για την εξοικονόμηση χώρου στο υπνοδωμάτιο είναι ο καναπές. Είναι βολικό και πρακτικό, ειδικά όταν πρόκειται για υπνοδωμάτιο για ένα άτομο. Αλλά στην κρεβατοκάμαρα είναι προτιμότερο να προτιμάτε ένα κρεβάτι, αν και ενάμισι, το οποίο σε πλάτος απλά αντιστοιχεί σε έναν κανονικό καναπέ. Το κρεβάτι είναι πιο κατάλληλο για σταθερή ανάπαυση και ο καναπές είναι πιθανότερο μια επιλογή για το σαλόνι.

Μπεζ και μαύρη κρεβατοκάμαρα

Μωβ γκρι υπνοδωμάτιο

Τυρκουάζ και μπλε προφορά στο υπνοδωμάτιο

Μπεζ και γκρι Art Deco Υπνοδωμάτιο

Ασυνήθιστος σχεδιασμός σε μπεζ και καφέ κρεβατοκάμαρα

Κίτρινο και τυρκουάζ τόνους στην κρεβατοκάμαρα

Λευκό και καφέ υπνοδωμάτιο με εντοιχισμένη ντουλάπα

Τυρκουάζ Λευκό Υπνοδωμάτιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)