Η ζωγραφική στην οροφή είναι το επίκεντρο ολόκληρου του εσωτερικού (21 φωτογραφίες)

Φάνηκε ότι η επισκευή στο διαμέρισμα ολοκληρώθηκε, και η επιθυμητή άνεση και ηρεμία πρέπει να γίνουν αισθητές, αλλά κάτι λείπει. Η ατμόσφαιρα φαίνεται απαρατήρητη και συνηθισμένη, δεν υπάρχει ατομικότητα - ένα είδος φωτισμού που θα είναι μόνο στο σπίτι σας. Η ζωγραφική της οροφής θα σας βοηθήσει να αναπνεύσετε τη ζωή σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Θα γεμίσει το δωμάτιο με ιδιαίτερο νόημα και θα δώσει μια τέτοια πολυαναμενόμενη άνεση στους ιδιοκτήτες και τους επισκέπτες του σπιτιού.

Ζωγραφική στην οροφή

Ζωγραφική στην οροφή

Από τα βάθη των αιώνων σε ένα μοντέρνο εσωτερικό

Οι άνθρωποι εκτιμούσαν την ομορφιά των βαμμένων οροφών αρκετές χιλιετίες πριν. Αρκεί να θυμηθούμε τις υπέροχες καμάρες των καθεδρικών ναών και των ναών, τις οροφές στα παλάτια και στα κάστρα. Για να ζωγραφίσει το ανώτατο όριο εμπιστευόταν μόνο επιφανείς δάσκαλοι. Σήμερα, μια ματιά σε αυτή τη μεγαλοπρέπεια είναι εκπληκτική.

Ζωγραφική στην οροφή

Ζωγραφική στην οροφή

Ανάλογα με τις τάσεις της μόδας και της ζωγραφικής, άλλαξαν και τα κίνητρα των εικόνων. Στην αρχαιότητα, το ανώτατο όριο ήταν διακοσμημένο με αρχαίες θεότητες, όμορφες νύμφες, σκηνές εορτών και κυνήγι. Στην Αναγέννηση, οι ζωγράφοι έλαβαν ως βάση τα βιβλικά θέματα. Για τη σύγχρονη ζωγραφική, η εικόνα του ουρανού με σύννεφα ή αστέρια, καθώς και λουλούδια και αφαίρεση, χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Κατά την επιλογή μιας φωτογραφίας, είναι σημαντικό να εξεταστεί ο σκοπός του δωματίου και οι προτιμήσεις του ιδιοκτήτη του. Για παράδειγμα, σε ένα παιδικό δωμάτιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αστεία μοτίβα με παραμυθένια πρόσωπα και ζώα, για ένα υπνοδωμάτιο ενήλικα, μια καταπραϋντική θέα στον ουρανό με πλωτά σύννεφα είναι κατάλληλη και πολύπλοκες μνημειακές ζωγραφιές φαίνονται υπέροχα στο σαλόνι. Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις και τις προσωπικές επιθυμίες των ιδιοκτητών του σπιτιού.

Ζωγραφική στην οροφή

Ζωγραφική στην οροφή

Τεχνικές ζωγραφικής οροφής

Η ταχεία τεχνολογική πρόοδος ανοίγει τους μεγάλους ορίζοντες για τους ζωγράφους. Η έλευση των νέων χρωμάτων μας επέτρεψε να πειραματιστούμε με τεχνολογία και υλικό. Αλλά οι παραδοσιακές μέθοδοι ζωγραφικής της οροφής σήμερα δεν χάνουν τη δημοτικότητά τους.

Ζωγραφική στην οροφή

Ζωγραφική στην οροφή

Παραδοσιακές μέθοδοι οροφής:

  • Χρώματα λαδιού. Το ιστορικό της χρήσης τους πηγαίνει πίσω δεκαετίες. Χειροποίητα με χρώματα λαδιού δημιουργούνται εικόνες με υφή και όγκο (ζωντανές). Το σχέδιο εφαρμόζεται με βούρτσα ή ρολό. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η πολυπλοκότητα και η διάρκεια της εργασίας (το χρώμα στεγνώνει για μεγάλο χρονικό διάστημα).
  • Τοιχογραφία. Η αρχαία μέθοδος ζωγραφικής. Η εικόνα εφαρμόζεται σε υγρό σοβά, ο οποίος εξασφαλίζει την ανθεκτικότητα της εικόνας.
  • Βερνίκια Tempera. Υπάρχουν περιπτώσεις ζωγραφικής τέμπερα πριν από τρία χιλιάδες χρόνια. Κατασκευάστηκαν από ξηρές σκόνες (χρωστικές ουσίες) και εκτράφηκαν με φυσικά προϊόντα (αυγά, βούτυρο κ.λπ.). Σήμερα αντικαθίστανται από τεχνητά πολυμερή. Οι θερμοκρασίες επιτρέπουν τη δημιουργία σύνθετων αποχρώσεων και χρωμάτων.

Ζωγραφική στην οροφή

Ζωγραφική στην οροφή

Σύγχρονες τεχνικές:

  • Αερόφρενο. Η εικόνα εφαρμόζεται με μηχανικό αερογράφο. Το σχέδιο μπορεί να είναι οποιουδήποτε περιπλοκότητας και μεγέθους. Το αποτέλεσμα είναι όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερο με τη φωτογραφική ακρίβεια της μετάδοσης εικόνας.
  • Ακρυλικά χρώματα. Καλή διαλυτότητα στο νερό, μη τοξικότητα, γρήγορη ξήρανση, ακολουθούμενη από αντίσταση στο νερό, την ικανότητα να χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους και σε εσωτερικούς χώρους, μια τεράστια παλέτα χρωμάτων και αποχρώσεων. Τα πλεονεκτήματα των ακρυλικών χρωμάτων είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθούν. Η εικόνα της εφαρμογής είναι παρόμοια με το πετρέλαιο, αλλά στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα.
  • Λαμπερό χρώμα. Ένα ζωντανό παράδειγμα τεχνολογικής προόδου.Μια όμορφη εικόνα κατά τη διάρκεια της ημέρας παίρνει ένα εκπληκτικό σχήμα: τα αστέρια φωτίζονται στον ουρανό και τα μάτια των μυθικών ζώων λάμπουν. Ένα μαγευτικό και πρωτότυπο θέαμα.

Ζωγραφική στην οροφή

Ζωγραφική στην οροφή

Οροφή ζωγραφική για το διαμέρισμά σας

Για κάθε δωμάτιο, υπάρχουν αρκετοί απλοί κανόνες για την επιλογή μιας εικόνας για ζωγραφική. Προσκολλώντας σε αυτά, σίγουρα θα πάρετε μια εικόνα που είναι ιδανική για το εσωτερικό.

Σαλόνι και τραπεζαρία

Σε αυτά τα δωμάτια, όπως και σε κανένα άλλο δωμάτιο, η καλλιτεχνική ζωγραφική των οροφών σε κλασικό ύφος ριζώνει. Η μεγαλοπρέπεια και η μεγαλοπρέπεια των εικόνων, το πλάτος του καμβά και η ταραχή των χρωμάτων θα προσφέρουν στο σαλόνι σας μια εορταστική και ευφάνταστη εμφάνιση.

Ζωγραφική στην οροφή

Εάν το δωμάτιο έχει ψηλό θόλο, τότε δεν θα υπάρχουν προβλήματα στην επιλογή των εικόνων. Ένα παγκόσμιο φόντο είναι ένας ηλιόλουστος ουρανός με τα μετρούμενα σύννεφα να επιπλέουν. Σε έναν τέτοιο καμβά τα floral στοιχεία φαίνονται τέλεια, τα πτηνά που εκτείνονται ή τα μοτίβα στο πνεύμα του πολυτελή μπαρόκ.

Ζωγραφική στην οροφή

Η ζωγραφική γίνεται καλύτερα μέσα σε συμμετρική μορφή (κύκλος, οβάλ, κλπ.) Με φωτισμό στο κέντρο. Στους κλασικούς εσωτερικούς χώρους, ο στόκος είναι τα σύνορα, σε μοντέρνα διαμερίσματα - κατασκευές γυψοσανίδας. Σε ένα δωμάτιο τυπικού ύψους, η ζωγραφική στο πολύ επίπεδο της οροφής πολλαπλών επιπέδων φαίνεται ωφέλιμη. Η εικόνα φαίνεται να πάει μακριά.

Ζωγραφική στην οροφή

Παιδικό δωμάτιο

Μια καθολική επιλογή για το δωμάτιο ενός παιδιού είναι ένας ουρανός με πλωτά σύννεφα. Η οροφή μπορεί να μετατραπεί σε εικόνα στους τοίχους. Έτσι, δημιουργείται μια ολιστική εικόνα - ο δικός του κόσμος του νέου ιδιοκτήτη της αίθουσας. Ο πλοίαρχος θα είναι σε θέση να απεικονίσει ένα πραγματικό καλλιτεχνικό αριστούργημα στην οροφή, πάνω στο οποίο τα σύννεφα θα σκουραίνουν ή θα φωτίζονται όταν ο θεατής θα αφαιρεθεί οπτικά.

Ζωγραφική στην οροφή

Ο μυστηριώδης και άγνωστος χώρος προσελκύει και μαθαίνει τους έφηβους. Τα παιδιά θα αγαπήσουν τον αστρικό ουρανό με διαστημόπλοια, άγνωστους πλανήτες και τους καταπληκτικούς κατοίκους τους. Ιδανικό αν η εικόνα έχει φθορίζουσα βαφή. Το απόγευμα, το ανώτατο όριο είναι μια όμορφη εικόνα και τη νύχτα φωτίζονται πολύχρωμα φώτα και οι πλανήτες ζωντανεύουν, επιπλέουν σε ατέλειωτο χώρο.

Για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, η ζωγραφική καρικατούρα θα είναι κατάλληλη. Για παράδειγμα, χαρακτήρες παραμυθιού ή χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων.

Ζωγραφική στην οροφή

Η κουζίνα

Για να ζωγραφίσετε την οροφή στην κουζίνα, είναι κατάλληλη η εικόνα των εκρηκτικών πτηνών ή μια αψίδα με σγουρά άνθη. Μια τέτοια εικόνα μοιάζει με ένα γραφικό τοπίο έξω από το παράθυρο. Εάν η κουζίνα είναι κατασκευασμένη από ξύλο - αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για να δημιουργήσετε μια όμορφη οροφή. Μια αμπέλια ή ένας πράσινος κισσός θα "πλέκουν" την κουζίνα σας. Πολύ αποτελεσματικό εάν η εικόνα συνδέει την οροφή και την οροφή. Το ίδιο μοτίβο μπορεί να γίνει στα έπιπλα ή στο πάτωμα.

Η ζωγραφική της ξύλινης οροφής θα αναπνέει νέα ζωή στο απλό εσωτερικό χώρο. Λίγα εγκεφαλικά επεισόδια και εγκεφαλικά επεισόδια και η κουζίνα θα λάμψει με νέα χρώματα, και η ατμόσφαιρα θα γεμίσει με θετικά.

Ζωγραφική στην οροφή

Χαρακτηριστικά των φωτεινών οροφών

Η οροφή, που ανάβει τη νύχτα, είναι βαμμένη με λαμπτήρες φθορισμού και φωταύγειας. Και τα δύο αυτά υλικά είναι μη τοξικά και επαναφορτίζονται από φυσικό φως για 12 ώρες. Η λάμψη του χρώματος στο σκοτάδι παρέχει το συστατικό φωσφόρου. Αλλά υπάρχει ακόμα μια διαφορά μεταξύ των φωτεινών χρωμάτων.

Ζωγραφική στην οροφή

Το λαμπερόχρωμο χρώμα αρχίζει να ανάβει μετά από 30 λεπτά "επαναφόρτισης" από φυσικό ή τεχνητό φωτισμό. Αφήνει την αποθηκευμένη ενέργεια. Είναι αυτό το χρώμα που χρησιμοποιείται κατά προτίμηση για σαλόνια.

Για να λάμψετε φθορίζουσα βαφή, πρέπει να ενεργοποιήσετε τους λαμπτήρες UV. Ως εκ τούτου, είναι πιο συχνά χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση νυχτερινά κέντρα, μπαρ ή εστιατόρια.

Ζωγραφική στην οροφή

Πώς να φροντίσετε τη ζωγραφική στην οροφή;

Ένα ανώτατο όριο με λαμπερό ή συνηθισμένο χρώμα, κατά κανόνα, δεν απαιτεί ιδιαίτερη και πολύπλοκη συντήρηση. Αν είναι δυνατόν, σκόνη με καθαρό πανί. Οι εικόνες λάμπουν για αρκετά χρόνια ή περισσότερο.

Εάν το ηλιακό φως στο δωμάτιο είναι πολύ έντονο, προσπαθήστε να καλύψετε τις κουρτίνες. Έτσι, προστατεύετε την εικόνα από πιθανή εξουθένωση.

Ζωγραφική στην οροφή

Η μηχανική ή χειροκίνητη βαφή της οροφής θα φέρει ιδιαίτερη γοητεία και αισθητική στο δωμάτιο. Η συζήτηση για τον αστρικό ουρανό ή τα αβέβαια σύννεφα θα φέρει ειρήνη και θετικά συναισθήματα πριν από τον ύπνο.

Μνημειώδη κλασικά οικόπεδα ή πουλιά που αιωρούνται κάτω από το στερέωμα θα αποτελέσουν το επίκεντρο της τραπεζαρίας και του καθιστικού. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα αρμονικό σχήμα και εικόνα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)