Τα βασικά της διακόσμησης ενός παιδικού δωματίου

Ο ντεκόρ ενός παιδικού δωματίου μπορεί να είναι απλός ή πολύπλοκος. Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη δημιουργία του εσωτερικού και των χρωμάτων, επειδή τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται για το τυπικό μπεζ εσωτερικό σε τρία χρώματα και επομένως υπάρχει ένας χώρος όπου οι σχεδιαστές μπορούν να χαλαρώσουν ελεύθερα.

Παιδική διακόσμηση δωματίου

Ο βασικός κανόνας κατά τη δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου των παιδιών και τη διακόσμηση ενός δωματίου είναι η ικανότητα να γίνονται γρήγορα οι απαραίτητες αλλαγές. Εξάλλου, όλα τα παιδιά μεγαλώνουν και μεγαλώνουν γρήγορα και η δυνατότητα εύκολης αλλαγής του εσωτερικού χώρου ενός παιδιού και η κατάλληλη προσαρμογή της διακόσμησης που χρησιμοποιείται είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία. Η χρήση ποιοτικών και ανθεκτικών υλικών φινιρίσματος που είναι ανθεκτικά στις ιδιοτροπίες των παιδιών είναι επίσης σημαντική. Μην ξεχνάτε ότι είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μόνο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Παιδιά για το αγόρι

Χαρακτηριστικά

Η πιο προφανής επιλογή είναι ποιος ακριβώς θα επιλέξει το ντεκόρ του παιδικού δωματίου - ένα αγόρι ή ένα κορίτσι. Ανεξάρτητα από την ηλικία, σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί μια μεμονωμένη προσέγγιση για την επιλογή του ντεκόρ και του χρωματικού σχεδίου. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πολλά κύρια σημεία για τη δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου σε ένα παιδικό δωμάτιο:

  • Υλικό φινιρίσματος και διακόσμηση.
  • Επιλογή επίπλων.
  • Οροφή και πάτωμα.
  • Δημιουργία εσωτερικού χώρου.

Αν μιλάμε για τη διακόσμηση ενός νηπιαγωγείου μωρού, τότε εδώ μπορείτε να καθοδηγείτε, πρώτα απ 'όλα, από τις δικές σας επιθυμίες. γιατί τα παιδιά, γενικά, δεν ενδιαφέρονται για το τι χρώμα έχουν ταπετσαρία τους και τι είδους εικόνα κρέμεται στον τοίχο τους. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, όταν επιλέγετε ένα υλικό για τη διακόσμηση ενός δωματίου, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή σε περιβαλλοντικά και ανθεκτικά υλικά. Καλές ταπετσαρίες που επιτρέπουν τον υγρό καθαρισμό. Όσο για την επιλογή της παλέτας χρωμάτων, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ήρεμους τόνους, ενώ το κλασικό μπλε και ροζ χρώματα ταιριάζουν. Ωστόσο, οι ψυχολόγοι συμβουλεύουν να εισαγάγουν φωτεινά στοιχεία στο εσωτερικό για να προσελκύσουν την προσοχή του μωρού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το εσωτερικό, που δημιουργήθηκε ειδικά για το κορίτσι. Μην ξεχνάτε τη σημασία του φυσικού φωτός στο δωμάτιο των παιδιών.

Παιδικό δωμάτιο για ένα κορίτσι

Όταν επιλέγετε έπιπλα για ένα νηπιαγωγείο, πρέπει να δοθεί έμφαση στην ασφάλειά του. Εξετάστε όλες τις μαλακές επιλογές, μπορείτε με στρογγυλεμένες άκρες, το κύριο πράγμα είναι ότι δεν υπάρχουν αιχμηρές γωνίες. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή μαλακή γωνία για το παιδί, σε μικρή ηλικία θα είναι μια εξαιρετική λύση. Ωστόσο, μην πάρετε πολύ παρασυρόμενος με έπιπλα. Θα πρέπει να υπάρχει ένα ελάχιστο έπιπλα στο δωμάτιο των παιδιών, αλλά εάν τα έπιπλα επιλέγονται για το κορίτσι, μπορείτε να απομακρυνθείτε από τους γενικούς κανόνες και να επιλέξετε αρχικά όμορφα και πρακτικά έπιπλα.

Το ανώτατο όριο στο παιδικό δωμάτιο, ανεξάρτητα από την ηλικία του παιδιού, είναι επίσης ένα από τα βασικά αντικείμενα για το έργο των σχεδιαστών. Για παράδειγμα, στους τοίχους και την οροφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενιαία σύνθεση διακόσμησης. Και το ίδιο το αμπαζούρ μπορεί εύκολα να σχεδιαστεί με το επιλεγμένο εσωτερικό σας.

Όσον αφορά το δάπεδο, εδώ οι προτιμήσεις δίνονται σε αξιόπιστα, ζεστά και αντιολισθητικά υλικά. Συχνά χρησιμοποιούν χαλιά ή απλά χαλιά.

Παιδικό δωμάτιο με διαφάνεια

Για τους ηλικιωμένους

Για τα παιδιά που ήδη αρχίζουν να μπαίνουν στην κοινή λογική, που έχουν τα πρώτα τους ενδιαφέροντα και επιθυμίες, αξίζει να επιλέξετε ένα ξεχωριστό εσωτερικό.Εάν στα παιδικά παιδιά τα παιδιά δεν έχουν συγκεκριμένες προτιμήσεις και το παιδικό δωμάτιο μπορεί να υπάρχει για αρκετά χρόνια με ένα εσωτερικό, τότε στο μέλλον τα παιδιά δεν θα μεγαλώσουν μόνο ταχύτερα, αλλά τα ενδιαφέροντά τους θα αλλάξουν όχι λιγότερο γρήγορα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο πρώτα απ 'όλα να δημιουργηθεί ένα εύκολα αντικαταστάσιμο φινίρισμα και εσωτερικό. Φυσικά, η πλειοψηφία των κοριτσιών είναι πιο ακριβή από τα αγόρια, αλλά σε νεαρή ηλικία όλα αλλάζουν, και έχοντας ένα εύκολα αντικαταστάσιμο εσωτερικό είναι απλά απαραίτητο.

Δωμάτιο Teen

Πρόσφατα, ειδικά ταπετσαρία για το σχέδιο έχει γίνει πολύ δημοφιλής. Αν το παιδί σας αγαπά να υπερβεί το πεδίο του λευκώματος και δεν θέλετε να χαλάσετε την όμορφη ταπετσαρία με ένα στολίδι - αυτή η επιλογή είναι σίγουρα για εσάς. Η χρήση τέτοιων ταπετσαριών είναι αρκετά φθηνή επιλογή και ταυτόχρονα αποτελεσματική. Από την άποψη των σχεδιαστών, σε σχέση με τέτοιες ταπετσαρίες, κάθε ντεκόρ θα ξεχωρίζει πολύ, κάτι που θα είναι ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα σε ένα παιδικό δωμάτιο σε οποιαδήποτε ηλικία.
Υπάρχουν εναλλακτικές, πιο ανθεκτικές επιλογές - πίνακες σχεδίασης. Μπορούν επίσης να τοποθετηθούν στον τοίχο του παιδικού δωματίου, και εσείς ο ίδιος καθορίσετε το μέγεθός τους. Από τη μία πλευρά, όλα είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και σας επιτρέπουν να σχεδιάζετε όχι μόνο με κιμωλία, αλλά και με δείκτες, από την άλλη πλευρά, είναι εύκολο να τα εισάγετε σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο και δεν μπορείτε να βάψετε πια.

Τα απλά αυτοκόλλητα βινυλίου δεν είναι λιγότερο δημοφιλή σήμερα. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι μπορείτε να συνθέσετε μόνοι σας σχεδόν οποιαδήποτε έκθεση. Τα αυτοκόλλητα ποιότητας μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν. Αυτό θα σας επιτρέψει να φέρετε διάφορες καινοτομίες στο νηπιαγωγείο.

Δωμάτιο Teen

Εάν εξετάσουμε τις κλασικές επιλογές, οι απλοί βαμμένοι τοίχοι είναι σε καλή ζήτηση. Με μια καλή επιλογή χρωμάτων και διακόσμησης, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό εσωτερικό που δεν είναι κατώτερο σε ομορφιά και αξιοπιστία στους συναδέλφους σας. Επιπλέον, είναι μία από τις πιο οικονομικές επιλογές. Ωστόσο, αν τα μέσα επιτρέπουν, μπορείτε να παραγγείλετε και καλλιτεχνική ζωγραφική των τοίχων. Εμπειρογνώμονες καλλιτέχνες θα ζωγραφίσουν με χαρά τους τοίχους του δωματίου των παιδιών σας με βάση τις επιθυμίες σας και θα δημιουργήσουν μια πραγματικά μοναδική δημιουργία.

Παιδικό δωμάτιο

Πρόσφατα, διάφορες τοιχογραφίες κερδίζουν δημοτικότητα. Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές εδώ. Μπορείτε να επιλέξετε ένα όμορφο τοπίο ή να κρεμάσετε έναν χάρτη της γης - η επιλογή θα εξαρτηθεί από εσάς και τα παιδιά σας. Για παράδειγμα, στο παιδικό δωμάτιο ενός μικρού κοριτσιού, μπορείτε να δείτε τοιχογραφίες με τους ήρωες γνωστών κινούμενων σειρών.

Ειδική περίπτωση

Για εκείνους που έχουν αποφασίσει αποφασιστικά για τα ενδιαφέροντά τους, εννοώ όχι εσείς, αλλά τα παιδιά σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό με βάση το χόμπι του παιδιού σας. Δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσετε ένα ντεκόρ δωμάτιο για το παιδί σας, επιπλέον, μπορείτε να το κάνετε αυτό αμοιβαία. Και θα είναι ευκολότερο για σας, και θα δώσει στο παιδί σας ένα συγκεκριμένο ενδιαφέρον. Το κύριο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι ένα παιδικό δωμάτιο είναι, πρώτα απ 'όλα, το δωμάτιο του παιδιού σας. Και αν πρόκειται να το διακοσμήσετε σύμφωνα με τα συμφέροντά σας, τότε θα πρέπει να προχωρήσετε πρώτα απ 'όλα στα συμφέροντα του ίδιου του παιδιού και όχι στη δική σας. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, τέτοιες ιδιωτικές επιλογές γίνονται για το κορίτσι.

Δωμάτιο για ένα αγόρι

Για παράδειγμα, αν το παιδί σας αγαπά τα κόμικς και τη μουσική, αλλά στην πρώτη περίπτωση το κάνει με δική του ελεύθερη βούληση, και στη δεύτερη - σύμφωνα με τις οδηγίες σας, τότε σίγουρα δεν αξίζει να διακοσμήσετε το δωμάτιο με μουσικές νότες. Αλλά για να κρεμάσετε μερικές αφίσες με τους αγαπημένους χαρακτήρες του και να προσθέσετε μια παρόμοια διακόσμηση στο εσωτερικό θα είναι σωστό.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)