Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά χαρτιού: διακόσμηση για τον εαυτό σας (53 φωτογραφίες)

Το νέο έτος πλησιάζει και σταδιακά κάθε σπίτι αποκτά πολύχρωμα διακοσμητικά στοιχεία. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τα φώτα, πούλιες, Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια. Όλο και πιο συχνά μπορείτε να δείτε κοσμήματα χαρτιού do-it-yourself για το νέο έτος. Γίνονται δημοφιλείς επειδή η διαδικασία της μετατροπής τους σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με την οικογένεια. Το δωμάτιο γίνεται πιο πολύχρωμο και η διακόσμηση του χαρτιού ευχαριστεί. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι το χαμηλό κόστος των τελικών προϊόντων.

Χαρτί γιρλάντα

Πρωτοχρονιάτικοι άγγελοι

Λευκό χαρτί Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από χρωματιστό χαρτί

Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό χαρτί

Από χαρτί μπορείτε να κάνετε διάφορες διακοσμήσεις. Μπορεί να είναι:

 • Γιρλάντες λευκού και έγχρωμου χαρτιού.
 • Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια.
 • Νιφάδες χιονιού στα παράθυρα ή να ανέβουν στον αέρα κάτω από το ταβάνι.
 • Διάφορα σπυράκια.
 • Άγιος Βασίλης και Χιόνι Maiden.
 • Και ακόμη και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Και αυτό δεν είναι ολόκληρη η λίστα των διακοσμήσεων χαρτιού που μπορούν να γίνουν για το νέο έτος.

Χάρτινες μπάλες

Χριστουγεννιάτικα δέντρα από χαρτί

Φανάρια του νέου έτους από χαρτί

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα

Νέο στεφάνι από κυματοειδές χαρτί

Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά χαρτιού στο εσωτερικό

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από φύλλα βιβλίων

Χάρτινες γιρλάντες

Αλυσίδα Garland

Η πιο απλή και συνηθισμένη γιρλάντα είναι η αλυσίδα.

Για να το δημιουργήσετε, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε κενά του ίδιου μεγέθους από έγχρωμο χαρτί. Στη συνέχεια, συναρμολογήστε μια αλυσίδα από λωρίδες, δημιουργώντας σταδιακά τους δεσμούς της. Θα γίνει μια όμορφη γιρλάντα, η δημιουργία της οποίας είναι δυνατή και για μικρά παιδιά.

Αλυσίδα με αλυσίδα

Γυαλί χαρτιού μπάλα

Μια γιρλάντα από πολύχρωμες μπάλες θα φανεί όμορφη. Για να το δημιουργήσετε, πρέπει να προετοιμάσετε:

 • Χρωματισμένο χαρτί (δεν είναι απλό).
 • Ψαλίδι.
 • Ραπτομηχανή.

Χαρτί γιρλάντα

Για να δημιουργήσετε μια σφαίρα, πρέπει να κόψετε 6 ίδιους κύκλους διαφορετικών χρωμάτων από το χαρτί. Τοποθετώντας τα σε ένα σωρό για να αναβοσβήνει σε μια γραφομηχανή. Χωρίς να κόβετε το νήμα, αναβοσβήνετε μερικά ακόμη από τα ίδια κενά. Στη συνέχεια, λυγίστε προσεκτικά κάθε φυλλάδιο στη ραφή, ώστε να σχηματίζουν μια μπάλα. Έτσι, αποκτάται μια γιρλάντα από μπάλες χαρτιού σε ένα νήμα.

Χαρτί γιρλάντα

Γιρλάντα σημαίες

Χαρτικά κοσμήματα

Από την παιδική ηλικία, πολλοί θυμούνται τις γιρλάντες σημαίες. Μπορούν να κρεμαστούν όχι μόνο στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και να διακοσμήσουν τους τοίχους του δωματίου μαζί τους.

Χαρτί γιρλάντα

Χριστουγεννιάτικα στολίδια για χαρτομάντιλα

Πρωτοχρονιά διακοσμήσεις από χαρτί

Ογκομετρικά διακοσμητικά της Πρωτοχρονιάς από χαρτί

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από χαρτί στο παράθυρο

Χαρτί Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Πρωτοχρονιάτικες κάρτες

Για την κατασκευή τους, είναι απαραίτητο να προετοιμαστούν:

 • Χοντρό νήμα.
 • Χρωματισμένο χαρτί.
 • Ψαλίδι.
 • Κόλλα.
 • Εφαρμογές.
 • Τρύπα τρυπήματος.

Πολλές έγχρωμες σημαίες πρέπει να αποκόπτονται από χαρτί, κατά προτίμηση ίδιου μεγέθους. Στη συνέχεια, κολλήστε σε διαφορετικές εφαρμογές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γράμματα από χαρτί διαφορετικού χρώματος και να αναγράψετε τις λέξεις "Happy New Year 2019!". Κάθε σημαία στην κορυφή διαπερνά μια γροθιά. Στις οπές που προκύπτουν, παραλείψτε το νήμα και τραβήξτε, κατανέμστε ομοιόμορφα τις σημαίες. Μια γιρλάντα χαρτί είναι έτοιμη. Μπορεί να κρεμαστεί κάτω από την οροφή ή κατά μήκος του τείχους.

Χαρτί γιρλάντα

Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια

Για να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπορείτε να δημιουργήσετε πρωτότυπα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια από χαρτί. Μπορεί να είναι στρογγυλά, ωοειδή ή σκαλιστά μπάλες. Παρακάτω παρατίθενται παραδείγματα για το πώς να τα κάνετε βήμα προς βήμα.

Χαρτί μπάλα

Χριστουγεννιάτικες μπάλες από χαρτί

Χριστουγεννιάτικη χάρτινη φουρκέτα

Νέος ανεμιστήρας χαρτιού

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι χαρτιού

Χριστουγεννιάτικα αστέρια από χαρτί

Χαρτικά κοσμήματα

Επιλογή 1

Για να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι χριστουγεννιάτικων δέντρων θα χρειαστείτε:

 • Χρωματισμένο χαρτί.
 • Ψαλίδι.
 • 2 χάντρες.
 • Νήμα και βελόνα.

Κόψτε 18 λωρίδες ίδιου μεγέθους από χαρτί (μήκος περίπου 10 cm). Ανάλογα με το παιχνίδι που θέλετε να λάβετε, επιλέξτε ένα χρώμα χαρτιού. Μπορεί να είναι μονοφωνική ή πολύχρωμη. Κόψτε 2 μικρούς κύκλους. Βάλτε ένα σφαιρίδιο στο σπείρωμα και εισάγετε και τα δύο άκρα στο μάτι της βελόνας. Στρέψτε έναν κύκλο, κατόπιν για κάθε λωρίδα. Μετά την ολοκλήρωση, κάντε το ίδιο με το άλλο άκρο της ταινίας. Βάλτε τον δεύτερο κύκλο και σφαιρίδια. Αφού σταθεροποιήσετε το νήμα, αφαιρέστε το βρόχο στο οποίο θα κρεμάσει το παιχνίδι.Προσεκτικά, με την αρχή ενός ανεμιστήρα, ισιώστε τις λωρίδες, παίρνετε μια χάρτινη σφαίρα. Εάν είναι κατασκευασμένο από ένα χρώμα, μπορείτε να διακοσμήσετε με στρας ή λουλούδια.

Χαρτί μπάλα

Χαρτικά κοσμήματα

Επιλογή 2

Για να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο παιχνίδι, πρέπει να κόψετε όμοιους κύκλους από χρωματιστό χαρτί. Διπλώστε, τραβήξτε μια γραμμή κατά μήκος της διάμετρος με ένα μολύβι. Στη συνέχεια, συρραφή κατά μήκος της γραμμής για να στερεώσετε μια στοίβα κύκλων. Κόψτε την κούπα με μια σταγόνα κόλλας, εναλλασσόμενη από πάνω προς τα κάτω. Έχοντας περπατήσει έτσι σε έναν κύκλο και συνδέοντας όλα τα φύλλα, παίρνετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο παιχνίδι - μια μπάλα.

Χαρτί μπάλα

Νιφάδες χιονιού

Χαρτικά κοσμήματα

Για να διακοσμήσετε το παράθυρο, μπορείτε να κόψετε μια όμορφη νιφάδα χιονιού από χαρτί και να την κολλήσετε στο γυαλί. Μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα κομμάτια και διαφορετικά μεγέθη, δημιουργώντας έτσι την εμφάνιση της χιονόπτωσης έξω από το παράθυρο.

Έτσι, διακοσμούν όλα τα παράθυρα του σπιτιού.

Χαρτικά κοσμήματα

Για να κάνετε αυτές τις νιφάδες χιονιού θα χρειαστείτε:

 • Σχέδιο της μελλοντικής νιφάδας χιονιού.
 • Χαρτί.
 • Μολύβι
 • Ψαλίδι.
 • Σαπουνόνερο.

Χαρτικά κοσμήματα

Στο Διαδίκτυο σήμερα μπορείτε να βρείτε αμέτρητα σχέδια νιφάδας χιονιού, οπότε η δυσκολία στην επιλογή τους δεν πρέπει να προκύψει. Μεταφέρετε το διάγραμμα στο χαρτί με ένα μολύβι και κόψτε το αυστηρά. Όταν επεκτείνετε το χαρτί, έχετε μια όμορφη νιφάδα χιονιού που μπορεί να κολληθεί στο ποτήρι με σαπουνάδα.

Χαρτικά κοσμήματα

Εάν υπάρχει η επιθυμία να κρεμάσετε μια τέτοια διακόσμηση από την οροφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βροχή. Συνδέστε ένα νιφάδα χιονιού στο ένα άκρο και το άλλο στο ανώτατο όριο. Κατά τη μετακίνηση σε ένα δωμάτιο, η χιονόπτωση θα κυμανθεί κάτω από το ανώτατο όριο.

Χαρτικά κοσμήματα

Μπορείτε να κάνετε νιφάδα χιονιού χρησιμοποιώντας την τεχνική quilling. Στο διαδίκτυο υπάρχουν λεπτομερείς κύριες τάξεις βήμα προς βήμα για την κατασκευή τους, έτσι ώστε ακόμα και ένας αρχάριος να μπορεί εύκολα να μάθει πώς να κάνει ανοιχτές νιφάδες χιονιού από χαρτί. Οι ευαίσθητες μπούκλες δαντέλας τους θα ευχαριστήσουν το μάτι και θα δώσουν μια εορταστική διάθεση.

Χαρτικά κοσμήματα

Vytynanka

Τα Vytynaki είναι όμορφες τρισδιάστατες φιγούρες που φαίνονται υπέροχα ως διακόσμηση στο σπίτι ή σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μπορούν επίσης να παρουσιαστούν με τη μορφή μιας μικρής παρουσίασης για το νέο έτος στην οικογένεια και τους φίλους σας.

Χαρτικά κοσμήματα

Δεν είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε πολλά. Θα πάρει μια εκτύπωση του μέλλοντος vytyanka, ένα υπάλληλο μαχαίρι και κόλλα.

Χαρτικά κοσμήματα

Στο Διαδίκτυο, υπάρχουν πολλά πρότυπα για τη δημιουργία μιας γροθιάς, παραμένει μόνο για να το εκτυπώσετε σε δύο αντίγραφα και μπορείτε να αρχίσετε να το κάνετε. Τοποθετήστε μια σανίδα κάτω από το πρότυπο και κόψτε προσεκτικά κάθε τρύπα που υποδεικνύεται με ένα τεχνικό μαχαίρι. Μόνο από κάτω είναι απαραίτητο να αφήσετε λίγο χώρο για ένα σφιγκτήρα.

Χαρτικά κοσμήματα

Κόψτε τα δύο ψηφία που προκύπτουν. Από πάνω - το ένα στο άλλο, και από κάτω για να φτιάξετε συνδετήρες και να τα στερεώσετε με κόλλα. Θα γίνει μια όμορφη και ανοιχτή φιγούρα.

Άγιος Βασίλης και Χιόνι Maiden

Χαρτικά κοσμήματα

Το Νέο Έτος είναι το χιόνι, τα φώτα, το χριστουγεννιάτικο δέντρο και φυσικά ο Άγιος Βασίλης και το Snow Maiden. Κάθε χρόνο έχουν υπερηφάνεια για την ομορφιά της Πρωτοχρονιάς. Εάν δεν υπάρχουν αξιόλογες φιγούρες των αγαπημένων σας χαρακτήρων διακοπών, μπορείτε να τους φτιάξετε το δικό τους χαρτί. Ακολουθεί μια διαδικασία βήμα προς βήμα για την κατασκευή τους. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε:

 • Λευκό χαρτί.
 • Χαρτόνι κόκκινο και μπλε.
 • Πυξίδα.
 • Μολύβι
 • Η ράβδος από τη λαβή.
 • Χρώματα.
 • Στυλό με άκρες.
 • Κόλλα.

Snow Maiden

Από ένα μπλε χαρτόνι κόψτε έναν κύκλο και κόψτε το από τη μία πλευρά στη μέση. Περιστρέψτε το κώνο έξω από αυτό και κόψτε το.

Χαρτικά κοσμήματα

Κόψτε ένα σχήμα θόλου από χαρτόνι, κάντε μια τομή στη μέση από κάτω. Λυγίστε μια μικρή άκρη. Τοποθετήστε το προκύπτον kokoshnik στον κώνο και κολλήστε τις καμπύλες άκρες σε αυτό.

Το πρόσωπο ενός κοριτσιού χιονιού μπορεί να τραβηχτεί στον ίδιο τον κώνο, ή μπορείτε να κόψετε ένα κύκλο για αυτό και να το κολλήσετε στον κώνο. Για να τραβήξετε στο πίσω μέρος ένα μακρύ και χοντρό πλεξούδα.

Χαρτικά κοσμήματα

Από το λευκό χαρτί που κόβεται σε ταινίες, οι οποίες με τη σειρά τους κόβονται σαν περιθώρια. Χρησιμοποιήστε τη ράβδο χειρισμού για να την περιστρέψετε.

Fringe να διακοσμήσει το παλτό του Snow Maiden κατά μήκος του ποδιού, μανίκια, και το σφιγκτήρα. Μπορείτε επίσης να κάνετε βλεφαρίδες. Γυαλιά παπουτσιών, κουμπιά και διακοσμήστε το δάκτυλο. Το Snow Maiden είναι έτοιμο.

Άγιος Βασίλης

Όπως και για το Snow Maiden, κάντε κώνο για τον Άγιο Βασίλη από το κόκκινο χαρτόνι. Απλά το κάνετε λίγο μεγαλύτερο. Ζωγραφίστε το πρόσωπο, το καπέλο και τα γάντια με χρώματα.

Οι κρόσσες κάνουν μια γενειάδα, τα φρύδια και ένα παλτό του Άγιου Βασίλη.Στο παλτό, μπορείτε να σχεδιάσετε μικρές νιφάδες χιονιού με αποτέλεσμα να το διακοσμήσετε. Ο παππούς Frost είναι έτοιμος.

Χαρτικά κοσμήματα

Χριστουγεννιάτικες

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από χαρτί. Παρακάτω είναι οι συνηθέστερες.

Χαρτικά κοσμήματα

Επιλογή 1

Για να το κάνετε, θα χρειαστείτε πράσινο χαρτόνι, κόλλα, στρας, κορδέλα και ψαλίδι. Στο χαρτόνι θα πρέπει να σχεδιάσετε την πιο κοινή σιλουέτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, να το κόψετε. Κάντε το άλλο ένα ακριβώς το ίδιο.

Χαρτικά κοσμήματα

Λυγίστε και τα δύο στη μέση ακριβώς στη μέση. Κόψτε τα κατά μήκος της πτυχής. Διακοσμήστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με στρας. Συνδέστε μια κορδέλα στην κορυφή. Το αποτέλεσμα ήταν ένα αστείο χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε ένα πραγματικό δέντρο ή να το βάλετε στο τραπέζι.

Χαρτικά κοσμήματα

Επιλογή 2

Πιθανώς ο ευκολότερος τρόπος να φτιάξετε ψαροκόκαλο από κυματοειδές χαρτί. Για να γίνει αυτό, κάντε ένα κώνο από χαρτόνι. Σε αυτό, ξεκινώντας από το κάτω μέρος, συνδέστε λωρίδες κυματοειδούς χαρτιού με συρραπτικό. Σταδιακά, κάθε ταινία θα καλύψει το σημείο προσάρτησης του προηγούμενου. Είναι καλύτερο εάν το κυματοειδές χαρτί είναι πράσινο, αλλά πολλές αποχρώσεις. Το προκύπτον χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να διακοσμηθεί με στρας ή χάντρες.

Χαρτικά κοσμήματα

Κάνοντας τα παιχνίδια του νέου έτους από χαρτί δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Αντίθετα, αυτή η διαδικασία θα απευθύνεται σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Το διασκεδαστικό χόμπι, καθώς και τα όμορφα κοσμήματα που φτιάχνονται με τα χέρια σας, θα σας ξεκουράσουν σε όλη τη διάρκεια των διακοπών.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)