Κουρτίνες σε στυλ σοφίτας - χωρίς βαρύτητα και φως (22 φωτογραφίες)

Loft είναι ένα σχετικά νέο στυλ που κερδίζει γρήγορα όλο και περισσότερους γνωστούς. Σοφίτα, στέγαση ακριβώς κάτω από την οροφή, σχεδιασμένα με σκόπιμη παραβίαση για τέτοιου είδους μικρά αντικείμενα όπως η οροφή και οι τοίχοι. Αρχικά, δημιουργικοί άνθρωποι εγκαταστάθηκαν σε τέτοια κακώς εξοπλισμένα δωμάτια, αλλά τα πλεονεκτήματα αυτού του στυλ εκτιμήθηκαν γρήγορα από ανθρώπους με καλά κέρδη - σε συνδυασμό με κομψά έπιπλα και σύγχρονες συσκευές, η σοφίτα αποδείχθηκε εξαιρετικά βολική.

Μπεζ Κουρτίνες

Λευκές κουρτίνες

Η ίδια η αίθουσα πρέπει να δώσει την εντύπωση της εγκατάλειψης και της λιτότητας, ενώ έχει πολύ αέρα και φωτισμό - δεδομένου ότι είναι τύπου εργοστασίου, τα παράθυρα είναι μεγάλα και ευρύχωρα, μερικές φορές από το δάπεδο μέχρι την οροφή, ακόμη και οι τοίχοι μπορούν να είναι παράθυρα.

Μπορεί να είναι πραγματικά εργοστασιακή εγκατάσταση ή μάλλον ακριβή απομίμηση - τα κοινά χαρακτηριστικά είναι τα ίδια.

Παράθυρα χωρίς σοφίτα

Κουρτίνες πατάρι στο σπίτι

Πώς να κουρτίσει και τι;

Οι κουρτίνες στο στυλ σοφίτας ως στοιχείο που φέρνει ζεστασιά και άνεση σε αυτό το στυλ δεν παρέχονται, καθώς είναι μάλλον κρύο και σκληρό στυλ. Ωστόσο, υπάρχουν έγκυρα μοτίβα για άνεση.
Για μια ξεκάθαρη πατάρι, οι περσίδες είναι οι βέλτιστες, οι οποίες προστατεύουν επίσης από το πολύ έντονο ηλιακό φως. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για τη διατήρηση του μινιμαλισμού και της συνολικής διάθεσης.

Ρωμαϊκές κουρτίνες σοφίτας

Κουρτίνες πατάρι με ένα μοτίβο

Rolled κουρτίνες πατάρι

Ωστόσο, είναι επίσης αποδεκτές οι υφασμάτινες κουρτίνες και πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν χρησιμοποιούνται διακοσμητικά διακοσμητικά αντικείμενα, πινελιές, κρόσσια. Υφασμάτινες κουρτίνες στο εσωτερικό του σοφίτα, ακόμα και με όλους τους περιορισμούς σχεδίασης, θα φέρουν λίγο απαλές γραμμές και άνεση.

Συνιστώνται τα παρακάτω μοντέλα κουρτίνας:

 • στενές κουρτίνες κατασκευασμένες από πυκνά υλικά, τα οποία θα επικαλυφθούν με καθαρές κάθετες κολόνες.
 • οι απλούστερες κουρτίνες σε μεταλλικά δαχτυλίδια μέχρι το πάτωμα.
 • Ρωμαϊκές κουρτίνες σε μεγάλη ποικιλία παραλλαγών.
 • Ιαπωνικά, παρόμοια με μια επιτροπή (αγοράζονται ειδικά γιγάντια).

Κουρτίνες πατάρι στο παράθυρο κόλπο

Γκρι και μπλε κουρτίνες

Τι θα πρέπει να έχουν οι κουρτίνες;

Το στιλ πατάρι χαρακτηρίζεται από τη σαφήνεια και τη συνοπτικότητα των γραμμών, αυτό είναι ένα βιομηχανικό στυλ, αν και η χρήση του για κατοικίες ελαφρώς μαλάκωνε τη γενική διάθεση.

 • Τα κοσμήματα δεν χρησιμοποιούνται, οπότε δεν υπάρχουν διακοσμητικά, κορδόνια και κορδέλες.
 • Τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται θα πρέπει να είναι ελαφρά - οργανζέ, τούλι, λεπτά λινά ή βαμβάκι.
 • Ευθείες γραμμές - κλασική απλότητα.
 • Τα σκοτεινά χρώματα είναι ανεπιθύμητα, καθώς μπορεί να δημιουργηθεί μια ζοφερή ατμόσφαιρα. Το ιδανικό χρώμα για αυτό το στυλ είναι λευκό (με αποχρώσεις του φωτός), παστέλ, αποχρώσεις του γκρι. Τα μεταλλικά λείο υφάσματα φαίνονται υπέροχα.

Βαμβάκι κουρτίνες κουρτίνες

Καφέ Κουρτίνες

Το ίδιο ισχύει για όλες τις ζώνες και τα δωμάτια

Δεν υπάρχουν χαρακτηριστικά σε αυτό το στυλ που διακρίνουν κουρτίνες κουζίνας από κουρτίνες καθιστικού. Πράγματι, ιδανικά, μια πατάρι δεν υπονοεί καθόλου τη διαίρεση ενός δωματίου σε χωριστά δωμάτια - υπάρχει ένας ευρύχωρος χώρος που μπορεί να τοποθετηθεί με ζώνη με ένα συγκεκριμένο τρόπο:

 • χρησιμοποιώντας μεταβάσεις χρώματος.
 • με στοχαστική διάταξη εσωτερικών αντικειμένων.
 • κουρτίνες (Ιάπωνες πάνελ κουρτίνες είναι ιδιαίτερα καλές για το σκοπό αυτό).

Οι κουρτίνες στυλ σοφίτας στο εσωτερικό χρησιμοποιούνται ως διαμερίσματα που εμφανίζονται και εξαφανίζονται όταν είναι απαραίτητο. Τα πάνελ ιαπωνικού τύπου κάνουν εξαιρετική δουλειά σε αυτό το έργο, αλλά απαιτούν προκαταρκτικό υπολογισμό. Κορνίζες για αυτούς κατέχουν μια αρκετά μεγάλη περιοχή, ειδικά αν υπάρχουν πολλά πάνελ.

Κουρτίνες πατάρι στην κουζίνα

Λευκά κουρτίνες από λινό

Περιοχή ύπνου

Οι κουρτίνες επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη το χρώμα της ταπετσαρίας και το κύριο χρώμα της ζώνης, εάν η χωροθέτηση έγινε με χρώμα.Χωρίς αντιθέσεις, με γενικό τόνο, η ιδανική επιλογή είναι τα λεία λευκά που ταιριάζουν σε κάθε τόνο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυφλούς, οι οποίοι μπορούν να σηκωθούν και να χαμηλώσουν ανάλογα με τις ανάγκες.

Μπορείτε να κάνετε κουρτίνες όχι μόνο στο πάτωμα, αλλά και με ένα περιθώριο, τότε θα βρίσκονται άνετα στο πάτωμα.

Η σοφίτα στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να εκφραστεί ως απλό κουβούκλιο πάνω από το κρεβάτι. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μια ξεχωριστή δομή γι 'αυτό - εάν οι δοκούς οροφής δεν είναι κρυμμένες, οι κουρτίνες είναι προσαρτημένες απευθείας σε αυτές.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα απλό σχεδιασμό πηνίων ή σωλήνων.

Κουρτίνες πατάρι σε τμηματικά

Τυπωμένες κουρτίνες

Απευθείας κουρτίνες πατάρι

Χώρος κουζίνας

Είναι καλύτερο να εγκαταλείψουμε κουρτίνες χωρίς φως, αλλά οι ρωμαϊκές κουρτίνες ή τα ρολά θα είναι πολύ κατάλληλα. Τα πάνελ ιαπωνικού τύπου θα ταιριάζουν καλά στην κουζίνα, ωστόσο, απαιτούν πολύ χώρο, οπότε η διάταξη των επίπλων πρέπει να είναι καλά μελετημένη. Τα χρώματα και τα σχέδια επιλέγονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του γενικού στυλ.

Loft είναι ένα αρκετά προσιτό στυλ για αυτο-εγγραφή, η απλότητα του περιγράμματος καθιστά την εργασία εφικτή, και με ελάχιστο κόστος.

Γκρι κουρτίνες σοφίτας

Μπλε κουρτίνες σπιτιού

Κουρτίνες πατάρι στο υπνοδωμάτιο

Για κουρτίνες σε στυλ πατάρι, δεν απαιτείται ειδική δεξιότητα - αυτό είναι ένα κομμάτι από απλό υλικό, μπορούν να τοποθετηθούν δακτύλιοι κατά μήκος της άνω άκρης - αυτό μπορεί να γίνει ανεξάρτητα ή στο εργαστήριο, σε κάθε περίπτωση είναι πολύ φθηνό.

Οι μαρκίζες για κουρτίνες μπορούν να είναι συνηθισμένοι μεταλλικοί σωλήνες που είναι στερεωμένοι με ασφάλεια στους τοίχους.

Το ίδιο το στυλ είναι εύκολο να αναπαραχθεί - ακόμα κι αν δεν υπάρχουν παράθυρα σε ολόκληρο τον τοίχο, οι σωστά επιλεγμένες κουρτίνες θα δημιουργήσουν την απαραίτητη εντύπωση.

Σκούρες κουρτίνες κουρτίνες

Υψηλή κουρτίνες σοφίτας

Κουρτίνες στυλ σοφίτας

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)