Καφέ κεραμίδι στο σχεδιασμό ενός διαμερίσματος και ενός σπιτιού: ενδιαφέροντες συνδυασμοί (36 φωτογραφίες)

Ανεξάρτητα από τις καινοτομίες που μας φέρνει μια εσωτερική μόδα, θα υπάρχουν πάντα καθολικά υλικά και αποχρώσεις που δεν θα επηρεάσουν. Τα καφέ πλακάκια τοίχου και δαπέδου δεν θα χάσουν ποτέ τη σημασία τους, καθώς αυτό το φινίρισμα δίνει άνεση σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Καφέ κεραμίδι

Καφέ κεραμίδι

Ο καφέ είναι ουδέτερος και αναφέρεται σε μια φυσική παλέτα. Αυτή η σκιά είναι κατάλληλη για οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δωμάτια διαφορετικής φύσης. Αν υπάρχει ζήτημα χρώματος στο εσωτερικό και η επιλογή της επιθυμητής απόχρωσης είναι συνεχώς αμφισβητούμενη, τότε είναι καφέ που κερδίζει οποιεσδήποτε μάχες. Ζεστό και ευγενικό, θα απευθύνει έκκληση και σε όσους είναι πιο επιμελείς.

Καφέ κεραμίδι

Καφέ κεραμίδι

Και ως εκ τούτου, καφέ πλακάκια δεν θα πάρει ποτέ σκονισμένο στο μετρητή ενός καταστήματος υλικού. Είναι πρόθυμα αγόρασε για ένα μπάνιο, τουαλέτα, στο διάδρομο, στην κουζίνα και ακόμη και στην πλοήγηση.

Καφέ κεραμίδι

Καφέ κεραμίδι

Για μπάνιο και τουαλέτα

Η σκοτεινή παλέτα στο εσωτερικό του μπάνιου φαίνεται κομψή και αρκετά πολυτελής. Ένα καφέ χρώμα είναι σε θέση να ηρεμήσει και να χαλαρώσει. Ποτέ δεν κυβερνά, αλλά σαν να διαλύεται στο σχεδιασμό, θέτοντας έναν ευχάριστο τόνο για το δωμάτιο.

Καφέ κεραμίδι

Καφέ κεραμίδι

Παρά τα πλεονεκτήματα, καφέ πλακάκια μπάνιου μπορεί να είναι ενοχλητική εάν ο στόχος είναι να αυξηθεί ένας μικρός χώρος. Σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να συμπιέσει τοίχους. Αλλά αυτά τα προβλήματα είναι εύκολο να αποφευχθούν εάν λάβετε υπόψη τις συμβουλές των σχεδιαστών και σκεφτείτε το σχέδιο πριν αγοράσετε το υλικό.

Καφέ κεραμίδι

Καφέ κεραμίδι

Κανόνες επιλογής

Τα κεραμίδια σε καφέ τόνους παράγονται, κατά κανόνα, στα ακόλουθα στυλ:

  • με απομίμηση πέτρας ή μετάλλου.
  • κάτω από το δέντρο?
  • ουδέτερο (πιο συχνά είναι ένα απλό κεραμίδι).

Καφέ κεραμίδι

Καφέ κεραμίδι

Εάν παίρνουμε την τρίτη επιλογή ως βάση και τελείως το τείνουμε, τότε το εσωτερικό θα φανεί εκφραστικό. Για να αποφευχθεί αυτό, τα πλακάκια πρέπει να συνδυαστούν με έμφαση ή να προσθέσουν κεραμικό ντεκόρ. Ένα καφέ κεραμίδι για ένα μπάνιο σε συνδυασμό με ένα μωσαϊκό από την ίδια γκάμα φαίνεται ασυνήθιστα όμορφο.

Εάν το εσωτερικό δεν έχει αρκετή θερμότητα, τότε η καλύτερη λύση είναι κεραμίδι κάτω από το δέντρο. Η υφή του ξύλου και ο ευχάριστος χρωματισμός μεταμορφώνουν υπέροχα το χώρο.

Όποιο και αν είναι το στυλ του μπάνιου σας, είτε είναι κλασικό είτε κομψό, οι καφέ αποχρώσεις θα είναι καλές.

Καφέ κεραμίδι

Καφέ κεραμίδι

Για εκείνους που προτιμούν μια δροσερή ατμόσφαιρα που βασιλεύει στο μπάνιο, διακοσμητικά υλικά με απομίμηση πέτρας είναι κατάλληλα. Τα μαρμάρινα πλακάκια αξίζουν ιδιαίτερη αγάπη. Σε μια ζεστή σειρά, φαίνεται πολύ μαλακό.

Καφέ κεραμίδι

Καφέ κεραμίδι

Στο εσωτερικό της κουζίνας

Οι καφέ αποχρώσεις για το φινίρισμα της κουζίνας φαίνονται όχι λιγότερο ευνοϊκές από ό, τι για το μπάνιο. Συνδέονται με νόστιμα και αρωματικά προϊόντα όπως ο καφές, το τσάι και η σοκολάτα. Πού, αν όχι στην κουζίνα, είναι ο τόπος για τέτοια "αρωματικά χρώματα";

Τα κεραμίδια στην κουζίνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για δάπεδα όσο και για τοίχους. Οι ποδιές της περιοχής εργασίας είναι επένδυση, επειδή τα σημεία που είναι αναπόφευκτα στον τόπο όπου το φαγητό μαγειρεύεται θα είναι αόρατα λόγω του χρώματος.

Για το δάπεδο, τα κεραμίδια είναι καλύτερα προσαρμοσμένα και τα γυαλιστερά πλακάκια τοποθετούνται καλύτερα στους τοίχους.

Καφέ κεραμίδι

Καφέ κεραμίδι

Καφέ κεραμίδι

Μοτίβα που επαναλαμβάνουν την υφή του ξύλου, συνδυάζονται τέλεια με τα κλασικά έπιπλα κουζίνας από ξύλο.

Για το διάδρομο

Το πιο αγαπημένο υλικό για το φινίρισμα του δαπέδου στο διάδρομο είναι το κεραμικό πλακίδιο.Και αυτό είναι κατανοητό, διότι μπορεί να αντέξει πολλαπλά φορτία, τα οποία περιλαμβάνουν την ατελείωτη "υποδοχή των επισκεπτών". Το κεραμίδι είναι καλά καθαρισμένο και πλυμένο, το οποίο είναι τόσο σημαντικό για την περιοχή εισόδου, η οποία πάσχει από συνεχή ρύπανση.

Καφέ κεραμίδι

Κεραμικά με γυαλάδα σπάνια χρησιμοποιούνται στο διάδρομο. Ως πλακάκι δαπέδου, είναι καλύτερα να εξετάσετε επιλογές με ματ φινίρισμα που δεν προκαλούν ολίσθηση. Αυτό το πλακίδιο καλύπτει τέλεια τα ίχνη καθαρισμού, δηλ. η οικοδέσποινα δεν θα πρέπει να κοιτάξει τους λεκέδες από το πλύσιμο ή να σκουπίσει το στεγνό όλη την ώρα. Πολλοί σχεδιαστές συστήνουν τη χρήση ενός ματ πλακιδίου με μια τραχιά επιφάνεια στο διάδρομο για την πλήρη εξάλειψη της δυνατότητας ολίσθησης.

Καφέ κεραμίδι

Μπαλκόνι και λότζια

Ανεξάρτητα από το πώς θα χρησιμοποιήσετε το loggia ή το μπαλκόνι σας, αυτό το μέρος θα πρέπει να φαίνεται καθαρό. Ένα από τα καλύτερα καλύμματα δαπέδου είναι το κεραμικό πλακίδιο. Καθώς η σκόνη και η βρωμιά φθάνουν εδώ εύκολα, είναι συνετό να σκεφτείτε ένα σχέδιο με έμφαση σε υλικά που καθαρίζονται εύκολα.

Καφέ κεραμίδι

Καφέ κεραμίδι στο εσωτερικό της loggia είναι μια μεγάλη επιλογή. Το καθολικό σχέδιο χρωμάτων δεν απαιτεί πρόσθετο παιχνίδι σε μια μικρή περιοχή. Επιτυχής σχεδίαση - αρμονικός συνδυασμός κεραμιδιών σε καφέ τόνους

Καφέ κεραμίδι

Έτσι ώστε ο σχεδιασμός του δωματίου να προκαλεί μόνο ευχάριστα συναισθήματα, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε το υλικό που αποκτήσατε όμορφα. Ακόμη και αν ένα κεραμίδι αγοράστηκε στο μπάνιο, το οποίο πήρε μια περιουσία, θα πρέπει να συνδυάζεται όμορφα με άλλες αποχρώσεις. Μια μικρή εκδρομή στην επιστήμη των χρωμάτων δεν θα βλάψει. Καλύτερα χρώματα συντροφιάς:

  • "Σχετική παλέτα": μπεζ, σκόνη, αποχρώσεις του καφέ, καραμέλα, μαλακά χρώματα άμμου. Δεν έχει σημασία αν τα κεραμίδια είναι γυαλιστερά ή ματ, η καφέ συμμαχία με ένα ή περισσότερα από τα αναγραφόμενα χρώματα είναι πάντα ένας τέλειος συνδυασμός.
  • Λευκό + αποχρώσεις καφέ. Μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία! Οι συνδυασμοί αυτοί είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στο μπάνιο και την τουαλέτα, όπου ο εξοπλισμός είναι πιο συχνά από το χιόνι-λευκό. Για παράδειγμα, πλακάκια δαπέδου και τοιχοποιίας σκούρου χρώματος καταπνίγουν το σχέδιο αν δεν τα αραιώνετε με ένθετα φωτός. Αυτό μπορεί να είναι όχι μόνο ένα απλό κεραμίδι, αλλά και κεραμικό με ένα μοτίβο, οι αποχρώσεις του οποίου αντιστοιχούν στο κύριο χρώμα.
  • Μπλε κεραμίδι. Στον εσωτερικό σχεδιασμό, τα καφέ πλακάκια συνδυάζονται σπάνια με το χρώμα. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις που κάνουν αυτό το ντουέτο όμορφο: μπλε και τυρκουάζ χρώματα. Θέλετε να προσθέσετε φρεσκάδα στην αγαπημένη σας κουζίνα; Χρησιμοποιήστε ξυλώδεις αποχρώσεις των πλακιδίων τοιχοποιίας, συνδυάζοντάς τις με μια μπλε μπίρα.
  • Χρυσό και χάλκινο. Ενάντια σε ένα ευγενές καφέ χρώμα, αυτά τα χρώματα φαίνονται πολυτελή! Εάν οι ιδιοκτήτες είναι οπαδοί του πολυτελή art deco, τότε ακόμη και στην κουζίνα δεν θα είναι περιττό να προσθέσετε λίγο λάμψη στο ντεκόρ τοίχου. Ο συνδυασμός φαίνεται υπέροχος, όπου το καφέ κεραμίδι στο πάτωμα έχει ομοιόμορφο χρώμα και το κεραμίδι είναι διακοσμημένο με επιχρυσωμένο μοτίβο.

Καφέ κεραμίδι

Καφέ κεραμίδι

Συνδυασμένη γεωμετρία

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες για την τοποθέτηση κεραμιδιών; Οι επαγγελματίες πλοίαρχοι τους καταφέρνουν τέλεια, αλλά υπάρχουν ορισμένοι γενικώς αποδεκτοί συνδυασμοί.

Καφέ κεραμίδι

Σκακιστικά πατώματα

Αυτή η μέθοδος στυλ έχει από καιρό θεωρηθεί κλασική. Όταν χρησιμοποιείται ο ίδιος αριθμός πλακιδίων με δύο αντίθετες αποχρώσεις, τότε η τοποθέτηση του δαπέδου σε ένα μοτίβο σκακιέρας φαίνεται θεαματική στο σχεδιασμό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μπάνια, όπου το δημοφιλέστερο μέγεθος 30 × 30 cm χρησιμοποιείται συχνότερα στις επισκευές.

Καφέ κεραμίδι

Καφέ κεραμίδι

Σκούρο Κάτω - Φως

Κλασικό ξανά. Μια τέτοια επιλογή win-win για το μπάνιο και την τουαλέτα. Ο συνδυασμός είναι ιδιαίτερα καλός εάν χρησιμοποιούνται γυαλιστερά πλακάκια.

Καφέ κεραμίδι

Καφέ κεραμίδι

Ενθέματα

Ο σχεδιασμός με ένθετα έντασης είναι μια μοντέρνα τεχνική. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιήθηκαν καφέ κεραμικά για το πάτωμα, τότε τα πλακάκια τοιχοποιίας του ίδιου χρώματος θα έπρεπε να επικαλύπτονται με ένθετα αντίθεση. Μπορεί να είναι κάθετες ή οριζόντιες λωρίδες, θραύσματα με μοτίβο κλπ.

Καφέ κεραμίδι

Καφέ κεραμίδι

Το κύριο πράγμα δεν είναι να ξεχνάμε τον απλό κανόνα: όσο μικρότερο είναι το δωμάτιο, τόσο πιο ελαφριά πλακάκια που εμπλέκονται στο σχεδιασμό.

Καφέ κεραμίδι

Καφέ κεραμίδι

Καφέ κεραμίδι

Δεν πρέπει να χάνετε χρόνο σε ασυναγώνιστες διαφωνίες σχετικά με το χρώμα για να φτιάξετε τους τοίχους στην κουζίνα ή στο πάτωμα στο διάδρομο. Επιλέξτε καφέ - μια επιλογή χωρίς σφάλματα.

Καφέ κεραμίδι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)